Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με την ΠΟΕΣΥ
  • [02] Η κεντροαριστερά να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, τονίζει το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκούτας
  • [03] Συζητείται το χρονοδιάγραμμα και η ατζέντα της διαπραγμάτευσης
  • [04] Η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε το πρόγραμμα Act4Greece
  • [05] Γαλλία: Θερμή υποδοχή στον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο επιφύλαξε ο πρόεδρος Ολάντ
  • [06] Η Ρώμη αίρει τις ενστάσεις της εναντίον της χρηματοδότησης της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων
  • [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών, για το Ασφαλιστικό
  • [08] Ο ΠΣΑΠ βράβευσε τους κορυφαίους της σεζόν 2014-15
  • [09] Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Βιγιαφάνιες
  • [10] Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

  • [01] Συνάντηση υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με την ΠΟΕΣΥ

    Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε και με την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι "ο υπουργός Επικρατείας άκουσε τις προτάσεις των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων των δημοσιογράφων σχετικά με την τελική μορφή που θα λάβει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ώστε, μετά από 25 χρόνια, να λειτουργήσουν με επίσημη άδεια. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας συνιστά πρωταρχική μέριμνα της κυβέρνησης, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα των φορέων και αύξησε σημαντικά τα κατώτατα όρια προσωπικού που απαιτούνται από τους υποψήφιους στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση."

    Από την πλευρά της ΠΟΕΣΥ τονίστηκαν, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    «Η ανάγκη να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, με ταυτόχρονη προσφορά εγγυήσεων στους εργαζόμενους που ανησυχούν για την επόμενη μέρα.

    Οι δυσμενείς εργασιακές συνθήκες που ήδη, εδώ και χρόνια, βιώνουν οι δημοσιογράφοι (μπλοκάκια, μαύρη εργασία, ατομικές συμβάσεις, κύματα απολύσεων κ.λπ.). Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφεραν οι εκπρόσωποι του κλάδου, ο συνολικός αριθμός των άνεργων δημοσιογράφων ανέρχεται σε 2.000 και αντιστοιχεί σε ανεργία τουλάχιστον 40%.

    Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, ο αριθμός των αδειών είναι απόφαση που ανήκει στην κυβέρνηση. Οι συνδικαλιστικοί φορείς του κλάδου ενδιαφέρονται για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, την τήρηση της δεοντολογίας και τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας.»

    Επίσης, «η ηγεσία της ΠΟΕΣΥ υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχισθεί ο διάλογος σχετικά με το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων.»

    Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Τάσος Φωκιανίδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΕΕ Δημήτρης Χορταριάς, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας και ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Παππάς: Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τις απόψεις Γεωργιάδη

    [02] Η κεντροαριστερά να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, τονίζει το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκούτας

    «Σε συνθήκες υπαρκτής μετατόπισης της πολιτικής ατζέντας στην αντιπαράθεση Αριστεράς -Δεξιάς και ταυτόχρονα πολύχρονης κοινωνικής κρίσης, όπως αυτή που περνάμε σήμερα, χρειάζεται να τοποθετηθεί κανείς ξεκάθαρα. Αν θα συμβάλει στην επαναφορά νεοφιλελεύθερων επιλογών που μας οδήγησαν μέχρι εδώ ή αν θα στηρίξει την κοινωνία , την αναδιανομή του πλούτου, την δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους και της παραγωγής. Είναι φανερό ότι δεν μπορείς να πατάς σε δυο βάρκες για πολύ καιρό», αναφέρει σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στο news247.gr, ο Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του γραφείου του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

    Στο άρθρο, υπό τον τίτλο «κεντροαριστερά- με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει», ο Παναγιώτης Σκούτας επισημαίνει ότι «το πολιτικό σκηνικό στη χώρα για το ορατό μέλλον έχει μετατραπεί σε μια πολιτική και ιδεολογική σύγκρουση, ανάμεσα αφενός στις κοινωνικά προοδευτικές και ριζοσπαστικές απόψεις και αφετέρου στις νεοφιλελεύθερες επιλογές για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

    Ο Παναγιώτης Σκούτας προσθέτει ότι η διαγραφόμενη διαχωριστική γραμμή είναι αναπόφευκτη «από τη στιγμή της εκλογής Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ .... (αλλά) και στον χώρο του "νέου κέντρου", του ΠΑΣΟΚ του Ποταμιού και άλλων κινήσεων, όπως αυτός διαμορφώθηκε από το 2012 και μετά και δεδομένων των πιέσεων που ασκούνται στον χώρο να κοπεί κάθε γέφυρα με την Αριστερά ».

    [03] Συζητείται το χρονοδιάγραμμα και η ατζέντα της διαπραγμάτευσης

    Σε παράταση του καθεστώτος απαγόρευσης της πώλησης "κόκκινων" δανείων που ισχύει τώρα θα προχωρήσει η κυβέρνηση αν δεν έχει υπάρξει σχετική συμφωνία με τους θεσμούς ως τις 15 Φεβρουαρίου.

    Αυτό ανέφερε τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την προηγούμενη συμφωνία έχει επιτραπεί η μεταβίβαση των κόκκινων δανείων μεγάλων επιχειρήσεων ενώ έχει ανασταλεί ως τις 15 Φεβρουαρίου η δυνατότητα μεταβίβασης των μη εξυπηρετούμενων δανείων με υποθήκη πρώτης κατοικίας, των καταναλωτικών καθώς και των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση συζητείται το χρονοδιάγραμμα και η ατζέντα της διαπραγμάτευσης.

    Μετά τη συνάντηση αυτή αναμένεται να ακολουθήσει συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

    Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αύριο το πρωί θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

    Η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων προβλέπεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή οπότε αναμένεται να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των εταίρων για να επανέλθουν μετά από 7-10 ημέρες.

    [04] Η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε το πρόγραμμα Act4Greece

    Η καινοτόμος πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, το Act4Greece, που έχει ως στόχο τη χρηματοδότηση και προώθηση δράσεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών, παρουσιάστηκε, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας. Το Act4Greece (πλατφόρμα Crowdfunding) πραγματοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία φορέων και ιδρυμάτων, αναγνωρισμένου κύρους και προσφοράς, όπως το κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

    Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε, θα στηρίξει τέσσερις δράσεις και, συγκεκριμένα: Σχολικά γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων στη Δυτική Αττική, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικτυακή εφαρμογή με θέμα την ελληνική Επανάσταση του 1821 και εκσυγχρονισμό των υποδομών του θεάτρου τέχνης.

    [05] Γαλλία: Θερμή υποδοχή στον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο επιφύλαξε ο πρόεδρος Ολάντ

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υποδέχθηκε σήμερα τον Κουβανό ομόλογό του Ραούλ Κάστρο με έναν θερμό εναγκαλισμό στο κόκκινο χαλί του προεδρικού μεγάρου, σε μια επίσκεψη που σηματοδοτεί την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Αβάνας και της Ευρώπης.

    Οι δύο ηγέτες αναμενόταν να έχουν συνομιλίες διάρκειας μίας ώρας και να υπογράψουν δεκάδες συμφωνίες. Μετά τις κοινές δηλώσεις, η συνάντησή τους θα ολοκληρωθεί με ένα επίσημο δείπνο.

    Η Γαλλία υποδέχθηκε επίσημα το πρωί κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου τον Ραούλ Κάστρο, στην πρώτη επίσκεψη αρχηγού του κουβανικού Κράτους έπειτα από εκείνη του μεγαλύτερου αδελφού του Φιντέλ, πριν από 21 χρόνια.

    Για την περίσταση, το Παρίσι επιστράτευσε το νούμερο δύο της γαλλικής κυβέρνησης, όπως ορίζεται από το πρωτόκολλο, την υπουργό Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, που βρέθηκε στο πλευρό του Ραούλ Κάστρο στην Αψίδα του Θριάμβου. Ο 84χρονος ηγέτης έχει δεκτός με στρατιωτικές τιμές και με τη συνοδεία της έφιππης προεδρικής Φρουράς διέσχισε τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

    Με εξαίρεση ορισμένους από τους υποστηρικτές της κουβανικής κυβέρνησης, η περίφημη λεωφόρος του Παρισιού ήταν σχετικά άδεια, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποκλείσει την πρόσβαση.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα να «ολοκληρώσει» τη διαδικασία άρσης και να «διαγράψει» τις οικονομικές κυρώσεις που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας.

    [06] Η Ρώμη αίρει τις ενστάσεις της εναντίον της χρηματοδότησης της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων

    Η Ιταλία θα συνεισφέρει στην οικονομική βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που σχεδιάζει να χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αίροντας κατά τα φαινόμενα τις ενστάσεις που είχε προβάλει η Ρώμη στη συμφωνία Βρυξελλών - Άγκυρας.

    Βάσει της διμερούς συμφωνίας του Νοεμβρίου, η κυβέρνηση της Τουρκίας δεσμεύτηκε να μειώσει τη ροή των προσφύγων και των μεταναστών προς την Ευρώπη με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια συνολικού ύψους ?3 δισεκατομμυρίων. Η ΕΕ ευελπιστεί πως η συμφωνία αυτή θα συμβάλει με απτό τρόπο να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν άσυλο στα κράτη-μέλη της, καθώς πέρυσι στο ευρωπαϊκό έδαφος έφθασαν πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που εγκατέλειψαν, για να σωθούν από τους πολέμους και την ανέχεια, τις πατρίδες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

    Η κυβέρνηση της Ιταλίας, η οποία αντιπαρατίθεται με τις Βρυξέλλες το τελευταίο διάστημα για μια σειρά θεμάτων, πρόβαλε όμως ενστάσεις στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Τουρκία, επιδιώκοντας να αποσπάσει ανταλλάγματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ειδικά όσον αφορά τον ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό για το 2016.

    Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Νιγηρία σήμερα ο Ρέντσι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως «θα συμβάλλουμε (στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας) στην Τουρκία, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα πως είχε εισηγηθεί τον Δεκέμβριο να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό των δημοσίων δαπανών των κρατών μελών - και άρα του ελλείμματός τους - οι συνεισφορές τους στην οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία.

    Αυτό θα καταστήσει τη συνεισφορά των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην οικονομική βοήθεια προς την Άγκυρα ευκολότερη, δεδομένου ότι τα 28 κράτη μέλη υποχρεούνται να τηρούν τους αυστηρούς κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που προβλέπουν πως το έλλειμμά τους δεν μπορεί να υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ. Σε διαφορετική περίπτωση τα κράτη μέλη βρίσκονται αντιμέτωπα με τη λεγόμενη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και, δυνητικά, κλιμακωτά χρηματικά πρόστιμα.

    Ο Ρέντσι χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή κάνοντας λόγο για «κάτι θετικό, επιτέλους». Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί μεθαύριο Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

    Ευρωπαϊκή πηγή σημείωσε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως η συνεισφορά στο πακέτο βοήθειας προς την Τουρκία για το 2016 υπολογίζεται πως θα ανέλθει σε ?427,5 εκατ. στην περίπτωση της Γερμανίας, ?327,6 εκατ. για τη Βρετανία, ?309,2 εκατ. για τη Γαλλία και ?224,9 εκατ. για την Ιταλία.

    [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών, για το Ασφαλιστικό

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό πραγματοποίησανπερίπου 100 ένστολοι αστυνομικοί, έξω από τα κτίρια του ασφαλιστικού τους φορέα, του ΤΕΑΠΑΣΑ, στην οδό Βερανζέρου.Οι αστυνομικοί κρατούσανμαύρες σημαίες, ενώ είχαναναρτήσει πανό, με τα οποία εξέφρασαντην αντιθεσή τους στο προωθούμενο σχέδιο του Ασφαλιστικού.

    «Πρέπει να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Εξαφανίζεται το ταμείο μας που είχε δικά μας λεφτά» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γιαννακαράκος.

    [08] Ο ΠΣΑΠ βράβευσε τους κορυφαίους της σεζόν 2014-15

    Τους κορυφαίους της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 βράβευσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών σε εκδήλωση στο Χαλάνδρι, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του ΠΣΑΠ. Ο Νίκος Καλτσάς της Βέροιας και ο «Τσόρι» Ντομίνγκες του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν κορυφαίοι ποδοσφαιριστές (Έλληνας και ξένος, αντίστοιχα) της σεζόν 2014-15 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, ενώ το αντίστοιχο βραβείο του προπονητή πήρε ο Γιάννης Πετράκης.

    Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

    SUPER LEAGUE

    Καλύτερος προπονητής: Γιάννης Πετράκης (ΠΑΣ Γιάννινα)

    Πρώτος σκόρερ: Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης)

    Καλύτερος Τερματοφύλακας: Μάρκος Βελλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα)

    Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής: Χάρης Χαρίσης (ΠΑΣ Γιάννινα)

    Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής: Αλεχάντρο «Τσόρι» Ντομίνγκες (Ολυμπιακός)

    Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής: Νίκος Καλτσάς (Βέροια)

    Καλύτερη ενδεκάδα

    Τερματοφύλακας: Μάρκος Βελλίδης

    Δεξί μπακ: Ομάρ Ελαμπντελαουί

    Κεντρικοί αμυντικοί: Στάθης Ταυλαρίδης, Δημήτρης Σιόβας

    Αριστερό μπακ: Αρτούρ Μαζουακού

    Μέσοι: Κάρλος Ζέκα, Αλεχάντρο «Τσόρι» Ντομίνγκες, Νίκο Μαρτίνες, Σίλβα Κλέιτον

    Επιθετικοί: Νίκος Καρέλης, Χερόνιμο Μπαράλες

    [09] Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Βιγιαφάνιες

    Παίκτης του Παναθηναϊκού και τυπικά είναι ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Οι όποιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ξεπεράστηκαν, οι «πράσινοι» έλαβαν στα χέρια τους το έγγραφο που περίμεναν από την Ιντεπεντιέντε και χωρίς καμία χρονοτριβή ανακοίνωσαν την απόκτηση του 25χρονου μεσοεπιθετικού (8η μεταγραφή) μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ κατέθεσαν ήδη το δελτίο του Αργεντινού στην ΕΠΟ έτσι ώστε να έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής από την επόμενη αγωνιστική της Super League κόντρα στην Ξάνθη.

    Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του «τριφυλλιού» ο 25χρονος άσος τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Και πολύ γνωστός παγκοσμίως, όχι μόνο στην Ελλάδα. Μια ομάδα με τεράστια ιστορία. Όταν έμαθα για την πρότασή του, είπα ότι θέλω να παίξω στον Παναθηναϊκό. Είμαι ήρεμος σαν χαρακτήρας και έτσι αντέδρασα με ψυχραιμία όλο αυτό το διάστημα. Όλα πήγαν καλά. Νιώθω έτοιμος. Ελπίζω να γράψω τη δική μου ιστορία στον Παναθηναϊκό. Αυτό θέλω. Γι? αυτό ήρθα εδώ».

    [10] Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

    Ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε τις αμυντικές αρετές του στο δεύτερο δεκάλεπτο και χωρίς να? αγχωθεί στο υπόλοιπο της αναμέτρησης επέστρεψε στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 84-62 του Ρεθύμνου στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 16ης αγωνιστικής, έφτασαν τις 15 νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ υποχρέωσαν τους Κρήτες στην 11η ήττα τους.

    Ο επιθετικός πλουραλισμός ήταν ένα ακόμη από τα στοιχεία που επέστρεψαν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς είδε όλους τους παίκτες που έριξε στο παρκέ (δεν χρησιμοποιήθηκε ο Πάβλοβιτς, τραυματίας ο Διαμαντίδης) να σκοράρουν, με εξαίρεση τον Κούζμιτς. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Γιάνκοβιτς με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι επίσης διψήφιοι Καλάθης (11π., 7ασ.), Ραντούλιτσα (11), Φελντέιν (10). Ο Παππάς χρησιμοποιήθηκε για περίπου 18 λεπτά, δείχνοντας ότι βρίσκει τον καλό εαυτό του (9π., 3ασ., 2κλ.), όπως και ο Μποχωρίδης (7π.).

    Από το Ρέθυμνο, που πλήρωσε την αστοχία του (6/23τρ., 15/41δ., 14/22β.), ξεχώρισε ο Κάρτερ με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ.

    Τα δεκάλεπτα: 22-18, 45-31, 61-43, 84-62


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 February 2016 - 21:32:29 UTC