Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για καταστροφολογία προκειμένου να καλύψει τις αδυναμίες της κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ο Γ. Δραγασάκης
  • [02] Το χρέος έγινε μη βιώσιμο από τις αστοχίες της κυβέρνησης, ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης
  • [03] Πιερ Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει "ριμέικ" του ελληνικού δράματος
  • [04] Γ. Χουλιαράκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αποκατάσταση της σταθερότητας με κοινωνική δικαιοσύνη
  • [05] Με κατ' αρχήν συμφωνία στα βασικά σημεία μεταβαίνει στο Eurogroup ο Ευκ. Τσακαλώτος
  • [06] Θεσσαλονίκη: Ένταση και μικροεπεισόδια στο κέντρο της πόλης
  • [07] Στ. Θεοδωράκης:Η κυβέρνηση λέει συνεχώς ψέματα
  • [08] Αλ. Τσίπρας: θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο στα πόδια της
  • [09] Βουλή: Ισχύει η έκπτωση του αφορολογητου και για τα εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ
  • [10] Φιλικός: Ισόπαλος 2-2 με Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός
  • [11] "Αγκαλιά" με τον τίτλο η Μπαρτσελόνα
  • [12] Συμφώνησαν Πανιώνιος και Ουζουνίδης

  • [01] Για καταστροφολογία προκειμένου να καλύψει τις αδυναμίες της κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ο Γ. Δραγασάκης

    Έντονη κριτική άσκησε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, που τον διαδέχθηκε στο βήμα της Βουλής.

    «Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη πρέπει να μελετηθεί γιατί περιέχει κρυφές αλήθειες, πολλά ψεύδη και ανακρίβειες», είπε ο κ. Δραγασάκης, ενώ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για καταστροφολογία προκειμένου να κρύψει τις αδυναμίες και τα αδιέξοδα της Νέας Δημοκρατίας, την οποία χαρακτήρισε «διχασμένο κόμμα με κρίση ταυτότητας».

    Καταλόγισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι «είναι δέσμιος μιας στρεβλής αντίληψης για τον αυτοματισμό των αγορών και υιοθετεί μια κρυφή νεοφιλελεύθερη ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει μειώσεις μισθών και συντάξεων» και τη Νέα Δημοκρατία για «αδυναμία σύλληψης της μεγάλης εικόνας και κατανόησης της δυναμικής των εξελίξεων».

    Στην τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης, συνέχισε ο κ. Δραγασάκης, μίλησε σαν να μην υπάρχει Ευρώπη, ούτε παγκόσμια ρεύματα που συγκρούονται, αλλά «όλα είναι θέμα ποιος είναι περισσότερο ψεύτης. Αυτό που ονομάζετε ψέματα ήταν στόχοι ενός πολιτικού κόμματος και τους στόχους μας δεσμευόμαστε να τους υλοποιήσουμε είτε γρήγορα, είτε αργότερα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «βασικό πόλο σταθερότητας και ανάκαμψης και βασική δύναμη μετασχηματισμού και ανασυγκρότησης, ενώ τόνισε ότι είναι στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων», δίνοντας τη μάχη προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέων συμμαχιών, «ώστε και τη χώρα μας να ορθοποδήσουμε και την Ευρώπη να αλλάξουμε», όπως χαρακτηριστικά είπε.

    [02] Το χρέος έγινε μη βιώσιμο από τις αστοχίες της κυβέρνησης, ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης

    Συνέχισε την επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σύντομη δευτερολογία του.

    Απάντησε στον Γιάννη Δραγασάκη λέγοντας ότι "σας είναι τόσο άγνωστη η έννοια της αλήθειας που αναγκαστήκατε να την αναζητήσετε στο google". Συνεχίζοντας ανέφερε ότι "αναζήτησα κι εγώ στο google τον ΣΥΡΙΖΑ και μου βγήκε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης".

    Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις αιτιάσεις του για τις "ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ" και υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είπε αλήθεια στην ομιλία του στην Βουλή, ούτε για τα "ποσοστά αναπλήρωσης", ούτε όμως και για τις ρυθμίσεις που θα φέρει για τα κόκκινα δάνεια.

    Για το χρέος είπε ότι η υπόσχεση για το χρέος υπάρχει από τον Νοέμβριο του 2012. "Αυτή την υπόσχεση που υπήρχε την εξαγοράζεται με 8 δις μέτρα. Το χρέος κατέστη μη βιώσιμο από τις δικές σας αστοχίες" ανέφερε. Ο κ. Μητσοτάκης πάντως δεν απάντησε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν για το χρέος.

    [03] Πιερ Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει "ριμέικ" του ελληνικού δράματος

    «Δεν θα υπάρξει "ριμέικ" του ελληνικού δράματος, διότι έχουν γίνει πράγματα, έχει γίνει πολλή δουλειά», διαβεβαίωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV απόψε, παραμονή της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες για την «εξέταση της πορείας του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας».

    Σε ερώτηση σχετικά με το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η έξοδος της χώρας από την ΕΕ θα ήταν μία αμοιβαία αρνητική εξέλιξη.

    «Υποστηρίζω με πάθος την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν η Βρετανία έφευγε, θα ήταν απώλεια και για τις δύο πλευρές, απώλεια για εκείνους και απώλεια για εμάς», είπε.

    [04] Γ. Χουλιαράκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αποκατάσταση της σταθερότητας με κοινωνική δικαιοσύνη

    «Προτεραιότητά μας είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας με τρόπο κοινωνικά δίκαιο», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

    Αναφερόμενος στις φορολογικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ο κ. Χουλιαράκης τόνισε ότι η μεγάλη πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσει πολύ λιγότερο φόρο απ' ό,τι πλήρωναν, η μεγάλη πλειονότητα του αγροτικού πληθυσμού δεν θα πληρώνουν φόρο σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα τα ελάχιστα ή λιγότερα από όσα πληρώνουν τώρα.

    Συνεχίζοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που επιχειρείται θα είναι ιδιαίτερα ήπια, καθώς έχει ορίζοντα τριετίας και τα μέτρα που νομοθετούνται τώρα θα εφαρμοσθούν σταδιακά, με αποτέλεσμα η επιβάρυνση των νοικοκυριών να είναι πολύ μικρότερη από την επιβάρυνση που έχει δεχθεί η ελληνική κοινωνία την τελευταία τριετία.

    Ο κ. Χουλιαράκης άσκησε έντονη κριτική στο βασικό επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το 2014 υπήρχαν σημαντικοί ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης οι οποίοι εν συνεχεία ανακόπηκαν, σημειώνοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν αναιμικός και θα οδηγούσε σε βάθεμα της ύφεσης.

    Συνεχίζοντας είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 ήταν 0,7% και ο στόχος για το 2015 ήταν η επίτευξη πλεονάσματος 3%.

    [05] Με κατ' αρχήν συμφωνία στα βασικά σημεία μεταβαίνει στο Eurogroup ο Ευκ. Τσακαλώτος

    Με κατ' αρχήν συμφωνία στα βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης, όπως στο νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, στα «κόκκινα» δάνεια, στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στους έμμεσους φόρους, κ.λπ., μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα επίσης με τους οποίους, η ελληνική πρόταση για τον μηχανισμό αυτόματης ρύθμισης του ελλείμματος έχει αποσταλεί στους θεσμούς και αναμένεται να υπάρξει σχετική συζήτηση. Παράλληλα, στο Eurogroup θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά συζήτηση και για το χρέος του επίσημου τομέα, όπως προβλέπει η συμφωνία του περυσινού καλοκαιριού.

    Σημειώνεται ότι για την προετοιμασία του Eurogroup, θα προηγηθεί αύριο το πρωί συνεδρίαση του Euro Working Group, με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη. Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, θα αρχίσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 15.00 (τοπική ώρα).

    [06] Θεσσαλονίκη: Ένταση και μικροεπεισόδια στο κέντρο της πόλης

    Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της οδού Εγνατία στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησα άτομα που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντεξουσιαστικό χώρο, ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού - φορολογικού.

    Ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκε από την πορεία και εκτόξευσε βόμβα μολότοφ και διάφορα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που είχαν παραταχθεί κοντά στο κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα να τους απομακρύνουν από την περιοχή και στη συνέχεια και να εκτονωθεί η ένταση.

    Νωρίτερα, οι διαδηλωτές του αντεξουσιαστικού χώρου είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το κτίριο του πρώην υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

    [07] Στ. Θεοδωράκης:Η κυβέρνηση λέει συνεχώς ψέματα

    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι «λέει συνεχώς ψέματα» στον ελληνικό λαό «γι? αυτό και είναι εξαγριωμένος» εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, καταλογίζοντάς ταυτοχρόνως «παροιμιώδη ανικανότητα» σε όλους τους τομείς «γι αυτό και κλείνει μέχρι και τον Εθνικό Κήπο».

    «Εσείς που νυχθημερόν καταγγέλλατε το αστυνομικό κράτος κλείνετε τον εθνικό κήπο. Άντε και στις παιδικές χαρές. Και εκεί συγκεντρώνονται πολίτες. Και ψηφίζετε ένα νομοσχέδιο που σας κάνει να ντρέπεστε και μέτρα που εσείς καταγγέλλατε» , είπε ο κ. Θεοδωράκης.

    Υποστήριξε πως η κυβέρνηση είναι ένα όχημα που κατρακυλά στο παρελθόν, αφού «μετέρχεται τα ίδια κόλπα και κάνει τα ίδια λάθη» κι αυτός ο νόμος είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός «μόνο που ο επόμενος θα είναι η κατάρρευση».

    Όπως είπε με το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό αυτό, ο Έλληνας της δουλειάς, ο μισθοσυντήρητος, ο αγρότης, ο επιχειρηματίας θα μοιράζεται με το κράτος τα εισοδήματά του κι αυτά τα χρήματα θα κατατρώει ένα υπερδιογκωμένο, αναποτελεσματικό αλλά και καταπιεστικό για τους πολίτες κράτος. Πληρώνει ο σημερινός εργαζόμενος για να καλύψει τις τρύπες ενός θνησιγενούς συστήματός χωρίς να γνωρίζει τι σύνταξη θα λάβει - και αν θα λάβει - ύστερα από 35 χρόνια, εκτίμησε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού ότι μειώνονται οι εισφορές για το 90% των ασφαλισμένων και ότι δε μειώνονται οι συντάξεις, διερωτήθηκε πως τότε προκύπτει η εξοικονόμηση των 1,8 δις, «παίρνετε 1,8 δις από 300.000 ανθρώπους, που είναι το 10% των ασφαλισμένων;»

    [08] Αλ. Τσίπρας: θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο στα πόδια της

    Για στρατηγικό αδιέξοδο της Νέα Δημοκρατία και όλων των δυνάμεων που συγκρότησαν το κίνημα Μένουμε Ευρώπη μίλησε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

    Η στρατηγική τους είναι να λένε ότι οδηγούμε στα βράχια τη χώρα από τη μια και ότι υποχωρούμε στις απαιτήσεις των δανειστών από την άλλη ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

    Η αντιπολίτευση στερείται προτάσεων, είπε ο κ Τσίπρας. Όπως είπε η αξιωματική αντιπολίτευση στερείται στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη του είπε ότι "κινδυνεύετε να κάνετε την ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας".

    Επι δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατήθηκαν και η αντιπολίτευση λέει το μύθο ότι το ασφαλιστικό εξόκειλε από μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται.

    Ζητώντας εκλογές χωρίς εναλλακτική πρόταση ο καθένας απόεμάς μπορείνα καταλάβει τον λόγο που τις ζητάτε, είπε ο κ. Τσίπρας. Μάλλον έχετε καημό να σωθούν κάποιοι φίλοι σας που έχουν διώξεις κάποιοι καναλάρχες που βλέπουν το σύστημα διαπλοκής να καταστρέφεται, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

    Θα σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής και θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο στα πόδια της, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Η συμφωνία παράτο γεγονός ότι είναιδύσκολη μπορείγια πρώτη φορά να υλοποιηθεί, τόνισε ο πρωθυπουργός.Δεν θα περικόψουμε ούτε ένα ευρώτης κύριες συντάξεις εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις μας τόνισε.

    Έρχονται καλύτερες ημέρες τις οποίες αξίζει και η χώρα και ο λαός μας, είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο πρωθυυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας για πρώτη φορά στην ημερήσια διάταξη θα υπάρχει και θα ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

    Όσοι μας κατηγορούν για φορο-λαίλαπα ψήφιζαν και με τα δυο χέρια μέτρα 62 δισεκατομμυρίων ευρώ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ασφαλιστικόσύστημα που θα εγγυάται σύνταξη για όλους τουςΈλληνες με κοινωνική δικαιοσύνη, μίλησε ο πρωθυπουργός αναφέροντας ότι για το 92,5% των συνταξιούχων δεν κόβεται ούτε ένα ευρώ.Εννέα στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες θα δώσουν μικρότερο φόρο είπε ο πρωθυπουργός όπως και το μεγάλο ποσοστό των τρίτεκνων και των πολύτεκνων.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι την ώρα που η αντιπολίτευση επιδίδεται σε κινδυνολογία και καταστροφολογία, η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά τόσο σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση, όσο και επί ενός μελετημένου σχεδίου για την επόμενη, μετά την αξιολόγηση, ημέρα, όπου προτεραιότητα θα είναι το πέρασμα από την ακραία ύφεση σε ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και προστασία της εργασίας.

    Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος και στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης έκανε λόγο για θέσπιση σταθερού φορολογικού συντελεστή για 12 χρόνια σε όσους προχωρήσουν σε επενδύσεις άνω των 20 εκ. ευρώ.Η ελληνική οικονομία είναι σαν το ελατήριο έχει συμπιεστεί επί έξι χρόνια και πλέον είναι έτοιμη να εκτιναχτεί τόνισε.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι ο δρόμος εξόδου από την κρίση είναι η τόνωση της ενεργού ζήτησης των εργαζομένων.Η επόμενη ημέρα θέλει αποφασιστικότητα για μεγάλες τομές είπε ο πρωθυπουργός. Να ανοίξουν δρόμοι για τις δυνάμεις της εργασίας είπε χαρακτηριστικά, ο κ Τσίπρας.

    [09] Βουλή: Ισχύει η έκπτωση του αφορολογητου και για τα εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ

    Μετά τις διευκρινίσεις του αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη και την νομοτεχνική βελτίωση που έγινε στην τροπολογία για την μείωση του αφορολογήτου στην βουλή, ισχύει πλέον και η δεύτερη παράγραφος η οποία υπήρχε στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό έτσι όπως κατατέθηκε στην βουλή.

    Συνεπώς η παράγραφος 1 της τροπολογίαςδιαμορφώνεται ως εξής: «2. Το άρθρο 16 του ν. 4172/2013 αντικαθίσταται ως ακολούθως: «1. Ο φόρος που προκύπτει κατά την εφαρμογή του άρθρου 15 μειώνεται κατά το ποσό των χιλίων εννιακοσίων (1.900) ευρώ για το φορολογούμενο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 11, όταν το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις δεν υπερβαίνει το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ. Η μείωση του φόρου ανέρχεται σε χίλια εννιακόσια πενήντα (1.950) ευρώ για το φορολογούμενο με ένα (1) εξαρτώμενο τέκνο, σε δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για δύο (2) εξαρτώμενα τέκνα και σε δύο χιλιάδες εκατό (2.100) ευρώ για τρία (3) εξαρτώμενα τέκνα και άνω. Εάν το ποσό του φόρου είναι μικρότερο των ποσών αυτών, η μείωση του φόρου περιορίζεται στο ποσό του αναλογούντος φόρου. 2. Για φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις το οποίο υπερβαίνει το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, το ποσό της μείωσης μειώνεται κατά δέκα (10) ευρώ ανά χίλια (1.000) ευρώ του φορολογητέου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις».

    [10] Φιλικός: Ισόπαλος 2-2 με Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός

    Χωρίς νικητή έληξε η συνάντηση ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και τον Ολυμπιακό, που διεξήχθη στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου και ολοκληρώθηκε 2-2. Ο πρωταθλητής Ελλάδας ήταν σαφέστατα επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία, φανέρωσε αμυντικές αδυναμίες, ειδικά στα άκρα, αλλά η ποιότητα των παικτών του επέτρεψε στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα να μην ηττηθεί, ενώ ο βαθμός δυσκολίας της συνάντησης ήταν πολύ σημαντικός για τους «ερυθρόλευκους» ενόψει του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας.

    [11] "Αγκαλιά" με τον τίτλο η Μπαρτσελόνα

    Η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 5 -0 την "συμπολίτισσα" Εσπανιόλ στο "Καμπ Νόου" και έτσι με νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Γρανάδα θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Στο κατόπι της "Μπάρτσα" ,με ένα πόντο λιγότερο, παρέμεινε η Ρεάλ Μαδρίτης, που νίκησε με 3-2 την Βαλένθια στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Η Ατλέτικο με την εκτός έδρας ήττα της απο την υποβιβασμένη Λεβάντε με 2-1 έμεινε οριστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

    [12] Συμφώνησαν Πανιώνιος και Ουζουνίδης

    Ο Πανιώνιος θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τη νέα χρονιά, καθώς η διοίκηση του συλλόγου και ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος οδήγησε τους «κυανέρυθρους» σε μια εκπληκτική πορεία φέτος με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, συμφώνησαν ύστερα από εβδομάδες συζητήσεων και διαπραγματεύσεων.

    Να σημειωθεί ότι ο Ουζουνίδης σε καμία από τις έξι ομάδες που προηγήθηκαν των Νεοσμυρνιωτών (ΑΠΟΕΛ, Λάρισα, Ηρακλής, Ξάνθη, Πλατανιάς, Εργοτέλης) δεν εργάστηκε για περισσότερες από δύο σεζόν, άρα η συνέχεια της συνεργασίας του με τον αθηναϊκό σύλλογο συνιστά ρεκόρ καθώς θα συνεχίσει για τρίτη περίοδο. Τον Πανιώνιο τον ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2014 και έως τώρα, σε 77 αγώνες, μετρά 33 νίκες, 22 ισοπαλίες και 22 ήττες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 May 2016 - 20:32:29 UTC