Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνταγματική Αναθεώρηση και καθιέρωση πιο αναλογικού εκλογικού συστήματος προτείνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά
  • [02] Συνάντηση Γεννηματά-Σουλτς
  • [03] Έως τις 15 Απριλίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εκτιμούν κυβερνητικές πηγές
  • [04] Χρ. Σπίρτζης: Προτάσεις για έργα 12 δισ. ευρώ προωθεί προς ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ η κυβέρνηση
  • [05] Στη Διαύγεια τα κριτήρια παράλληλης απασχόλησης δημοσιογράφων που εργάζονται σε κρατικά ΜΜΕ
  • [06] Οι οκτώ άξονες της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής
  • [07] Συνελήφθη ο δράστης που άνοιξε πυρ στο Καπιτώλιο - Ελαφρά τραυματίστηκε ένας αστυνομικός
  • [08] Εκατοντάδες μετανάστες, αφημένοι στη μοίρα τους, ζουν σε αυτοσχέδιο καταυλισμό στο Παρίσι
  • [09] Ξανθός για πρόσφυγες: Δεν τεκμηριώνεται η εικόνα μιας υγειονομικής βόμβας
  • [10] Κριτική της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ για τον τρόπο διαχείρισης των κρίσεων που αντιμετωπίζει
  • [11] Πυροβολισμοί στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου
  • [12] Πέρασε από το «Αλεξάνδρειο» ο Ολυμπιακός

  • [01] Συνταγματική Αναθεώρηση και καθιέρωση πιο αναλογικού εκλογικού συστήματος προτείνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά

    Να ανοίξει απ αυτή την Βουλή η διαδικασία της Αναθεώρησης του Συντάγματος, ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Ξανοφώτα Κοντιάδη και Αλκμήνης Φωτιάδη «Είναι ανθεκτικό το Σύνταγμα και τί πρέπει ν? αλλάξει;» που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θ. και Δημ. Τσάτσου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

    «Είναι αναγκαίο ένα νέο «πολιτικό συμβόλαιο» με σημαντικές τομές στο πολιτικό μας σύστημα, καθώς οι νέες κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν διεθνώς εξ αιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, οδήγησαν σε μια βαθιά πολιτική και ηθική κρίση», είπε η Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα το δημοσιονομικό αδιέξοδο δεν άργησε να μεταφερθεί στο πολιτικό πεδίο δοκιμάζοντας τις αντοχές του σύγχρονου συνταγματικού κράτους και των θεσμών της οργανωμένης εξουσίας.

    Επίσης η Φώφη Γεννηματά πρότεινε τη ριζική αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    - Την κατάργηση της πολύ ενισχυμένης σήμερα αναλογικής, που έχει χάσει την αξία και την αποστολή της, σε μια εποχή ισχνών πλειοψηφιών που εκ των πραγμάτων επιβάλλουν συγκλίσεις και ευρύτερες συνεργασίες.

    - Την κατάργηση του απόλυτου μπόνους των 50 εδρών και την αντικατάστασή του με ένα μικρότερο, 30 εδρών, μόνο για το πρώτο κόμμα ή τον συνασπισμό κομμάτων που έχει υπερβεί το 40%: κίνητρο για κυβερνησιμότητα, αλλά και για συμμαχίες σε πολιτική και όχι καιροσκοπική βάση.

    - Το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών και τη διατήρηση τουλάχιστον του 3% ως πλαφόν εισόδου στη Βουλή και του σημερινού αριθμού των βουλευτών, μακριά από λαϊκιστικές κορώνες.

    [02] Συνάντηση Γεννηματά-Σουλτς

    Συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, είχε το απόγευμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς διερχόμενος από την Αθήνα, καθ? οδόν προς την Κύπρο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την συνάντηση η Φώφη Γεννηματά ενημέρωσε τον Μάρτιν Σουλτς για την πορεία των συνομιλιών και τις προοπτικές του Κυπριακού, δεδομένου ότι την περασμένη εβδομάδα είχε επισκεφθεί την Κύπρο.

    Επίσης, συζήτησαν την πορεία της αξιολόγησης και τις σχέσεις ανάμεσα στα σοσιαλιστικά και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης.

    [03] Έως τις 15 Απριλίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εκτιμούν κυβερνητικές πηγές

    "Θα έχουμε κλείσει τη διαπραγμάτευση έως τις 15 Απριλίου γιατί μετά έχουμε τη Σύνοδο του ΔΝΤ", δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

    Όπως είπε το ίδιο στέλεχος οι δανειστές έχουν δεχθεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα 3% του ΑΕΠ, όπως προτείνει η Κομισιόν και όχι 4,5% που ήταν η θέση του ΔΝΤ. Επίσης σημείωσε ότι υπάρχει δυσκολία στα φορολογικά μέτρα που θα πρέπει να φτάσουν το 1,8 δισ. για το 2018.

    Τέλος δήλωσε: "Αν κλείσει το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό ουσιαστικά θα έχει κλείσει η αξιολόγηση".

    [04] Χρ. Σπίρτζης: Προτάσεις για έργα 12 δισ. ευρώ προωθεί προς ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ η κυβέρνηση

    Προτάσεις για έργα ύψους άνω των 12 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν κυρίως επεκτάσεις γραμμών μετρό, οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές αλλά και εμπορευματικά κέντρα, προωθεί προς ένταξη στο Πακέτο Γιούνκερ η ελληνική κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

    Μιλώντας σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και του ομίλου Humans, o κ.Σπίρτζης σημείωσε ότι ήδη υπάρχει συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τα έργα που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να εντάξει στο Πακέτο Γιούνκερ. Μάλιστα, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα προλάβει τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα του Πακέτου, αφού «ήδη αυτά που έχουν ζητηθεί από την Κομισιόν έχουν κατατεθεί». Συμπλήρωσε, ότι στις 20-21 Απριλίου η ελληνική πρόταση πρόκειται να παρουσιαστεί στους υπουργούς της ΕΕ.

    «Μετά τις συμφωνίες με την ΕΤΕπ θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το ύψος των επενδύσεων» δήλωσε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μεγάλα έργα, όπως οι επεκτάσεις των Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης και ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης είναι πιθανόν να ενταχθούν στο πακέτο.

    Μεταξύ των έργων που προτείνονται από την ελληνική πλευρά περιλαμβάνεται και η Σιδηροδρομική Εγνατία, έργο ύψους άνω των 5 δισ. ευρώ, για το οποίο ο κ.Σπίρτζης επισήμανε ότι έχει δημοπρατηθεί, το τμήμα Αλεξανδρούπολης- Ορμενίου. Πρόσθεσε ότι σε πρώτη φάση, στόχος είναι η διακίνηση φορτίων στο τμήμα Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης του άξονα, ενώ έπεται εκείνο που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τη δυτική Μακεδονία.

    [05] Στη Διαύγεια τα κριτήρια παράλληλης απασχόλησης δημοσιογράφων που εργάζονται σε κρατικά ΜΜΕ

    Δημοσιοποιήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια παράλληλης απασχόλησης στους εργαζόμενους δημοσιογράφους στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ).

    Σύμφωνα με τα ορισθέντα κριτήρια, «δεν δύναται να χορηγηθεί άδεια παράλληλης απασχόλησης σε όσους δημοσιογράφους/καλλιτεχνικές ειδικότητες κατέχουν θέση ευθύνης στην ΓΓΕΕ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ ΑΕ». Αντιστρόφως και οι δημοσιογράφοι και οι καλλιτεχνικές ειδικότητες που αιτούνται παράλληλης απασχόλησης «δεν επιτρέπεται να κατέχουν θέση ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα με οποιαδήποτε σχέση εξαρτημένης εργασίας, παροχής υπηρεσιών ή έργου».

    Επίσης οι διοικήσεις των κρατικών εταιρειών δεν θα μπορούν να χορηγήσουν «δεύτερη πέραν της μίας άδειας [σ.σ. παράλληλης] απασχόλησης σε οποιοδήποτε άλλο μέσο ενημέρωσης κατά την ίδια χρονική περίοδο στον ίδιο εργαζόμενο».

    Επίσης, «η παράλληλη απασχόληση δεν θα πρέπει να σχετίζεται ως προς το αντικείμενό της με τα ιδιαίτερα καθήκοντα της θέσης του εργαζομένου με οποιαδήποτε σχέση εργασίας» στους ανωτέρω τρεις δημόσιους οργανισμούς. Επιπλέον «δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια παράλληλης απασχόλησης σε ανταγωνιστικό μέσο του ίδιου τύπου και ιδίως σε άλλο πρακτορείο και σε συνδεδεμένες με αυτό εταιρείες ειδήσεων για τους δημοσιογράφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ή σε άλλο τηλεοπτικό κανάλι για τους δημοσιογράφους/καλλιτεχνικές ειδικότητες του τμήματος τηλεόρασης της ΕΡΤ ΑΕ και αντιστοίχως στους δημοσιογράφους/καλλιτεχνικές ειδικότητες των άλλων τμημάτων της ΕΡΤ ΑΕ (ραδιόφωνο, διαδίκτυο, έντυπα κ.λπ.)».

    Εξαίρεση αποτελεί η παροχή διδακτικού έργου και η δημοσίευση άρθρων γνώμης αμισθί. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τις υποδομές της ΓΓΕΕ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις ανάγκες της παράλληλης απασχόλησης. Τέλος, προϋπόθεση για την εξέταση της αίτησης είναι η προσκόμιση της σύμβασης παράλληλης απασχόλησης καθώς και κάθε άλλου αποδεικτικού, προς τούτο, στοιχείου.

    [06] Οι οκτώ άξονες της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής

    Ενδεικτικό απολογισμό δράσης της κοινωνικής πολιτικής των τελευταίων μηνών παρουσίασε η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της Περιφέρειας που έχουν υλοποιηθεί, μπορούν να συνοψιστούν σε οκτώ άξονες με βασικό στόχο τη χάραξη στρατηγικού περιφερειακού σχεδιασμού σε όλα τα επίπεδα που αφορούν τους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Μέριμνας και με βασικές αρχές την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, την ορθή χρήση των πόρων, την καταγραφή των υπαρχουσών αναγκών, την αξιολόγηση, την ενίσχυση της διαφάνειας, τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και την ανοιχτή επικοινωνία με τους πολίτες.

    Οι οκτώ άξονες αφορούν στους Προνοιακούς Φορείς και Ιδρύματα, σε πολίτες με αναπηρία, σε προγράμματα σίτισης ευπαθών ομάδων - στήριξης κοινωνικών δομών, στην πρόληψη εξαρτήσεων και προαγωγή ψυχικής υγείας, στην κοινωνική πολιτική στις εκπαιδευτικές κοινότητες, προγράμματα υγείας στην κοινότητα, σε ενδεικτικές προτάσεις στο ΠΕΠ Αττικής - συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, σε δράσεις σχετικά με τους Ρομά, καθώς και σε ενδεικτικές προτάσεις στο ΠΕΠ Αττικής με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

    [07] Συνελήφθη ο δράστης που άνοιξε πυρ στο Καπιτώλιο - Ελαφρά τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

    Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από πυρά ενόπλου αργά σήμερα στο συγκρότημα του Καπιτωλίου και ο δράστης συνελήφθη, ανέφερε μια πηγή επικαλούμενη το φρουραρχείο του Καπιτωλίου.

    «Συνέβη ένα μεμονωμένο περιστατικό στις εγκαταστάσεις του Καπιτωλίου», ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία της Ουάσιγκτον με ανάρτηση της στο facebook, προσθέτοντας πως: «Δεν υπάρχει καμία ενεργή απειλή για το κοινό».

    Νωρίτερα, στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου ακούστηκαν πυροβολισμοί και οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο εντός του κτιρίου, εν μέσω συγκεχυμένων πληροφοριών για το τι ακριβώς συνέβη .

    Ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως ο φερόμενος δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο αξιωματικός δεν ταυτοποίησε, ούτε περιέγραψε τον δράστη, αναφέροντας πως δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι.

    Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ένα άτομο προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση μέσα στον Λευκό Οίκο, με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να διαψεύδουν την είδηση.

    Λίγοι γερουσιαστές βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, εξαιτίας των διακοπών στο Κογκρέσο, με το περιστατικό να συμβαίνει μετά από μια αστυνομική άσκηση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επιπλέον σύγχυση.

    Οι μυστικές υπηρεσίες απέκλεισαν προσωρινά την περιοχή γύρω από τον Λευκό Οίκο μετά το περιστατικό, ως «προληπτικό μέτρο».

    [08] Εκατοντάδες μετανάστες, αφημένοι στη μοίρα τους, ζουν σε αυτοσχέδιο καταυλισμό στο Παρίσι

    Είναι περίπου 500, Ερυθραίοι, Αιθίοπες, Σουδανοί ή Αφγανοί. Μετανάστες, από τους οποίους ορισμένοι από τη "Ζούγκλα" του Καλέ (βόρεια), που διαλύθηκε εν μέρει από τις αρχές, δημιούργησαν έναν νέο καταυλισμό στο ανατολικό Παρίσι, ελπίζοντας κάποιος να τους φροντίσει.

    Κάτω από μια γραμμή του εναέριου μετρό, κοντά στην πλατεία της Μάχης του Στάλινγκραντ, στρώματα, κουβέρτες, σάκοι στρωμένοι στο έδαφος ανάμεσα σε σκουπίδια. Είναι το μέρος που αυτοί οι άνδρες, με τους οποίους ζουν ορισμένες γυναίκες και παιδιά, διάλεξαν για να μείνουν Απέναντι, στο βουλεβάρτο όπου κυκλοφορούν ανήσυχοι περαστικοί, το καφέ φέρει ένα όνομα που αφήνει θέση στο όνειρο: "Ολα θα πάνε καλά".

    "Στην αρχή, είχαμε 50 αφίξεις την ημέρα", εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαρί-Λορ Μαλρίκ, κάτοικος της γειτονιάς που κινητοποιήθηκε μαζί με άλλους για να παράσχουν βοήθεια. Βλέπει μια "σχέση" ανάμεσα "σε αυτή την πρόσφατη κοσμοσυρροή" και στη διάλυση της νότιας περιοχής της "ζούγκλας" του Καλέ, όπου συνωστίζονται χιλιάδες μετανάστες που ονειρεύονται να φθάσουν στη Βρετανία.

    Σε τρεις εβδομάδες, ο τόπος αυτός έγινε ο νέος καταυλισμός του Παρισιού, όπου πολλοί άλλοι εκκενώθηκαν τους τελευταίους μήνες.

    Ο Φατέχ, ένας 25χρονος Αφγανός, έζησε πολλούς μήνες "ως άστεγος σε κήπους ή στην άκρη του πεζοδρομίου" στο Μπομπινί (βόρειο Παρίσι) ή στις λαϊκές συνοικίες βόρεια της πρωτεύουσας. "Κανονικά ένας πρόσφυγας δεν κοιμάται όπως ένας άστεγος", "δέχεται φροντίδα επειδή έχει φύγει από μια εμπόλεμη χώρα", λέει.

    Η αίτησή του για άδεια παραμονής είναι ακόμη υπό εξέταση. Όμως το πιο σκληρό για αυτόν τον νέο άνδρα, που έμαθε να μιλά γαλλικά "ακούγοντας τους ανθρώπους στον δρόμο", είναι πως "διώχνουν τους Αφγανούς από παντού". "Κάθε φορά αναρωτιέμαι αν είμαι η Αλ-Κάιντα ή ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, αν είμαι τρομοκράτης... Αυτό πονάει".

    [09] Ξανθός για πρόσφυγες: Δεν τεκμηριώνεται η εικόνα μιας υγειονομικής βόμβας

    Διαχειρήσιμο το πρόβλημα, η σημαντικότερη επένδυση στην Δημόσια Υγεία είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

    «Δεν τεκμηριώνεται η εικόνα μιας υγειονομικής βόμβας» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας. Ξανθός, και διασκεδάζοντας τις ανησυχίες για πρόκληση υγειονομικών κινδύνων λόγω των προσφυγικών ροών επικαλέστηκε τις σχετικές εκθέσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Κ. Κατσαφάδου, ο υπουργός Υγείας επισήμανε επίσης ότι το επιδημιολογικό προφίλ των προσφύγων είναι το προφίλ του υγιούς μετανάστη και τόνισε ότι τα νοσήματα από τα οποία νοσούν περισσότερο οι πρόσφυγες είναι «νοσήματα της κοινότητας» καθώς και ότι τα κρούσματα επιδημιών είναι σποραδικά.

    «Το πρόβλημα είναι διαχειρήσιμο και δεν υπάρχουν μείζονες κίνδυνοι για την δημόσια υγεία» διαβεβαίωσε και - καθώς ο ερωτών βουλευτής είπε ότι δημιουργείται προβληματισμός στους πολίτες λόγω των ανοιχτών δομών - ο υπουργός υπογράμμισε πως ήδη έχουν ενισχυθεί οι δημόσιες δομές υγείας στα νησιά πρώτης υποδοχής των προσφύγων και το ίδιο θα συμβεί και στους υπό δημιουργία χώρους υποδοχής προσφύγων.

    [10] Κριτική της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ για τον τρόπο διαχείρισης των κρίσεων που αντιμετωπίζει

    Έντονη κριτική στην ΕΕ για την προσφυγική και την εξωτερική της πολιτική, εκφράζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή της που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη του οργάνου.

    Με βάση την εκτίμηση ότι η τρέχουσα περίοδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι κομβική για τη μελλοντική πορεία του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος, η Πολιτική Γραμματεία επισημαίνει την ανάγκη «η ελπίδα να νικήσει το φόβο, ο ανθρωπισμός να επικρατήσει του μίσους και η δημοκρατία να κυριαρχήσει απέναντι στον αυταρχισμό, την ακροδεξιά και τους νεοναζί».

    Επίσης, σημειώνει ότι η Ευρώπη βιώνει τριπλή κρίση, οικονομική, κοινωνική και προσφυγική, επισημαίνοντας ότι η μεν πρώτη έχει οδηγήσει στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, ενώ η προσφυγική κρίση, ως αποτέλεσμα των παράλογων επιλογών και επεμβάσεων σε χώρες και λαούς της Μέσης Ανατολής, αποτελεί μεταξύ άλλων και χαρακτηριστικό παράδειγμα της χρεοκοπίας της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, που αντί να αφιερώνεται στο σχεδιασμό και την προώθηση ενός οδικού χάρτη ειρήνευσης στην περιοχή, συνεχίζει την πεπατημένη του μιλιταρισμού και του ιμπεριαλισμού.

    Η Πολιτική Γραμματεία, τονίζει ότι οι επεμβάσεις και οι πολεμικές συρράξεις για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και τη χάραξη νέων γεωπολιτικών ισορροπιών στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική ενίσχυσαν την εδραίωση εξτρεμιστικών, φονταμενταλιστικών κινημάτων και τρομοκρατικών οργανώσεων στην ευρύτερη περιοχή.

    Το Ισλαμικό Κράτος και οι σύμμαχοί του, προσθέτει η ΠΓ, πέραν των «συμβατικών» συρράξεων στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη και άλλες χώρες της περιοχής, «απαντούν» στους αντιπάλους τους με τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον αμάχων σε πρωτεύουσες και μητροπόλεις, όπως οι πρόσφατες φρικιαστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ενισχύοντας έτσι την ισλαμοφοβία στην Ευρώπη και προσφέροντας τέλειο άλλοθι για την εδραίωση των μηχανισμών επιτήρησης και καταστολής, που συντελείται στο όνομα της ασφάλειας.

    [11] Πυροβολισμοί στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου

    Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου, ανέφεραν πηγές της αμερικανικής Γερουσίας.

    Οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν "να αναζητήσουν καταφύγιο" εντός του κτιρίου. Η αστυνομία κάλεσε επίσης όσους βρίσκονταν στο χώρο έξω από το συγκρότημα να καλυφθούν όπου μπορούν.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι το Καπιτώλιο έχει αποκλειστεί λόγω μιας ενδεχόμενης απειλής για την ασφάλεια.

    Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας του Καπιτωλίου απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, είπε όμως ότι η υπηρεσία θα εκδώσει σύντομα μια ανακοίνωση για το θέμα.

    Αποκλείστηκε πριν από λίγο το κτίριο της αμερικανικής προεδρίας, μετά τις πληροφορίες σχετικά με πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο που μεταδόθηκαν από αμερικανικά ΜΜΕ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες.

    Ένας ένοπλος συνελήφθη πριν από λίγο στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου, ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο το φρουραρχείο του Καπιτωλίου.

    [12] Πέρασε από το «Αλεξάνδρειο» ο Ολυμπιακός

    Μετά από ένα συναρπαστικό ματς στο «Αλεξάνδρειο», ο Ολυμπιακός επικράτησε 74-70 του Άρη, σε αναμέτρηση για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1, και παρέμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Βασίλης Σπανούλης με 17 πόντους και 11 ασίστ ήταν από τους βασικούς συντελεστές της νίκης, ενώ από την πλευρά του Άρη ο Γουάιτ είχε 17 πόντους με 5 τρίποντα.

    Τα δεκάλεπτα: 10-12, 28-34, 52-53, 70-74


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 March 2016 - 20:32:32 UTC