Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γερ. Αρσένης: Ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας σπουδαίος 'Ελληνας
  • [02] «Επικίνδυνες» χαρακτηρίζει ο Ν. Τόσκας δηλώσεις περι διέλευσης τζιχαντιστών απο την Ελλάδα
  • [03] Γ. Κουμουτσάκος σε Ο. Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση προσβάλλει την κοινή λογική και τους πολίτες
  • [04] Τετραμερής Συνάντηση Θεσσαλονίκης: Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο της διασυνοριακής συνεργασίας
  • [05] Γ. Κατρούγκαλος: Όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση στο ασφαλιστικό
  • [06] Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [07] Συνολικά 176 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βόρειου Αιγαίου
  • [08] Προσάραξη φορτηγού πλοίου βόρεια της Λέσβου
  • [09] Πρωθυπουργός Γαλλίας: Η κυβέρνηση θα προτείνει παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης
  • [10] Οι 16 υπότροφοι της Γιάννας Αγγελοπούλου στο 9ο CGIU στο Berkeley
  • [11] Αλ. Τσίπρας: Η ΝΔ ψαρεύει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου
  • [12] Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ασφάλεια των πολιτών
  • [13] «Όχι» από την κυβέρνηση στην πρόταση των θεσμών για πρόσθετα μέτρα 3 δισ. ευρώ

  • [01] Γερ. Αρσένης: Ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας σπουδαίος 'Ελληνας

    Πολυσχιδής προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας, ο Γεράσιμος Αρσένης, που έφυγε σήμερα (σ.σ. Τρίτη 19/04)από κοντά μας, πικραμένος και ανήσυχος από την πορεία και την προοπτική της πατρίδας μας, κέρδισε τη συμπάθεια όλων των Ελλήνων με τον πολύ ανθρώπινο, γενναιόψυχο και φιλοσοφημένο τρόπο που δέχτηκε την ήττα του, το 1996, στην ψηφοφορία που έγινε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου πρωθυπουργού που θα διαδεχόταν τον Ανδρέα Παπανδρέου.

    Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτόν προτιμούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου για διάδοχό του. Την πληροφορία αυτή μετέφερε στον γράφοντα και ο Μιχάλης Ράπτης (Pablo), που εκείνη την εποχή βρισκόταν σε στενότατη επαφή με τον Γιώργο Παπανδρέου και όλη την οικογένεια του Ανδρέα, από όπου και είχε την πληροφορία. Εκ των ιδρυτών του ΠΑΣΟΚ και μέλος της πρώτης τριμελούς Εκτελεστικής Γραμματείας του, ο Δημήτρης Λιβιεράτος θυμάται σήμερα τον Αρσένη "σοβαρό, μορφωμένο και μυαλωμένο, όχι σαν πολλούς άλλους στο Κίνημα".

    Ο Κεφαλλονίτης πολιτικός και οικονομολόγος ήταν όντως ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα, βαθειά κατανόηση του κόσμου και επίσης του πόσο συνδεδεμένα είναι τα ελληνικά με τα παγκόσμια προβλήματα. 'Επαιξε σπουδαίο ρόλο στην πρώτη, πιο "ριζοσπαστική"περίοδο του ΠΑΣΟΚ. Αργότερα, ως υπουργός 'Αμυνας, υπήρξε ο αρχιτέκτονας και θεμελιωτής του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας και Κύπρου, που υπήρξε "επανάσταση"στην ελληνική αμυντική και γεωπολιτική φιλοσοφία, προκαλώντας σφοδρότατη αντίθεση των ΗΠΑ. Αυτός ίσως ήταν και ένας από τους λόγους της μη εκλογής του στο αξίωμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού αργότερα.

    Ο Αρσένης είχε επίγνωση των διεθνών πραγματικοτήτων και την ανάγκη διεθνών ερεισμάτων. Αντιμέτωπος με τις επιθέσεις των αγορών, και όσων τις "καθοδηγούν", στις αρχές της διακυβέρνησής του, ο Ανδρέας τον έστειλε στους 'Αραβες όπου αναζήτησε και βρήκε την οικονομική υποστήριξη που χρειαζόταν. Αργότερα θα συνάψει, με τη Συρία του πατρός 'Ασαντ, συμφωνία μεταστάθμευσης των ελληνικών μαχητικών που δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν εύκολα στην Κύπρο. Ο ίδιος διηγιόταν έκπληκτος στον γράφοντα, χρόνια μετά, το πως αυτή η συμφωνία ανετράπη χωρίς καν να καταλάβει κι ο ίδιος τι συνέβη! Η εξοικείωση με τους πραγματικούς μηχανισμούς της διεθνούς εξουσίας πάντα εκπλήσσει. (Επεχείρησε να συνάψει και με τους Ισραηλινούς συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, αλλά προσέκρουσε στην αντίθεση πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ).

    'Εχοντας πλήρη επίγνωση του βαθμού προετοιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ και των δυσκολιών που θα αντιμετώπιζε ερχόμενος στην εξουσία, επέμενε φορτικά προς την ηγεσία του, καθ' όλο το έτος 2014, στην ανάγκη να αποκτήσει εργαλείο ανάλυσης και επεξεργασίας εξωτερικής πολιτικής και να ανοίξει αξιόπιστο, σοβαρό δίαυλο επικοινωνίας με τη Μόσχα.

    Ο Αρσένης ήταν επίσης από τους πρωτεργάτες και κύριους υποστηρικτές της "Πρωτοβουλίας των Δελφών", την οποία στήριξε τόσο ο ίδιος όσο και το Ινστιτούτο που ίδρυσε και διηύθυνε (ΙΝΕΡΠΟΣΤ). Με τη συμμετοχή μιας πλειάδας προσωπικοτήτων από την Ευρώπη (περιλαμβανομένης της Ρωσίας) και τις ΗΠΑ, η πρωτοβουλία αυτή έχει ως κύρια αντικείμενα τη συμπαράσταση στην Ελλάδα, την επεξεργασία "εναλλακτικών"στον "ευρωφιλελευθερισμό"και την αποτροπή νέου ψυχρού πολέμου με τη Ρωσία.

    Ο Αρσένης ήταν από τους ελάχιστους 'Ελληνες πολιτικούς, που η βαθειά του κατανόηση του διεθνούς περιβάλλοντος, η πολύ μεγάλη μόρφωση και η διεθνής του εμπειρία, έκαναν τη συζήτηση μαζί του μια πραγματική απόλαυση για όσους χαίρονται και επιδιώκουν να καταλαβαίνουν σε βάθος τον κόσμο, αποκωδικοποιώντας και απομυθοποιώντας τις μεγάλες δυνάμεις και τάσεις που προσδιορίζουν τη ζωή μας - και δεν θέλουν να μένουν στην αφόρητα πληκτική "κουζίνα"μιας συχνά ανούσιας, γεμάτης ίντριγκα και κουτσομπολιό, ελληνικής "πολιτικής ζωής".

    Κεφαλλονίτης, "όνομα και πράγμα", ο οικονομολόγος και πολιτικός Αρσένης σφράγισε τη μεταπολιτευτική Ελλάδα, με τα καλά και με τα κακά της. Ταυτίστηκε με τη μείζονα αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, που πραγματοποιήθηκε επί των ημερών του, όταν ήταν "Τσάρος της οικονομίας", συνδυάζοντας τις θέσεις του υπουργού Οικονομίας και του υπουργού Οικονομικών. Πολλοί επέκριναν το ΠΑΣΟΚ της "πρώτης περιόδου"για την "πολιτική παροχών"ή για το ότι δεν έβαλε τις βάσεις "υγιούς ανάπτυξης". Αυτές οι επικρίσεις μπορεί να είναι ή να μην είναι βάσιμες, γεγονός όμως είναι, για να το πούμε σε πιο κοινή γλώσσα, ότι "ο λαός έφαγε ψωμάκι"εκείνη την περίοδο, επανορθώθηκαν δηλαδή κραυγαλέες κοινωνικές αδικίες όλων των μεταπολεμικών δεκαετιών.

    Την Ελλάδα ο Αρσένης την είχε στην καρδιά του με τον ιδιαίτερο εκείνο τρόπο που την αγαπούν και διατηρούν "άφθαρτη"την εικόνα της στην ψυχή τους πολλοί, χρόνια ξενιτεμένοι 'Ελληνες, για να πληγωθούν συχνά στην επαφή τους με την πραγματικότητα. Δεν την ξέχασε άλλωστε ποτέ την Ελλάδα και στα χρόνια που διέπρεψε στο εξωτερικό ασχολούμενος με τον Τρίτο Κόσμο και ως επιστημονικό στέλεχος μεγάλων διεθνών οργανισμών.

    Ως υπουργός 'Αμυνας ο Γεράσιμος Αρσένης ήταν ο αρχιτέκτονας του δόγματος του "ενιαίου αμυντικού χώρου"με την Κύπρο, μιας από τις σημαντικότερες συμβολές στην αμυντική θωράκιση και της Ελλάδας και της Κύπρου μετά το 1974 και κατ' επέκτασιν στην εμπέδωση κάποιου βαθμού εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας και της Κύπρου. Αφού η τουρκική απειλή υπήρξε παραδοσιακά και βασικός μοχλός για την εξάρτηση Αθήνας και Λευκωσίας από ξένες δυνάμεις.

    Το πλήρωσε αυτό ακριβά. Η επιμονή του, παρά τις πιέσεις της Ουάσιγκτον, να υλοποιήσει το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου, ήταν ίσως ένας από τους λόγους που δεν ήταν αυτός ο διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της χώρας. Το γεγονός ότι επί των ημερών του δεν έγιναν ιδιαίτερες προμήθειες αμυντικών εξοπλισμών, επίσης δεν φαίνεται να βοήθησε πολύ την καριέρα του!

    Ο Αρσένης έφτιαξε το "δόγμα"γιατί ανήκε στους ελάχιστους 'Ελληνες πολιτικούς με βαθειά συνείδηση του πολύπλευρου αντικειμενικού δεσμού Ελλάδας και Κύπρου, της βαθειάς, θεμελιώδους στρατηγικής αλήθειας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει αν δεν επιβιώσει η Κύπρος και φυσικά ούτε και η Κύπρος μπορεί να επιβιώσει χωρίς την Ελλάδα!

    Το 1974 αποδείχθηκε ότι η Κύπρος ήταν το ?αδύναμο? σημείο της ελληνικής άμυνας απέναντι στις τουρκικές απειλές και όσους τις υπέθαλπαν και τις χρησιμοποιούσαν. Η σύνδεση της άμυνας Ελλάδας και Κύπρου προσέφερε αμυντική κάλυψη στην απειλούμενη Δημοκρατία, μετατρέποντας την αδυναμία σε πλεονέκτημα.

    Η βαθειά κατανόηση του στρατηγικού δεσμού Αθήνας-Λευκωσίας ήταν επίσης και ένας επιπλέον λόγος που ο Γεράσιμος Αρσένης αντιτάχθηκε στο σχέδιο Ανάν, που κατέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία και την αντικαθιστούσε με ένα "μεταμοντέρνο προτεκτοράτο", υπό τον έλεγχο ξένων δικαστών και ξένων στρατών, αφήνοντας τον ελληνικό πληθυσμό στο νησί χωρίς την προστασία ενός "κανονικού", δημοκρατικού κράτους. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμενε εξαιρετικά ανήσυχος για την πιθανότητα επαναφοράς μιας παραλλαγής του σχεδίου Ανάν, που θεωρούσε ότι παρέμενε πάντα απειλή επικρεμάμενη επί του κυπριακού λαού και της ίδιας της Ελλάδας. Στις συζητήσεις του με τους Κυπρίους πολιτικούς, που είχαν ανάλογες απόψεις, τους παρότρυνε διαρκώς, χωρίς όμως αποτέλεσμα, να αφήσουν τις προσωπικές διαφορές τους και τις εγωϊστικές "ατζέντες"τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην απειλή.

    Οι Αμερικανοί θεωρούσαν μετά το 1947 περίπου "τσιφλίκι"τους την Ελλάδα. Χρειάστηκε να εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ το 1981 και να περάσουν ακόμα δύο χρόνια, για να αλλάξουν οι πινακίδες με το όριο ταχύτητας στο εσωτερικό του ελληνικού Πενταγώνου ...μέχρι τότε ήταν σε μίλια! Αλλά η αντίθεσή τους στο ζήτημα της αμυντικής σύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου εξηγούνταν και από την ειδικότερη πολιτική τους στο κυπριακό, που συνέχιζε επί αυτού του ζητήματος την πάγια αποικιακή πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας. Αντανακλούσε και την εμμονή τους σε ένα μακροχρόνιο στρατηγικό σχέδιο για όλη την Ανατολική Μεσόγειο, από το οποίο απέρρεε η επιμονή τους στο σχέδιο Ανάν ή μία παραλλαγή του, στην επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών με τον τρόπο που επεχείρησε να το κάνει η κυβέρνηση Σημίτη και στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ (το περίφημο "τρίπτυχο" του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ).

    Σε αυτά όλα οι αντιλήψεις του Αρσένη και αυτής της "πτέρυγας"του ΠΑΣΟΚ, του λεγόμενου "παλαιού ΠΑΣΟΚ"ήταν εμπόδιο. Κατά καιρούς ο γράφων είχε τη χαρά να μιλήσει με τον εκλιπόντα για πολλά βασικά ζητήματα της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, της διεθνούς οικονομίας και των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Θα επιχειρήσουμε με άλλη ευκαιρία να επανέλθουμε.

    Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει έναν σπουδαίο άνθρωπο και έναν σπουδαίο 'Ελληνα.

    Αθήνα, 19 Απριλίου 2016

    Δημήτρης Κωνταντακόπουλος

    Διαβάστε επίσης: Συλλυπητήριο μήνυμα του Ν. Φίλη για τον θάνατο του Γερ. Αρσένη

    [02] «Επικίνδυνες» χαρακτηρίζει ο Ν. Τόσκας δηλώσεις περι διέλευσης τζιχαντιστών απο την Ελλάδα

    Την έντονη αντίδραση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσαν δηλώσεις εκπροσώπων των συνοριοφυλάκων, κατά τηδιάρκεια συνέντευξης Τύπου που εδωσαν και όπου ανέφεραν οτι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι ανεξέλεγκτη και εξακολουθούν να περνούν τζιχαντιστές από την Ελλάδα.

    Ο υπουργός Νίκος Τόσκας, απαντώντας στις δηλώσεις αυτές, τις χαρακτήρισε ανακρίβειες και ψέματα που βλάπτουν την χώρα, ενώ το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε ότι κινείται η διαδικασία διευρεύνησης για τις συγκεκριμένες δηλώσεις και ότι θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες.

    Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε: «Η Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων (χωρίς πλέον συνοριοφύλακες οι οποίοι έχουν γίνει κανονικοί αστυνομικοί), σε μία προσπάθεια συντεχνιακής ανάδειξης, μας υποδεικνύει την εθνική πολιτική για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό.

    Με σωρεία ανακριβειών και ψεμάτων όπως "ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν από τη χώρα τζιχαντιστές", βλάπτουν τη χώρα.

    Οι πράξεις αυτών που διαδίδουν τέτοια ψεύδη, αλλά και όσων τους βοηθούν, είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες, και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν».

    Απο την πλευρά του, το Αρχηγείο της Αστυνομίας, με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει τα όσα αναφέρθηκαν στην συνέντευξη ανυπόστατα, στερούμενα πραγματικής βάσης «και ενδεχομένως να υποκρύπτουν ή να εξυπηρετούν σκοπιμότητες, και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

    Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει: «Είναι προφανές ότι όποιος διαθέτει και αναφέρεται σε τέτοια στοιχεία, έχει νομική υποχρέωση να τα υποβάλλει άμεσα στις αρμόδιες αρχές, άλλως ενδεχομένως διαπράττει σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται η διαδικασία της διοικητικής διερεύνησης για το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών, ενώ όλο το υλικό θα υποβληθεί άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση».

    Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως ειδικά με την Ειδομένη η κυβέρνηση άφησε να διαμορφωθεί μια κατάσταση που πλέον δεν είναι ελέγξιμη και διαχειρίσιμη, ότι «ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν τζιχαντιστές απο την χώρα», ενώ τόνισαν οτι τα hot spots έχουν μετατραπεί σε κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς προδιαγραφές.

    [03] Γ. Κουμουτσάκος σε Ο. Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση προσβάλλει την κοινή λογική και τους πολίτες

    «Η κυβέρνηση προσβάλλει την κοινή λογική και τους πολίτες» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη για την οικονομία και τη διαπραγμάτευση.

    «Αντί να απολογείται, θριαμβολογεί γιατί με τη "διαπραγμάτευσή"της ανεβάζει συνεχώς το λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες. Αλλά τίποτα διαφορετικό δεν μπορεί να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που παρουσιάζει τις συνεχείς ήττες της σαν συνεχείς νίκες» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τίποτα πια καθώς , όπως λέει, επιχειρήσεις κλείνουν, εργαζόμενοι απολύονται, επενδυτές φεύγουν και νέοι μεταναστεύουν.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως βρίσκεται εκτός πραγματικότητας συνεχίζοντας ανεύθυνα να θριαμβολογεί. Μάλιστα όπως λέει, η κυβέρνηση έχει ασθενή -επιλεκτική μνήμη και για αυτό σπεύδει να θυμίσει στην κυβερνητική εκπρόσωπο τι είπε στις 6 Απριλίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Σύμφωνα με την ΝΔ ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι το 2014 η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της καθώς τα πήγαινε καλά με τους δημοσιονομικούς στόχους, η ανάπτυξη είχε επιστρέψει στη χώρα ενώ είχαν αρχίσει να δημιουργούνται θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα η Ελλάδα είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα των αγορών ενώ ήταν εντός τροχιάς για να βγει από το μνημόνιο. «Τώρα που τα θυμίσαμε όλα αυτά, περιμένουμε τις απαντήσεις της κυβέρνησης» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.

    [04] Τετραμερής Συνάντηση Θεσσαλονίκης: Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο της διασυνοριακής συνεργασίας

    Ένας νέος δρόμος καλής γειτονίας, ένα πρότυπο πολιτικής συνεργασίας που θα μπορούσε να γκρεμίσει τείχη και φράχτες εθνικιστικής περιχαράκωσης, ανοίγει στη Θεσσαλονίκη.

    Αυτές είναι οι προθέσεις και ο στόχος της πρωτοβουλίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να συγκαλέσει, αύριο Πέμπτη 21/4 και μεθαύριο,στη Θεσσαλονίκη, σε συνάντηση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό τους ομολόγους του, μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών των βόρειων γειτονικών μας χωρών.

    Ένα μεγάλο στοίχημα. Η γειτονιά μας ζει τη δραματικότερη μετακίνηση πληθυσμών εδώ και δεκαετίες. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητίσει ότι η προσφυγική / μεταναστευτική κρίση αφορά τους πάντες. Είτε το ομολογούν, είτε όχι.Οι συλλογικές προκλήσεις απαιτούν συλλογικές απαντήσεις και κοινή δράση, καθώς καμία χώρα δεν μπορεί μόνη της, ούτε καμμία άλλη μπορεί να εξαιρεθεί, όταν όλοι στην Ευρώπη μοιραζόμαστε σύνορα και μία κοινή οικογένεια.

    Η τετραμερής Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη- με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της πΓΔΜ, αλλά και με παρουσία της ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. όπως και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-φιλοδοξεί να δείξει τον δρόμο για το πως πρέπει να οργανώνεται η περιφερειακή συνεργασία για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων,στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου καθώς και των αρχών, αξιών και κεκτημένου της Ε.Ε.Όσο επιβαρυμένο κι αν είναι μερικές φορές το πεδίο των διμερών σχέσεων, ότανη πραγματικότητα είναι αυτή που επιβάλλει επιτακτικάτην στενότερη δυνατήσυνεργασία των τεσσάρων χωρών που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή του Διαδρόμου «Ανατολικής Μεσογείου / Δυτικών Βαλκανίων.

    Η Συνάντηση ξεκινά αύριο με συνάντηση των τεσσάρων υπουργών Εξωτερικών, ενώ για την Παρασκευή έχει προγραμματισθεί,το πρωί η συνάντηση τωντεσσάρων υπουργών Εσωτερικών, στη συνέχειαοι κοινές συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών καιΕσωτερικών και, τέλος, μετά την ολοκλήρωσητων εργασιών, θα ακολουθήσει ησυνέντευξη Τύπου.

    Οι στόχοι της είναι σαφείς: αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συζητηθούν διεξοδικά οι τρόποι με τους οποίους οι τέσσεριςχώρες θα μπορέσουν να διασφαλίσουν, ταυτόχρονα, την ασφάλεια των πολιτών τους, την ασφάλεια των συνόρων τους, καθώς και την τήρηση των διεθνών τους υποχρεώσεων προς τους ανθρώπους που χρήζουν προστασίας.

    [05] Γ. Κατρούγκαλος: Όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση στο ασφαλιστικό

    Όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι» στο ασφαλιστικό, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.Σε ό,τι αφορά τη συνταξιοδοτική δαπάνη είπε πως «είναι μικρότερη για το μέλλον κατά 1% του ΑΕΠ» και συμπλήρωσε: «αποφασίσαμε να μοιράσουμε τη μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο».

    Διευκρίνισε ότι αυτό σημαίνει πως θα προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης. «Θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα» είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στις βουλευτικές συντάξεις υποστήριξε πως «δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται, παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012».

    «Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας.

    Αναφερόμενος στο ΔΝΤ τόνισε πως «δεν αμφισβητεί μόνο αυτά που θα κάνουμε στο μέλλον αλλά και αυτά που έχουμε πράξει μέχρι τώρα». Όμως όπως υπογράμμισε «όλα θα φανούν την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Eurostat».

    [06] Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Σε εξέλιξη είναι σεκεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα δημοσιονομικά μεγέθη. Από ελληνικής πλευράς μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

    Χθες, οι συζητήσεις αφορούσαν σε θέματα παιδείας και ενέργειας, καθώς και στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Μάλιστα, μετά από την ολοκλήρωση των χθεσινών διαπραγματεύσεων, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποδεχθεί τα πρόσθετα «προληπτικά μέτρα», ύψους 3 δισ. ευρώ, που ζητούν οι θεσμοί.

    [07] Συνολικά 176 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βόρειου Αιγαίου

    Συνολικά 176 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν, από χθες έως και σήμερα Τετάρτη στις 9 το πρωί στα νησιά του βόρειου Αιγαίου: 84 στη Λέσβο, 79 στη Χίο και 13 στη Σάμο.

    Σήμερα, επίσημα η Αστυνομία δίνει την ύπαρξη με το παλιό καθεστώς, δηλαδή εισερχομένων πριν την 20η Μαρτίου, μόνο στη Σάμο και συγκεκριμένα 52 ατόμων. Στη Λέσβο και στη Χίο δηλώνεται πως δεν υπάρχουν μετανάστες και πρόσφυγες καταγεγραμμένοι πριν την 20η Μαρτίου.

    Σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, στα χοτ σποτς των τριών νησιών, έχουν καταγραφεί: Στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο 3855, στη Χίο 2035 και στη Σάμο 608. Στα παραπάνω στοιχεία των χοτ σποτ, συμπεριλαμβάνονται 250 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο στη Λέρο αλλά και περίπου 1500 που διαμένουν σε ανοικτές δομές, τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη, επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

    [08] Προσάραξη φορτηγού πλοίου βόρεια της Λέσβου

    Φορτηγό πλοίο, με σημαία Ολλανδίας, που μεταφέρει σωλήνες, προσάραξε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου, χωρίς έως τώρα να έχει αναφερθεί εισροή υδάτων.Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά επτά άτομα πλήρωμα, σύμφωνα με την πρώτη αναφορά, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό από που είχε ξεκινήσει και ποιος ήταν ο προορισμός του.

    Από το γραφείο Τύπου του λιμενικού δεν επιβεβαιώνονται, επίσης, οι πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο πλοίο μεταφέρει μετανάστες και πρόσφυγες.Στο σημείο βρίσκεται πλωτό του λιμενικού, ενώ σπεύδει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και σκάφος της Frontex.

    [09] Πρωθυπουργός Γαλλίας: Η κυβέρνηση θα προτείνει παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

    Η γαλλική κυβέρνηση θα προτείνει στο κοινοβούλιο την παράταση κατά δύο μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στη χώρα μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, προκειμένου να υπάρχει κάλυψη την περίοδο που θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Euro-2016 "λόγω της απειλής", ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

    Αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που κηρύχθηκε στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων από τζιχαντιστές στο Παρίσι, είχε ήδη παραταθεί τον Φεβρουάριο κατά τρεις μήνες, έως τις 26 Μαΐου. Η κυβέρνηση θέλει στο εξής να την παρατείνει έως τα τέλη Ιουλίου ενόψει της διεξαγωγής του Euro-2016 στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου.

    Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το Euro-2016 αλλά και ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας (τον Ιούλιο) αιτιολογούν την παράταση έκτακτης ανάγκης, που δεν μπορεί να "είναι μια μόνιμη κατάσταση".

    [10] Οι 16 υπότροφοι της Γιάννας Αγγελοπούλου στο 9ο CGIU στο Berkeley

    Στις αρχές Απριλίου, ο Πρόεδρος Κλίντον υποδέχθηκε περισσότερους από 1200 πανεπιστημιακούς φοιτητές από σχεδόν 100 χώρες και το σύνολο των 50 Πολιτειών της Αμερικής στο Πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια, για το 9ο Clinton Global Initiative University (CGIU). Στο Συνέδριο συμμετείχαν και 16 Ελληνίδες και Έλληνες που ταξ?δεψαν στην Καλιφόρνια για να συναντήσουν διεθνείς προσωπικότητες και εμπειρογνώμονες σε διάφορα θέματα, για να μοιραστούν ιδέες, απόψεις και λύσεις σε προβλήματα που αποσχολούν την παγκόσμια κοινότητα.

    Τα μέλη της Ελληνικής αποστολής (πρόκειται για την 4η ομάδα φοιτητών που συμμετέχει, υποστηριζόμενη από τη Γιάννα Αγγελοπούλου), προέρχονται από πόλεις και χωριά από όλη την Ελλάδα και αντιπροσώπευσαν διάφορα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα καθώς και τομείς σπουδών. Είχαν επιλεγεί στις αρχές του 2016, από μια ομάδα Ελλήνων Πανεπιστημιακών με βάση προγράμματα και υλοποιήσιμα σχέδια για την επίλυση προβλημάτων/ή για την αξιοποίηση ευκαιριών στην Ελλάδα.

    Τα σχέδια αυτά που περιλαμβάνουν για παράδειγμα τη χρήση μη- επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων για την παρακολούθηση της γεωργικής σοδειάς μέχρι την κατάρτιση παιδιών και γυναικών στη χρήση ψηφιακών μέσων σε απομακρυσμένα νησιά, με στόχο καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές, αποτελούν μερικές μόνο περιπτώεις για το τι παρουσιάστηκε από την Ελληνική ομάδα στο CGIU.

    Το σύνολο των φοιτητών που συμμετέχουν στο Συνέδριο καλούνται να παρουσιάσουν ένα σχέδιο, που ονομάζεται Δέσμευση στην Πράξη (Commitment to Action), το οποίο θα πρόκειται να υλοποιήσουν μετά το Συνέδριο.

    Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου οι Έλληνες φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν με προσωπικότητες όπως ο Salman Kahn, Ιδρυτής της Kahn Academy (στον χώρο της εκπαίδευσης), ο Γερουσιαστής John Lewis που συμμετείχε ως Freedom Rider στην ιστορική πορεία του Martin Luther King Jr., καθώς και τον Πρόεδρο Κλίντον να τους τονίζει ότι ?η αλλαγή συντελείται κάθε φορά από έναν άνθρωπο, σε ένα μέρος, σε μια κοινότητα? (?change begins one person, one place, one community at a time?). Είχαν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε συνάντηση εργασίας με τον Έλληνα Καθηγητή του Haas Business School του Berkeley, Πάνο Πατατούκα.

    Οι Angelopoulos CGI Fellows δικτυώθηκαν με νέες και νέους από όλο τον κόσμο ανταλλάσοντας απόψεις για τους καλύτερους δυνατούς τρόπους υλοποίσης των σχεδίων τους. Μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα η Γιάννα Αγγελοπούλου υποστηρίζει οικονομικά και με άλλους τρόπους, την υλοποίηση των σχεδίων τους.

    "Ήταν συγκλονιστική εμπειρία, να συναντάς φοιτητές από όλο τον κόσμο και να μοιράζεσαι ιδέες για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε αυτόν τον κόσμο" δήλωσε ο Λευτέρης Αραπάκης ένας από τους Υποτρόφους, από τον Πειραιά.

    "Είμαι υπερήφανη για αυτούς τους νέους ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν με εξαιρετικό τρόπο την Ελλάδα , με θετική προδιάθεση και με στόχο να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας. Αποτελούν σπίθα αισιοδοξίας στις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε", δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Οι Υπότροφοι του Προγράμματος Αγγελοπούλου CGI U είναι:

    Λευτέρης Αραπάκης

    Δημήτρης Δημοσιάρης

    Δαμιανός Ερωτοκρίτου

    Σοφία Καραγιάννη

    Σαράντης Κυρίτσης

    Αλέξανδρος Λεωνίδης

    Κατερίνα Λιόντου

    Μαριάνθη Νίκα

    Αθανάσιος Παράσχος

    Κωνσταντίνος Πότσης

    Τέτη Ψαρρού

    Δέσποινα Σουροβίκη

    Στέλλα Τσουτσουρή

    Σταμάτης Βόγλης

    Αθανάσιος Βράτιμος

    Φοίβος Ψαρομμάτης

    Το Clinton Global Initiative University:

    Βασισμένο στο επιτυχημένο μοντέλο του Clinton Global Initiative, ο Πρόεδρος Κλίντον ξεκίνησε το Clinton Global Initiative University (CGI U) το 2007 προκειμένου να αναδείξει την επόμενη γενιά ηγετών, σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ανά τον κόσμο.

    Κάθε χρόνο το CGI U διοργανώνει ένα Συνέδριο όπου φοιτητές, εκπρόσωποι Πανεπιστημίων, εξειδικευμένοι συμμετέχοντες και φημισμένα στελέχη από όλους τους χώρους συναντώνται για να συζητήσουν και να εξελίξουν πρωτοποριακές λύσεις σε προβλήματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Οι φοιτητές δημιουργούν τις δικές τους "Δεσμεύσεις στην Πράξη" (Commitments to Action ),οι οποίες εστιάζουν σε ζητήματα που αφορούν στα Πανεπιστήμια στα οποία φοιτούν, στις τοπικές κοινωνίες και σε άλλες χώρες του κόσμου. Από το 2008, περρισότερες από 6000 "Δεσμεύσεις στην Πράξη" έχουν υλοποιηθεί, ενώ περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολλάρια έχουν χορηγηθεί σε αυτές μέσω του CGI U.

    Ο Πρόεδρος Κλίντον και η Τσέλσυ Κλίντον φιλοξένησαν το 9ο Συνέδριο CGI U (1-3 Απριλίου 2016) στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο. Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 1200 φοιτητές, με σκοπό να υλοποιήσουν τις "Δεσμεύσεις στην Πράξη"τους, σε 5 κύριους τομείς: Εκπαίδευση, Περιβάλλον και Kλιματική Aλλαγή, Ειρήνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αντιμετώπιση της Φτώχειας και Δημόσια Υγεία.

    Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε Συνόδους Ολομέλειας (Plenary Sessions), σε Συνόδους Εργασίας (Working Sessions), και άλλες εκδηλώσεις που τους δόθηκε η δυνατότητα να δικτυωθούν με άλλους φοιτητές, να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και να στοχεύσουν σε μελλοντικές συνργασίες.

    [11] Αλ. Τσίπρας: Η ΝΔ ψαρεύει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου

    «Θα ήθελα να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου καταθέτοντας μια βασική απορία. Για ποιον λόγο, ζητά η ΝΔ να γίνει προ ημερησίας στη Βουλή για την ασφάλεια. Είναι η πρώτη συζήτηση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο νέος αρχηγός της ζητάει να γίνει στη Βουλή. Η ΝΔ δεν ζήτησε συζήτηση για οικονομία, για το προσφυγικό, για την ανεργία, για το ασφαλιστικό, για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Δεν υποτιμώ το θέμα αλλά αναρωτιέμαι. Η Ευρώπη σήμερα μαστίζεται από τρεις κρίσεις και η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική και προσφυγική κρίση» είναι η αναφορά με την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άνοιξε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που γίνεται για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών με πρωτοβουλία της ΝΔ.

    «Τι ακριβώς επιδιώκει αυτή η πρωτοβουλία; Ρητορική είναι η ερώτηση μου, γιατί τα κίνητρα είναι σαφή. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι στην επιστολή σας υιοθετείτε τον ισχυρισμό ότι η ασφάλεια των πολιτών τίθεται εν αμφιβόλω, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το προσφυγικό. Αυτός ο ισχυρισμός που συνδέει το προσφυγικό με την ασφάλεια των πολιτών είναι το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Είναι η θέση εκείνων που υψώνουν τείχη στην Ευρώπη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την πρόταση της να γίνει σήμερα αυτή η συζήτηση, έχει στόχο να ψαρέψει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου, έχει στόχο να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα.

    «Υιοθετείτε ξενοφοβική γραμμή» είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία έχει ισχυρά αντισώματα απέναντι στους ντελάληδες του φόβου. Είπε δε ότι στο βάρος αυτό που σηκώνει ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση δίπλα σηκώνει το βάρος της ευθύνης του προσφυγικού.

    O πρωθυπουργός αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, επανέλαβε ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση και αναρωτήθηκε αν αύριο τα στοιχεία της Eurostat αποδείξουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε άδεια ταμεία, αν τότε θα ζητήσει η ΝΔ συγνώμη ή αν θα συνεχίσει να συντηρεί τον μύθο της καταστροφής η αξιωματική αντιπολίτευση παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε και υπερέβη τους στόχους.

    [12] Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ασφάλεια των πολιτών

    Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, είναι σε εξέλιξη στη Βουλή,με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών.

    [13] «Όχι» από την κυβέρνηση στην πρόταση των θεσμών για πρόσθετα μέτρα 3 δισ. ευρώ

    Με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη,ξεκινά σε λίγη ώρανέασυνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών.

    Η κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί τα πρόσθετα «προληπτικά μέτρα» των 3 δισ. ευρώ, επισήμανε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς μετά από την ολοκλήρωση των χθεσινώνσυναντήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών, για τη μορφή που θα έχουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

    Σημειώνεται, ότι η τελευταία κατά σειρά συνάντηση την Τρίτη αφορούσε στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα, ενώ δεν συμμετείχε το ΔΝΤ, η εκπρόσωπος του οποίου αναμένεται να ενσωματωθεί από αύριο στις διαπραγματεύσεις.

    Με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10:00 πμ η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών.

    Τσίπρας προς Μέρκελ: Να συνυπολογιστούν οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας στο αποτέλεσμα της αξιολόγησης

    Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αντικείμενο της συζήτησης τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήταν η πορεία της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

    Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πηγές, μετέφερε στην κ. Μέρκελ την ελληνική θέση ότι οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αναμένεται και να ανακοινωθούν μεθαύριο Πέμπτη από τη Eurostat, θα πρέπει αυτονόητα να συνυπολογιστούν στο τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 April 2016 - 8:32:25 UTC