Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικές πηγές: "Η ΝΔ προσπαθεί απεγνωσμένα, να περισώσει την θλιβερή χθεσινή εικόνα του αρχηγού της"
  • [02] Π. Καμμένος: Πρωτοφανής η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου
  • [03] Μέχρι αύριο αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το προσφυγικό στη Βουλή
  • [04] Π. Παυλόπουλος από το Ισραήλ: Αν δεν σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία δεν θα υπάρξει λύση στο προσφυγικό
  • [05] Γ Σταθάκης: Η οικονομία θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους
  • [06] Λ. Κατσέλη: Έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας η Εθνική Τράπεζα
  • [07] Έκκληση του Π. Κουρουμπλή να συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι στη διαχείριση του προσφυγικού
  • [08] Έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας
  • [09] Πρόταση της ΝΔ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τα αίτια των Capital Controls
  • [10] Παραμένει η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

  • [01] Κυβερνητικές πηγές: "Η ΝΔ προσπαθεί απεγνωσμένα, να περισώσει την θλιβερή χθεσινή εικόνα του αρχηγού της"

    Η Νέα Δημοκρατία ακόμα δεν έχει εξηγήσει για ποιες υπηρεσίες πλήρωνε τους κατηγορούμενους για εκβιασμό, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι, αντίθετα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί σήμερα να περισώσει την εικόνα του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης σχολιάζουν ότι "μετά τις γκάφες, τα αυτογκόλ και τα απροκάλυπτα ψέματα με τα οποία εξετέθη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί σήμερα, απεγνωσμένα, να περισώσει την θλιβερή χθεσινή εικόνα του αρχηγού της".

    "Περιμένουμε ακόμα να απαντήσουν για ποιες υπηρεσίες πλήρωναν πλουσιοπάροχα τους κατηγορούμενους για εκβιασμό", τονίζουν.

    [02] Π. Καμμένος: Πρωτοφανής η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

    Πρωτοφανή για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος την ανακοίνωση Τύπου, που εξέδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απαντώντας στην χθεσινή αναφορά του στην Βουλή για το θέμα της Eurojust και για τις τρεις δικογραφίες των υποβρυχίων, της Siemens και του Βγενόπουλου που δεν έχουν ενταχθεί στο σύνολό τους στο σύστημα Eurojust από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    "Παρέλειψε βέβαια να πει το σημαντικότερο, σχολιάζει ο Πάνος Καμμένος, ότι αρμόδιος Εισαγγελέας και χειριστής του θέματος εν γνώσει της Ευτέρπης Κουτζαμάνη είναι ο Εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά και υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης το 1993 στη Λευκάδα με 135 ψήφους".

    "Αντιλαμβάνεται πλέον ο ελληνικός λαός ότι είτε υπάρχει θέμα για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είτε για τον Εισαγγελέα Ορνεράκη, ο οποίος μέχρι σήμερα εξέθεσε τη χώρα γιατί δεν ενέταξε, ίσως με εντολή της Εισαγγελέως ίσως όχι, την υπόθεση Βγενόπουλου στο Eurojust και διαμαρτυρήθηκαν οι Κυπριακές αρχές, αλλά και τις ροές χρήματος από τα υποβρύχια και από την υπόθεση της Siemens που προέκυψαν μετά το 2008 και το 2010», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

    [03] Μέχρι αύριο αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το προσφυγικό στη Βουλή

    Μέχρι αύριο αναμένεται να κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, για τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό.

    Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Σύσταση Αρχής Προσφυγών, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, γενικής γραμματείας Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/32/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου "Σχετικά με τις Κοινές Διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας", διατάξεις για την εργασία αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις», ενώ όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί με τη διαδικασία του επείγοντος.

    Με το νομοσχέδιο γίνεται η πλήρης ενσωμάτωση της αναθεωρημένης Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2013/32 για τις κοινές ευρωπαϊκές διαδικασίες στην χορήγηση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας στους αιτούντες αυτής (μέρος της οδηγίας είχε ενσωματωθεί με το Προεδρικό Διάταγμα 113/2013).

    [04] Π. Παυλόπουλος από το Ισραήλ: Αν δεν σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία δεν θα υπάρξει λύση στο προσφυγικό

    Έκκληση για να τελειώσει εδώ και τώρα ο πόλεμος στη Συρία απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε απόψε ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρέβεν Ρίβλιν στο προεδρικό μέγαρο στην Ιερουσαλήμ .

    "Δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα για να αντιμετωπίσουμε τις πρωτόγνωρες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που προκαλούνται από εστίες κρίσεων, δηλαδή τις συγκρούσεις και τους πολέμους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ιδίως δε στη Συρία. Αν αυτές δεν εξαλειφθούν , κυρίως αν δεν σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, δεν μπορεί να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα" υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ο κ.Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη "όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τους τρομοκράτες που διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αλλά δεν πρέπει επ ουδενί να αναιρέσουμε την αντιμετώπιση του αμιγώς προσφυγικού ζητήματος υπό όρους ανθρωπισμού. Να συμπεριφερθούμε στους πρόσφυγες με όρους ανθρωπισμού" πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    "Αυτή την ώρα που κρίνεται το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, δεν μπορεί η Ευρώπη να ανεχτεί συμπεριφορές που αναπτύσσουν φοβικά σύνδρομα και εμπεριέχουν αιχμές ρατσισμού" τόνισε ο κ.Παυλόπουλος και πρόσθεσε: Οι δύο λαοί μας μπορούν να αφυπνίσουν συνειδήσεις με βάση την ιστορία, τον ανθρωπισμό και κυρίως τη δημοκρατία μας".

    Αναφερόμενος στο Παλαιστινιακό ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι "είμαστε εδώ για να συμβάλουμε ώστε να διαμορφωθεί μια βιώσιμη λύση με γνώμονα το διεθνές δίκαιο. Κάθε λαός έχει τις ρίζες του και δεν μπορεί να τις αποκόψει κανείς. Αυτή η γη δεν ανήκει μονοπωλιακά σε κανέναν αλλά σε όλους τους λαούς" .

    [05] Γ Σταθάκης: Η οικονομία θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους

    Την εκτίμηση ότι η οικονομία θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το δεύτερο μάλιστα εξάμηνο του έτους έκανε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης στην Επιτροπή Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία τον επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του και υπογράμμισε ότι «απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η οικονομία να βρεθεί σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατό, στη βάση μιας βιώσιμης συμφωνίας, που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και θα προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη».

    Με τους ευρωβουλευτές έγινε ενημερωτική συζήτηση για το σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, για τη στρατηγική ενίσχυσης κοινωνικά ευαίσθητων τομέων, όπως η Υγεία και η Παιδεία, για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες καταπολέμησης της διαφθοράς, εξυγίανσης και απλοποίησης του συστήματος δημόσιων προμηθειών και για την αξιοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ και τη σταδιακή άρση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής ατζέντας. Ο πρώτος άξονας, αφορά στην αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία, όπως εξήγησε ο κ. Σταθάκης, δεν βασίζεται στο χαμηλό κόστος εργασίας και στη μείωση φόρων αλλά πρωτίστως στην αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου και στη στροφή σε ένα παραγωγικό υπόδειγμα το οποίο στηρίζεται στην καινοτομία, την υψηλή προστιθέμενη αξία και την εξωστρέφεια. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ήδη το 2015 οι εξαγωγές κινήθηκαν ανοδικά. Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας, όπως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, η δραστηριοποίηση Διεθνών Χρηματοοικονομικών Οργανισμών στην Ελλάδα, καθώς και μια σειρά εξειδικευμένων εργαλείων που συνδέονται με τα προγράμματα ΕΣΠΑ

    Τους Ευρωβουλευτες, ειχε δεχθεί νωρίτερα στο Μ Μαξιμου, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

    [06] Λ. Κατσέλη: Έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας η Εθνική Τράπεζα

    Σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 175 χρόνων από την ίδρυση της, προγραμματίζει η Εθνική Τράπεζα, με δεδομένο ότι στις 30 Μαρτίου του 1841, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος «περί συστάσεως της Εθνικής Τραπέζης».

    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κυκλοφόρησε από τα ΕΛΤΑ αναμνηστική σειρά τεσσάρων γραμματοσήμων «175 χρόνια από την ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας».

    Στην πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της σειράς και ημέρα της επετείου, σήμερα, στα κεντρικά ταχυδρομικά καταστήματα 8 πόλεων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο και Ερμούπολη Σύρου) οι φιλοτελιστές είχαν την ευκαιρία να σφραγίσουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με αναμνηστικές σφραγίδες οι οποίες μάλιστα ήταν και διαφορετικές για κάθε πόλη.

    Σε εκδήλωση, στο Μέγαρο Μελά, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, αναφέρθηκε στην ίδρυση της Εθνικής τονίζοντας ότι «από τα πρώτα της βήματα η Τράπεζα ήταν μια εξωστρεφής, παγκοσμιοποιημένη τράπεζα, καθώς άλλωστε το 42% των μετοχών της ανήκε σε 113 ομογενείς από 12 ευρωπαϊκές χώρες ενώ από το 1926 ξεκινά να δραστηριοποιείται στην Αμερική».

    « Η πορεία της Εθνικής Τράπεζας, μέσα από τους αιώνες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία και την ιστορία του Ελληνικού κράτους. Μία παράλληλη διαδρομή, μία συμπόρευση, που μέσα από καίριες δραστηριότητες και παρεμβάσεις της Εθνικής Τράπεζας, την έχουν καθιερώσει, όχι ως μια ακόμη Τράπεζα, αλλά ως έναν θεσμό του τόπου μας: Ως την «Εθνική Τράπεζα» όλων των Ελλήνων. Η διαχρονική παρουσία και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Εθνικής στην αναπτυξιακή, κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή της χώρας, είναι αυτό που προσδίδει και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Τράπεζας», ανέφερε η κ.Κατσέλη.

    [07] Έκκληση του Π. Κουρουμπλή να συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι στη διαχείριση του προσφυγικού

    Έκκληση να συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι της χώρας στη διαχείριση των προσφυγικών ροών και στη φιλοξενία των προσφύγων μεταναστών, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει δίκαιη κατανομή και όχι ορισμένοι δήμοι να σηκώνουν το βάρος, όπως γίνεται μέχρι τώρα. Ο υπουργός Εσωτερικών, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση, ως έμπρακτη αναγνώριση της σημαντικής συμβολής που έχει η Αυτοδιοίκηση, προχωρά στην ενίσχυση των δήμων που σήκωσαν μέχρι τώρα το μεγαλύτερο βάρος, με 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

    Σε ότι αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν σε δράσεις και ενέργειες των δήμων για το προσφυγικό, ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ότι όλα τα εκκρεμή θέματα, όπως διάθεση προσωπικού, υπηρεσιών, δαπανών κλπ, θα καλυφθούν νομοθετικά με το νομοσχέδιο-«σκούπα», το οποίο εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση με την ΚΕΔΕ, τις ΠΕΔ, την ΕΝΠΕ, επαναλαμβάνοντας ότι τίποτε δεν θα γίνει αιφνιδιαστικά.

    Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του να έρθει και να ζητήσει ευθέως τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα - γεγονός που, όπως είπε, φανερώνει ότι η κυβέρνηση έχει πλέον συνειδητοποιήσει, πως για την αντιμετώπισή του η συμβολή των δήμων είναι καθοριστικής σημασίας. Υπενθύμισε δε, παράλληλα, πως η ΚΕΔΕ το έχει ζητήσει από πέρυσι, χωρίς ωστόσο να ληφθεί υπόψη το αίτημά της.

    [08] Έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

    Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου και έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε νωρίτερα με την Ομάδα Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος και των επιπτώσεών του.

    Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρεται ότι η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση, θα συμβάλει στην προστασία του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα, καθώς και στη διαφάνεια της διαδικασίας. Σε σχέση με τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αυτές επικεντρώνονταν στο δημοσιονομικό σκέλος και όχι στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου.

    Επιπλέον, κατά την συζήτηση, οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμαναν ότι παρ? ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν συμμετέχει απευθείας στην διαπραγμάτευση, ο ελεγκτικός του ρόλος μπορεί να συνεισφέρει στην γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

    Οι ευρωβουλευτές της αντιπροσωπείας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη σύγκλιση απόψεων και το κοινό έδαφος που έχει επιτευχθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ παράλληλα τόνισαν ότι η ελάφρυνση το ελληνικού δημόσιου χρέους αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τη ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    Η αντιπροσωπεία της επιτροπής αποτελείτο από ευρωβουλευτές με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής ECON Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

    [09] Πρόταση της ΝΔ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τα αίτια των Capital Controls

    Πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση των αιτιών του κλεισίματος των τραπεζών, της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών, της υπογραφής του 3ου Μνημονίου και της ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

    Η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως είναι γνωστό ότι τα capital controls επιβλήθηκαν στη χώρα ως προσπάθεια να χειραγωγηθεί το δημοψήφισμα kαι πως η κυβερνητική πολιτική έχει εγκριθεί με εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο

    Σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ, την οποία υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει την ύπαρξη «σχεδίου» εξόδου της χώρας από το ευρώ, έκδοσης παραλλήλου νομίσματος, «κουρέματος» των ομολόγων που διακρατούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εισβολής στο Νομισματοκοπείο.

    Επίσης, θα διερευνήσει αν το «σχέδιο» αυτό, που δήλωσαν ότι προετοίμαζαν υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, ή αν ενεργούσαν άνευ εντολής του.

    Επιπλέον, η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει εάν υπήρχαν προπαρασκευαστικές ενέργειες ή και αρχή εκτέλεσης των σχεδίων αυτών. Τέλος, αν η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα προέκυπτε «κλείσιμο» των τραπεζών και με τις ενέργειες ή παραλείψεις της επέφερε τη συνέπεια αυτή, δηλαδή την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

    [10] Παραμένει η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

    Σε ισχύ παραμένει για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη η απαγόρευση ενασχόλησης του με τα διοικητικά θέματα της ομάδας, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

    Οι Εφέτες απέρριψαν σχεδόν καθ' ολοκληρίαν την αίτηση του επιχειρηματία για άρση των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για την υπόθεση της δράσης "εγκληματικής οργάνωσης" στον χώρο του ποδοσφαίρου.

    Με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, προς το οποίο υπέβαλε απορριπτική πρόταση ο αρμόδιος Εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, γίνεται δεκτή μόνο η μείωση της υποχρέωσης εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα που έχει επιβληθεί στον κ. Μαρινάκη, από δύο σε μία φορά τον μήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 March 2016 - 18:32:28 UTC