Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την συμβολή όλων για καθαρό τηλεοπτικό πεδίο ζήτησε ο Νίκος Παππάς
  • [02] Ο Μ. Σαπέν διαβεβαιώνει την επιθυμία των δανειστών για ολοκλήρωση της αξιολόγησης
  • [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο
  • [04] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο
  • [05] Το προσφυγικό και η ελληνική οικονομία θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης Ομπάμα-Μέρκελ

  • [01] Την συμβολή όλων για καθαρό τηλεοπτικό πεδίο ζήτησε ο Νίκος Παππάς

    «Ας δούμε το παρελθόν, ας βάλουμε το δάχτυλο στην πληγή με την Εξεταστική Επιτροπή και ας συμβάλλουμε όλοι, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ώστε να κάνουμε σταθερά βήματα προς ένα καθαρό τηλεοπτικό τοπίο, ένα καλύτερο τηλεοπτικό μέλλον» κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κατά την συζήτηση για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

    Ανακοινώνοντας στην Ολομέλεια την δημοσίευση στην Διαβούλευση την προκήρυξη για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, έκανε λόγο για «πολύ σημαντική στιγμή» και αφού ενημέρωσε ότι θα παραμείνει αναρτημένη για μια εβδομάδα, απηύθυνε πρόσκληση σε όλους να καταθέσουν προτάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού. Δεσμεύτηκε από την πλευρά του, ότι θα αξιοποιηθεί κάθε λειτουργική ιδέα και θα απαλειφθεί η όποια παράλειψη κατά την διαμόρφωση του τελικού κειμένου.

    Στο πλαίσιο των αναφορών του επί του αντικειμένου της Εξεταστικής Επιτροπής, ο Νίκος Παππάς, είπε πως οι επιχειρήσεις στον χώρο της τηλεόρασης δεν λειτούργησαν ποτέ με βάση τους νόμους της αγοράς, αφού τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούν 26 χρόνια, χωρίς κανονικές άδειες και έχοντας χρέη τάξης του 1 δισ.

    «Με ποιους κανόνες νομιμότητας, παραβιάσθηκε τόσο εξόφθαλμα ο κανόνας της βιωσιμότητας;» έθεσε το «ένα και μοναδικό ερώτημα», όπως είπε, επισημαίνοντας πως εδώ ήρθε ο νόμος για την αδειοδότηση να συμβάλλει, έτσι ώστε «να επανέλθουμε κάποια στιγμή στο μέλλον και να μην κλαίμε τη μοίρα μας και δώσουμε εκ νέου την δυνατότητα να ανθίσει το λουλούδι της διαπλοκής».

    Αφού ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η διαπλοκή έχει τρεις πυλώνες, την πολιτική εξουσία, τα οικονομικά συμφέρονται και τα ΜΜΕ, υπογράμμισε ότι μόνο μια χώρα η οποία αναμετράται με τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, μπορεί να πάει μπροστά.

    [02] Ο Μ. Σαπέν διαβεβαιώνει την επιθυμία των δανειστών για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

    Την διαβεβαίωση προς την ελληνική πλευρά, ότι αναζητεί λύση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο «τρίγωνο ΔΝΤ - Γερμανία - Ελλάδα», παρέσχε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, κατά τη συνάντησή του με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

    Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα επίσης με τους οποίους, ο Μισέλ Σαπέν τόνισε χαρακτηριστικά ότι εάν δεν υπάρξει λύση έως το Eurogroup της 22ας Απριλίου ή το αργότερο έως το τέλος Απριλίου, η οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν θα λειτουργήσει μόνο σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και σε βάρος των δανειστών. Ενώ, όσον αφορά στο χρέος, επανέλαβε την άποψή του ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση προκειμένου να δοθεί ισχυρό σήμα στις αγορές.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

    [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός, το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,732 δισ. ευρώ, το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και στόχου για πλεόνασμα 1,095 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οποία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 222 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 503 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 1,335 δισ. ευρώ.

    Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, το τρίμηνο, ανήλθε στα 12,503 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 69 εκατ. ευρώ ή 0,6% έναντι του στόχου του προϋπολογισμού 2016. Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 10,949 δισ ευρώ, αυξημένα κατά 377 εκατ. ευρώ ή 3,6% έναντι του στόχου του προϋπολογισμού 2016.

    Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν στα 762 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 11 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

    Τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν στα 1,554 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 446 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του προϋπολογισμού 2016.

    [04] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός, το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,732 δισ. ευρώ, το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και στόχου για πλεόνασμα 1,095 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οποία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 222 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 503 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 1,335 δισ. ευρώ.

    [05] Το προσφυγικό και η ελληνική οικονομία θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης Ομπάμα-Μέρκελ

    Σε ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου στον Λευκό Οίκο μέσω τηλεδιάσκεψης ενόψει του ταξιδιού του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη Σαουδική Αραβία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Τσαρλς Κάπτσαν δήλωσε, ότι στο επίκεντρο της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ θα είναι η Ελλάδα, σε δύο επίπεδα: αφενός όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού, καθώς «έχει επωμιστεί ένα υπέρμετρο μερίδιο του βάρους», καθώς και για την κατάρτιση ενός βιώσιμου σχεδίου για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

    Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι «η καγκελάριος Μέρκελ επέδειξε τολμηρή ηγεσία στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και ο Πρόεδρος θέλει να της παράσχει πολιτική στήριξη γι' αυτό, και στη συνέχεια να συνεργαστεί μαζί της για να εξασφαλίσει ότι το νέο σύστημα που εφαρμόζεται σε συμφωνία με την Τουρκία είναι αποτελεσματικό» και προσέθεσε:

    «Θα πρέπει να εξετάσουμε επίσης τη συνεργασία μας με την Ελλάδα, επειδή η Ελλάδα έχει επωμιστεί ένα υπέρμετρο μερίδιο του βάρους, και πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα με τη διαδικασία και τη φιλοξενία των προσφύγων που βρίσκονται εκεί, όπως και να επικεντρωθούμε στην κατάρτιση ενός βιώσιμου σχεδίου για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 April 2016 - 18:32:24 UTC