Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρ. Σβίγκου: Δεν είναι μόνη της η ελληνική κυβέρνηση
  • [02] Κομισιόν: Το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώθηκε τον Απρίλιο
  • [03] Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας
  • [04] Πυρκαγιά στο hot spot της Μόριας
  • [05] Β. Ντομπρόβσκις: Χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να συζητηθούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα
  • [06] Δ. Παπαδημούλης: Να γίνουν πράξη τα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται από Ευρωπαίους αξιωματούχους
  • [07] Φ. Τίμερμανς: "Απίστευτες" οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για το προσφυγικό
  • [08] Ν. Βούτσης: Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέσα από την αποδοχή της ελληνικής πρότασης
  • [09] Προσωρινός αποκλεισμός στον Σακό λόγω ντόπινγκ
  • [10] Με ντέρμπι «δικεφάλων» αρχίζουν στις 11/5 τα πλέι οφ
  • [11] Απορρίφθηκε η έφεση ΑΕΚ και Ατρόμητου
  • [12] Μετά από δέκα χρόνια ένας Έλληνας ξανά στην κορυφή των σκόρερ της Super League

  • [01] Ρ. Σβίγκου: Δεν είναι μόνη της η ελληνική κυβέρνηση

    «Αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνη της η ελληνική κυβέρνηση. Μόνοι τους βρίσκονται εκείνοι οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο, έστω και στο παρά πέντε, να υπονομεύσουν τη διαδικασία υλοποίησης της αξιολόγησης», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο "Πρώτο Πρόγραμμα" της ΕΡΤ.

    Αναφέρει πως εκείνο που καταδείχτηκε μετά και την επικοινωνία χτες του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, είναι η σαφής αντίθεση από την πλευρά των Ευρωπαίων στις επιδιώξεις του ΔΝΤ, ενώ παραπέμπει και στις δηλώσεις των Γιούνκερ, Γκουαλτιέρι και Πιτέλα που «προσπάθησαν να αποδομήσουν τη στάση του ΔΝΤ, λέγοντας ότι ζητάει παράλογα και αντισυνταγματικά μέτρα, τασσόμενοι σαφέστατα υπέρ των ελληνικών θέσεων και της ελληνικής πλευράς».

    Στο ερώτημα αν εκτιμά ότι αυτές οι παρεμβάσεις υπέρ της Ελλάδας θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο, η κ. Σβίγκου τόνισε πως το θεωρεί μονόδρομο, «όπως και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που είναι και ο στόχος που έχει τεθεί». «Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει τίποτε άλλο, πέρα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με βάση τα συμφωνηθέντα του Ιουλίου», είπε, επισημαίνοντας ότι «έχουν βρεθεί τα μέτρα τα οποία καλύπτουν το 3% ΑΕΠ, που ήταν και ο στόχος της συμφωνίας, και δεν μπορεί να υπάρξει καμία παρέκκλιση από αυτό». Υποστήριξε επίσης ότι «όλες οι άλλες επιδιώξεις, όλα τα άλλα σενάρια τα οποία ακούγονται, όλες οι άλλες παρασκηνιακές διεργασίες οι οποίες βάλλουν κατά της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, νομίζω ότι θα γυρίσουν μπούμερανγκ σ΄ αυτούς που τα σχεδιάζουν».

    Είπε ότι η προληπτική νομοθέτηση και η αμφισβήτηση από την πλευρά του ΔΝΤ όλων των οικονομικών στοιχείων που έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα η ελληνική οικονομία, είναι σίγουρα το πρόβλημα που μπλοκάρει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Όταν φτάνει το ΔΝΤ να αμφισβητεί και τα στοιχεία της Eurostat, καταλαβαίνετε ότι είναι πρόσχημα από κάποιους που προσπαθούν να βάλουν για τις δικές τους σκοπιμότητες προσκόμματα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», είπε.

    [02] Κομισιόν: Το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώθηκε τον Απρίλιο

    Το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώθηκε τον Απρίλιο, καθώς ο σχετικός δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI), που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυξήθηκε στις 90,3 μονάδες από 90,1 μονάδες τον Μάρτιο.

    Βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη και την ΕΕ ύστερα από τρεις πτωτικούς μήνες. Συγκεκριμένα, ο δείκτης της Ευρωζώνης ανήλθε στις 103,9 από τις 103,0 μονάδες του Μαρτίου και στην ΕΕ ενισχύθηκε κατά 0,5 της μονάδας στις 105,1 μονάδες.

    Η αύξηση του δείκτη στην Ευρωζώνη οφείλεται στη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και της εμπιστοσύνης στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών. Η εμπιστοσύνη στον βιομηχανικό τομέα κατέγραψε μικρή άνοδο, ενώ επιδεινώθηκε ελαφρά στο λιανικό εμπόριο.

    Μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο ESI αυξήθηκε σημαντικά στην Ιταλία (+4,4) και την Ολλανδία (+1,9), κατέγραψε μικρή βελτίωση στη Γερμανία (+0,4) ενώ υποχώρησε στην Γαλλία (-1,0) και την Ισπανία (-0,8).

    [03] Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας

    Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις ακτοπλοϊκών εταιρειών, σε σχέση με πέρυσι η κίνηση φέτος, που συνδυάζεται και με την εορτασμό της Πρωτομαγιάς, αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση περίπου 5%.

    Από την πλευρά του το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

    Χθες, Μεγάλη Τετάρτη 27/4, από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 8.243 επιβάτες, 1.366 ΙΧ αυτοκίνητα, 349 φορτηγά και 199 δίκυκλα. Για τον Αργοσαρωνικό αναχώρησαν 4.750 επιβάτες, 847 οχήματα, 49 φορτηγά και 141 δίκυκλα.

    Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν για διάφορα νησιά των Κυκλάδων 5.199 επιβάτες, 1.390 ΙΧ οχήματα, 69 φορτηγά και 103 δίκυκλα. Από το Λαύριο αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου 1.668 επιβάτες, 426 ΙΧ αυτοκίνητα, 37 φορτηγά και 46 δίκυκλα.

    [04] Πυρκαγιά στο hot spot της Μόριας

    Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούνσε χώρο του hot spot της Μόριας προσπαθώντας να κατασβήσουν φωτιά που εκδηλώθηκε στο κτίριο-αποθήκη στρωμάτων.

    Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι οι πυροσβέστες έσπασαν την πόρτα για να μπουν μέσα στο κτίριο πράγμα που σημαίνει ότι η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν κινδυνεύει κανείς από όσους διαμένουν στο hot spot ή προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους.

    [05] Β. Ντομπρόβσκις: Χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να συζητηθούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα

    Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν συναντήθηκε σήμερα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Στο τέλος της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς, τόνισε:

    «Η Ελλάδα δεν ήταν στα θέματα της σημερινής συνάντησης. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα γενικότερα, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ξέρουμε ότι υπάρχει μία συμφωνία για το πώς θα προχωρήσουμε. Θα χρησιμοποιηθούν οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως βασικό σενάριο και θα αποφασίσουμε μέτρα με τις ελληνικές αρχές ούτως ώστε η Ελλάδα να πετύχει τον μεσοπρόθεσμο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%. Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που αντιστοιχεί σε ποσοστό 3% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος. Τουτέστιν, οριστικοποιούμε το συγκεκριμένο πακέτο και βρισκόμαστε στο συγκεκριμένο σημείο.

    Υπάρχει και μία συζήτηση σχετικά με μέτρα εκτάκτου ανάγκης, τα οποία πρόκειται να εφαρμοστούν σε περίπτωση που ένα πιο απαισιόδοξο σενάριο εξελίξεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρει, ενδεχομένως, επιβεβαίωση. Όπως ξέρετε, έγιναν κάποιες συζητήσεις σχετικά με συνεδρίαση του Eurogroup την εβδομάδα αυτή, και πιο συγκεκριμένα σήμερα, ώστε να γίνουν συζητήσεις με στόχο κι άλλη πρόοδο, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συζητηθούν τούτα τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, όπως και η πλήρης συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα αυτό».

    [06] Δ. Παπαδημούλης: Να γίνουν πράξη τα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται από Ευρωπαίους αξιωματούχους

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η πλειονότητα των κρατών-μελών θέλουν να υπάρξει σύντομα λύση στο θέμα της αξιολόγησης και θα υπάρξει», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τη διαπραγμάτευση, που παραχώρησε σήμερα από κοινού με την επικεφαλής της Ενωτικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ, σε ομάδα δημοσιογράφων.

    Ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «είναι σημαντικό να γίνουν πράξη τα αισιόδοξα μηνύματα και οι θετικές δηλώσεις που έρχονται από Ευρωπαίους αξιωματούχους για συμφωνία εντός των επομένων ημερών». Ο ίδιος υπογράμμισε τον εποικοδομητικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διαπραγμάτευση, επισημαίνοντας ότι τόσο ο Ζ-Κ. Γιούνκερ, όσο και ο Π. Μοσκοβισί έχουν στείλει ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό.

    Ερωτηθείς αν κατά την άποψή του θα καταστεί δυνατή η σύγκληση Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, ο Δ. Παπαδημούλης απάντησε «όσο πιο σύντομα, τόσο το καλύτερο». Παρέπεμψε, δε, στις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και του Γερουύν Ντάισελμπλουμ , οι οποίοι τονίζουν ότι το Eurogroup πρέπει να διεξαχθεί εντός των επομένων ημερών, ή το αργότερο τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

    Ο Δ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι Ελλάδα και δανειστές, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του κ. Ντάισελμπλουμ, έχουν φτάσει στο 95% της συνολικής συμφωνίας. «Πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά για να φτάσουμε στο 100%», προσέθεσε και εξήγησε ότι το συνολικό πακέτο βασίζεται σε τρεις πυλώνεις: Στα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί και αντιστοιχούν στο 3% του ΑΕΠ, στον "μηχανισμό προσαρμογής" (2% του ΑΕΠ), μέσω του οποίου θα καλυφθούν τυχόν αποκλίσεις, και στο ζήτημα του χρέους.

    Από την πλευρά της η Γκ. Τσίμερ τόνισε ότι χρειάζεται γρήγορη και θετική αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας και χαρακτήρισε «απαράδεκτο» τον εκβιασμό του ΔΝΤ που ζητά μέτρα λιτότητας «έκτακτης ανάγκης». Η Γκ. Τσίμερ υποστήριξε ότι η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί με βάση τη συμφωνία του Ιουλίου, «τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», δεδομένου ότι όλες οι υποχρεώσεις έχουν εκπληρωθεί από την Ελλάδα. Η Γκ. Τσίμερ εξέφρασε την άποψη ότι «κάποιοι θέλουν να σπρώξουν τη συμφωνία ως τις καλοκαιρινές διακοπές», και τόνισε ότι αν συμβεί αυτό θα είναι χαμένος χρόνος για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό που περιμένει να δει φως στην άκρη του τούνελ και να αισθανθεί ότι οι θυσίες του έχουν φέρει αποτελέσματα.

    [07] Φ. Τίμερμανς: "Απίστευτες" οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για το προσφυγικό

    Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φραντς Τίμερμανς χαιρέτισε σήμερα τις "απίστευτες" όπως τις χαρακτήρισε προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση των Βρυξελλών για το επίπεδο συνεργασίας των ελληνικών υπηρεσιών με τις ευρωπαϊκές.

    Ως προς την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση, τις νομικές πτυχές της και το δημοκρατικό της έλεγχο, οι περισσότεροι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση σχετικά με τα κριτήρια για το καθεστώς απελευθέρωσης των θεωρήσεων (βίζα).

    Παράλληλα πολλοί υπογράμμισαν την αναγκαιότητα της συμφωνίας λόγω της αδυναμίας των κρατών μελών της ΕΕ να αναλάβουν έμπρακτα την ευθύνη για την προσφυγική κρίση και να αναλάβουν δράση. Άλλοι ήταν πιο επικριτικοί, κατηγορώντας την ΕΕ για την προσπάθεια της να μεταθέσει σε άλλους τα προβλήματά της και εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση των προσφύγων, την παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και την έλλειψη ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία.

    Πολλοί αμφισβήτησαν επίσης τη νομική βάση της συμφωνίας και το κατά πόσο συνάδει με το διεθνές δίκαιο, ιδίως με τη Σύμβαση της Γενεύης και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και απείλησαν να φέρουν τη συμφωνία ενώπιον του το Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

    [08] Ν. Βούτσης: Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέσα από την αποδοχή της ελληνικής πρότασης

    «Δεν είναι ότι δεν μπορούμε, δεν θέλουμε να τα περάσουμε», διαμήνυσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό "Βήμα FM" αναφερόμενος στο προληπτικό πακέτο μέτρων που ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση. Ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση, ούτε θα υπάρξει, που θα κόψει τα πόδια της σε μία φάση με ενθαρρυντικά μηνύματα για την εποχή μετά την αξιολόγηση. Αλίμονο, αν πούμε στους επενδυτές ότι προβλέπεται ότι το πράγμα δεν θα πάει καλά και το 2018 θα υπάρχει άλλο στάτους σε μισθούς, συντάξεις».

    Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι βρισκόμαστε στη «μέθοδο των διαδοχικών προσεγγίσεων, δεν έχει κλείσει κανένας δρόμος, αναγνωρίζουμε όλοι το έδαφος των πραγματικών διαφωνιών και των συσχετισμών δυνάμεων που διαμορφώνεται. Δεν φαίνεται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να υπαναχωρούν από τη συμφωνία του καλοκαιριού, πλην Σόιμπλε».

    Εκτίμησε δε, ότι τελικά η διαπραγμάτευση «θα έχει καλή κατάληξη... Είμαι αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέσα από την αποδοχή της ελληνικής πρότασης».

    [09] Προσωρινός αποκλεισμός στον Σακό λόγω ντόπινγκ

    Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία τιμώρησε με προσωρινό αποκλεισμό 30 ημερών τον Μαμαντού Σακό, καθώς ο αμυντικός της Λίβερπουλ βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο 26χρονος Γάλλος σέντερ μπακ υποβλήθηκε σε έλεγχο στις 17 Μαρτίου, μετά τον αγώνα ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Europa League, και, αφού εξετάστηκε το πρώτο δείγμα του, η UEFA κίνησε την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία εναντίον του.

    Η UEFA επέβαλε τον προσωρινό αποκλεισμό έως ότου η πειθαρχική επιτροπή της αποφανθεί οριστικά επί της υπόθεσης.

    [10] Με ντέρμπι «δικεφάλων» αρχίζουν στις 11/5 τα πλέι οφ

    Με το ντέρμπι «δικεφάλων» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, θα «ανοίξει η αυλαία» των πλέι οφ για το πρωτάθλημα της Super League. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου στην πρεμιέρα του «μίνι» πρωταθλήματος, που συμπληρώνεται από τον αγώνα Πανιώνιος-Παναθηναϊκός. Την 3η αγωνιστική και συγκεκριμένα την Τετάρτη 18 Μαΐου θα γίνει το αθηναϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

    [11] Απορρίφθηκε η έφεση ΑΕΚ και Ατρόμητου

    Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΑΕΚ και του Ατρομήτου για την τιμωρία τους. Οι δύο ομάδες είχαν τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 70.750 ευρώ. Αμφότερες οι δύο ΠΑΕ κατέθεσαν έφεση, αλλά η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής ήταν αρνητική.

    Η ΑΕΚ έχει ήδη εκτίσει τη μία αγωνιστική στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Πανιώνιο κι έτσι θα δώσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των πλέι οφ χωρίς κόσμο, ενώ για τον Ατρόμητο η τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών μεταφέρεται για του χρόνου.

    Μετά και από αυτή την εξέλιξη η βαθμολογία των πλέι οφ, που θα αρχίσουν στις 11 Μαΐου, διαμορφώνεται ως εξής:

    Παναθηναϊκός 2

    ΑΕΚ 2

    ΠΑΟΚ 0

    Πανιώνιος 0

    [12] Μετά από δέκα χρόνια ένας Έλληνας ξανά στην κορυφή των σκόρερ της Super League

    Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια για να ξαναβρεθεί Έλληνας ποδοσφαιριστής στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Το 2007 ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος με τη φανέλα της ΑΕΚ και φέτος ο Κώστας Φορτούνης με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μάλιστα, αυτοί οι δύο είναι οι μοναδικοί Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν χριστεί πρώτοι σκόρερ, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η Super League.

    Τα τελευταία 20 χρόνια, άλλοι πέντε Έλληνες επιθετικοί το κατάφεραν αυτό, ο Αλέξης Αλεξανδρής, ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο Δημήτρης Ναλιτζής, ο Φάνης Γκέκας και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Όλοι οι άλλοι ήταν ξένοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 April 2016 - 14:32:27 UTC