Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ενίοτε τα αιτήματα γίνονται δεκτά», σχολίασε ο Π. Σκουρλέτης το αίτημα του Κ. Μητσοτάκη για εκλογές
  • [02] Την Πέμπτη θα γίνει η 8η καταβολή επιδότησης ενοικίου
  • [03] Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:Η Ευρώπη ποδοπατά τις αξίες και τις ανθρώπινες ζωές
  • [04] Οδεύουν προς ρήξη, την ευθύνη σε ΕΠΟ αποδίδει ο Κοντονής

  • [01] «Ενίοτε τα αιτήματα γίνονται δεκτά», σχολίασε ο Π. Σκουρλέτης το αίτημα του Κ. Μητσοτάκη για εκλογές

    «Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης στον τομέα του Φυσικού Αερίου και με συστηματικό τρόπο προχωρούμε προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε σήμερα το μεσημέρι από το Φάρσαλα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος εγκαινίασε την επέκταση του φυσικού αερίου στα Φάρσαλα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η ΕΠΑ Θεσσαλίας και η δημοτική αρχή της πόλης.

    Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «εφαλτήριο ανάπτυξης» αυτά που γίνονται στον τομέα της ενέργειας και τόνισε ότι υπάρχει ένας οργανωμένος σχεδιασμός για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επέκταση του Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα σε συνδυασμό και με τις φθηνές τιμές. Υπογράμμισε, ότι η χώρα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή με την εφαρμογής μίας πολυδιάστατης ενεργειακής πολιτικής και έχει αναδειχθεί σε ενεργειακό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

    Παράλληλα απατώντας σε ερώτημα σχετικό με την φημολογία που υπάρχει περί διπλασιασμού του φόρου στο αέριο κίνησης, ανέφερε ότι δεν έχει αποφασιστεί κάτι γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς όμως να αποκλείσει το ενδεχόμενο και υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι τιμές θα είναι χαμηλότερες από πέρυσι.

    Κλήθείς να σχολιάσει την αναφορά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στην Βουλή για εκλογές, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε μέσω...Κώστα Καραμανλή αναφέροντας: « Εγώ θα επαναλάβω αυτό που είχε πει κάποτε ο Κώστας Καραμανλής: «τα αιτήματα ενίοτε γίνονται δεκτά».

    [02] Την Πέμπτη θα γίνει η 8η καταβολή επιδότησης ενοικίου

    Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, θα πραγματοποιηθεί η 8η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Το ποσό των 3.542.336,47 ευρώ πιστώνεται στους 21.198 λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώριση, με ευθύνη των δικαιούχων, των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών.

    [03] Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:Η Ευρώπη ποδοπατά τις αξίες και τις ανθρώπινες ζωές

    Δριμύ κατηγορώ ενάντια στην Ευρώπη που «ποδοπατά τις αξίες και τις ανθρώπινες ζωές» και δεν εξασφαλίζει στους πρόσφυγες ασφαλές και νόμιμο πέρασμα, εξαπολύει η σπουδαία ηθοποιός και ακτιβίστρια, Βανέσα Ρεντγκρέιβ σε αποκλειστική συνέντευξη της για το προσφυγικό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η κ. Ρεντγκρέιβ συνάντησε για ακόμα μία φορά πρόσφυγες και συνομίλησε με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για τους τρόπους αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.

    «Έχω περάσει πολύ χρόνο στη ζωή μου με τους πρόσφυγες», περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Όμως ποτέ δεν ονειρεύτηκα όταν ήμουν νέα ότι θα βλέπω ανθρώπινα όντα να αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από πολεμικές δυνάμεις ή κυβερνήσεις που ρίχνουν βόμβες, χωρίς να σκέφτονται αυτούς που υποφέρουν. Αυτές οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι καταστρέφουν τα σπίτια τους και το μέλλον τους», εξομολογείται.

    Στην προσφυγική κρίση οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «δεν συμπεριφέρονται στους πρόσφυγες ως ανθρώπους», υπογραμμίζει και εκφράζει χωρίς περιστροφές το κατηγορώ της στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «γιατί θα έπρεπε να δώσουν στους πρόσφυγες κάποια χαρτιά που θα τους εξασφαλίζουν ένα ασφαλές και νόμιμο πέρασμα».

    Μάλιστα, παρομοιάζει τη στάση τους με τη συμπεριφορά της βρετανικής κυβέρνησης τη δεκαετία του 1930 απέναντι στους Εβραίους πρόσφυγες. «Οι απλοί πολίτες έλεγαν ότι θέλουμε να βοηθήσουμε, να ανοίξουμε τα σπίτια μας για τους Εβραίους πρόσφυγες και η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν μπορούμε».

    Συχνά η σημερινή προσφυγική κρίση σχολιάζεται ως η χειρότερη κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Και η σπουδαία ηθοποιός και πολιτική ακτιβίστρια απαντά: «Ναι, και θυμάμαι τί έκαναν οι κυβερνήσεις πριν τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και γι' αυτό είχαμε Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Ήταν εξαιτίας των αποτυχιών και των εγκλημάτων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Και πόσες χιλιάδες ή εκατομμύρια Εβραίοι πέθαναν γιατί η χώρα μας δεν τους έδινε βίζα για παράδειγμα».

    Ολόκληρο το βίντεο με τη συνέντευξη τηςΒανέσα Ρεντγκρέιβ στη συνδρομητική σελίδατου ΑΠΕ-ΜΠΕ

    http://www.amna.gr/webtv/109777/B.Rentgkreib:-I-Europi-podopata-tis-axies-kai-tis-anthropines-zoes

    [04] Οδεύουν προς ρήξη, την ευθύνη σε ΕΠΟ αποδίδει ο Κοντονής

    Εποικοδομητική και ειλικρινή χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, ωστόσο τόνισε ότι δεν υπήρξε συμφωνία. Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε: «Είχαμε μια εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση, όμως δεν υπήρξε συμφωνία. Η FIFA και η UEFA ζήτησαν ως προϋπόθεση την άρση της απόφασης για τη ματαίωση του Κυπέλλου, το οποίο εμείς αποφασίσαμε να διακόψουμε για λόγους ασφαλείας».

    Επίσης, ο κ. Κοντονής διέψευσε ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και τόνισε ότι, σε περίπτωση ποδοσφαιρικού «grexit», την ευθύνη φέρει η ΕΠΟ που κίνησε τη σχετική διαδικασία. «Θα περιμένουμε τις έγγραφες παρατηρήσεις της FIFA και της UEFA ώστε να απαντήσουμε», επισήμανε.

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ακόμη ότι στη συνάντηση η ΕΠΟ του πρότεινε να πάρει πίσω την απόφαση ματαίωσης του Κυπέλλου και η ίδια η ΕΠΟ να αποσύρει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Εμείς δεν παίρνουμε θέση, αφού θα πρόκειται για μια μονομερή απόφαση της ΕΠΟ», υπογράμμισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 March 2016 - 16:32:27 UTC