Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα των επενδύσεων, της απασχόλησης και της ανάπτυξης
  • [02] Παραιτήθηκε από Γραμματέας και μέλος της ΝΔ ο Α. Παπαμιμίκος
  • [03] Αντιδρούν στο ασφαλιστικό οι δημοσιογράφοι εξαγγέλλοντας 48ωρες απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ
  • [04] Πούτιν και Ποροσένκο συζήτησαν το θέμα της Ουκρανής πιλότου και των δύο Ρώσων στρατιωτών
  • [05] Προς πρόωρες εκλογές στις 2 Ιουλίου, η Αυστραλία
  • [06] Διεθνής βοήθεια στον Ισημερινό μετά τον φονικό Εγκέλαδο
  • [07] Ξεκίνησε στη Ν. Υόρκη η έκθεση «Πέργαμος και τα Ελληνιστικά Βασίλεια του Αρχαίου Κόσμου»
  • [08] Η ελληνική συμμετοχή στη 15η Μπιενάλε αρχιτεκτονικής στη Βενετία
  • [09] Δύο ελληνικές συμπαραγωγές, «Η τελευταία παραλία» και «Γυρίζοντας τον κόσμο», στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών
  • [10] Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Άγκυρα θα ακυρώσει τις συμφωνίες για το προσφυγικό εάν η ΕΕ δεν τηρήσει το λόγο της

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα των επενδύσεων, της απασχόλησης και της ανάπτυξης

    Η αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας και τα διαθέσιμα επενδυτικά εργαλεία προς το σκοπό αυτό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, Γίρκι Κατάινεν, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως έπειτα από μια μακρά περίοδο μέτρων λιτότητας, η έμφαση τώρα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση, η ώθηση των οποίων θα συμβάλλει καταλυτικά στην επίτευξη και υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων.

    «Η πιο κρίσιμη συζήτηση είναι ακριβώς αυτή. Η συζήτηση για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη», σχολίασε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «μετά από χρόνια που η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στα μέτρα και τη λιτότητα, τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση».

    Οι κ.κ. Τσίπρας και Κατάινεν συζήτησαν ζητήματα επενδύσεων, την ένταξη ελληνικών επενδυτικών σχεδίων και επιχειρήσεων στα προγράμματα χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), καθώς και τη δυνατότητα συγχρηματοδότησης τους από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

    Σε αυτό το πλαίσιο έχουν επιλεγεί 42 έργα μέσω των οποίων 5,4 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν το επόμενο διάστημα στην ελληνική οικονομία, και ειδικότερα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και μεταφορών, του τουρισμού, των νέων τεχνολογιών και της έρευνας, και της βιομηχανίας, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού μετά το πέρας της συνάντησης.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής σχετικά με τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 2015 και του παρέδωσε σχετικό ενημερωτικό φάκελο.

    Ο κ. Κατάινεν ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συζήτηση και με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να βρεθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξη του. Είπε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε διάλογο με τις ελληνικές τράπεζες με στόχο να πειστούν να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις ΜΜΕ.

    Μετά τη συνάντηση οΓίρκι Κατάινεν τόνισε:«Η Ελλάδα αξίζει τη σταθερότητα» και χαρακτήρισε μονόδρομο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

    Ο πρωθυπουργός σε αναρτησή του στο Twitter, μετα την συνάντηση επισήμανε «Μετά από μακρά λιτότητα τώρα είναι η ώρα των επενδύσεων, της απασχόλησης και της ανάπτυξης»

    [02] Παραιτήθηκε από Γραμματέας και μέλος της ΝΔ ο Α. Παπαμιμίκος

    Την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής αλλά και από αυτή του μέλους της ΝΔ υπέβαλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αφήνοντας αιχμές προς πολλές κατευθύνσεις.

    Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως για μια ακόμα φορά αναλαμβάνει ευθύνες που του αποδίδονται και δεν του αναλογούν και ζήτησε να σταματήσει το κυνήγι, όπως είπε, ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα. Όπως είπε .κάποιοι από το πρωί έψαχναν τρόπο να τον διαγράψουν χωρίς όμως να βρουν κάτι για αυτό και αποφάσισε να διευκολύνει την κατάσταση παραιτούμενος.

    Ο κ Παπαμιμίκος άφησε αιχμές πως κάποιοι δεν ήθελαν την παρουσία του στο συνέδριο όπου και θα κατέθετε πρόταση για τη θεσμοθέτηση τάσεων ενώ τόνισε πως διαφωνεί με τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ τονίζοντας πως κάποιοι θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τους αγώνες της νεολαίας εδώ και 40 χρόνια.

    Εκτός ΝΔ και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

    Με εισήγηση του προέδρου της ΝΔ παραπέμφθηκε στην κεντρική επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης.

    Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος Απόστολος Κράτσας ο Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ καθώς και από κάθε άλλου είδους κομματική ιδιότητα.

    [03] Αντιδρούν στο ασφαλιστικό οι δημοσιογράφοι εξαγγέλλοντας 48ωρες απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ

    Την απόφαση για κινητοποιήσεις διαρκείας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων στην ενημέρωση, τα οποία προσήλθαν σήμερα σε κοινή συνεδρίαση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

    Στη σύσκεψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, τονίσθηκε από όλους τους ομιλητές, η ανάγκη για άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου και τη διάσωση του αγγελιοσήμου. Η ΠΟΕΣΥ, σε άμεση συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου μετά το πέρας της κοινής σύσκεψης με όλους τους φορείς του κλάδου, αποφάσισε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας ως εξής: 48ωρη απεργία στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου μέχρι τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 23 Απριλίου.

    Επίσης, σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 22 Απριλίου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 24 Απριλίου.

    Την προσεχή Παρασκευή 22 Απριλίου θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με σκοπό την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

    [04] Πούτιν και Ποροσένκο συζήτησαν το θέμα της Ουκρανής πιλότου και των δύο Ρώσων στρατιωτών

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο συζήτησαν το θέμα της Ουκρανής πιλότου Ναντέζντα Σαβτσένκο που κρατείται σε φυλακή της Ρωσίας και δύο Ρώσων στρατιωτών που έχουν φυλακιστεί στην Ουκρανία, σε τηλεφωνική τους συνομιλία χθες, είπε το Κρεμλίνο.

    Χθες ένα δικαστήριο στην Ουκρανία καταδίκασε τον στρατιώτη Αλεκσάντερ Αλεκσάντροφ και τον λοχαγό του Γεβγένι Γεροφέγιεφ, που συνελήφθηκαν σε ουκραϊνικό έδαφος τον Μάιο του 2015, σε 14 έτη κάθειρξηςο καθένας για συμμετοχή στην φιλορωσική αυτονομιστική διένεξη στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες ότι έστειλε στρατιώτες να βοηθήσουν τους αντάρτες και ισχυρίζεται ότι οι δύο στρατιώτες εγκατέλειψαν τις ειδικές δυνάμεις για να συμμετάσχουν στη σύρραξη από δική τους πρωτοβουλία.

    Η Σαβτσένκο, η οποία θεωρείται εθνικός ήρωας στην Ουκρανία, καταδικάστηκε σε 22 χρόνια κάθειρξης από ρωσικό δικαστήριο τον Μάρτιο φέτος, για τη συμμετοχή της στη δολοφονία δύο Ρώσων δημοσιογράφων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτήρισαν την απόφαση του δικαστηρίου "κατάφωρη παραβίαση των αρχών της δικαιοσύνης".

    [05] Προς πρόωρες εκλογές στις 2 Ιουλίου, η Αυστραλία

    Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι είναι πιθανό η χώρα να οδηγθεί σε εκλογές στις 2 Ιουλίου, μετά την καταψήφιση από το κοινοβούλιο σημαντικών μεταρρυθμίσεων στην εργατική νομοθεσία.Η εξέλιξη αυτή, δρομολόγησε τις εξελίξεις για μια μακρά προεκλογική περίοδο, η οποία είναι συνήθιστη με τα πολιτικά δεδομένα της Αυστραλίας.

    Ο Τέρνμπουλ έκανε τη δήλωση μία ημέρα μετά την απόρριψη από τη Γερουσία της πρότασης που κατέθεσε η κυβέρνησή του, για την επανασύσταση φορέα κρατικού ελέγχου στον κατασκευαστικό τομέα. Το νομοθετικό σώμα απέρριψε την πρόταση, καθώς οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θεώρησαν την απανασύσταση του φορέα, ως ?επίθεση? κατά των ενώσεων των εργαζομένων στον κλάδο.Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα ασκεί τα καθήκοντά της, μέχρι την 3η Μαίου, οπότε και θα παραδώσει τον προϋπολογισμό της χώρας.

    [06] Διεθνής βοήθεια στον Ισημερινό μετά τον φονικό Εγκέλαδο

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσανχθες ότι θα στείλουν μια ομάδα ειδικών σε καταστροφές για να βοηθησουν τον Ισημερινό (Εκουαδόρ) μετά από τον σεισμό 7,8 βαθμών που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 413 άτομα, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις.

    "Η κυβέρνηση του Ισημερινού έχει αποδεχθεί την προσφορά των Ηνωμένων Πολιτειών για βοήθεια στις προσπάθειες ανακούφισης της καταστροφής", είπε αξιωματούχος της εθνικής υπηρεσίας οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας των ΗΠΑ σε ξένες χώρες (USAID). Οι ειδικοί θα βοηθήσουν την κυβέρνηση του Ισημερινού να εκτιμήσει τις ζημιές και τις ανθρωπιστικές ανάγκες, καθώς και να δώσει αναλυτικές πληροφορίες από τις πληγείσες περιοχές, πρόσθεσε.

    Η υπηρεσία θα συνεργαστεί επίσης και με την ανάλογη υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών (UNDAC), είπε, η οποία βοηθάει τη χώρα να συντονίσει τα διεθνή σωστικά συνεργεία.

    Από το Πορτοβιέχο, απ' όπου ανακοίνωσε τον απολογισμό των ζημιών την Κυριακή, ο Πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα εξέφρασε τον φόβο ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι άλλο. Προέβλεψε μάλιστα ότι η ανοικοδόμηση της χώρας θα στοιχίσει "δισεκατομμύρια δολάρια".

    Η ανάπτυξη στη χώρα των 16 εκατομμυρίων, η οποία βασίζεται κυρίως σε πετρέλαιο και εξαγωγές, είχε ήδη προβλεφθεί ότι θα φτάσει το μηδέν φέτος λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Ο κλάδος της ενέργειας φαίνεται να μην επηρεάστηκε πολύ από τον σεισμό και τους εκατοντάδες μετασεισμούς, αν και το μεγαλύτερο διυλιστήριο στο Εσμεράλντας ανέστειλε τη λειτουργία του για προληπτικούς λόγους. Οι εξαγωγές όμως σε μπανάνες, άνθη, σπόρους κακάο και ψάρια μπορεί να επηρεαστούν από τη δυσκολία μεταφορών λόγω κατεστραμένων δρόμων και πιθανών καθυστερήσεων στα λιμάνια.

    Ο αριθμός των τραυματιών έχει ξεπεράσει τους 2.600, ενώ οι επιζώντες, εκτός από τον φόβο για μετασεισμικές δονήσεις, αντιμετωπίζουν και το ενδεχόμενο λεηλασιών, καθώς στο Πορτοβιέχο υπήρξαν κλοπές ρούχων και παπουτσιών από κατεστραμμένα κτίρια ενώ η αστυνομία προσπαθεί να ελέγξει τις μάζες. Ένα κτίριο που χρησιμοποιούνταν κάποτε για υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης λεηλατήθηκε για τα αλουμινένια πλαίσια παραθύρων του και για καλώδια από άτομα που ήλπιζαν να τα πουλήσουν. Σε άλλη περιοχή, ένοπλοι άντρες λήστεψαν δύο φορτηγά με νερό, ρούχα και άλλα είδη ανάγκης τα οποία προορίζονταν για την παραθαλάσσια περιοχή Πεδερνάλες, την οποία κατέστρεψε ο σεισμός.

    Η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει περίπου 13.500 προσωπικό ασφαλείας για να βοηθήσει τις πληγείσες περιοχές, ενώ περίπου 400 ειδικοί στις διασώσεις έχουν έρθει από χώρες της Λατινικής Αμερικής, μαζί με 83 ειδικούς από την Ελβετία και την Ισπανία. Η Κούβα θα έστελνε μια ομάδα γιατρών.

    Μεταξύ των νεκρών ξένης υπηκοότητας είναι η Τζένιφερ Μον, 38, από τον Καναδά, με τον γιό της Άρθουρ, 12, που σκοτώθηκαν όταν έπεσε η στέγη της παραθαλάσσιας κατοικίας τους, ένας Αμερικανός πολίτης, και μια καλόγρια-ιεραπόστολος από την Ιρλανδία, 33 χρονών, Κλερ Τερέζα Κρόκετ.

    Η κυβέρνηση είπε ότι περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια (530,4 εκατ. ευρώ) σε πιστώσεις από πολλαπλούς δανειστές ενεργοποιήθηκαν άμεσα. Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Eurasia, ο πρόεδρος Κορέα μπορεί να αντιμετωπίσει την ανάγκη να καταφύγει σε δανεισμό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), μια επιλογή στην οποία έχει αντισταθεί προς το παρόν.

    [07] Ξεκίνησε στη Ν. Υόρκη η έκθεση «Πέργαμος και τα Ελληνιστικά Βασίλεια του Αρχαίου Κόσμου»

    Στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης (Met) άνοιξεγια το κοινό από τη Δευτέρακαι ως τις 17 Ιουλίου η έκθεση με τίτλο «Πέργαμος και τα Ελληνιστικά Βασίλεια του Αρχαίου Κόσμου».Η έκθεση, που πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, περιλαμβάνει περισσότερα από 265 μοναδικά αντικείμενα που δημιουργήθηκαν υπό την προστασία των ηγεμόνων των ελληνιστικών βασιλείων, με έμφαση στην αρχαία πόλη της Περγάμου.

    Μέσα από την έκθεση, παρουσιάζονται τρεις αιώνες ελληνικής τέχνης, καλύπτοντας μια περίοδο που ξεκινά από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου και καταλήγει στην εποχή της Κλεοπάτρας. Το ένα τρίτο των εκθεμάτων προέρχονται από το Μουσείο της Περγάμου, γεγονός που σηματοδοτεί μια ιστορική συνεργασία των δυο μουσείων, του αμερικανικού και του γερμανικού, ενώ τα υπόλοιπα εκθέματα προέρχονται από εξέχοντα μουσεία της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Μαρόκου, της Τυνησίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και χωρών της Ευρώπης. Η πλειοψηφία των εκθεμάτων αυτών δεν έχουν ποτέ πριν απομακρυνθεί από τις μουσειακές συλλογές τους.

    [08] Η ελληνική συμμετοχή στη 15η Μπιενάλε αρχιτεκτονικής στη Βενετία

    Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ) θα είναι ο επιμελητής της φετινής ελληνικής συμμετοχής στη 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας που θα διεξαχθεί από τις 28 Μαΐου έως τις 27 Νοεμβρίου και θα παρουσιάσει την έκθεση υπό τον τίτλο #ThisIsACo-op.

    Με γενικό θέμα «Aνταπόκριση από το μέτωπο» και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Χιλιανό αρχιτέκτονα Αλεχάνδρο Αραβένα, η 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας εστιάζει σε μια αρχιτεκτονική με κοινωνικοπολιτικό πρόσημο. Διερευνά τον ρόλο των αρχιτεκτόνων στη μάχη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

    Το #ThisIsACo-op (this is a co-operative) απαντά στην πρόκληση της φετινής θεματικής της Μπιενάλε αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργατικότητας, την ανθρώπινη σύμπραξη ως ουσιαστική πολιτική πρόταση για την αντιμετώπιση της πολυδιάστατης καθημερινής κρίσης. Ταυτόχρονα, ερευνά, επεξεργάζεται και εκθέτει τα πολλαπλά μέτωπα της κρίσης: το προσφυγικό, την κρίση πόλης, το δικαίωμα στην στέγη και την κρίση του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα.

    Το #ThisIsACo-op αποτελεί ένα συνεργατικό πείραμα, μία καινοτόμα, νέα εκθεσιακή πρόταση, ένα ανοιχτό εργαστήριο από τα κάτω προς τα πάνω. Τα μέλη του Συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα του ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ, αποτελούν τον φετινό επιμελητή του Ελληνικού Περιπτέρου. Ένα πλέγμα ομάδων σύμπραξης co-op (συνεργασίας) οργανώθηκε και εργάζεται σε όλα τα στάδια της υλοποίησης της ελληνικής συμμετοχής στην Μπιενάλε της Βενετίας, η οποία περιλαμβάνει, πέραν της καθ' εαυτής έκθεσης, την διεξαγωγή σειράς συμμετοχικών εργαστηρίων και εκδηλώσεων in situ.

    Το Ελληνικό Περίπτερο θα είναι μια εξελισσόμενη ερευνητική μηχανή, μια δυναμική «αρχειοθήκη» όπου θα εκτεθούν οι θεωρητικοί προβληματισμοί, οι αρχιτεκτονικές προτάσεις και το ερευνητικό υλικό ομάδων και συλλογικοτήτων, που αφορούν στην αντιμετώπιση της κρίσης.

    Την Πέμπτη 21 Απριλίου και ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων για την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής στην 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Το εγχείρημα θα παρουσιάσουν η Ειρήνη Κλαμπατσέα, Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, η Τόνια Κατερίνη, πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ και μέλη του #ThisIsACo-op.

    [09] Δύο ελληνικές συμπαραγωγές, «Η τελευταία παραλία» και «Γυρίζοντας τον κόσμο», στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών

    Δύο είναι τελικά οι ευχάριστες ειδήσεις που έφθασαν από τις Κάννες, με την ανακοίνωση του προγράμματος του Φεστιβάλ. Εκτός από το ντοκιμαντέρ «Η τελευταία παραλία» (L'ultima Spiaggia) του Θάνου Αναστόπουλου και του Davide Del Degan, στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών θα προβληθεί και η ταινία «Γυρίζοντας τον Κόσμο» των αδελφών Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν.

    Στην ταινία «Γυρίζοντας τον κόσμο», δύο φίλες επιστρέφοντας από το Αφγανιστάν προσπαθούν να ξεχάσουν τον πόλεμο κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου που περνάνε στο «στρατιωτικό κέντρο αποκατάστασης» σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Κύπρο. Η ταινία είναι σε παραγωγή των Archipel35 (Γαλλία) και Blonde S.A.(Ελλάδα), με την υποστήριξη των ΑRTE, CNC, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Ταμείου ενίσχυσης Ελληνογαλλικών συμπαραγωγών (Centre National du Cin?ma et de l'image anim?e - Ε.Κ.Κ.). Η ταινία γυρίστηκε στη Ρόδο και το Παρίσι την άνοιξη-καλοκαλίρι του 2015 και πρωταγωνιστούν οι: Αριάν Λαμπέντ, Soko, Μάκης Παπαδημητρίου και Ανδρέας Κωνσταντίνου.

    [10] Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Άγκυρα θα ακυρώσει τις συμφωνίες για το προσφυγικό εάν η ΕΕ δεν τηρήσει το λόγο της

    Η τουρκική κυβέρνηση θα ακυρώσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό εάν οι Βρυξέλλες δεν τηρήσουν το λόγο τους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Ο Τούρκος υπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στη Συρία, στην οποία περιλαμβάνεται η συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα με στόχο την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών από τη Συρία στην Ευρώπη.

    «Η συμφωνία που συνήψαμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ ξεκάθαρη. Θέλουμε αυτή η ανθρώπινη τραγωδία να τερματιστεί, οι πολίτες μας να ταξιδεύουν χωρίς τους περιορισμούς της έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) και η τελωνειακή μας σύνδεση να αναβαθμιστεί» τόνισε ο Τσαβούσογλου.

    «Εάν η ΕΕ δεν τηρήσει τον λόγο της, περιλαμβανομένης της συμφωνίας με τους μετανάστες εμείς θα ακυρώσουμε όλες τις συμφωνίες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 April 2016 - 4:32:24 UTC