Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, συναντήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [02] Άντληση 1,1375 δισ. ευρώ μέσω εξάμηνων εντόκων γραμματίων, από τον ΟΔΔΗΧ
  • [03] Σε αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων προσανατολίζονται λογιστές και φοροτεχνικοί
  • [04] Σε άλλο σημείο του λιμανιού θα μεταφερθούν έως το βράδυ οι πρόσφυγες από την πύλη Ε3
  • [05] Σακίδια αγάπης σε προσφυγόπουλα, από μαθητές
  • [06] Βόλος: Αναμένονται οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας
  • [07] Ενταση στο λιμάνι από πρόσφυγες και μετανάστες στην πύλη Ε-3
  • [08] Τουρκία: Έρευνα για την τεράστια διαρροή προσωπικών δεδομένων
  • [09] Panama Papers: Η Mossack Fonseca δηλώνει ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης και υπέβαλε μήνυση
  • [10] «Θεοί και Ήρωες των Αρχαίων Ελλήνων» ταξιδεύουν στη Ρωσία
  • [11] Ν. Παππάς: Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει τώρα
  • [12] Ρολά κατεβάζει αύριο ο τομέας της Υγείας
  • [13] Ενημέρωση προσφύγων και μεταναστών στην πύλη Ε-3, στο λιμάνι του Πειραιά
  • [14] Ο Ντεμικέλις παραδέχθηκε την εμπλοκή του σε στοιχήματα
  • [15] Ιαπωνικό μοντέλο με διευρυμένους εσωτερικούς χώρους

  • [01] Με τον πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, συναντήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Δημήτρη Θεοφάνους. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν την αγορά του ελληνικού ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του, η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, η εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών, η ανάγκη ενημέρωσης των καταναλωτών και η ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων για την είσοδο σε νέες αναπτυσσόμενες θεματικές αγορές ηλεκτρονικού επιχειρείν.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και διαθέτει ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης.

    «Στόχος μας- σε συνεργασία με τον GRECA (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου)- είναι η καθιέρωση του κλάδου ως έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης της οικονομίας μας στο μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν η τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Πάρης Κορωναίος.

    [02] Άντληση 1,1375 δισ. ευρώ μέσω εξάμηνων εντόκων γραμματίων, από τον ΟΔΔΗΧ

    Στην άντληση ποσού ύψους 1,1375 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ).

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 875 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,97%, αμετάβλητη έναντι της αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας, της 2ας Απριλίου και έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 262,5 εκατ. ευρώ.

    Συνολικά, υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 1,138 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές.

    Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 και σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατηθέντος ποσού, έως την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στις 12 μ.μ.

    [03] Σε αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων προσανατολίζονται λογιστές και φοροτεχνικοί

    Ξεκίνησε από χθες το βράδυ η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με τους πρώτους 1.200 φορολογούμενους να έχουν υποβάλλει τις δηλώσεις τους έως σήμερα το πρωί,ενώ οι λογιστές προγραμματίζουν αποχή από την διαδικασία αντιδρώντας στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού.

    Όπως ανακοινώθηκε με αφορμή το άνοιγμα της εφαρμογής του taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, από κοινού με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών των λογιστών -φοροτεχνικών, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, για το θέμα της αποχής των λογιστών από τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων και τους προγραμματισμένους αποκλεισμούς των εφοριών.

    [04] Σε άλλο σημείο του λιμανιού θα μεταφερθούν έως το βράδυ οι πρόσφυγες από την πύλη Ε3

    Σε άλλο σημείο του λιμανιού του Πειραιά αναμένεται να έχουν μεταφερθεί έως το βράδυ οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε σκηνές και στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε3. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι αυτοί αναμένεται πιθανότατα αύριο να μετακινηθούν με λεωφορεία σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

    Το μεσημέρι οι τρεις γενικοί γραμματείς των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλειος Παπαδόπουλος, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος και Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ταφύλης, με τη βοήθεια εκπροσώπων μεταναστών στην Ελλάδα πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον χώρο.

    Ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε νωρίτερα από τις τηλεοπτικές κάμερες να μην παραβρίσκονται στη σχετική ενημέρωση που θα γίνει προς τους πρόσφυγες.

    Οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην πύλη Ε3, μαζί με τα παιδιά, πραγματοποιούν από τις 12:15 εκδήλωση διαμαρτυρίας αποκλείοντας την προβλήτα.

    [05] Σακίδια αγάπης σε προσφυγόπουλα, από μαθητές

    Ένα σακίδιο από τα παιδικά χέρια ενός μαθητή φτάνει στα χέρια ενός προσφυγόπουλου. Γεμάτο με παιχνίδια, χρηστικά αντικείμενα και μηνύματα, άλλοτε για καλό ταξίδι, για ειρήνη, για ελπίδα, για φιλία. Από τον Ιανουάριο του 2016, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Αττικής κι ένα δημοτικό σχολείο από την ορεινή Αρκαδία, δίνουν απλόχερα αγάπη και προσφέρουν ό,τι μπορεί να είναι χρήσιμο σε ένα παιδί που ζει σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

    «Η ανταπόκριση των μαθητών στην καμπάνια "Πιάσε το χέρι μου" έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία μας» δηλώνει, στο ΑΠΕ ΜΠΕ, το μέλος ενός εκ των τριών φορέων που διοργάνωσαν τη δράση, της «Αλληλεγγύης για Όλους», Ηλίας Δασκαλόπουλος.Συνδιοργανωτές σε αυτήν την καμπάνια, η «Εφημερίδα των Συντακτών» και το Δίκτυο Μεταναστριών «Μέλισσα». «Σκεφτήκαμε να εμπλέξουμε τα παιδιά στην έννοια της αλληλεγγύης αν και η μέχρι τώρα εμπειρία μου έδειξε ότι εκείνα μας δείχνουν τον δρόμο» τονίζει ο κ. Δασκαλόπουλος.

    Οι πρώτοι δήμοι πάντως που συμμετείχαν στην εκστρατεία «Στηρίζουμε το ταξίδι», στο πλαίσιο του οποίου γίνονται και παράλληλες εκδηλώσεις εντός και εκτός σχολείου με θέμα το προσφυγικό, ήταν ο δήμος Νέας Ιωνίας και ο δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας. Ειδικότερα, από την πλευρά του δήμου Νέας Ιωνίας συμμετείχαν 51 σχολεία και 7.698 μαθητές που χάρισαν αντικείμενα και γέμισαν σακίδια, ενώ από την πλευρά του δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας συμμετείχαν 32 σχολεία και 4.612 μαθητές. Συνολικά, τα σακίδια που συγκέντρωσαν και τα δυο σχολεία ξεπέρασαν τα 700. Όσο για την 6η τάξη του δημοτικού σχολείου στο χωριό Τυροσαπουνέικα της ορεινής Αρκαδίας, ανταποκρίθηκαν και οι 14 μαθητές, στέλνοντας μάλιστα 14 σακίδια. «Κάθε μαθητής έστειλε κι ένα γεμάτο σακίδιο. 'Ακουσαν για την πρωτοβουλία μας και επικοινώνησαν μαζί μας αμέσως» τονίζει ο κ. Δασκαλόπουλος και ξεκαθαρίζει: «Κάθε δήμος συμμετέχει για έναν μήνα στην δράση. Κατόπιν ακολουθούν άλλοι δήμοι για επίσης έναν μήνα».

    [06] Βόλος: Αναμένονται οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας

    Την άφιξη ίσως και 400 προσφύγων και μεταναστών αναμένουν από αργά σήμερα το βράδυ έως αύριο οι υπηρεσίες και ο δήμος Βόλου, στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας της εταιρείας «Μόζας ΑΕ», στο ύψος της Α' Βιομηχανικής Περιοχής.

    Για τις πρώτες ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών θα διανεμηθούν νερά, φρούτα, μπισκότα και χυμοί, ενώ χθες το βράδυ, στο δημαρχείο Βόλου, ετοιμάστηκαν πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης.

    Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, χθες, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η αποδοχή παραχώρησης χρήσης του ακινήτου της εταιρείας «Μόζας ΑΕ».

    [07] Ενταση στο λιμάνι από πρόσφυγες και μετανάστες στην πύλη Ε-3

    Ένταση δημιουργήθηκε στην πύλη Ε-3 στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μετανάστες και πρόσφυγες, μόλις ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από τους γενικούς γραμματείς των εμπλεκόμενων υπουργείων, βγήκαν στο λιμάνι πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία.

    Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φαίνονται έντονα ενοχλημένοι και ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα. «Είμαστε και εμείς άνθρωποι πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα» τόνιζαν οι περισσότεροι, υποστηρίζοντας ότι σε πολλά κέντρα φιλοξενίας οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες.

    Κάποια στιγμή επιχειρήθηκε η σύλληψη ενός ατόμου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση με μετανάστες και πρόσφυγες. Μάλιστα, ένας μετανάστης επιχείρησε να πετάξει ένα βρέφος, απειλώντας ότι θα χτυπήσει με το μωρό τους λιμενικούς.

    Τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο η διαμαρτυρία συνεχίζεται.

    [08] Τουρκία: Έρευνα για την τεράστια διαρροή προσωπικών δεδομένων

    Η εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για τις πληροφορίες περί διαρροής στο Διαδίκτυο μιας βάσης δεδομένων που περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες σχεδόν 50 εκατομμυρίων Τούρκων.

    Η βάση δεδομένων, η αυθεντικότητά της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί και ανέβηκε στο Διαδίκτυο προφανώς από διαδικτυακούς πειρατές στην αρχή της εβδομάδας, κλάπηκε από την τουρκική Δημογραφική Υπηρεσία, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

    Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον αριθμό ταυτότητας, το φύλο, τα ονόματα των γονέων, την ημερομηνία και τον τόπο γέννησης καθώς και τη διεύθυνση εκατομμυρίων ανθρώπων.

    Οι χάκερ, που μοιάζει να είχαν πολιτικά κίνητρα, προέβαλαν τα δελτία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και του πρώην προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ ανακοίνωσε λίγο πριν από την έναρξη της έρευνας ενώπιον των δημοσιογράφων πως θα ξεκινούσαν δικαστικές διώξεις και εκτίμησε πως η διαρροή μπορεί να προέρχεται από την τουρκική εκλογική αρχή "που μοιράζεται τις πληροφορίες για τους εκλογείς με τους πολιτικούς σχηματισμούς".

    "Πενήντα εκατομμύρια, αυτό αντιστοιχεί στον αριθμό των εκλογέων στην Τουρκία", υπογράμμισε ο υπουργός.

    Ο πληθυσμός της Τουρκίας εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στα 78 εκατομμύρια άτομα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια παραβίαση της πληροφορικής ασφάλειάς της.

    [09] Panama Papers: Η Mossack Fonseca δηλώνει ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης και υπέβαλε μήνυση

    Η δικηγορική εταιρεία του Παναμά Mossack Fonseca η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των Panama Papers για τους φορολογικούς παραδείσους που ξέσπασε την Κυριακή ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης από κεντρικούς διακομιστές (server) στο εξωτερικό και υπέβαλε μήνυση γι' αυτό."Έχουμε μια τεχνική έκθεση, η οποία λέει ότι πέσαμε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης από ξένους σέρβερ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα, διευθυντής και συνιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι τη Δευτέρα "κατατέθηκε μήνυση στην εισαγγελία".

    "Κανείς δεν μιλάει για την ηλεκτρονική επίθεση" από τον Τύπο, ο οποίος έχει κατακλυστεί εδώ και δύο ημέρες από τις αποκαλύψεις αυτές, σημείωσε ο ίδιος, μολονότι, όπως είπε, "αυτό είναι το μόνο έγκλημα που έχει διαπραχθεί".Ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα εξέφρασε επίσης την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις που έγιναν βάσει των 11,5 εκατομμυρίων εγγράφων που αποσπάστηκαν από το σύστημα πληροφορικής της εταιρείας του επικεντρώθηκαν στους πιο διάσημους από τους πελάτες της, περιφρονώντας, σύμφωνα με τον ίδιο, τον σεβασμό στην ιδιωτική ζωή.

    [10] «Θεοί και Ήρωες των Αρχαίων Ελλήνων» ταξιδεύουν στη Ρωσία

    Άλλη μία έκθεση με ελληνικά έργα θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Έτους Ελλάδος-Ρωσίας 2016. Η περιοδική έκθεση με τίτλο «Θεοί και Ήρωες των αρχαίων Ελλήνων», που θα περιλαμβάνει 136 αρχαία έργα, θα παρουσιαστεί -και με την «άδεια» του ΚΑΣ- στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο Μόσχας, από τις 15 Νοεμβρίου 2016 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2017.

    Πρόκειται για σημαντικά έργα, όπως η «Σκεπτόμενη Αθηνά», ανάγλυφο του 5ου αι. π.Χ. (από τα πιο γνωστά έργα του Μουσείου Ακρόπολης), το οποίο είχε «ταξιδέψει» ξανά πριν από δύο χρόνια στην Ιταλία για ακόμη ένα γεγονός φιλίας. Οι ενστάσεις του Μουσείου για τη μη συμμετοχή του στην έκθεση ξεπεράστηκαν στο ΚΑΣ, το ίδιο και οι προβληματισμοί άλλων υπηρεσιών και μουσείων για έργα όπως το άγαλμα του Απόλλωνα από το Μουσείο της Δήλου, συγκολλημένο σήμερα σε πολλά κομμάτια, για το οποίο ειπώθηκε ότι θα πρέπει να οριστεί επιτροπή από αρμόδιους φορείς (Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Διεύθυνση Συντήρησης κ.λπ.), ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά του στη ρωσική πρωτεύουσα.

    Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί στο ρωσικό κοινό ο μυθικός κόσμος ανθρωπόμορφων θεών και θεοποιημένων ηρώων των αρχαίων Ελλήνων. Επιλεγμένα τεκμήρια της ελληνικής αρχαιότητας που εικονογραφούν θεϊκές υποστάσεις, αλλά και σύμβολα, λατρευτικές πρακτικές και δοξασίες, «επιστρατεύονται» για να φωτίσουν πτυχές της σχέσης του ανθρώπου της εποχής με τους θεούς του και με το «θείο».

    Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η έκθεση διακρίνεται σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη έχει τίτλο «Λατρείες του Αιγαίου» και αναφέρεται στις πρώιμες απεικονίσεις θεοτήτων στην τέχνη, ενώ η δεύτερη, που τιτλοφορείται «Θεοί με πανίσχυρες δυνάμεις και ανθρώπινο πρόσωπο», κάνει λόγο για τη γενεαλογία των θεών στην Ησιόδου «Θεογονία», αλλά και για τους θεούς μέσα από τα Ομηρικά Έπη και την τέχνη των αρχαίων. «Λατρεύοντας τους Θεούς» λέγεται η ενότητα που «μιλά» για τα πανελλήνια ιερά, τα ιερά και τις εορτές πόλεων, καθώς και για τη θαυματουργή ίαση μέσα από την αναφορά στον Ασκηπιό, ενώ στην τελευταία με τίτλο «Πέρα από τους 12 Θεούς: Από τον Ηρακλή στον Αλέξανδρο» παρουσιάζονται έργα που σχετίζονται με τον Ηρακλή, τον ήρωα με τη θεϊκή καταγωγή και τον Μέγα Αλέξανδρο, που σύμφωνα με την παράδοση καταγόταν από τον ημίθεο.

    Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της κοινής ελληνορωσικής πρωτοβουλίας του Έτους 2016, το οποίο είναι αφιερωμένο στην προβολή της Ελλάδας στο ρωσικό κοινό και της Ρωσίας στο ελληνικό. Στη διάρκεια του Έτους οι δύο χώρες προγραμματίζουν, η κάθε μία στο έδαφος της άλλης, σειρά ποικίλων δράσεων, με επίκεντρο τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως οι αρχαιολογικές εκθέσεις. Τα εγκαίνια της έκθεσης της Κόρης 670, μίας από τις ωραιότερες και καλύτερα διατηρημένες Κόρες της Ακρόπολης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016, στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, σηματοδοτούν την εκκίνηση των εκδηλώσεων του «Έτους Ελλάδας στη Ρωσία», κατ' αντιστοιχία της πρόσφατης έναρξης του προγράμματος του «Έτους Ρωσίας στην Ελλάδα» στην Αθήνα.

    Επισυνάπεται η φωτογραφία «Σκεπτόμενη Αθηνά», ανάγλυφο των πρώιμων κλασικών χρόνων από το Μουσείο της Ακρόπολης.

    [11] Ν. Παππάς: Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει τώρα

    «Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να βεβαιωθούμε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση ,χωρίς μέτρα που ακυρώνουν τις όποιες δυνατότητες της οικονομίας» υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διαδικτυακό τόπο News247.

    «Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους καθίσταται σημαντικό, διότι απώτερος στόχος είναι η ανασύνταξη και ανάταξη της οικονομίας. Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μέσο για να ανατάξουμε την οικονομία, όχι δικαιολογία για να την καταστρέψουμε με συνταγή ΔΝΤ» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει: «αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να βεβαιωθούμε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση χωρίς μέτρα που ακυρώνουν τις όποιες δυνατότητες της οικονομίας έχουν διαφανεί αυτή τη στιγμή και μετά, όπως έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους μας, να συζητήσουμε με ειλικρίνεια το θέμα του χρέους και να δώσουμε μία οριστική λύση». Ο κ. Παππάς σημειώνει στο σημείο αυτό, ότι η συζήτηση για το χρέος πρέπει να ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση, όχι επειδή το λέει η κυβέρνηση, αλλά επειδή έτσι ορίζει η συμφωνία και συνεπώς «εάν το ΔΝΤ επιθυμεί να αλλάξει η συμφωνία ή παράμετροι της συμφωνίας, θα πρέπει να πείσει και το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής και τα κοινοβούλια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που θα κληθούν την καινούρια συμφωνία να την επικυρώσουν».

    Ο κ. Παππάς δηλώνει, επίσης, ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ώστε η διαχείριση της οικονομικής κρίσης να καταστεί ευρωπαϊκή υπόθεση, ενώ στο ερώτημα αν θα πρέπει να αποχωρήσει το ΔΝΤ και ποιος θα μπορούσε να αναλάβει τον δικό του ρόλο στην πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει: «θα μπορούσε να αναλάβει ο ESM. Ο ESM είναι ο χρηματοδοτικός βραχίονας. Αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ και συμμετέχει και δεν συμμετέχει. Είναι σαφές ότι κατά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα πρέπει να αναλάβει και τις τελικές του αποφάσεις».

    [12] Ρολά κατεβάζει αύριο ο τομέας της Υγείας

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

    Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «προκρίνει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση και την έναρξη διαλόγου για ένα δίκαιο, αναλογικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών».

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κάνουν λόγο «για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης» και διεκδικούν την ένταξή τους στα ΒΑΕ και επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ.

    Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου αποφάσισε, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, να συνεχίσει «να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», το οποίο, όπως αναφέρει, «καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία, οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση».

    [13] Ενημέρωση προσφύγων και μεταναστών στην πύλη Ε-3, στο λιμάνι του Πειραιά

    Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία ενημέρωσης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-3, από τρεις γγ υπουργείων (Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλειου Παπαδόπουλου, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου, και Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Ταφύλη) με τη βοήθεια εκπροσώπων μεταναστών στην Ελλάδα.

    Στόχος είναι πειστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν εκεί, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

    Τα πούλμαν εξακολουθούν να παραμένουν στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, αλλά κανένας μετανάστης και πρόσφυγας δεν έχει επιβιβασθεί σε αυτά, μέχρι στιγμής.

    [14] Ο Ντεμικέλις παραδέχθηκε την εμπλοκή του σε στοιχήματα

    Ο Αργεντινός διεθνής αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι Μάρτιν Ντεμικέλις, κλήθηκε σε απολογία από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και παραδέχθηκε πως στοιχημάτισε σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, δώδεκα φορές σε διάστημα μιας εβδομάδας, τον περασμένο Ιανουάριο. Η ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα για το θέμα, σχετικά με την τέλεση αδικημάτων του Αργεντινού διεθνή αμυντικού, βάσει του πειθαρχικού κώδικα.

    Ο 35χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης κριτικής για την κάκιστη απόδοσή του στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, όπου οι «πολίτες» γνώρισαν εντός έδρας ήττα 1-0 από τη Γιουνάιτεντ, είχε περιθώριο να απολογηθεί μέχρι χθες και λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία, ο δικηγόρος του παραδέχθηκε πως ο πελάτης του είχε παίξει τα συγκεκριμένα στοιχήματα, κάτι που σημαίνει πως κινδυνεύει με πολύμηνο αποκλεισμό.

    Τις τελευταίες ημέρες πάντως, ο Ντεμικέλις έχει δηλώσει ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιο του με την ομάδα του Μάντσεστερ.

    [15] Ιαπωνικό μοντέλο με διευρυμένους εσωτερικούς χώρους

    Το Nissan Pulsar, είναι ο εκπρόσωπος της μάρκας στη δημοφιλή κατηγορία των hatchback. Προτάσσει σαν ισχυρά σημεία την ευρυχωρία, την ασφάλεια πέντε αστέρων και τη τεχνολογία. Επίσης, ανταποκρίνεται στη νέα τάση που θέλει τη δημιουργία μοντέλων που συνδυάζουν πολλά στοιχεία από τις μεγαλύτερες κατηγορίες.

    Ανταποκρίνεται στις μεταφορικές ανάγκες κάθε οικογενειάρχη, αφού προσφέρει μεγάλους χώρους και πρακτικότητα. Η μελέτη σχεδίασης επωφελείται από το μεγάλο μεταξόνιο, το οποίο φθάνει τα 2.700 χιλ. και την έξυπνη χωροταξία. Προσφέρει σημαντικά περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών (692 χιλ.) αλλά και στο ύψος των ώμων, σε σχέση με τα μοντέλα του ανταγωνισμού.

    Κινείται από υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες που συνδυάζουν την απόδοση και την οικονομία. Συγκεκριμένα, ο 1.200 κ.εκ. DiG-T κινητήρας βενζίνης, αποδίδει ισχύ 115 ίππων, ενώ το μοτέρ πετρελαίου 1.500 κ.εκ. dCi παράγει 110 ίππους και 26,6 χλγμ. ροπής. Για εκείνους που αποζητούν ακόμα πιο συναρπαστικές επιδόσεις, διατίθεται και η έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1.600 κ.εκ. DiG-T των 190 ίππων.

    Ακολουθώντας τα χνάρια των Qashqai και X-Trail, κατέκτησε τα 5 αστέρια για την ασφάλεια στο Euro NCAP. Το Pulsar διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, Energy, Acenta και Techna. Όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 5 ιντσών, τοποθετημένη στον κεντρικό πίνακα οργάνων. Επιπλέον, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι το σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, οι 6 αερόσακοι, όπως και το σύστημα Start & Stop. Σε συνδυασμό με το όφελος απόσυρσης, η βασική έκδοση του Nissan Pulsar ξεκινά από τα 15.320 ευρώ.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 April 2016 - 10:32:36 UTC