Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Handelsblatt: H ελληνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα του αναμενομένου
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Να δώσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ
  • [03] Επίθεση Φ. Γεννηματά σε κυβέρνηση για Εξεταστική, προσφυγικό και οικονομία
  • [04] Σε Λουξεμβούργο και Παρίσι μεταβαίνει ο Ν. Κοτζιάς
  • [05] Επαφές Τσακαλώτου και Σταθάκη με συναδέλφους τους και άλλους παράγοντες στην Ουάσιγκτον
  • [06] Ο Τόμσεν ζητά πρόσθετα μέτρα 8 δισ. ευρώ
  • [07] Τρεις οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  • [08] «Τόμας Κουκ»: Οι τουρίστες μπορούν να απολαμβάνουν ανενόχλητοι τα ελληνικά νησιά
  • [09] Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τη Δευτέρα
  • [10] Π. Καμμένος: Ο λαός θέλει να μάθει πού πήγαν 1,2 δισ. ευρώ «άσπρα» χρήματα και πού πήγαν τα μαύρα
  • [11] Συναντήσεις με Οικουμενικό Πατριάρχη, Πάπα και Αρχιεπίσκοπο Αθηνών θα έχει το Σάββατο ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

  • [01] Handelsblatt: H ελληνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα του αναμενομένου

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της έγκυρης γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επικαλείται «υψηλόβαθμο διπλωμάτη των Βρυξελλών», το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε πέρυσι μόνο κατά 0,3%.

    Πέρυσι το καλοκαίρι ακόμα οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, εκτιμούσαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα μειωνόταν το 2015 κατά 2,7% και επί τη βάσει αυτής της εκτίμησης, υπεγράφη η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας. Τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) θα δοθούν στη δημοσιότητα την ερχόμενη Πέμπτη. Εως τότε το πολύ πολύ, να υπάρξουν κάποιες ασήμαντες αποκλίσεις, φέρεται να είπε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης στη γερμανική εφημερίδα.

    Επί τη βάσει των νέων στοιχείων για το ελληνικό ΑΕΠ η Κομισιόν θεωρεί ως εφικτή την επίτευξη των στόχων του τρίτου πακέτου, γράφει η Handelsblatt. Η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 (χωρίς την εξυπηρέτηση του χρέους). Αντίθετα, το ΔΝΤ θεωρεί το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, για το 2018, ως εντελώς μη ρεαλιστικό.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Να δώσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

    Για «προσχηματικές πρωτοβουλίες» που μόνο στόχο έχουν την δημιουργία εντυπώσεων, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

    Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα «να σπάσουμε τις τριγωνικές σχέσεις πολιτικής- μίντια- τραπεζών, οι οποίες επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία και νοθεύουν την ενημέρωση», επισημαίνοντας πως ο αμαρτωλός εναγκαλισμός πολιτικής - μίντια - τραπεζών έχει χαράξει την οικονομική και κοινωνική εξέλιξη. «Τράπεζες που βοηθούν ΜΜΕ, ΜΜΕ που βοηθούν πολιτικούς, πολιτικοί που βοηθούν τραπεζίτες» προσέθεσε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να «βγάζει μπροστά αρχετυπικούς μπαμπούλες» και να αποκαλύψει όλα τα στοιχεία, προσθέτοντας «κι όχι μόνο τα στοιχεία για τους μη συνεργάσιμους».

    «Φέρτε στοιχεία κι αφήστε τις μπαταριές. Σταματήσετε την επέλαση του νέου κομματισμού και του αυταρχισμού στη Δικαιοσύνη, πάψτε να λαϊκίζετε για τη δήθεν ηθική σας ανωτερότητα. Αυτά διαιωνίζουν την ατιμωρησία και εκτρέφουν το λαϊκισμό» είπε ο κ. Θεοδωράκης ζητώντας διαφάνεια και κανόνες στις κομματικές δαπάνες καθώς και διαφάνεια και κανόνες στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, και στην κρατική διαφήμιση».

    Όπως ωστόσο, είπε όλα αυτά προϋποθέτουν ότι τα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δε θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται ως κατακτητές στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στις ανεξάρτητες αρχές, καθώς τόνισε ότι το κομματικό κράτος του χθες, το κομματικό κράτος του σήμερα, είναι αυτό που γεννά και θα συνεχίσει να γεννά αμαρτωλά τρίγωνα και αμαρτωλές χρηματοδοτήσεις.

    [03] Επίθεση Φ. Γεννηματά σε κυβέρνηση για Εξεταστική, προσφυγικό και οικονομία

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την ότι παίζει ξανά το έργο της διαπλοκής και της λάσπης, ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα δάνεια σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης γιατί, όπως είπε, «τίποτα δεν φοβάται και τίποτα δεν έχει να κρύψει».

    Η κ. Γεννηματά μίλησε για κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων ενώ επέκρινε και τη ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι σφυρίζει αδιάφορα και σιωπά στη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει χωρίς αστερίσκους θέματα της οικονομίας.

    «Η χώρα βυθίζεται και εσείς συνεχίζετε το βιολί σας. Παίζεται ξανά το έργο της διαπλοκής, της λάσπης και της κοκορομαχίας. Δεν θα σας σώσει όμως καμία λάσπη κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Η πραγματικότητα είμαι αμείλικτη και δεν συμψηφίζεται ούτε με το λαϊκισμό ούτε με τη ρητορική ούτε με τα νταϊλίκια. Δεν σας σώζει τίποτα από την κατακραυγή του ελληνικού λαού. Είστε μια κυβέρνηση που ψάχνετε να βρείτε ένα κρυψώνα να κρύψετε τα ψέματα και τις κοροϊδίες σας», υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

    Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε ακόμα τον πρωθυπουργό ότι πανηγυρίζει για την απόφαση του Ντράγκι να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες σημειώνοντας ότι ανάσα στη χώρα θα έδινε αν αφορούσε τα ομόλογα.

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχέδιο στη διαπραγμάτευση σημειώνοντας ότι «το έργο της επιτυχούς διαπραγμάτευσης δεν υπάρχει ούτε με στολή παραλλαγής».

    [04] Σε Λουξεμβούργο και Παρίσι μεταβαίνει ο Ν. Κοτζιάς

    Για το Λουξεμβούργο αναχωρεί την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να συμμετάσχει, τη Δευτέρα, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο κ. Κοτζιάς θα παρουσιάσει τις θέσεις της Ελλάδας για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος ενώ στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται και οι πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα των επιστροφών. Αντικείμενο της συζήτησης των υπουργών θα είναι, επίσης, η ανάσχεση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία καθώς και η παροχή οικονομικής βοήθειας προς τα γειτονικά της Συρίας κράτη.

    Η διαχείριση της μεταναστευτικής/προσφυγικής κρίσης και οι θέσεις της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες θα είναι το θέμα που θα συζητηθεί στο γεύμα εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Ύπατου Εκπροσώπου για τους Πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι.

    'Αλλα θέματα του Συμβουλίου θα είναι η Ανατολική Εταιρική Σχέση, υπό το φως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην Ολλανδία για τη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας και η αναζωπύρωση της έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών, τέλος, θα έχουν κοινό δείπνο εργασίας με τους υπουργούς 'Αμυνας, όπου θα συζητηθούν η πολιτική κατάσταση στη Λιβύη καθώς και οι δυνατότητες συνδρομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Tην Τρίτη ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Αρλέμ Ντεζίρ, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί στο Κε ντ΄Ορσέ με το Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Ζαν Μαρκ Ερό.

    [05] Επαφές Τσακαλώτου και Σταθάκη με συναδέλφους τους και άλλους παράγοντες στην Ουάσιγκτον

    Διαδοχικές συναντήσεις με ομόλογούς τους υπουργούς, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα έχουν από σήμερα στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

    Ειδικότερα, οι σημερινές συναντήσεις των δύο υπουργών έχουν ως εξής (όλες σε τοπική ώρα):

  • 13.30 με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

  • 14.55 με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου

  • 17.00 με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

    Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος θα έχει σήμερα συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ (19.00) και αύριο με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ (13.30).

    Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης θα συναντηθεί και με την υφυπουργό για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον των ΗΠΑ, Κάθριν Νοβέλι.

    Σημειώνεται ότι, νωρίτερα σήμερα το πρωί οι δυο υπουργοί συναντήθηκαν με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

    [06] Ο Τόμσεν ζητά πρόσθετα μέτρα 8 δισ. ευρώ

    Αμετακίνητος στις σκληρές θέσεις που είχε εκφράσει και προ διμήνου σε άρθρο του, εμφανίστηκε σήμερα ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν.

    Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον, το στέλεχος του ΔΝΤ υπογράμμισε καταρχάς ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ (4,5% του ΑΕΠ) προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% που προβλέπει το πρόγραμμα του ESM. Ωστόσο σήμερα πήγε ένα βήμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα μη ρεαλιστικό, καθώς όπως είπε είναι αδύνατον η Ελλάδα με τις κοινωνικές πιέσεις που δέχεται εξαιτίας της υψηλής ανεργίας -και δη των νέων- να συνεχίσει και μετά το 2018 να εμφανίζει για πολλές δεκαετίες πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της.

    Για το λόγο αυτό ο ίδιος υποστήριξε ότι εκτός από την λήψη των πρόσθετων μέτρων, τα οποία θα πρέπει το ΔΝΤ να τα θεωρεί αξιόπιστα, θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να προχωρήσουν σε ένα γενναίο πρόγραμμα μείωσης του Δημοσίου Χρέους. Όπως ανέφερε η συμφωνία για το χρέος μπορεί να είναι συνδεδεμένη με μία συμφωνία και να ολοκληρωθεί σε βάθος διετίας υπό την προϋπόθεση τήρησης των όρων που θα περιλαμβάνονται στη συμφωνία.

    Ο ίδιος έσπευσε να χαρακτηρίσει αξιοθαύμαστη και μοναδική για τα διεθνή δεδομένα τη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει πετύχει η Ελλάδα από το 2010 και εντεύθεν. Ωστόσο, όπως προσέθεσε, από τις αρχές του 2014 και μετά εμφανίστηκε μία "κόπωση" εξέλιξη που την απέδωσε στην απουσία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η όλη προσπάθεια σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν στηρίχθηκε στην υπερφορολόγηση των υψηλότερων εισοδημάτων και δεν συνοδεύτηκε από δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις στο μέτωπο της φορολογικής διοίκησης και είσπραξης εσόδων.

    Όσον αφορά στην τρέχουσα αξιολόγηση, επισήμανε ότι «πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος» και εξέφρασε την αισιοδοξία και την ευχή να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Έσπευσε όμως να επισημάνει ότι χωρίς πρόσθετα μέτρα το 2016 ο προϋπολογισμός θα κλείσει με πρωτογενές έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ.

    Ο ίδιος επισήμανε ότι το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να δεχθεί νέα μέτρα αρκεί αυτά να είναι αξιόπιστα. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι το ΔΤΝ δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των υψηλότερων εισοδημάτων, θέτοντας επιτακτικά την μείωση του αφορολογήτου ορίου των 9.500 ευρώ η οποία μπορεί να γίνει σταδιακά. Όπως επισήμανε στην Ελλάδα το 54% του πληθυσμού δεν πληρώνει καθόλου φόρο, ποσοστό το οποίο είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη να διευρυνθεί η φορολογική βάση.

    Ταυτοχρόνως υποστήριξε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να δεχθεί την περαιτέρω μείωση συγκεκριμένων δαπανών, εκείνων που έχουν οδηγήσει σε φαινόμενα «νοσοκομεία να μην έχουν σύριγγες και τα λεωφορεία καύσιμα για να κινηθούν».

    [07] Τρεις οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Από τρία επενδυτικά σχήματα εκδηλώθηκε σήμερα, κατά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, αρχικό ενδιαφέρον για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι οι:

    Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A.

    Open Joint-Stock Company «Russian Railways»

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών Ακινήτων Κατασκευών

    Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν, σύμφωνα με τους όρους και τα κριτήρια που περιλαμβάνονται στη διαδικασία πρόσκλησης, τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Στη συγκεκριμένη φάση, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί η 31η Μαΐου 2016.

    [08] «Τόμας Κουκ»: Οι τουρίστες μπορούν να απολαμβάνουν ανενόχλητοι τα ελληνικά νησιά

    «Πρέπει να κατορθώσουμε οι πελάτες μας να δουν ρεαλιστικά το σενάριο, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Κω μόλις 71 πρόσφυγες και στη Ρόδο 81», τόνισε ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής του δεύτερου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού στην Αυστρία, «Τόμας Κουκ», Ιωάννης Αφουκατούδης, κατά τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος του οργανισμού του στην αυστριακή πόλη Λιντς.

    Δίνοντας το μήνυμα πως ο τουρισμός στα ελληνικά νησιά δεν επηρεάζεται από την προσφυγική ροή, η οποία, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία, έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Αφουκατούδης επισήμανε πως «οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν ανενόχλητα».

    Αναφερόμενος στην καταγραφόμενη μείωση στις προκρατήσεις για την Ελλάδα, όπως και για την Τουρκία, ο ίδιος σημείωσε πως υπολογίζει σε πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ στα προγράμματα για προορισμούς στις δύο χώρες ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν προσφορές.

    Στο νέο πρόγραμμα της «Τόμας Κουκ» προβλέπονται τουλάχιστον επτά πτήσεις εβδομαδιαίως από το αεροδρόμιο Λιντς προς ελληνικά νησιά.

    [09] Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τη Δευτέρα

    Ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο θα παραμείνουν τη Δευτέρα 18 Απριλίου, Διεθνή Ημέρα Μνημείων, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία, εκτός εκείνων που παραμένουν κλειστά κάθε Δευτέρα και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους, όπως προβλέπεται στη σχετική υπουργική απόφαση.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, το ωράριο λειτουργίας όλων των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των μουσείων του κράτους θα είναι το ακόλουθο:

    Μεγάλη Παρασκευή, 29 Απριλίου 12.00 - 17.00.

    Μεγάλο Σάββατο, 30 Απριλίου 08.00 - 15.00.

    Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου Κλειστά λόγω αργίας.

    Δευτέρα του Πάσχα, 2 Μαΐου: κανονική λειτουργία.

    Την Τρίτη 3 Μαΐου οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω μεταφοράς της επίσημης αργίας της Πρωτομαγιάς.

    [10] Π. Καμμένος: Ο λαός θέλει να μάθει πού πήγαν 1,2 δισ. ευρώ «άσπρα» χρήματα και πού πήγαν τα μαύρα

    «Η αξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού συστήματος εξαρτάται από την Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση της χρηματοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, και τόνισε ότι, «αν υπάρχουν κόμματα που έχουν μετανοήσει, οφείλουν να φέρουν τα στοιχεία στην Επιτροπή».

    «Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιοι είναι οι νταβατζήδες που ήλεγξαν τη μεταπολίτευση» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι «δεν κάνουμε πίσω, ούτε στις υποθέσεις των μέσων ενημέρωσης που απειλούν την εκάστοτε εξουσία».

    Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έλαβαν συνολικά το ποσόν των 1,2 δισ. ευρώ από δάνεια και κρατικές χορηγήσεις και υποστήριξε ότι για τα ποσά αυτά δεν υπάρχουν παραστατικά και ότι ουδέποτε οι βουλευτές των κομμάτων ενημερώθηκαν για το πού πήγαν τα χρήματα αυτά.

    Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην έμμεση χρηματοδότηση του 2% από την εταιρία Siemens για την οποία είπε ότι δεν έχει βρεθεί πού πήγε, και στις δαπάνες του ΚΕΛΠΝΟ για διαφημίσεις σε μέσα ενημέρωσης.

    Ο κ. Καμένος, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής έγγραφο για το οποίο είπε, ότι προέρχεται από τη δικογραφία Ζίμενς αλλά δεν έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας Eurojust. Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Καμένο, για ιδιόχειρη επιστολή του καταζητουμένου για το σκάνδαλο της Siemens, Χρήστου Καραβέλλα που εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο και από την οποία προκύπτουν δυο καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό «Άνοιξη».

    «Ο λαός θέλει απάντηση, που πήγαν 1,2 δις ευρώ «άσπρα» και που πήγαν και τα μαύρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμένος.

    [11] Συναντήσεις με Οικουμενικό Πατριάρχη, Πάπα και Αρχιεπίσκοπο Αθηνών θα έχει το Σάββατο ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

    Συναντήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο,τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Λέσβο, στο πλαίσιο του προγράμματος της επίσκεψης που πραγματοποιούν, αύριο Σάββατο, από κοινού ο πρωθυπουργός, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β?.

    Οι τρεις ιεράρχες θα υπογράψουν Κοινή Διακήρυξη κατά την παρουσία τους στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια, όπου θα συνομιλήσουν με πρόσφυγες και θα έχουν γεύμα μαζί τους. Εν συνεχεία, από το λιμάνι της Μυτιλήνης, θα πραγματοποιήσουν δέηση για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών και ρίψη στεφάνων στην θάλασσα.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης:

    Ο πρωθυπουργός θα αφιχθεί το πρωί στον αερολιμένα Μυτιλήνης, όπου στις 09:30 θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Ο κ. Τσίπρας θα υποδεχθεί τον Πάπα Φραγκίσκο στις 10:20, οπότε και θα αφιχθεί στον αερολιμένα. Αμέσως μετά θα τον καλωσορίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β' και στη συνέχεια ο Σεβ. Πρόεδρος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκος Παπαμανώλης. Στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής θα πραγματοποιηθεί ανάκρουση των εθνικών ύμνων και παρουσίαση των συνοδειών.

    Εν συνεχεία, στις 10:35, θα λάβει χώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πάπα Φραγκίσκο στον Αερολιμένα Μυτιλήνης. Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει έπειτα για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια.

    Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουν ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β' για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια, όπου στις 11:15 θα τους υποδεχτεί ο κ. Τσίπρας.

    Στη Μόρια, θα υπάρξουν χαιρετισμοί του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου με πρόσφυγες, και θα ακολουθήσουν, στις 12.25, ομιλίες τους.

    Στις 12.40 ο Πάπας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, θα υπογράψουν Κοινή Διακήρυξη, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα του τριών με πρόσφυγες.

    Στις 13.45 οι τρεις ιεράρχες θα φτάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκεί ο Πάπας Φραγκίσκος θα απευθύνει ομιλία και θα ακολουθήσει δέηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου, για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών, καθώς επίσης και ρίψη στεφάνων στην θάλασσα, από τη αποβάθρα του Λιμένα Μυτιλήνης.

    Εν συνεχεία, μαζί με τον πρωθυπουργό θα αναχωρήσουν για το αερολιμένα Μυτιλήνης. Εκεί, από τις 14:30, θα υπάρξουν διαδοχικές συναντήσεις του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον πρωθυπουργό.

    Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 15:00, με χαιρετισμό του Πάπα Φραγκίσκου από τα μέλη των συνοδειών και εν συνεχεία από τον Σεβ. Πρόεδρο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκο Παπαμανώλη και έπειτα με αποχαιρετισμό από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ ο πρωθυπουργός θα προπέμψει τον Πάπα Φραγκίσκο στο αεροσκάφος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 April 2016 - 16:32:30 UTC