Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρ. Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα
  • [02] Μ. Σαπέν: Η Γαλλία θα ζητήσει από τον ΟΟΣΑ να κατατάξει τον Παναμά στους φορολογικούς παραδείσους
  • [03] Γ. Σταθάκης: Η συμφωνία με τους πιστωτές οδηγεί στην ανάπτυξη
  • [04] Καταδίωξη με πυροβολισμούς τις πρώτες πρωινές ώρες στα Εξάρχεια
  • [05] Στους 53.042 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα
  • [06] Δημοψήφισμα στην Ολλανδία για τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας
  • [07] Ο Ολάντ καλεί το Βερολίνο να αφιερώσει πόρους στην Αμυνα για καταπολέμηση της τρομοκρατίας εκτός Ευρώπης
  • [08] Panama Papers: Η Mossack Fonseca δηλώνει ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης και υπέβαλε μήνυση
  • [09] Με έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη ανοίγει η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων της «Εξόδου» του Μεσολογγίου
  • [10] Κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, λόγω ασφαλτόστρωσης
  • [11] Άνοιξε το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

  • [01] Κρ. Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα

    To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι «αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά» την Ελλάδα, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με την καγκελάριο της Γερμανίας, 'Αγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

    «Είμαστε δεσμευμένοι, συνεργαζόμαστε, είχαμε μία πραγματικά καλή συζήτηση νωρίτερα με την καγκελάριο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε», δήλωσε η Λαγκάρντ.

    Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι «μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και η βιωσιμότητα του χρέους έχει σημασία για τους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα».

    «Σαφώς, δεν είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε και ιδιαίτερα εκεί που πρέπει να είναι η Ελλάδα για να είναι σταθερή, ώστε να ευημερεί και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ελλήνων», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

    Μέρκελ: Να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

    Ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν είναι δυνατό στην Ευρωζώνη, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγγελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι επιθυμεί μία γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

    «Δεν είναι απαίτηση της ομοσπονδιακής (γερμανικής) κυβέρνησης να μην υπάρξει κούρεμα, αλλά κατά την άποψή μας αυτό δεν είναι νομικά δυνατό στην Ευρωζώνη», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, και τους επικεφαλής άλλων διεθνών οικονομικών Οργανισμών.

    «Η γερμανική θέση είναι να συμμετέχει το ΔΝΤ σε μία συμφωνία,θέλουμε γρήγορη ολοκλήρωση των συζητήσεων», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ.

    [02] Μ. Σαπέν: Η Γαλλία θα ζητήσει από τον ΟΟΣΑ να κατατάξει τον Παναμά στους φορολογικούς παραδείσους

    Η Γαλλία θα ζητήσει από τον ΟΟΣΑ να ακολουθήσει το παράδειγμά της και να κατατάξει όπως αυτή τον Παναμά στους φορολογικούς παραδείσους, μετά το σκάνδαλο των Panama Papers, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Σαπέν εξέφρασε την ελπίδα οι χώρες του ΟΟΣΑ να συντονιστούν ώστε να λάβουν την απόφαση που πήρε η Γαλλία για το θέμα αυτό.

    «Δεν θα πρέπει να είμαστε μόνοι τους, θα πρέπει να υπάρξει μία συλλογική κίνηση...Τότε ο Παναμάς δεν θα προκαλεί φόβο σε κανέναν», πρόσθεσε.Σε ερώτηση για το θέμα των αντιποίνων με τα οποία απειλεί ο Παναμάς, ο Γάλλος υπουργός απάντησε ότι δεν τον τρομάζουν.

    [03] Γ. Σταθάκης: Η συμφωνία με τους πιστωτές οδηγεί στην ανάπτυξη

    Πρέπει να κλείσουν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις και ανάλογα με την έκβασή τους, η απόφαση για το αν θα παραμείνει ή όχι θα είναι στην κρίση του ΔΝΤ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Βερολίνου Τagespiegel.

    Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι απαραίτητα στην ατζέντα των επικειμένων συζητήσεων με τους πιστωτές, αλλά όλοι οι συμμετέχοντες εργάζονται αυτή τη στιγμή για πιθανές λύσεις, οι οποίες αφενός να βοηθήσουν σε μια μακροπρόθεσμη σταθερότητα και αφετέρου να γίνουν αποδεκτές από όλα τα μέρη. Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την επόμενη συνάντηση του Eurogroup στο τέλος Απριλίου.

    Ο Γ. Σταθάκης εξέφρασε την πεποίθηση, ότι αν επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ πιστωτών και ελληνικής κυβέρνησης, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στην ανάπτυξη, στο δεύτερο μισό αυτού του έτους. Πρόσθεσε δε ότι «αν και η Κομισιόν εκτιμά πως θα υπάρχει μια ελαφρά ύφεση, η ελληνική κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη».

    Στο ερώτημα για το πότε υπολογίζει ότι θα κλείσουν οι διαπραγματεύσεις, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε ότι ελληνική κυβέρνηση εργάζεται, ώστε «να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την επόμενη συνάντηση του Eurogroup στο τέλος Απριλίου».

    Επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια να μην γίνουν περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και η «επιδίωξη της προτεινόμενης μεταρρύθμισης είναι ένα βιώσιμο ασφαλιστικό».

    Εκανε επίσης λόγο για τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλλεται από την αρχή του έτους, σε συνεννόηση με τους πιστωτές, η οποία προβλέπει βοήθεια για τους ασθενέστερους των οποίων ο μισθός είναι κατώτερος του βασικού.

    Σχετικά με την παραμονή του ΔΝΤ και το θέμα της ελάφρυνσης χρέους ο Γ. Σταθάκης είπε ότι κατά τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού «ο ρόλος του ΔΝΤ είναι εκείνος του τεχνικού συμβούλου». Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι «πρώτα να κλείσουν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις και μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα των χρεών μας. Ανάλογα με την έκβαση αυτών των συζητήσεων η απόφαση για το αν θα παραμείνει ή όχι θα είναι στην κρίση του ΔΝΤ».

    Στο ερώτημα αν είναι αναγκαίο το κούρεμα του ελληνικού χρέους ο Ελληνας υπουργός είπε στη γερμανική εφημερίδα ότι «υπάρχουν μια σειρά από προτάσεις οι οποίες πρέπει να συζητηθούν. Ενδεχομένως το κούρεμα να μην βρίσκεται στην ατζέντα, αλλά υπάρχουν μια σειρά από δυνατότητες με τις οποίες μπορεί να καταστήσει κανείς το χρέος βιώσιμο. Ολοι οι συμμετέχοντες εργάζονται αυτή τη στιγμή για πιθανές λύσεις, οι οποίες αφενός να βοηθήσουν σε μια μακροπρόθεσμη σταθερότητα και αφετέρου να γίνουν αποδεκτές από όλα τα μέρη. Σε αυτές συγκαταλέγονται η χρονική διάρκεια μεμονωμένων δανείων και οι προθεσμίες αποπληρωμής των δανείων, το ύψος των επιτοκίων, η η προσαρμογή του ύψους των ποσών επιστροφής ανάλογα με την ανάπτυξη στην Ελλάδα».

    [04] Καταδίωξη με πυροβολισμούς τις πρώτες πρωινές ώρες στα Εξάρχεια

    Πυροβολισμοί έπεσαν τις πρώτες πρωινές ώρες στα Εξάρχεια, όταν τρεις άγνωστοι προσπάθησαν να κλέψουν μοτοσυκλέτα.

    Συγκεκριμένα, στις 03:10, στη συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Νοταρά, οι δράστες επιχείρησαν να κλέψουν μοτοσυκλέτα και να την φορτώσουν σε ΙΧ αυτοκίνητο. Οι τρεις άγνωστοι έγιναν, όμως, αντιληπτοί από αστυνομικούς οι οποίοι επέβαιναν σε περιπολικό. Τότε μπήκαν στο όχημά τους και ανέπτυξαν ταχύτητα, ενώ το περιπολικό της Αμεσης Δράσης τους καταδίωξε.

    Στη συμβολή των οδών Μετσόβου και Ρηθύμνης, οι δράστες έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι "απάντησαν" με πυροβολισμό στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια, οι άγνωστοι εμβόλισαν με το αυτοκίνητό τους το περιπολικό, ενώ αμέσως μετά έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα, κατευθυνόμενοι προς τα Ανω Λιόσια, όπου και εντοπίστηκαν να εισέρχονται σε καταυλισμό Ρομά.Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τη σύλληψή τους.

    [05] Στους 53.042 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα

    Ξεπέρασαν τους 53.000 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης. Οι νέες αφίξεις ήταν μόλις 68, ενώ ο συνολικός αριθμός όσων παραμένουν στα νησιά ανέρχεται σε 6.384.

    Στην Αττική φιλοξενούνται 14.797, από τους οποίους οι 4.720 στον Πειραιά. Σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Λάρισα βρίσκονται 2.566 άτομα, ενώ στη νότια Ελλάδα 340. Εντός camp στην Ειδομένη παραμένουν 11.269 πρόσφυγες και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου 1.264. Συνολικά, στη βόρεια Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 28.955.

    [06] Δημοψήφισμα στην Ολλανδία για τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας

    Οι Ολλανδοί ψηφοφόροι αποφασίζουν σήμερα εάν θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν την συμφωνία σύνδεσης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία σε ένα συμβουλευτικού χαρακτήρα δημοψήφισμα, το οποίο είναι πιθανόν να αποδειχθεί υψηλής πολιτικής σημασίας για την Ένωση, ένα τεστ για τα αισθήματα της ολλανδικής κοινής γνώμης απέναντι στην ΕΕ με ιδιαίτερο βάρος εν όψει του βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην Ένωση.

    Το κείμενο της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας είναι ανάλογο με τις συμφωνίες που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπογράψει με μία σειρά χωρών, την Αλβανία, τη Σερβία, την Τουρκία, τη Γεωργία, τον Μόλδοβα, το Μαρόκο, τη Χιλή... Στο κεφάλαιο των εμπορικών σχέσεων προβλέπει τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου με την Ουκρανία και σε πολιτικό επίπεδο αναφέρεται σε ένα «συμβόλαιο σύνδεσης».

    Η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί και από τις 28 χώρες μέλη της ΕΕ για να τεθεί σε ισχύ. Η Ολλανδία είναι η μόνη χώρα που δεν την έχει επικυρώσει.

    [07] Ο Ολάντ καλεί το Βερολίνο να αφιερώσει πόρους στην Αμυνα για καταπολέμηση της τρομοκρατίας εκτός Ευρώπης

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα τη Γερμανία να αφιερώσει πόρους στις ένοπλες δυνάμεις της και να επέμβει εκτός Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να στηρίζεται στους συμμάχους για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής.

    Σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, ο Ολάντ ευχαρίστησε το Βερολίνο για τη στρατιωτική του υποστήριξη στο Μαλί, όπου γερμανικές δυνάμεις ενισχύουν την ειρηνευτική αποστολή των κυανοκράνων του ΟΗΕ και, στη Συρία.

    "Οι δύο χώρες μας πρέπει να συμφωνήσουν σε μια δημοσιονομική προσπάθεια για την Αμυνα. Και επίσης να αναλάβουν δράση εκτός Ευρώπης. Ας μην στηριζόμαστε σε άλλη δύναμη, ακόμη και φιλική να είναι αυτή, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας", δήλωσε ο Ολάντ.

    [08] Panama Papers: Η Mossack Fonseca δηλώνει ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης και υπέβαλε μήνυση

    Η δικηγορική εταιρεία του Παναμά Mossack Fonseca η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των Panama Papers για τους φορολογικούς παραδείσους που ξέσπασε την Κυριακή ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης από κεντρικούς διακομιστές (server) στο εξωτερικό και υπέβαλε μήνυση γι' αυτό."Έχουμε μια τεχνική έκθεση, η οποία λέει ότι πέσαμε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης από ξένους σέρβερ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα, διευθυντής και συνιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι τη Δευτέρα "κατατέθηκε μήνυση στην εισαγγελία".

    "Κανείς δεν μιλάει για την ηλεκτρονική επίθεση" από τον Τύπο, ο οποίος έχει κατακλυστεί εδώ και δύο ημέρες από τις αποκαλύψεις αυτές, σημείωσε ο ίδιος, μολονότι, όπως είπε, "αυτό είναι το μόνο έγκλημα που έχει διαπραχθεί".Ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα εξέφρασε επίσης την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις που έγιναν βάσει των 11,5 εκατομμυρίων εγγράφων που αποσπάστηκαν από το σύστημα πληροφορικής της εταιρείας του επικεντρώθηκαν στους πιο διάσημους από τους πελάτες της, περιφρονώντας, σύμφωνα με τον ίδιο, τον σεβασμό στην ιδιωτική ζωή.

    [09] Με έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη ανοίγει η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων της «Εξόδου» του Μεσολογγίου

    Με την εικαστική ματιά του Γιάννη Ψυχοπαίδη στον Μπάιρον και τους αγωνιστές του 21 , ανοίγει η αυλαία των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων της «Εξόδου», στις 9 Απριλίου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Η έκθεση του ομότιμου καθηγητής της ΑΣΚΤ, με τίτλο «Ο Μπάιρον και οι αγωνιστές του ΄21» πραγματοποιείται στούς χώρους του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος», στο σπίτι δηλαδή όπου γεννήθηκε και έζησε ο αρχηγός της Φρουράς της Εξόδου, Αθανάσιος Ραζής - Κότσικας.

    Περιλαμβάνει μία σειρά από 27 ξυλογραφίες -πορτρέτα αγωνιστών του '21, μεγάλες ξυλογραφίες-πορτρέτα του λόρδου Βύρωνα και πολλά σχέδια, ζωγραφικά έργα, κατασκευές και κολλάζ. Ανάμεσά τους «βυρωνικές παραλλαγές», εικαστικές αναφορές πάνω στην εφημερίδα «Ελληνικά Χρονικά» του Μάγερ, πορτρέτα του Σολωμού και αγωνιστών του ΄21, καθώς και εικόνες από το ευρύτερο πλαίσιο της ιστορικής εποχής και του μεσολογγίτικου τοπίου.

    [10] Κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, λόγω ασφαλτόστρωσης

    Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί έργα ασφαλτόστρωσης στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και με κατεύθυνση προς ανατολικά.

    Τα έργα εκτελούνται ανάμεσα στους κόμβους Ευκαρπίας και Νεάπολης (μέχρι 1 χλμ. πριν το δεύτερο). Η κίνηση των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο διεξάγεται από μία μόλις λωρίδα, με συνέπεια να παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση.

    [11] Άνοιξε το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

    Άνοιξε χθες βράδυ η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

    Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ένα τρίμηνο ως και τον Ιούνιο, ενώ ο φόρος που θα προκύψει από την εκκαθάριση τους θα καταβληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

    Δεν αποκλείεται, πάντως, στον βαθμό που η κυβέρνηση συμφωνήσει με τους θεσμούς, οι δόσεις να αυξηθούν, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην καταβολή του φόρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 April 2016 - 8:32:33 UTC