Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή
  • [02] Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά, με πρέσβεις και επιτετραμμένους 14 αραβικών χωρών στην Αθήνα
  • [03] Ελεύθεροι οι Έλληνες ναυτικοί που είχαν απαχθεί στα ανοιχτά της Νιγηρίας
  • [04] Περαιτέρω περιορισμοί από τη Βιέννη στη χορήγηση ασύλου
  • [05] Η Ρωσία αποτελεί μια απειλή για όλους στον κόσμο, δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ Χάμοντ
  • [06] Παράσταση του Εθνικού Θεάτρου για τη στήριξη των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά
  • [07] Πρ.Παυλόπουλος:Να εξοντώσουμε τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού
  • [08] Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να τελειώσει το καθεστώς ανομίας, αναφέρει η Ρ. Σβίγκου
  • [09] «Τελικό των τελικών» χαρακτήρισε ο Σφαιρόπουλος το ματς με την Κίμκι
  • [10] Για ορατό κίνδυνο αποκλεισμού της Ελλάδας μίλησε ο Κουτσοκούμνης
  • [11] Πασάς: «Ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι στο γήπεδο»

  • [01] Η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή

    Η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση που έχει αναγγείλει ότι θα καταθέσει η ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής μεταξύ άλλων για τα capital controls και την υπογραφή του τρίτου προγράμματος στήριξης, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

    Σημειώνουν ότι η κυβέρνηση θεωρεί την κίνηση αυτή της ΝΔ ως αντιπερισπασμό στην πρόταση της κυβέρνησης να διερευνήσει τα θαλασσοδάνεια και τα οικονομικά σκάνδαλα.

    Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως είναι γνωστό ότι τα capital controls επιβλήθηκαν στη χώρα ως προσπάθεια να χειραγωγηθεί το δημοψήφισμα. Τονίζουν ότι ο λαός το γνωρίζει αυτό και πως η κυβερνητική πολιτική έχει εγκριθεί με εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τα capital controls.

    Γι' αυτόν τον λόγο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΝΔ.

    [02] Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά, με πρέσβεις και επιτετραμμένους 14 αραβικών χωρών στην Αθήνα

    Διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τους πρέσβεις και επιτετραμμένους 14 αραβικών χωρών στην Αθήνα, (Αιγύπτου, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ιορδανίας, Ιράκ, Κατάρ, Κουβέιτ, Λιβάνου, Λιβύης, Μαρόκου, Παλαιστίνης, Σαουδικής Αραβίας, Σουδάν και Τυνησίας).

    Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη συζήτηση δόθηκε στην προσφυγική/μεταναστευτική κρίση και στο θέμα της ασφάλειας, και επ' αυτού κ. Κοτζιάς απηύθυνε πρόσκληση προς τις 14 χώρες να συμμετάσχουν στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στην Α. Μεσόγειο, που θα διεξαχθεί στα τέλη του καλοκαιριού, με πρωτοβουλία του κ. Κοτζιά, σε συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου.

    [03] Ελεύθεροι οι Έλληνες ναυτικοί που είχαν απαχθεί στα ανοιχτά της Νιγηρίας

    Ελεύθεροι αφέθηκαν σε περιοχή της Νιγηρίας τρεις Έλληνες και ένας Φιλιππινέζος, που είχαν απαχθεί από ένοπλους πειρατές από το δεξαμενόπλοιο «Madonna 1», ελληνικών συμφερόντων και σημαίας Παναμά, ενώ αυτό έπλεε άφορτο 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Νιγηρίας στις αρχές Μαρτίου.

    Ήδη επέστρεψαν στην Ελλάδα ο πλοίαρχος, ο Α? μηχανικός του πλοίου και ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

    Το πλοίο, που είχε 21μελές πλήρωμα και έναν επιβάτη (τον εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρίας), κατευθυνόταν στο Λομέ του Τόνγκο, όταν δέχθηκε επίθεση από άγνωστο αριθμό ενόπλων οι οποίοι απήγαγαν τους τέσσερις άνδρες.

    Μετά την απαγωγή το πλοίο συνέχισε κανονικά για τον προορισμό του, ενώ στο υπουργείο Ναυτιλίας ενεργοποιήθηκε η ομάδα διαχείρισης κρίσεων που ενημέρωσε για το περιστατικό τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και τα διεθνή κέντρα για την καταπολέμηση της πειρατείας.

    Το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευτυχή κατάληξη του συμβάντος.

    [04] Περαιτέρω περιορισμοί από τη Βιέννη στη χορήγηση ασύλου

    Την πρόθεση της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, να περιορίσει περαιτέρω από τα μέσα Μαΐου την πρόσβαση προσφύγων στη διαδικασία χορήγησης ασύλου και επίσης να δώσει ένα τέλος στη "διοχέτευση" προσφύγων προς τη Γερμανία, ανακοίνωσαν το μεσημέρι στη Βιέννη, οι Αυστριακοί υπουργοί Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ.

    Παρουσιάζοντας το πόρισμα των δύο Αυστριακών πανεπιστημιακών, οι οποίοι είχαν κληθεί από την κυβέρνηση να γνωμοδοτήσουν ως προς την επιβολή από μέρους της ανώτατων ορίων στον αριθμό των αιτούντων άσυλο, οι δύο υπουργοί επισήμαναν πως με το συνεχιζόμενο από πέρυσι προσφυγικό κύμα τίθενται σε κίνδυνο «η δημόσια τάξη και η εσωτερική ασφάλεια».

    Ως εκ τούτου, όπως τόνισαν, η Αυστρία μπορεί να περιορίσει σαφώς την πρόσβαση στη διαδικασία χορήγησης ασύλου και να εξετάζει μόνον εκείνες τις περιπτώσεις, όπου αυτό είναι οπωσδήποτε αναγκαίο εξαιτίας της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αυτός ο μηχανισμός ανάγκης θα συμπεριληφθεί τώρα στο νόμο περί ασύλου.

    [05] Η Ρωσία αποτελεί μια απειλή για όλους στον κόσμο, δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ Χάμοντ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία αποτελεί μια απειλή για όλους, εξαιτίας της περιφρόνησης της για τους διεθνείς κανόνες συμπεριφοράς.

    Σε ερώτηση που του τέθηκε σε συνέντευξη Τύπου, κατά την επίσκεψη του στη Γεωργία, κατά πόσον η Ρωσία εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για χώρες στην περιοχή, όπως η Γεωργία και τα κράτη της Βαλτικής, ο Χάμοντ απάντησε:

    "Η Ρωσία αγνοεί τους διεθνείς κανόνες συμπεριφοράς και παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς συστήματος. Αυτό συνιστά μια πρόκληση και μια απειλή για όλους εμάς".

    [06] Παράσταση του Εθνικού Θεάτρου για τη στήριξη των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά

    Στο θέατρο «Σχολείον» (Πειραιώς 52), και μόνο για τέσσερις παραστάσεις, το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει από αύριο 31/3 «Το ρολόι», την επιτυχημένη παράσταση του περυσινού θεσμού της «Ανοιχτής πλατφόρμας», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα».

    Η είσοδος για το κοινό στον πολυχώρο του «Σχολείου» θα είναι ελεύθερη, ωστόσο οι θεατές καλούνται να προσφέρουν φάρμακα, υλικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας (εκτός χοιρινού κρέατος).

    Τα είδη που θα συγκεντρώσει το Εθνικό Θέατρο θα τα προσφέρει, με τη συνεργασία του δήμου Πειραιά στους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στην πύλη Ε στο λιμάνι του Πειραιά.

    Οι παραστάσεις και τις τέσσερις ημερομηνίες 31/3, 1/4, 2/4 και 3/4 ξεκινούν στις 8.00 μ.μ.

    [07] Πρ.Παυλόπουλος:Να εξοντώσουμε τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού

    Τον μύθο του Μινώταυρου ,του Λαβύρινθου και του Θησέα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος για να ερμηνεύσει την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας,στην ομιλία του στην τελετή αναγόρευσής του, σε επίτιμο διδάκτορα του ΕβραϊκούΠανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.

    Η ευρωπαϊκή έννομη τάξη, βρίσκεται στην επικίνδυνη δίνη μιας πρωτόγνωρης κοινωνικοοικονομικής κρίσης, τόνισε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι«ολοένα και περισσότερο η οικονομία, θυμίζει το μυθικό Λαβύρινθο, με την έννοια ότι η είσοδος είναι ορατή, αλλά η έξοδος μακρινή, δαιδαλώδης και αδιευκρίνιστη».

    «Αυτός ο οικονομικός Λαβύρινθοςπου έχει το δικό του Μινώταυρο, ως αρχιτέκτονα αλλά και ως αμείλικτο φύλακα της εφιαλτικής χαοτικότητάς του, είναι το γνήσιο τέκνο, της νεοφιλελεύθερης οικονομικής αντίληψης», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

    «Μέσα σ' αυτόν τον οικονομικό Λαβύρινθοκι αντιμέτωπος με το νεοφιλελεύθεροΜινώταυρο, ο θεσμικός Θησέαςκαλείται, υπό όρους που παραπέμπουν στην ιστορία του Δαυίδ απέναντι στον Γολιάθ, να φέρει σε πέρας τηναποστολή του», είπε ο Πρόεδροςτης Δημοκρατίας και συνέχισε:«Την επανίδρυση ενός κανονιστικού εποικοδομήματος, το οποίο θα μπορέσει να υπερασπισθεί τον Άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο κυρίως δια της αποκατάστασης του κανόνα δικαίου και της έννομης τάξης στον θεσμικό τους θρόνο, που πρέπει επιπλέον να στηρίζεται πάνω σε δημοκρατικό βάθρο. Τελικώς δε δια της αποκατάστασης του κράτους δικαίου μ' έμφαση στον ανθρωπιστικό πυρήνα του, το κοινωνικό κράτος δικαίου»..

    «Σ' αυτόν τον Λαβύρινθοκι απέναντι σ' αυτόν τον Μινώταυρο, η έννομη τάξη και οι θεσμοί παίρνουν τη μορφή ενός άλλου Θησέα. Ο οποίος, με ασπίδατην παραδοσιακή του δημοκρατική νομιμοποίηση και δόρυτην πλήρη αίσθηση της θεσμικής του αποστολής, οφείλει ν' αγωνισθεί για να εντοπίσει το Μινώταυροκαι να τον εξοντώσει», είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Να μιλήσουμε τη γλώσσα της επιστήμης

    Παρουσιάζοντας στους φοιτητές του Εβραϊκού Πανεπιστημίου τον κ. Παυλόπουλο ο πρόεδρος του ιδρύματος Μπεν Σασόν Μεναχέμ αναφέρθηκε στο μεγάλο επιστημονικό έργο του προέδρου της Δημοκρατίας

    Κάλεσε μάλιστα τον κ. Παυλόπουλο να διδάξει στο Πανεπιστήμιο ώστε να βοηθήσει τους ισραηλινούς φοιτητές να μιλήσουν "τη γλώσσα της επιστήμης".

    «Μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα τον ίδιο ουρανό και μπορούμε να μοιραστούμε μια κοινή γλώσσα -τη γλώσσα της επιστήμης» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εβραϊκού Πανεπιστημίου.

    [08] Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να τελειώσει το καθεστώς ανομίας, αναφέρει η Ρ. Σβίγκου

    «Καλέσαμε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσουν τη σχέση τους με τη διαπλοκή. Δεν έδωσαν καμία εξήγηση για τις 13 άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για τα θαλασσοδάνεια, τον Παπασταύρου, τη Siemens, τα τιμολόγια των εκβιαστών», σχολίασε για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Σκάι.

    Αναφερόμενη στις νομοθετικές παρεμβάσεις που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να αναδείξει τη διάρρηξη των δεσμών εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη, η οποία συντελέστηκε κυρίως από το 2012 και μετά.

    [09] «Τελικό των τελικών» χαρακτήρισε ο Σφαιρόπουλος το ματς με την Κίμκι

    Δύο νίκες... μακριά από τα πλέι οφ της Euroleague βρίσκεται ο Ολυμπιακός, πριν το τζάμπολ (31/3, 20:45) με την Κίμκι, στο Krylatskoye Sports Palace της Μόσχας. «Τελικό των τελικών» χαρακτήρισε το παιχνίδι ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού παρουσίασε γαστρεντερικές διαταραχές και αποκλείστηκε από την αποστολή που αναχώρησε για τη Ρωσία. Τη θέση του θα καλύψει ο Γιάννης Αθηναίου.

    Στην τελευταία προπόνηση, επί ελληνικού εδάφους συμμετείχε για πρώτη φορά και ο Ματ Λοτζέσκι και δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση την άλλη εβδομάδα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ήδη είναι γνωστό πως ο Οθέλο Χάντερ θα αγωνιστεί απέναντι στην Κίμκι, καθώς ο τραυματισμός του στο παιχνίδι με τον Άρη δεν αποδείχτηκε σοβαρός.

    [10] Για ορατό κίνδυνο αποκλεισμού της Ελλάδας μίλησε ο Κουτσοκούμνης

    Ορατός είναι ο κίνδυνος αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις, αφού αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τα στελέχη της FIFA και της UEFA ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, δεν υπήρξε σημείο σύγκλισης, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, αλλά και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ομοσπονδιών της FIFA και πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Όπως είπε ο τελευταίος, ο υπουργός δέχεται να συζητήσει κάποια θέματα που αφορούν στο αυτοδιοίκητο, αλλά δηλώνει αντίθετος στην επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού επικαλείται λόγους ασφαλείας.

    Ο Κουτσοκούμνης είπε ότι η FIFA δεν το δέχεται αυτό, αφού θα μπορούσε να σταματήσει ταυτόχρονα και το πρωτάθλημα, είτε να συνεχίσει το κύπελλο με κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία ή σε ουδέτερες έδρες κεκλεισμένων των θυρών.

    «Δεν είμαι αισιόδοξος, εμείς θα αναφέρουμε όσα ελέχθησαν στη συνάντηση και οι αρμόδιες επιτροπές θα αποφασίσουν», δήλωσε ο Κουτσοκούμνης και συνέχισε: «Έχει δοθεί προθεσμία μέχρι την 1/4, μακάρι η FIFA να δώσει ολιγοήμερη παράταση ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις από τον κ. Κοντονή και να επαναρχίσει το Κύπελλο. Ο αποκλεισμός θα ισχύσει για όλες τις ελληνικές ομάδες σε διεθνείς αγώνες, εθνικές ομάδες και σωματεία, αλλά οι Έλληνες παίκτες στο εξωτερικό θα μπορούν να αγωνίζονται κανονικά».

    Εν αναμονή των δηλώσεων του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, όταν ρωτήθηκε αν βρέθηκε επαφή στη συνάντηση, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει χρυσή τομή από τη στιγμή που γίνεται παραβίαση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ».

    [11] Πασάς: «Ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι στο γήπεδο»

    Μετά από δυο μήνες απουσίας, είναι έτοιμος να γυρίσει και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους ο Γιάννης Πασάς. Με την αφορμή αυτή ο μέσος του Ηρακλή, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του «γηραιού» εκφράζοντας την ανυπομονησία του που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

    «Όντως, υπάρχει αρκετός καιρός που πέρασε, θυμάμαι ότι χτύπησα στις 7 Φεβρουαρίου. Σίγουρα, ήθελα πάρα πολύ να γυρίσω, έκανα την αποθεραπεία που έπρεπε, το πόδι είναι μία χαρά και αυτό που επιθυμώ είναι να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα. Αισθάνομαι 100% έτοιμος και θα δώσω τα πάντα, ώστε η ομάδα να πετύχει νίκες μέχρι το φινάλε της σεζόν», λέει μεταξύ άλλων ο άσος του Ηρακλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 March 2016 - 14:32:31 UTC