Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντείνονται οι προσπάθειες της Κίνας για εξάρθρωση του δικτύου των παράνομων τραπεζών
  • [02] Π. Μοσκοβισί: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης κοντά στο Πάσχα
  • [03] Τουρκία: Το υπουργικό συμβούλιο συνέρχεται στη ΝΑ Τουρκία
  • [04] «Nα αφαιρεθούν τα τείχη, όχι μόνο με μεταφορική έννοια» ζητεί ο πάπας Φραγκίσκος
  • [05] Ολοκληρώθηκε η πρώτη παράδοση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-300, στο Ιράν από τη Ρωσία

  • [01] Εντείνονται οι προσπάθειες της Κίνας για εξάρθρωση του δικτύου των παράνομων τραπεζών

    Οι αρμόδιες τραπεζικές αρχές στην Κίνα θα κλιμακώσουν φέτος τις προσπάθειες τους, προκειμένου να πατάξουν τα παράνομα τραπεζικά δίκτυα, καθώς η μείωση της ανάπτυξης στην κινεζική οικονομία, αλλά και η αστάθεια στην πραγματική οικονομία της Κίνας, οδηγούν σε σημαντική εκροή οικονομικών κεφαλαίων, σύμφωνα με αξιωματούχο της κινεζικής υπηρεσίας διαχείρισης ξένου συναλλάγματος.

    «Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές ασφάλειας, αλλά και άλλες υπηρεσίες προκειμένου να εντοπίσουμε τη λειτουργία παράνομων τραπεζών, αλλά και τους ανθρώπους οι οποίοι, συνεργάζονται με αυτές, ώστε να μπλοκάρουμε την παράνομη εξαγωγή οικονομικών κεφαλαίων»δήλωσε ο Ζανγκ Σένγκουι, διευθυντής της κινεζικής υπηρεσίας ελέγχου συναλλάγματος (SAFE).

    Τα κεφάλαια που διακινήθηκαν από το παράνομο δίκτυο τραπεζών εκτιμάται ότι ξεπέρασαν το 1 τρισ. γουάν, μέσα στο 2015, προκαλώντας την ανησυχία των κινεζικών αρχών για την ανάγκη τερματισμού των εκροών πολύτιμης οικονομικής ρευστότητας.

    [02] Π. Μοσκοβισί: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης κοντά στο Πάσχα

    «Αναπόφευκτη η σύνδεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, με την δέσμευση μας για το χρέος» είπε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο όσον αφορά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

    «Με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις. Αλλά το να ζητάμε περισσότερα από την Ελλάδα, θα έκανε ζημιά στην ανάπτυξη τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος για να συμπληρώσει ότι στόχος είναι η συμφωνία, να επιτευχθεί πριν την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ ή ως το τέλος της εβδομάδας. «Η ολοκλήρωση να γίνει γύρω από το Πάσχα» είπε ο κ. Μοσκοβισί.

    [03] Τουρκία: Το υπουργικό συμβούλιο συνέρχεται στη ΝΑ Τουρκία

    Οι συγκρούσεις μαίνονταν χθες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία καθώς η τουρκική κυβέρνηση συνερχόταν στη ταραγμένη περιοχή για να συζητήσει τρόπους επανόρθωσης της διαλυμένης οικονομίας του τμήματος αυτού της χώρας.Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο προσέκρουσε σε αστυνομική βάση στην επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη και τραυματίζοντας άλλους 20, λίγες ώρες αφότου το υπουργικό συμβούλιο διέκοψε τις εργασίες του στη γειτονική Σανλιούρφα, είπαν αστυνομικές πηγές.

    Ο τουρκικό στρατός είπε ότι 39 μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε τέσσερις πόλεις το Σαββατοκύριακο, προσθέτοντας περισσότερους νεκρούς σε ένα σύνολο το οποίο έχει ανέβει απότομα από την κατάρρευση της εκεχειρίας τον Ιούλιο του 2015.

    Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου προήδρευσε στην πρώτη συνεδρία εκτός Άγκυρας από το 2003 στη Σανλιούρφα. Ενώ η πόλη βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία, μέχρι τώρα είχε γλιτώσει από τη βία που έχει εκδηλωθεί σε άλλα μέρη της περιοχής.Οι υπουργοί αναμένονταν να συζητήσουν σχέδια αστικής ανάπλασης μετά από μήνες συγκρούσεων σε κωμοπόλεις και πόλεις στην κυρίως κουρδική περιοχή της ΝΑ Τουρκίας.

    [04] «Nα αφαιρεθούν τα τείχη, όχι μόνο με μεταφορική έννοια» ζητεί ο πάπας Φραγκίσκος

    «Nα αφαιρεθούν τα τείχη», ζήτησε ο πάπας Φραγκίσκος σε μήνυμά του προς την σύνοδο για την ειρήνη και την μη χρήση βίας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ρώμη.«Πρέπει να αφαιρεθούν τα τείχη, όχι μόνον τα μεταφορικά», αλλά και «εκείνα της λυπηρής πραγματικότητας», υπογράμμισε ο Αργεντινός ποντίφικας στο μήνυμά του.

    Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο, «πρέπει να θεωρηθούν οι συνάνθρωποί μας αδελφές και αδελφοί», ώστε να «ξεπερασθούν πόλεμοι και συγκρούσεις» και «να αφαιρεθεί το μεγάλο εμπόδιο, εκείνο που εγείρεται με το τείχος της αδιαφορίας».«Οι πρόσφατες εξελίξεις μας δείχνουν ότι αν μιλώ για τείχος δεν είναι μόνον για να χρησιμοποιήσω μεταφορική γλώσσα, αλλά και επειδή πρόκειται για μια λυπηρή πραγματικότητα», υπογραμμίζει ο πάπας.

    Σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, «η αναφορά στο κλείσιμο των συνόρων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜείναι σαφής, όπως και στο δράμα που ζουν έντεκα χιλιάδες μετανάστες στην Ειδομένη».

    [05] Ολοκληρώθηκε η πρώτη παράδοση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-300, στο Ιράν από τη Ρωσία

    Η Ρωσία προχώρησε στην πρώτη παράδοση ενός εξελιγμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στο Ιράν, όπως μετέδωσαν τη Δευτέρα ιρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, γεγονός που σηματοδοτεί ότι η Τεχεράνη αποκτά πλέον τεχνολογία την οποία απαγορευόταν να διαθέτει πριν καταλήξει σε συμφωνία με τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 είχε τεθεί σε υπηρεσία για πρώτη φορά στο αποκορύφωμα του ψυχρού πολέμου, το 1979. Στην αναβαθμισμένη του εκδοχή, είναι ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα του είδους στον κόσμο και, σύμφωνα με το βρετανικό ινστιτούτο μελετών RUSI, μπορεί να στοχοθετεί πολλά αεροσκάφη ή / και βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση έως και 150 χιλιομέτρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 April 2016 - 4:32:23 UTC