Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με την ΠΟΕΣΥ
  • [02] Συζητείται το χρονοδιάγραμμα και η ατζέντα της διαπραγμάτευσης
  • [03] Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε τον ιό Ζίκα "απειλή για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως"
  • [04] Aυτοκτόνησε ο Μπενουά Βιολιέ, ένας από τους κορυφαίους σεφ στον κόσμο
  • [05] Άκαρπη και η δεύτερη προσπάθεια του ΠτΒ για την επιλογή των μελών του ΕΣΡ
  • [06] Αποκλεισμένος από δεκάδες τρακτέρ είναι ο κόμβος του Μαρκόπουλου στην Αττική Οδό
  • [07] Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός
  • [08] «Τελείωσε» και του Πέκχαρτ

  • [01] Συνάντηση υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με την ΠΟΕΣΥ

    Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι και με την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι "ο υπουργός Επικρατείας άκουσε τις προτάσεις των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων των δημοσιογράφων σχετικά με την τελική μορφή που θα λάβει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ώστε, μετά από 25 χρόνια, να λειτουργήσουν με επίσημη άδεια. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας συνιστά πρωταρχική μέριμνα της κυβέρνησης, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα των φορέων και αύξησε σημαντικά τα κατώτατα όρια προσωπικού που απαιτούνται από τους υποψήφιους στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση."

    Από την πλευρά της ΠΟΕΣΥ τονίστηκαν, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    «Η ανάγκη να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, με ταυτόχρονη προσφορά εγγυήσεων στους εργαζόμενους που ανησυχούν για την επόμενη μέρα.

    Οι δυσμενείς εργασιακές συνθήκες που ήδη, εδώ και χρόνια, βιώνουν οι δημοσιογράφοι (μπλοκάκια, μαύρη εργασία, ατομικές συμβάσεις, κύματα απολύσεων κ.λπ.). Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφεραν οι εκπρόσωποι του κλάδου, ο συνολικός αριθμός των άνεργων δημοσιογράφων ανέρχεται σε 2.000 και αντιστοιχεί σε ανεργία τουλάχιστον 40%.

    Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, ο αριθμός των αδειών είναι απόφαση που ανήκει στην κυβέρνηση. Οι συνδικαλιστικοί φορείς του κλάδου ενδιαφέρονται για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, την τήρηση της δεοντολογίας και τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας.»

    Επίσης, «η ηγεσία της ΠΟΕΣΥ υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχισθεί ο διάλογος σχετικά με το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων.»

    Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Τάσος Φωκιανίδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΕΕ Δημήτρης Χορταριάς, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας και ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Παππάς: Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τις απόψεις Γεωργιάδη

    [02] Συζητείται το χρονοδιάγραμμα και η ατζέντα της διαπραγμάτευσης

    Σε παράταση του καθεστώτος απαγόρευσης της πώλησης "κόκκινων" δανείων που ισχύει τώρα θα προχωρήσει η κυβέρνηση αν δεν έχει υπάρξει σχετική συμφωνία με τους θεσμούς ως τις 15 Φεβρουαρίου.

    Αυτό ανέφερε σήμερα, πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την προηγούμενη συμφωνία έχει επιτραπεί η μεταβίβαση των κόκκινων δανείων μεγάλων επιχειρήσεων ενώ έχει ανασταλεί ως τις 15 Φεβρουαρίου η δυνατότητα μεταβίβασης των μη εξυπηρετούμενων δανείων με υποθήκη πρώτης κατοικίας, των καταναλωτικών καθώς και των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση συζητείται το χρονοδιάγραμμα και η ατζέντα της διαπραγμάτευσης.

    Μετά τη συνάντηση αυτή αναμένεται να ακολουθήσει συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

    Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αύριο το πρωί θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

    Η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων προβλέπεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή οπότε αναμένεται να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των εταίρων για να επανέλθουν μετά από 7-10 ημέρες.

    [03] Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε τον ιό Ζίκα "απειλή για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως"

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε σήμερα "απειλή για τη δημόσια υγεία σε όλον τον κόσμο" τον ιό Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυρίως για τις εγκύους και τα μωρά που κυοφορούν.

    Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της σύστασης που έκαναν οι εμπειρογνώμονες οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ΠΟΥ και εκπροσώπων από χώρες που πλήττονται από την επιδημία, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή.

    Η διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται συντονισμένη, διεθνής δράση.

    [04] Aυτοκτόνησε ο Μπενουά Βιολιέ, ένας από τους κορυφαίους σεφ στον κόσμο

    Ένας από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο, ο γαλλο-ελβετός Μπενουά Βιολιέ, ο οποίος διηύθυνε στα 44 χρόνια του το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier στην Eλβετία, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε η αστυνομία, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο της γαστρονομίας.Το εστιατόριο του Μπενουά Βιολιέ βρέθηκε τον Δεκέμβριο στην πρώτη θέση της λίστας (La Liste) των χιλίων καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε χθες το βράδυ στο σπίτι του το άψυχο σώμα του διακεκριμένου σεφ, ο οποίος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, αυτοπυροβολήθηκε.

    Στις 12 Δεκεμβρίου 2015, το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, το οποίο διηύθυνε από το 2012 μαζί με τη σύζυγό του ο Μπενουά Βιολιέ, κέρδισε την πρώτη θέση στη «La Liste»θεσμό που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας ως απάντηση στη βρετανική λίστα των «50 Best».Το εστιατόριο , που βρίσκεται κοντά στη Λωζάννη, ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.

    [05] Άκαρπη και η δεύτερη προσπάθεια του ΠτΒ για την επιλογή των μελών του ΕΣΡ

    Για δεύτερη φορά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής απέβη άκαρπη καθώς κατά την ψηφοφορία, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 4/5 που προβλέπει το σύνταγμα για την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

    Την εισήγηση του προέδρου της Βουλής για την επιλογή των μελών του ΕΣΡ υπερψήφισαν τα 12 μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ την καταψήφισαν 7 από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

    ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν παρών ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

    [06] Αποκλεισμένος από δεκάδες τρακτέρ είναι ο κόμβος του Μαρκόπουλου στην Αττική Οδό

    Αποκλεισμένος από δεκάδες τρακτέρ είναι ο κόμβος του Μαρκόπουλου στην Αττική Οδό. Αυτή την ώρα επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση σε όλους τους παράδρομους που οδηγούν στο Ελ. Βενιζέλος. Οι αγρότες δεν έχουν ανακοινώσει ως τώρα στην Τροχαία Αττικής μέχρι τι ώρα θα είναι αποκλεισμένος ο κόμβος.

    [07] Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

    Ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε τις αμυντικές αρετές του στο δεύτερο δεκάλεπτο και χωρίς να? αγχωθεί στο υπόλοιπο της αναμέτρησης επέστρεψε στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 84-62 του Ρεθύμνου στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 16ης αγωνιστικής, έφτασαν τις 15 νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ υποχρέωσαν τους Κρήτες στην 11η ήττα τους.

    Ο επιθετικός πλουραλισμός ήταν ένα ακόμη από τα στοιχεία που επέστρεψαν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς είδε όλους τους παίκτες που έριξε στο παρκέ (δεν χρησιμοποιήθηκε ο Πάβλοβιτς, τραυματίας ο Διαμαντίδης) να σκοράρουν, με εξαίρεση τον Κούζμιτς. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Γιάνκοβιτς με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι επίσης διψήφιοι Καλάθης (11π., 7ασ.), Ραντούλιτσα (11), Φελντέιν (10). Ο Παππάς χρησιμοποιήθηκε για περίπου 18 λεπτά, δείχνοντας ότι βρίσκει τον καλό εαυτό του (9π., 3ασ., 2κλ.), όπως και ο Μποχωρίδης (7π.).

    Από το Ρέθυμνο, που πλήρωσε την αστοχία του (6/23τρ., 15/41δ., 14/22β.), ξεχώρισε ο Κάρτερ με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ.

    Τα δεκάλεπτα: 22-18, 45-31, 61-43, 84-62

    [08] «Τελείωσε» και του Πέκχαρτ

    Ολοκληρώθηκε από την ΑΕΚ και η απόκτηση του Τόμας Πέκχαρτ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ινγκολσταντ. Ο Τσέχος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο για 1,5 χρόνο, έως τον Ιούνιο του 2017, με οψιόν ανανέωσης για ακόμα δύο χρόνια. Στη σχετική ανακοίνωση, η Ένωση παραθέτει το πλήρες βιογραφικό του, ενώ ο διεθνής άσος έκανε τις πρώτες δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Η ΑΕΚ για μένα αποτελεί πολύ σημαντική προοπτική για την καριέρα μου και γι' αυτό η επιλογή μου ήταν πολύ εύκολη. Θέλω να ξαναβρώ τον εαυτό μου αλλά κυρίως να φτάσω γρήγορα στο επιθυμητο επίπεδο, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω άμεσα την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Έχω ακούσει τα καλύτερα για την ΑΕΚ και από ένα φίλο μου που παίζει στον ΠΑΟΚ και από τον τερματοφύλακα του Αμβούργου, Γιάρο Ντρόμπνι. Σημαντικό ρόλο για την απόφασή μου έπαιξε η παρουσία του Γκουστάβο Πογέτ, τον οποίον γνωρίζω από τη συνεργασία μας στην Τότεναμ και είναι ένας πολύ καλός προπονητής και εξαιρετικός άνθρωπος».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 February 2016 - 19:32:28 UTC