Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία Ελλάδας - Βρετανίας στη διαχείριση επιστροφής / επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών
  • [02] Κομισιόν: Οι διαφορές με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα μπορούν «να γεφυρωθούν»
  • [03] Η ιαπωνική Nomura Holdings προγραμμίζει απολύσεις 500 - 600 εργαζομένων, κυρίως στην Ευρώπη
  • [04] Στους 3.800 οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, στο λιμάνι του Πειραιά
  • [05] «Nα αφαιρεθούν τα τείχη, όχι μόνο με μεταφορική έννοια» ζητεί ο πάπας Φραγκίσκος
  • [06] Βραζιλία: Επιτροπή της Κάτω Βουλής ψήφισε υπέρ της αποπομπής της Προέδρου Ρούσεφ
  • [07] Τις πύλες τους στους Αθηναίους ανοίγουν 91 αρχιτεκτονικά αριστουργήματα
  • [08] Τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» που ανέκαμψε

  • [01] Συνεργασία Ελλάδας - Βρετανίας στη διαχείριση επιστροφής / επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών

    Η πρώτη συνεδρίαση της διμερούς ομάδας εργασίας Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου για θέματα μετανάστευσης στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη εβδομάδα, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων διπλωματών και υπηρεσιακών παραγόντων από τις δύο χώρες.Το Ηνωμένο Βασίλειο, μολονότι δεν ανήκει στον χώρο Σένγκεν, διαθέτει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στο ζήτημα της διαχείρισης μεταναστευτικών ροών και ειδικότερα σε θέματα επιστροφής και επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών.

    Η συνεργασία των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας - Βρετανίας εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών και της στενής συνεργασίας που δρομολογήθηκε, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, το τελευταίο διάστημα, με όλες τις χώρες που μπορούν να συμβάλουν με τη γνώση και την εμπειρία τους, στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

    Η συνεδρίαση των Ελλήνων και Βρετανών αξιωματούχων εστιάστηκε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με έμφαση στην αξιοποίηση της εμπειρίας του Ηνωμένου Βασιλείου στα ζητήματα επιστροφής/επανεισδοχής και τη συνεργασία των δύο πλευρών, σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, στο θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

    Έγινε επισκόπηση της κατάστασης επί του πεδίου μετά την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, με έμφαση στον πολλαπλασιασμό των αιτήσεων ασύλου, ενώ συζητήθηκαν πιθανοί τρόποι άμεσης συνδρομής εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου, τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και στον τομέα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των αστυνομικών αρχών των δύο χωρών μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

    [02] Κομισιόν: Οι διαφορές με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα μπορούν «να γεφυρωθούν»

    Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας είναι απαραίτητη, ενώ οι διαφορές απόψεων με την ευρωζώνη όσον αφορά τις δημοσιονομικές ανάγκες της Ελλάδας δεν προσκόπτουν την εκταμίευση κεφαλαίων, υποστήριξανδύο κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    «Έχουμε γενικά κοινή άποψη για τους στόχους του προγράμματος και τα μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων», είπε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ορισμένες διαφορές στις εκτιμήσεις», κυρίως για «το πόση προσπάθεια χρειάζεται για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι... αυτές (σ.σ. οι διαφορές) μπορούν να γεφυρωθούν», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Μιλώντας επίσης στο ΕΚ, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν προστριβές ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι η συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού θεσμού της Ουάσινγκτον στο πρόγραμμα της Ελλάδας είναι «απολύτως απαραίτητη».

    [03] Η ιαπωνική Nomura Holdings προγραμμίζει απολύσεις 500 - 600 εργαζομένων, κυρίως στην Ευρώπη

    Η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία συμμετοχών Nomura Holdings Inc προγραμματίζει τη μείωση 500-600 θέσεων εργασίας κυρίως στο ευρωπαϊκό σκέλος των δραστηριοτήτων της, δηλώνουν πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση.Η μείωση των θέσεων εργασίας εντάσσεται σε πλάνο μείωσης του λειτουργικού της κόστους, προκειμένου νααντιμετωπίσει τις οικονομικές απώλειες, από την προσπάθειά της να εξελιχθεί σε επενδυτική εταιρία παγκόσμιας εμβέλειας.

    Παράλληλα, σχεδιάζεται και μεταβίβαση επενδυτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας στη Βόρεια και Νότια Αμερική, χωρίς να γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες.Ο εκπρόσωπος Τύπου της Nomura στο Τόκιο, αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

    [04] Στους 3.800 οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, στο λιμάνι του Πειραιά

    Σε 3.800 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που εξακολουθούν να διαμένουν στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό, ως τις 20:45 χθες που έγινε το τελευταίο δρομολόγιο με λεωφορείο, περίπου 700 άτομα είχαν αναχωρήσει από τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε2 και από την Ε1 με προορισμό την περιοχή του Σκαραμαγκά.

    Η διαδικασία θα συνεχιστεί πιθανότατα και σήμερα καθώς σε πρώτη φάση γίνεται προσπάθεια να αδειάσει ο επιβατικός σταθμός της Ε2.

    Χθες βράδυ υπήρξε αυξημένη ζήτηση από πολλούς μετανάστες και πρόσφυγες να μεταφερθούν στον συγκεκριμένο χώρο με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να επιλέξουν να επιβιβαστούν σε ταξί προκειμένου να μετακινηθούν στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά.

    Προτεραιότητα έχει δοθεί στους Γεζίντι, κατόπιν στους Σύρους και μετά στους Αφγανούς. Στόχος των εμπλεκόμενων υπηρεσιών είναι έως το Πάσχα να έχει αποσυμφορηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του το λιμάνι από τους πρόσφυγες και μετανάστες.

    [05] «Nα αφαιρεθούν τα τείχη, όχι μόνο με μεταφορική έννοια» ζητεί ο πάπας Φραγκίσκος

    «Nα αφαιρεθούν τα τείχη», ζήτησε ο πάπας Φραγκίσκος σε μήνυμά του προς την σύνοδο για την ειρήνη και την μη χρήση βίας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ρώμη.«Πρέπει να αφαιρεθούν τα τείχη, όχι μόνον τα μεταφορικά», αλλά και «εκείνα της λυπηρής πραγματικότητας», υπογράμμισε ο Αργεντινός ποντίφικας στο μήνυμά του.

    Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο, «πρέπει να θεωρηθούν οι συνάνθρωποί μας αδελφές και αδελφοί», ώστε να «ξεπερασθούν πόλεμοι και συγκρούσεις» και «να αφαιρεθεί το μεγάλο εμπόδιο, εκείνο που εγείρεται με το τείχος της αδιαφορίας».«Οι πρόσφατες εξελίξεις μας δείχνουν ότι αν μιλώ για τείχος δεν είναι μόνον για να χρησιμοποιήσω μεταφορική γλώσσα, αλλά και επειδή πρόκειται για μια λυπηρή πραγματικότητα», υπογραμμίζει ο πάπας.

    Σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, «η αναφορά στο κλείσιμο των συνόρων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜείναι σαφής, όπως και στο δράμα που ζουν έντεκα χιλιάδες μετανάστες στην Ειδομένη».

    [06] Βραζιλία: Επιτροπή της Κάτω Βουλής ψήφισε υπέρ της αποπομπής της Προέδρου Ρούσεφ

    Μία επιτροπή της Κάτω Βουλής, στο Κογκρέσο της Βραζιλίας ψήφισε με πλειοψηφία 38 έναντι 27 ψήφων υπέρ της αποπομπής της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες για παραβίαση των νόμων του προϋπολογισμού της χώρας, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά την επανεκλογή της, το 2014.

    Την Κυριακή, αναμένεται να διεξαχθεί ψηφοφορία στην ολομέλεια της Κάτω Βουλής, ενώ αν η πρόταση αποπομπήςψηφιστεί από τα 2/3 των βουλευτών, τότε, αυτή θα σταλεί στη Γερουσία.

    [07] Τις πύλες τους στους Αθηναίους ανοίγουν 91 αρχιτεκτονικά αριστουργήματα

    Το Open House που μετρά ήδη 3 χρόνια λειτουργίας στην Αθήνα είναι ένας σημαντικός διεθνής θεσμός που έχει στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα του project ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και σήμερα πραγματοποιείται σε περισσότερες από 35 πόλεις σε όλον τον κόσμο.

    Στις 16 και 17 Απριλίου, οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αρχιτεκτονικά διαμάντια της πόλης και να μάθουν την ιστορία που γράφτηκε σε αυτά. Τετρακόσιοι πενήντα εθελοντές θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες σε 91 σύγχρονα και νεοκλασικά κτήρια, όπως το Μουσείο της πόλης των Αθηνών, το Μπάγκειο, το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , το Δημαρχείο της Αθήνας, το Εβραϊκό μουσείο, το Δημοτικό θέατρο Πειραιά, το μουσείο Βορρέ, το κέντρο τέχνης και πολιτισμού Beton 7 και μια σειρά από σημαντικά αρχιτεκτονήματα.

    «Στόχος της εκδήλωσης είναι να γνωρίσει ο κόσμος την αξία της αρχιτεκτονικής και το πόσο σημαντικό είναι για την καθημερινότητά μας να βλέπουμε κτήρια που παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον» λέει η υπεύθυνη επικοινωνίας του Open House Athens Ρενάτα Δούμα.

    [08] Τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» που ανέκαμψε

    Οι επιστήμονες και μηχανικοί της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) κατάφεραν να επαναφέρουν στην κανονική λειτουργία του το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», το οποίο είχε προ ημερών εισέλθει ξαφνικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κάποιας βλάβης, η οποία πάντως δεν φαίνεται να έχει ακόμη διαπιστωθεί.Το τηλεσκόπιο - ο πιο διάσημος «κυνηγός» εξωπλανητών- είναι πλέον και πάλι σε σταθερή κατάσταση και η κεραία των επικοινωνιών του δείχνει προς την κατεύθυνση της Γης, πράγμα που του επιτρέπει να στείλει και να λάβει στοιχεία. Επιπλέον, λειτουργεί πλέον ξανά με την μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση καυσίμων.

    Προς το παρόν, η NASA δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη. Μόνο όταν το «Κέπλερ» στείλει όλα τα αναγκαία στοιχεία, οι χειριστές του θα είναι βέβαιοι ότι όλα τα συστήματά του είναι υγιή και ότι μπορεί να συνεχίσει κανονικά την επόιμενη φάση της επιστημονικής αποστολής του, που είναι να στρέψει την προσοχή του προς το κέντρο του γαλαξία μας.Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε αρχίσει περίπου 14 ώρες, προτού το «Κέπλερ» κάνει την προγραμματισμένη μανούβρα για να αλλάξει κατεύθυνση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 April 2016 - 6:32:35 UTC