Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αλ. Τσίπρας στο Twitter: Βιωσιμότητα του ασφαλιστικού σε συνδυασμό με την κοινωνική δικαιοσύνη
  • [02] Δ. Κουτσούμπας:Ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αθλιότητας η στάση της κυβέρνησης
  • [03] Β. Λεβέντης: Μονομερής η συμφωνία, ντροπιάζει τη χώρα
  • [04] Πιερ Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει "ριμέικ" του ελληνικού δράματος
  • [05] Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
  • [06] Ένταση στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
  • [07] Κλείστε την αξιολόγηση, αναδιαρθρώστε το ελληνικό χρέος
  • [08] Κυρ. Μητσοτάκης: «Ρήτρα αναξιοπιστίας της κυβέρνησης τα επιπλέον μέτρα»
  • [09] Για «στείρα κριτική» κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Παναγιώτης Κουρουμπλής
  • [10] Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος
  • [11] Ο 21χρονος Λετονός Ράλφς Σίμαρσις κέρδισε το Ράλι Ακρόπολις 2016

  • [01] Ο Αλ. Τσίπρας στο Twitter: Βιωσιμότητα του ασφαλιστικού σε συνδυασμό με την κοινωνική δικαιοσύνη

    "Δουλέψαμε σκληρά για να φέρουμε μεταρρυθμίσεις που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, σε συνδυασμό με την κοινωνική δικαιοσύνη. Η νέα μας πρόταση για το φορολογικό σύστημα συντάχθηκε με γνώμονα την δικαιότερη κατανομή των βαρών".

    Αυτό σημειώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε αναρτήσεις του στο Twitter, ενόψει της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.

    [02] Δ. Κουτσούμπας:Ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αθλιότητας η στάση της κυβέρνησης

    Με δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση ότι «η συνολική στάση της τελευταία ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αθλιότητας», ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τοποθετήθηκε στην συνεδρίαση του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού, επισημαίνοντας πως δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να φέρει σε πέρας «την αποστολή που της ανέθεσε το κεφάλαιο και οι εταίροι της τύπου Μέρκελ, Ολάντ και Σια».

    Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, στόχος είναι να τσακίσει ότι έχει ακόμα απομείνει όρθιο από εργατικά- λαϊκά δικαιώματα, διαχειριζόμενοι ταυτόχρονα και τις λαϊκές αντιδράσεις, ώστε να εκτονωθούν γρήγορα, εν μέσω γιορτών. Κι αυτό - προσέθεσε - για να συνεχίσει απρόσκοπτα την προδιαγεγραμμένη πορεία προς το τέταρτο μνημόνιο, «τον αυτόματο ή ημιαυτόματο κόφτη, το σύνολο των νέων αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζετε για το επόμενο διάστημα, ότι δηλαδή έρθει μετά τις 24 Μάη».

    «Αυτή είναι η υπόσχεση που έχετε δώσει και η συμφωνία που έχετε κάνει μαζί τους, προκειμένου να κρατηθείτε στην καρέκλα της καπιταλιστικής εξουσίας» ανέφερε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

    «Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι είστε πολύ καλοί μαθητές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, άξιοι συνεχιστές ότι πιο αντιδραστικού έζησε αυτός ο τόπος μέσα από τα κόμματα της δεξιάς νεοφιλελεύθερης διαχείρισης τύπου ΝΔ, όσο και ότι πιο σάπιου και διεφθαρμένου έφερε η σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες και μας έφεραν στα σημερινά αδιέξοδα» συμπλήρωσε.

    [03] Β. Λεβέντης: Μονομερής η συμφωνία, ντροπιάζει τη χώρα

    Επίθεση τόσο στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τις ότι δεν προχώρησαν σε καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση.

    Ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για μονομερή συμφωνία που ντροπιάζει τη χώρα, υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας λύνεται μόνο με ανεύρεση νέων πόρων, ανάπτυξη και επενδύσεις ενώ σημείωσε ότι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ταχυδακτυλουργικές ικανότητες όταν με λιγότερα λεφτά υπόσχεται να δίνει ίδιες συντάξεις.

    «Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου κάνει απλά διαχείριση. Παίρνει από δω κόβει από εκεί. Ανάπτυξη όμως όσο τρώμε τις σάρκες μας δεν γίνεται. Η άποψη του κ. Κατρούγκαλου ότι μεταφέρει τα βάρη στις ανώτερες τάξεις δεν έχει βάση. Ας πείσει τους εύπορους να κάνουν επενδύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λεβέντης, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις τους για περικοπή όλων των υψηλών συντάξεων καθώς και των πρώην και νυν βουλευτών.

    «Φέρνετε μια συμφωνία μονομερή. Μια συμφωνία που ντροπιάζει τη χώρα. Ούτε κάβα περιέχει, ούτε έγινε συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια και έρχεστε και λέτε στη Βουλή ψήφισε αυτή τη συμφωνία. Υπάρχουν αρκετές μεγάλες διαφορές σε μεγάλα θέματα. Έστω όμως και αν σας δώσουν και οι 153 βουλευτές σας τη ψήφο τους, γιατί δεν θέλουν να ονομαστούν προδότες, μπορεί να έχουμε «Σακελλαριάδα». Να ψηφίσουν τώρα και να αποχωρήσουν μετά αν δουν τι ψήφισαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

    Σχολιάζοντας δε αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για «κουρασμένους βουλευτές» και «κατάκοπους υπουργούς» που ψηφίζουν υπό τον εκβιασμό της Ευρώπης για να κρατηθεί η χώρα στο ευρώ ενώ πρόσθεσε:

    «Ας αφήσει ελεύθερες ο πρωθυπουργός τις αναλήψεις καταθέσεων για να δει ποιο βαθμό εμπιστοσύνης έχει πετύχει».

    [04] Πιερ Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει "ριμέικ" του ελληνικού δράματος

    «Δεν θα υπάρξει "ριμέικ" του ελληνικού δράματος, διότι έχουν γίνει πράγματα, έχει γίνει πολλή δουλειά», διαβεβαίωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV απόψε, παραμονή της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες για την «εξέταση της πορείας του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας».

    Σε ερώτηση σχετικά με το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η έξοδος της χώρας από την ΕΕ θα ήταν μία αμοιβαία αρνητική εξέλιξη.

    «Υποστηρίζω με πάθος την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν η Βρετανία έφευγε, θα ήταν απώλεια και για τις δύο πλευρές, απώλεια για εκείνους και απώλεια για εμάς», είπε.

    [05] Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

    Ολιγόλεπτη ένταση σημειώθηκε στο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό στο Σύνταγμα. Ομάδα κουκουλοφόρων από την πλατεία εκτόξευε βόμβες μολότοφ και αντικείμενα κατά ανδρών των ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια.

    Μετά από λίγα λεπτά οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους αντιεξουσιαστές.

    Να σημειωθεί ότι μετά το επεισόδιο, η παρουσία των διαδηλωτών μειώθηκε αισθητά.

    [06] Ένταση στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

    Ένταση δημιουργήθηκε στο συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε ηλικιωμένο άνδρα φωνάζοντας πως πρόκειται για «φασίστα». Το επεισόδιο έλαβε τέλος όταν το θύμα, με αίματα στο κεφάλι, αποχώρησε εσπευσμένα από τον χώρο.

    Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο είναι μεγάλη, καθώς πριν από λίγα λεπτά έφτασαν στο Σύνταγμα δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς και Ρώσοι που εορτάζουν την αυριανή 71η επέτειο από τη νίκη των Σοβιετικών έναντι των Γερμανών στον Β? Παγκόσμιο Πόλεμο, κρατώντας ενός λεπτού σιγή.

    [07] Κλείστε την αξιολόγηση, αναδιαρθρώστε το ελληνικό χρέος

    Δεκάδες διανοούμενοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές από όλον τον κόσμο κάνουν έκκληση στου αρχηγούς των μεγάλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως επίσης και σε όσους διεξάγουν τις διαπραγματεύσεις να κάνουν στροφή, ώστε να χορηγηθούν στην Ελλάδα οι δόσεις των δανείων, να μη επιβληθούν νέα μέτρα, να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια και να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους φέτος.

    "Πρόκειται για την αποφυγή πρόκλησης ασφυξίας της Ελλάδας και της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησής της υπό την πίεση των μόνιμων απαιτήσεων των διαπραγματευτών για την εξυπηρέτηση τους χρέους ", όπως γράφουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: "Η καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα είναι γνωστή από καιρό. Επιπλέον προστίθενται τα ασυνήθιστα βάρη που φέρει ο ελληνικός λαός για την υποδοχή και φροντίδα των προσφύγων. Σε αυτήν την κατάσταση η Ελλάδα χρειάζεται την πραγματική υποστήριξη των ευτωπαίων γειτόνων της και όχι πρόσθετα μέτρα για περικοπές. Μετά από χρόνια στέρησης και οικονομικής κατάρρευσης το να (τα) ζητά κανείς αποτελεί πολιτική τύφλωση ως προς την πραγματικότητα, είναι οικονομικά αδικαιολόγητο και απαράδεκτο να (τα) απαιτούν από τον ελληνικό λαό"....

    Στην επιστολή αναφέρθηκε πρώτο το γερμανικό οικονομικό περιοδικό προβληματισμούoxiblog.de, στην ιστοσελίδα του οποίου υπάρχει ολόκληρο το κείμενό της."Επειδή ο χρόνος πιέζει", οι υπογράφοντες ζητούν με αυτήν πρωτίστως από τους Ντέιβιντ Κάμερον, Φρανσουά Ολάντ, Ανγκελα Μέρκελ και Ματέο Ρέντσι, αλλά και τους θεσμούς, άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα ζητούν "να εκταμιευθούν όλες οι συμφωνηθείσες δόσεις του δανείου στην κυβέρνηση της Αθήνας για την εξασφάλιση της εξυπηρέτησης του χρέους οπως προβλεπόταν" και να μην "εγερθούν νέες απαιτήσεις για άλλες περικοπές". Επιπλέον, "η Ελλάδα πρέπει να λάβει επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης του ίδιου του λαού της και των προσφύγων".

    Πέραν τούτων θα πρέπει "ήδη φέτος να κινηθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με έναν τρόπο υποφερτό για τη χώρα". Αυτό μπορεί κατά τη γνώμη τους να γίνει με μακροπρόθεσμα χρεόγραφα με χαμηλό επιτόκιο. Οι υπογράφοντες τάσσονται επίσης υπέρ του περιορισμού των υπερβολικών βραχυ-μακροπρόθεσμων στόχων του ελληνικού προϋπολογισμού.

    Η πρωτοβουλία αυτής της ανοικτής επιστολής ανήκει στην Γερμανίδα πολιτική αναλύτρια του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ Γιούντιτ Ντέλχαϊμ και τον καθηγητή φιλοσοφίας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου Φρίντερ-Οτο Βόλφ. Στους πρώτους οι οποίοι υπέγραψαν την έκκληση συγκαταλέγονται ο Γερμανός οικονομολόγος Ελμαρ Αλτφάτερ, ο Γάλλος φιλόσοφος Ετιέν Μπαλιμπάρ, ο καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Τίπινγκεν Χανς -Γιούργκεν Μπίλινγκ, οι πολιτικοί του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Γκεζίνε Σβαν και Αντρέα Υψηλάντη, όπως επίσης και οι βουλευτές του γερμανικού κόμματος της αριστεράς "Die Linke" Γκάμπι Τσίμερ και Αξελ Τρόοστ. Εχουν υπογράψει επίσης ο διακεκριμένος οικονομολόγος Γκούσταφ Χορν, ο πρώην υπουργός οικονομίας της Βάδης-Βυρτεμβέργης Ντίτερ Σπέρι και η πρώην αντιπρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου Αντγε Φόλμερ (Κόμμα των πρασίνων), η Τζούντιθ Μπάτλερ καθηγήτρια του Μπερκλεϋ κ.α.

    [08] Κυρ. Μητσοτάκης: «Ρήτρα αναξιοπιστίας της κυβέρνησης τα επιπλέον μέτρα»

    Με προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ξεκινώντας από την αποστροφή του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «ότι σε αυτή την χώρα είναι πλέον ιστορική ανάγκη να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας», είπε ότι είναι οξύμωρο ο «κατά συρροήν ψεύτης να λέει ότι πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας».

    Παραφράζοντας τον Μάρκ Τουαίν είπε ότι «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας». Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε τις παλαιότερες υποσχέσεις του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι αυτό που καλούμαστε να πληρώσουμε με τα επιπλέον μέτρα που ζητούν οι πιστωτές είναι «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού».

    Κατηγόρησε δε τον Γιώργο Κατρούγκαλο για «αμοραλισμό του αισχίστου είδους» θυμίζοντας ότι στο παρελθόν είχε προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον μέτρων που τώρα εισηγείται.

    «Τα μέτρα που ψηφίζουμε σήμερα είναι ο λογαριασμός της δικής σας καθυστέρησης, ανικανότητας και αναξιοπιστίας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υποστήριξε ότι «στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε κανένα αίτημα μείωσης των κύριων συντάξεων, αλλά μόνο των επικουρικών».

    Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση της φορολογίας και μείωση των κρατικών δαπανών, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι αντίθετα, το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση αυξάνει φόρους και εισφορές, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

    To νομοθέτημα είναι επιτομή της ανικανότητάς σας, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και υποστήριξε ότι «χρειαστήκατε εννέα μήνες για να φέρετε αυτό τον αχταρμά».

    Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σε εννέα σημεία. Το νομοσχέδιο είπε:

    - Μειώνει τις συντάξεις όσων βγουν στην σύνταξη από εδώ και στο εξής, ενώ οι υφιστάμενες συντάξεις προστατεύονται μέχρι το 2018

    - Το νομοσχέδιο εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    - Με το νομοσχέδιο εμπαίζετε τους αγρότες. Καταργείτε τον ΟΓΑ και φορολογείτε και τις ενισχύσεις.

    - Μειώνει τις πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζομένων

    - Κόβει το αφορολόγητο για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησής σας, είπε χαρακτηριστικά.

    - Κοροϊδεύει τους χαμηλόμισθους και εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους

    - Φορτώνετε στους πολίτες την εισφορά αλληλεγγύης ως μόνιμο φόρο

    - Αυξάνετε την φορολόγηση κατά 12% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνετε την φορολόγηση σε συνθήκες ασφυξίας

    - Αυξάνετε τον φόρο στα μερίσματα, αποτελεί κίνητρο για φορολογική μετανάστευση.

    «Η κυβέρνηση τα κάνει αυτά για να πετύχει τί; Μήπως είναι η τελευταία παρέμβαση; Δυστυχώς συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Είναι βέβαιο ότι οι θυσίες των πολιτών θα είναι χωρίς αντίκρισμα», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

    Στο ερώτημα για τις ευθύνες της ΝΔ, είπε ότι η ΝΔ με τις δικές της πολιτικές όταν ήταν κυβέρνηση έδωσε χρόνια ζωής στο ασφαλιστικό σύστημα. Θύμισε ότι ο ίδιος είχε κάνει αυτοκριτική αναγνωρίζοντας ότι θα έπρεπε όταν ήταν στην κυβέρνηση το κόμμα του να είναι πιο τολμηρό.

    Τα μέτρα που ψηφίζουμε σήμερα οφείλονται αποκλειστικά στην δική σας ανικανότητα, χωρίς να δίνετε καμία προοπτική βιωσιμότητας και σύντομα θα χρειαστούν νέα μέτρα για να καλύψετε τις τρύπες που δημιουργούνται, είπε.

    Στο τέλος του δρόμου υπάρχει η απόλυτη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης προς όφελος των φοροδιαφυγάδων και της κομματικής νομενκλατούρας.

    «Η ατμόσφαιρα στην ελληνική κοινωνία είναι πολύ βαριά, επικρατεί απαισιοδοξία και απόγνωση, ενώ η κυβέρνηση κάθε μέρα επιφυλάσσει νέες δυσάρεστες εκπλήξεις. Δυστυχώς οι νέοι άνθρωποι εισπράττουν παντού απογοήτευση και κοιτούν πως θα φύγουν από την Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Συνεχίζοντας ανέφερε: «Ναι υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει άλλη πρόταση, υπάρχει ελπίδα. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, αλλά είναι ο δρόμος της αλήθειας, μία συμφωνία αλήθειας που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα στις σχέσεις πολιτικών και κοινωνίας που είναι το πρόβλημα της αξιοπιστίας. Η χώρα πρέπει να δημιουργήσει πλούτο και να μην αναδιανέμει την φτώχεια. Το μίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής που επιλέγετε δεν θα οδηγήσει ποτέ σε βιώσιμη ανάπτυξη. Τα προληπτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές θα καταστούν υποχρεωτικά. Δυστυχώς, για την εξέλιξη αυτή υπάρχει ευθύνη και από τους δανειστές γιατί αποδέχονται ένα πακέτο φοροεπιδρομών που ξέρουν ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα, γι αυτό και ζητούν επιπλέον μέτρα ώστε τελικά το σύνολο των μέτρων να φθάσει στα 12 δισ.».

    H NΔ θα μειώσει τους φόρους, θα εφαρμόσει διαφορετικό μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής, υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης ενώ συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό είπε: «Δεν είσαστε αριστερός. Οπορτουνιστής είστε, που κάνετε τα πάντα για να μείνετε στην καρέκλα».

    Υπάρχουν δύο ειδών υπουργοί σε αυτή την κυβέρνηση, είπε ο κ. Μητσοτάκης, οι δήθεν ιδεολόγοι και οι οπορτουνιστές της εξουσίας και ο κ. Τσίπρας τα συνδυάζει και τα δύο.

    Κλείνοντας επανέφερε το αίτημά του για εκλογές, λέγοντας ότι «η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας πιστεύει ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι μία κυβέρνηση βουτηγμένη στο ψέμα και στην αναξιοπιστία, ότι το σκίσιμο των μνημονίων ήταν η πιο χυδαία εξαπάτηση. Έχουν περάσει τέσσερις εβδομάδες από τότε που ζήτησα να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Το έκανα με μεγάλη περίσκεψη. Είμαι πολιτικός που ανέκαθεν επιδίωκε τη σύνθεση και την συναίνεση. Είναι όμως πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμία συναίνεση. Ο κ. Τσίπρας επενδύει στο διχασμό, τροφοδοτεί την οργή γιατί δεν αντέχει την αντιπαράθεση των επιχειρημάτων. Ας τελειώνουμε με την πιο επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από την Μεταπολίτευση και μετά». Τέλος ζήτησε εκλογές για να αποφασίσουν οι πολίτες για την χώρα τους. Είπε ότι έχουν κόστος οι εκλογές αλλά είναι μικρότερο από τον όλεθρο που προκαλεί η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

    [09] Για «στείρα κριτική» κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

    «Η πατρίδα έχει ανάγκη από ένα νέο αφήγημα, ένα νέο γενεσιουργό πατριωτισμό, που πραγματικά θα μετουσιώσει την κοινωνική αδράνεια και την κοινωνική παθητικότητα σε μια συλλογική προσπάθεια να βγάλουμε όλοι μαζί τον τόπο απ' αυτήν την κρίση» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την συζήτηση του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου ο οποίος απευθυνόμενος προς τα έδρανα της Αντιπολίτευσης είπε «Εδώ είναι πεδίον δόξης λαμπρόν. Θα κριθούμε όλοι. Και οι συμπολιτευόμενοι και οι αντιπολιτευόμενοι».

    «Θα κριθούμε όλοι από τη στάση και τη συμπεριφορά μας κι εκεί θα καταγράψουμε το τι έχει ο καθένας μέσα στη σκέψη του και μέσα στο μυαλό του» είπε καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους «να επιδείξουν μέτρο και εχεφροσύνη για να μπορέσουν να φανούν έστω και τώρα χρήσιμοι στον τόπο».

    Ο κ. Κουρουμπλής κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιδίδεται σε στείρα κριτική και ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για πρώτη φορά στα δημόσια πράγματα και είχε το ήθος και την πολιτική παρρησία να πει στον ελληνικό λαό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου τι δυσκολίες τον περιμένουν. «Αντί, λοιπόν, να δείξετε υπομονή και δημιουργική κριτική, ο στόχος σας είναι να ανατραπεί η Κυβέρνηση. Και διερωτάται κανείς: Τόσο πάθος έχετε με τις καρέκλες; Δεν μπορείτε να κάνετε καθόλου υπομονή;» ρώτησε.

    [10] Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος

    Σε εξέλιξη είναι στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.

    Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος και το κτίριο του Κοινοβουλίου (Σταδίου, Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Φιλελλήνων) και τα γύρω στενά.

    Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν δευτεροβάθμια σωματεία μέλη της ΑΔΕΔΥ (ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.λπ.), αριστερές οργανώσεις, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, αντιεξουσιαστες, ενώ έντονη είναι η παρουσία Κούρδων υποστηρικτών του Οτσαλάν.

    «Κατάπτυστο» χαρακτήρισε ο Γρηγόρης Καλομοίρης, συνδικαλιστικό στέλεχος της ΑΔΕΔΥ, το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη σημερινή ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς για να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που «λεηλατεί ο,τιδήποτε έχει μείνει όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση και εξαπολύει φορολογική επιδρομή στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού».

    Διαβάστε επίσης:

    Ένταση στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

    [11] Ο 21χρονος Λετονός Ράλφς Σίμαρσις κέρδισε το Ράλι Ακρόπολις 2016

    Ο 21χρονος Λετονός Ράλφς Σίμαρσις οδηγώντας Skoda Fabia R5 κατέκτησε την πρώτη θέση στο SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016. Είναι ο νεότερος νικητής στην ιστορία του αγώνα. Στην πρώτη του εμφάνιση με αυτοκίνητο προδιαγραφών R5, έδειξε το ταλέντο του από την αρχή του αγώνα και σημείωσε κορυφαίους χρόνους.

    Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, τερμάτισε το ελληνικό πλήρωμα Λάμπρος Αθανασούλας- Ηλίας Παναγιωτούνης οδηγώντας Skoda Fabia R5. Ο Έλληνας οδηγός, μετά την 3η θέση που κατέκτησε πέρυσι, κατάφερε να ανέβει και φέτος στο βάθρο και μάλιστα ένα σκαλί πιο ψηλά. Την τρίτη θέση πήραν οι Τάραμπους ?Tρούνκαν οδηγώντας Skoda Fabia R5, με διαφορά μόλις 0,1΄΄.

    Στην κατηγορία ERC3, νικητής αναδείχθηκε ο Μουράτ Μποσταντσί με Ford Fiesta R2.

    Η επιστροφή του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας, στέφθηκε με επιτυχία. Ο κόσμος έδωσε το «παρών» στις ειδικές διαδρομές στηρίζοντας τον αγώνα. Ο επίλογος δόθηκε μπροστά από το χώρο του Service Park, με την παρουσία πλήθους θεατών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που φιλοξένησε Ράλι Ακρόπολις.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 May 2016 - 18:32:29 UTC