Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα θα διεκδικήσει με όλα τα μέσα την κατοχύρωση του υποχρεωτικού, αναλογικού διαμερισμού βαρών και ευθύνης ανάμεσα στα
  • [02] ΝΔ: Ας καταλάβουν επιτέλους ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό...»
  • [03] Η συναίνεση στο προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με την ανοχή στην διαπλοκή, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
  • [04] Γ. Τσίπρας: Ενεργητική και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική
  • [05] Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Ν Παππάς, απαντώντας σε επιθέσεις εναντίον του, με αφορμή την υπόθεση των εκβιασμών
  • [06] Ικανοποιημένος ο Γ.Μουζάλας από την στήριξη που έλαβε από τις περισσότερες χώρες-μέλη της Ε.Ε.στις αιτιάσεις κατά της πολιτικής της
  • [07] Αρ. Μπαλτάς: Στόχος το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία τη νέα τουριστική σεζόν
  • [08] Επαναστατικές αλλαγές στον τρόπο πληρωμών ως συνέπεια των τεχνολογικών αλλαγών και του Internet of Things
  • [09] Καββαδάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δε φοβόμαστε κανέναν, παίζω πάντα με ψυχή»

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα θα διεκδικήσει με όλα τα μέσα την κατοχύρωση του υποχρεωτικού, αναλογικού διαμερισμού βαρών και ευθύνης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγηση του, ο Αλέξης Τσίπρας ως προς το προσφυγικό, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα τηρεί πλήρως τα συμφωνηθέντα στο προσφυγικό και το ίδιο περιμένει από τους εταίρους της στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει με όλα τα μέσα, την κατοχύρωση του υποχρεωτικού, αναλογικού διαμερισμού των βαρών και της ευθύνης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

    Ο κ. Τσίπρας κατέκρινε το κλείσιμο των συνόρων και την άρνηση χωρών για επιμερισμό της ευθύνης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες στάσεις είναι καθ' όλα αντιευρωπαϊκές και αντιβαίνουν στο αξιακό πλαίσιο και τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ. Τόνισε επιπλέον ότι η αδυναμία συνεννόησης των ευρωπαϊκών χωρών, όχι μόνο αποβαίνει μοιραία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά στρώνει το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τους όρους της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τον πλήρη σεβασμό, τόσο των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας, όσο και της συνθήκης της Γενεύης.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός ασφαλιστικού και φορολογικού, όχι μόνο δεν επιβαρύνει, αλλά ελαφρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, με δεδομένο ότι το 54%, των αγροτών δηλώνουν μέχρι 5000 ευρώ το χρόνο, και το 92% μέχρι 10.000 ευρώ.

    [02] ΝΔ: Ας καταλάβουν επιτέλους ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό...»

    Επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο και κατηγορεί πως ψεύδεται, παραποιώντας την επιστολή Μπόργιανς, εξαπέλυσε η ΝΔ. Με δήλωσή του, το Γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «τη σκυτάλη στο ψέμα και στην παραπλάνηση στο ζήτημα της "λίστας Μπόργιανς" ανέλαβε μετά τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ».

    Η ΝΔ κάνει λόγο για έναν μοιραίο για την Ελλάδα πρωθυπουργό ο οποίος «γαντζώνεται με πανικό σε μια παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή, ανίκανος να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της χώρας». Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, ο κ. Μπόργιανς στην επιστολή του αναφέρει επί λέξη "Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015". «Ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό...» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

    ---Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

    Νέες επικρίσεις κατά της ΝΔ διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση Μπόργιανς, τονίζοντας ότι «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιλέγουν, αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, το δρόμο των υβριστικών χαρακτηρισμών, της συκοφαντίας, της «δημιουργικής» κοπτοραπτικής δημοσιευμένων, επίσημων εγγράφων».

    Περιμένουμε, μετά το περίφημο «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου» του κ. Σαμαρά, να ακούσουμε από τον κ. Μητσοτάκη και το «μακάρι να είχαμε δέκα Μπούρες», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς για τη ΝΔ, οι εποχές της συγκάλυψης έχουν πια τελειώσει».

    [03] Η συναίνεση στο προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με την ανοχή στην διαπλοκή, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

    Δυστυχώς, η συναίνεση στο Προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στην Διαπλοκή», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και τονίζουν ότι «απατώνται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, αν θεωρούν ότι μπορούν να ανταλλάξουν την συναίνεση στο προσφυγικό με οποιουδήποτε είδους «ομερτά» για τα σκάνδαλα και την διαπλοκή της κυβέρνησης Σαμαρά».

    Η κυβέρνηση θεωρεί ότι «το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και στα εθνικά θέματα η συναίνεση πρέπει να είναι ειλικρινής. Δεν μπορεί να μπει σε παζάρια».

    Από την άλλη πλευρά, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η απόφαση της κυβέρνησης για κάθαρση είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Η αλήθεια για το τι συνέβαινε τόσα χρόνια, θα βγει στο φως και ο ελληνικός λαός θα την μάθει.

    Επίσης η κυβέρνηση ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη με δύο επισημάνσεις:

    1.« Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει πειστικές απαντήσεις στα θέματα της «λίστας Μπόργιανς», θα μπορούσε να έρθει εχτές στην Βουλή να τις πει δημοσίως. Επέλεξε να το αποφύγει. Υποθέτουμε ότι θα έχει τους λόγους του.

    2. Για να διευκολύνουμε έναν ουσιαστικότερο διάλογο πάνω στην συζήτηση για την διαπλοκή, παραπέμπουμε τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ σε αυτό που είπε εχθές το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή ο τέως υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Σαλμάς: «Θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί μια καθαρή απάντηση από αυτούς που εκείνη την περίοδο συνομίλησαν και ήρθαν σε επαφή με τον υπουργό Οικονομικών, Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. Μπόργιανς».

    ---Η Ν.Δ.

    Απαντώντας η ΝΔ αναφέρει :"Πράγματι. Τίποτα δεν συμψηφίζεται Ειδικά με τον μοιραίο πρωθυπουργό που σέρνει τη χώρα στο σημείο μηδέν"

    [04] Γ. Τσίπρας: Ενεργητική και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική

    Στη σημασία που έχει για τη θέση της Ελλάδας στην ενεργειακή σκακιέρα η συμφωνία που υπέγραψαν χθες στη Ρώμη η ΔΕΠΑ, η EDISON και η GAZPROM, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας.

    «Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης είναι η δυνατότητα και η προοπτική να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος, και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και τα βήματα αυτά», τόνισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως αυτή η συμφωνία εντάσσεται σε ένα πλαίσιο μεγαλύτερης συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης ενεργειακής πολιτικής.

    Ενημερώνοντας για το περιεχόμενο της συμφωνίας, στην υπογραφή της οποίας ήταν παρών, σημείωσε πως οι τρεις εταιρείες υπέγραψαν μελέτη σκοπιμότητας για έναν αγωγό που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από τη Μαύρη Θάλασσα, θα περνάει από κάποια τρίτη χώρα, και στη συνέχεια από την Ελλάδα, και θα καταλήγει στην Ιταλία. Κατέστησε, μάλιστα, σαφές πως η χθεσινή συμφωνία πρακτικά λέει ότι ανεξάρτητα από πού θα περάσει ο αγωγός τελικά, ο αγωγός θα γίνει και θα περάσει από την Ελλάδα πηγαίνοντας προς Ιταλία.

    Για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την Ελλάδα στην Ιταλία, οι ΔΕΠΑ και EDISON έχουν ήδη συστήσει την εταιρεία Poseidon, με στόχο την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού που θα ξεκινάει από τη Θεσπρωτία.

    Τέλος, παρατήρησε πως υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για ανάλογες μελλοντικές δράσεις στον ενεργειακό τομέα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ανοίγουν νέες αγορές, όπως η αγορά του LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) και υπογράμμισε πως έρχονται καινούργιοι παίκτες στο προσκήνιο, όπως το Ιράν. «Το ζήτημα όλων είναι καταρχήν να μην μετασχηματιστούν αυτοί οι ανταγωνισμοί και συγκρούσεις σε κάποια άλλα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά επίπεδα, αλλά να αποτελέσουν γέφυρες φιλίας και συνεργασίας λαών και χωρών» σημείωσε.

    [05] Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Ν Παππάς, απαντώντας σε επιθέσεις εναντίον του, με αφορμή την υπόθεση των εκβιασμών

    Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με αφορμή σχόλια για την υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων, απαντώντας όπως αναφέρει, σε «αήθεις επιθέσεις ενάντια στην κυβέρνηση και το πρόσωπό μου, που συνεχίζονται από τα συγκεκριμένα κέντρα, εδώ και μήνες».

    Ο κ. Παππάς τονίζει ότι «είναι προφανές ότι εκτός από τα κυκλώματα εκβιαστών του υπονόμου, υπάρχουν και τα κυκλώματα εκβιαστών των - κατά τη δική τους φαντασία - σαλονιών» και προσθέτει ότι «αυτή ή αήθης επίθεση ξεπερνά κάθε όριο». «Μέχρι στιγμής επέλεξα να τηρήσω στάση αναμονής ως προς την προσφυγή στη δικαιοσύνη» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας. Ωστόσο, «με δεδομένη την απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας και τη στοχευμένη κατασυκοφάντηση, είμαι αναγκασμένος να προσφύγω στη δικαιοσύνη».

    Ο κ. Παππάς τονίζει ότι η υπόθεση των κατηγορουμένων για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης εκβίασης και δωροδοκίας, βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία θα αξιολογήσει και θα κρίνει την υπόθεση και τα πρόσωπα.

    Η Δικαιοσύνη αναπνέει, η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, όπως δεν παρεμβαίνει και σε άλλες εν εξελίξει υποθέσεις, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει ότι «το γεγονός ότι το απόστημα σπάει τώρα, αποδεικνύει ότι αίρονται τα διάφορα εμπόδια, και η Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη αφήνονται απερίσπαστες, να κάνουν τη δουλειά τους. Η υπόθεση πήρε την τρέχουσα εξέλιξη, διότι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας λειτούργησαν υποδειγματικά και αποτελεσματικά. Ταυτόχρονα, στελέχη των επιχειρήσεων του Δημοσίου, δεν δείλιασαν και έκαναν το καθήκον τους».

    Οι συλληφθέντες - υπενθυμίζει στη δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας - φέρονται να έχουν εκβιάσει στελέχη επιχειρήσεων του Δημοσίου προκειμένου να καρπώνονται τη μερίδα του λέοντος στην κρατική διαφήμιση, με την ταυτόχρονη απειλή, ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβαίνουν σε αρνητικά δημοσιεύματα για στελέχη επιχειρήσεων, αλλά και μελών της κυβέρνησης. Ενώπιον άλλων παράλληλων νομοθετικών και νομικών εξελίξεων και υποθέσεων, κάποιοι επιχειρούν αυτή την πραγματικότητα να την αντιστρέψουν ? υπογραμμίζει ο κ. Παππάς στη δήλωσή του.

    [06] Ικανοποιημένος ο Γ.Μουζάλας από την στήριξη που έλαβε από τις περισσότερες χώρες-μέλη της Ε.Ε.στις αιτιάσεις κατά της πολιτικής της Αυστρίας

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε σήμερα, λίγο μετά το τέλος του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, ικανοποιημένος από την πολιτική στήριξη που έλαβε από τις περισσότερες χώρες μέλη στις αιτιάσεις της Ελλάδας κατά της πολιτικής της Αυστρίας και ειδικότερα, κατά της πρωτοβουλίας της να συγκαλέσει στη Βιέννη μίνι σύσκεψη για το προσφυγικό.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός τόνισε ότι η στάση της Αυστρίας είναι μονομερής, δεν είναι φιλική και παραβιάζει παλαιότερες αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η στάση της Αυστρίας βλάπτει την Ελλάδα, αφαιρώντας της τον χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστεί και συγχρόνως βλάπτει την ΕΕ γιατί προβάλει εθνικές μονομερείς λύσεις σε συνδυασμό με άλλα κράτη (Βίσεγκραντ) και κράτη που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

    Ο Γ. Μουζάλας αρνήθηκε ότι υπήρξε «ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αντίθετα, είπε ότι το κλίμα ήταν φιλικό, καθώς εκφράστηκε η αντίθεση στις μονομερείς ενέργειες από την πλειοψηφία των χωρών. Σημείωσε, ωστόσο, ότι υπήρξε μικρή ένταση με δεδομένες τις διαφορές απόψεων Αθήνας και Βιέννης επί του θέματος.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δεν έκρυψε επίσης ότι ενδέχεται να περάσει η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες «δύσκολες ώρες», σημειώνοντας ωστόσο ότι «θα τα καταφέρουμε». Ο Γ. Μουζάλας ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια από την Ευρώπη, σημείωσε όμως ότι η Αθήνα έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ολλανδική Προεδρία της ΕΕ.

    Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τη μεταναστευτική κρίση, μαζί με την Τουρκία και τις χώρες που βρίσκονται στο βαλκανικό διάδρομο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ολλανδίας, Κλαας Νταίκοφ, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.

    Ο Ολλανδός υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι το Συμβούλιο κατέγραψε την πρόοδο που έχει γίνει ως τώρα σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί.

    ---Ο Δ Αβραμόπουλος

    Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι όλα τα κράτη-μέλη έχουν την ευθύνη να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Ο ίδιος είπε ότι η κατάσταση κατά μήκος του βαλκανικού διαδρόμου είναι πολύ κρίσιμη. Πρόσθεσε ότι η πιθανότητα ανθρωπιστικής κρίσης είναι πραγματική και πολύ κοντά. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μονομερείς, διμερείς, ή τριμερείς δράσεις», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος σημειώνοντας ότι οι πρώτες αρνητικές συνέπειες είναι ήδη ορατές. «Έχουμε όλοι συλλογική ευθύνη απέναντι στις γειτονικές χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, αλλά κυρίως απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε απελπισία?, πρόσθεσε ο επίτροπος μετανάστευσης.

    Συνέχισε λέγοντας ότι ?δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ακολουθούμε την πολιτική προώθησης των προσφυγικών κυμάτων στην επόμενη χώρα ("wave through policy"), ούτε μπορούμε να βάζουμε ανώτατα όρια στον αριθμό των αιτούντων άσυλο. Κάτι τέτοιο απλά αντιβαίνει τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες?.

    Ο Δ. Αβραμόπουλος είπε ότι ζήτησε από όλα τα κράτη-μέλη να σεβαστούν τους κανόνες. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εργάζεται σε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης εντός και εκτός της ΕΕ στο οποίο εμπλέκονται ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ) και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) και το οποίο θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες. Τόνισε, ωστόσο ότι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις προηγούμενες δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι χώρες της ΕΕ.

    Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Δ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι η Επιτροπή παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις της, χρειάζεται όμως την στήριξή μας για να αυξηθούν οι δυνατότητες υποδοχής και με τη βοήθεια του UNHCR και του IOM.

    "Σε αυτούς που πιστεύουν στις εθνικές λύσεις με το πρόσχημα ότι η ευρωπαϊκή προσέγγιση δεν λειτουργεί, απαντώ ξεκάθαρα: οι εθνικές δράσεις είναι αυτές που ακριβώς παρεμποδίζουν μία ευρωπαϊκή προσέγγιση?, δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος και κατέληξε λέγοντας ότι ?τώρα είναι η ώρα για αποτελέσματα? και ?δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο."

    ---H Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών

    Τις απειλές που εκτοξεύει τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον της Ελλάδας για αποπομπή της από τη Ζώνη Σένγκεν, επανέλαβε και σήμερα σε δηλώσεις της από τις Βρυξέλλες η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, προειδοποιώντας πως «εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της, θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα για το εάν αυτή μπορεί να συνεχίσει να είναι εξωτερικό σύνορο της Σένγκεν».

    Η Αυστριακή υπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης για ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, «ώστε να σταματήσουμε τις προσφυγικές ροές», απόφαση η οποία πάρθηκε χθες κατά την αμφιλεγόμενη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, με αντικείμενο τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

    Η Διάσκεψη, την οποία είχαν συγκαλέσει εξωθεσμικά η ίδια και ο υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, με τη συμμετοχή ομολόγων τους από εννέα βαλκανικές χώρες, ερήμην της Ελλάδας, είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Αθήνας, όπως επίσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Γερμανίας και της Ιταλίας.

    [07] Αρ. Μπαλτάς: Στόχος το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία τη νέα τουριστική σεζόν

    "Προσπαθούμε και ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς.

    Όπως εξήγησε ο κ. Μπαλτάς, μιλώντας στην εκπομπή "Δύο στις 12", με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, η καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα συμβάλλει και στην αύξηση των πόρων που εισπράττονται από το κράτος, ενώ έκανε γνωστό ότι η εξορθολόγηση στις τιμές των εισιτηρίων θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, όπως η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Μπαλτάς υπογράμμισε ότι έγιναν μέχρι τώρα αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων, λέγοντας ότι κάποιες τιμές ήταν δραματικά χαμηλές, επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις θα γίνονται με ήπιο τρόπο και όχι οριζόντια. "Αυξήσαμε τις τιμέςσε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποια εισιτήρια που ήταν δραματικά χαμηλά και προσπαθούμε με έναν έναν ήπιο τρόπο σχετικά να το γενικεύσουμε και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ροτόντα" είπε.

    [08] Επαναστατικές αλλαγές στον τρόπο πληρωμών ως συνέπεια των τεχνολογικών αλλαγών και του Internet of Things

    Οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, σε συνδυασμό με το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of things) που δικτυώνει συσκευές τόσο μεταξύ τους, όσο και με το ίντερνετ φέρνουν επαναστατικές αλλαγές στον τρόπο και γενικότερα στην φιλοσοφία πληρωμών.

    Για παράδειγμα, με μια κίνηση της παλάμης του χεριού που θα περνάει ο καταναλωτής σε δευτερόλεπτα από ένα τερματικό θα πραγματοποιεί τις καθημερινές του συναλλαγές, χρεώνοντας αυτόματα τον λογαριασμό του.

    Εναλλακτικά, θα έχει τη δυνατότητα βιομετρικής πιστοποίησης με την ίριδα του ματιού του και μάλιστα από απόσταση.

    Τα δύο αυτά παραδείγματα δεν αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς ήδη παρουσιάζονται από την Visa στο World Mobile Congress.

    Επίσης, παρουσιάζεται το διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο. H Visa σε συνεργασία με την Honda δημιούργησαν το «συνδεδεμένο» αυτοκίνητο όπου υπάρχουν και εφαρμογές πληρωμής καυσίμων και στάθμευσης. Στον κεντρικό πίνακα ελέγχου στη μεγάλη οθόνη αφής υπάρχει ενσωματωμένο το πρωτότυπο σύστημα ασύρματων πληρωμών της. Καθώς έχει καταχωρηθεί η πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, το σύστημα ενημερώνει για τα συνεργαζόμενα πρατήρια βενζίνης που υπάρχουν κοντά. Αφού φτάσουμε, το GPS μας κατευθύνει στην αντλία που είναι κατάλληλα εξοπλισμένη με ασύρματους φάρους αυτόματων πληρωμών. Μόλις ολοκληρωθεί το γέμισμα η πληρωμή γίνεται μέσα από το αυτοκίνητο με ένα απλό πάτημα στην οθόνη αφής. Το ιδιο σύστημα υπάρχει και για το παρκάρισμα ενώ η πληρωμή είναι ασφαλής με την χρήση του Visa tokenisation, μιας υπηρεσίας που «κρυπτογραφεί» τα στοιχεία της συναλλαγής.

    [09] Καββαδάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δε φοβόμαστε κανέναν, παίζω πάντα με ψυχή»

    Αφήνει την αγωνιστική...σφραγίδα του από την αρχή της σεζόν με «καρδιά και ψυχή πάντα», όπως τονίζει ο ίδιος εμφατικά, επιδιώκοντας το προσωπικό, προπάντων, όμως, το όφελος της ομάδας του, του Αρκαδικού, με την οποία «...δε φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο».

    Δεν κρύβει ότι νιώθει όμορφα όταν βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, αλλά «προέχει, σε κάθε περίπτωση, η δουλειά» και έχει ξεκάθαρο στο μυαλό του πως ο Ολυμπιακός, ο οποίος διατηρεί τα δικαιώματά του ως το 2018 (σ.σ. στους Αρκάδες ανήκει φέτος με δανεισμό), είναι «Η καλύτερη ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη».

    Ο Βασίλης Καββαδάς, πολυτιμότερος παίκτης για την 20ή αγωνιστική της Α1, για την καταλυτική παρουσία που είχε στη νίκη του Αρκαδικού επί του Απόλλωνα Πάτρας, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Πρακτορείο 104,9, με περισσή ευγένεια, απαντώντας, χωρίς δισταγμό, σε κάθε ερώτηση που του τέθηκε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 February 2016 - 19:32:39 UTC