Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Άγιον Όρος επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν
  • [02] Αυστηρό μήνυμα Πούτιν στη Δύση για την αντιπυραυλική ασπίδα
  • [03] Ο Φρ. Ολάντ δηλώνει αποφασισμένος να μην υποκύψει στην κοινωνική αγανάκτηση
  • [04] «Η πόλη των κεκοιμημένων»: Ηχητικός περίπατος και ηχητική εγκατάσταση στο Α' Κοιμητήριο της Αθήνας

  • [01] Το Άγιον Όρος επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

    Με τη συνοδεία του Έλληνα υπουργούΕξωτερικών ΝίκουΚοτζιά, μεταβαίνει στο Άγιο Όρος ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Η αποστολή του Ρώσου Προέδρου θα αναχωρήσειοδικώς για την Τρυπητή Χαλκιδικής και από εκεί με σκάφος θα μεταβούν στο λιμάνι της Δάφνης, απ΄όπου οδικώς θα φθάσουν στις Καρυές του Αγίου όρους.

    Εκεί, τον κ. Πούτιν θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

    Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και κατά μήκος της διαδρομής και στο Άγιον Όρος, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχονται τα πάντα.

    Στις Καρυές θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Πρωτάρχου και στη συνέχεια θα γίνει το καλωσόρισμα του Προέδρου της Ρωσίας από την ιερά κοινότητα στο Αρχονταρίκι. Ακολούθως ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι) όπου και θα ολοκληρώσει την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Στη Μονή αυτή βρίσκεται ήδη από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και θα παραστεί μαζί με τον κ. Πούτιν στη δοξολογία που θα τελεστεί στη μονή.

    [02] Αυστηρό μήνυμα Πούτιν στη Δύση για την αντιπυραυλική ασπίδα

    Στην αντιπυραυλική ασπίδα που προωθούν οι ΗΠΑ στην Ρουμανία και την Πολωνία αναφέρθηκε οΡώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατάτη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά το πέρας των διμερών συναντήσεων.

    Ο κ Πούτιν είπε ότι η αντιπυραυλική ασπίδασυνιστάαπειλή για την Ρωσία, η οποία, όπως είπε θα απαντήσει την κατάλληλη στιγμή.

    Όπως τόνισε ακούει πολλά λόγια για τις σχέσεις με την Δύση, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ωστόσο πρόσθεσε «κανείς δεν μιλάει μαζί μας».

    [03] Ο Φρ. Ολάντ δηλώνει αποφασισμένος να μην υποκύψει στην κοινωνική αγανάκτηση

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διεμήνυσε χθες πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει απέναντι στο κύμα κοινωνικής αγανάκτησης που έχει εξαπλωθεί στη Γαλλία, κι αναμένεται να διογκωθεί παρ? όλο που το κράτος κατάφερε να απομακρύνει τους απεργούς στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

    «Θα κρατήσω γερά», δήλωσε ο Ολάντ από την Ιαπωνία, όπου συμμετέχει στη σύνοδο της Ομάδος G7 των προηγμένων οικονομικά κρατών, εκφράζοντας τη στήριξή του στον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, διαπιστώνοντας πως το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας αποτελεί «μία καλή μεταρρύθμιση».

    Μολαταύτα, το κείμενο που έχει κατατεθεί προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο διχάζει βαθιά το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ οι κινητοποιήσεις που έχουν μεθοδεύσει οι πολέμιοί του κινδυνεύουν να βυθίσουν τη χώρα σε πλήρη παράλυση.

    Μετά τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης σ? όλην τη χώρα, που σταθερά συγκεντρώνουν μεγάλα πλήθη (300.000 αυτήν τη φορά, σύμφωνα με τους διοργανωτές, 153.000 κατά την αστυνομία) και τις εξακολουθητικές συγκρούσεις με την αστυνομία, οι οκτώ εργατικές/επαγγελματικές ενώσεις που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο απηύθυναν χθες κάλεσμα «για συνέχιση κι εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων».

    «Βαλς παραιτήσου», «όχι στον εργατικό νόμο», διατράνωσαν με σηκωμένες τις γροθιές τους οι διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει τις εγκαταστάσεις των δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαίου στη Ντονγκ (δυτικά), προτού διαλυθούν έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας.

    Δεκαπέντε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις παραδόθηκαν ξανά σε χρήση έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας και χωρίς να υπάρξουν επεισόδια, και πλέον η πρόσβαση είναι ελεύθερη στις περίπου 100 αποθήκες δεξαμενών της χώρας. Μόνο μία εγκατάσταση, στην περιφέρεια των Παρισίων, παραμένει σε απεργιακό αποκλεισμό.

    [04] «Η πόλη των κεκοιμημένων»: Ηχητικός περίπατος και ηχητική εγκατάσταση στο Α' Κοιμητήριο της Αθήνας

    Έναν ιδιότυπο περίπατο εκεί όπου η πόλη «διατηρεί ακοίμητη τη λειτουργία της σαν χώρος προσωπικής και συλλογικής μνήμης», στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών, προτείνουν ο εικαστικός Νίκος Αρβανίτης και ο μουσικός Δημήτρης Καμαρωτός, από τις 28 Μαΐου έως τις 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο της κεντρικής έκθεσης του «Ύπνος Project» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

    Ιστορικό μνημείο στο σύνολό του αλλά και το σπουδαιότερο υπαίθριο μουσείο της Πόλης της Αθήνας, το Α΄ Κοιμητήριο περιλαμβάνει κάποια από τα σημαντικότερα γλυπτά της νεότερης ελληνικής τέχνης. Ταυτόχρονα, είναι μια πόλη μέσα στην πόλη, με τη δική της σιωπή και τη δική της φωνή...

    Ο εικαστικός Νίκος Αρβανίτης, υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, επέλεξε για την ηχητική του εγκατάσταση το κυλικείο, τον χώρο των ζωντανών, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφουγκραστεί λέξεις, φράσεις, παύσεις και σιωπές των επιφανών «ενοίκων» του κοιμητηρίου.

    Στόχος του έργου είναι η «διατάραξη τον δημόσιου ύπνου», λέει ο καλλιτέχνης: «Το κοιμητήριο συντηρεί το συλλογικό υποσυνείδητο και έγκειται στο εν ζωή ανθρώπινο δυναμικό να το ανακαλέσει, με τον ίδιο τρόπο που ο ύπνος ανασύρει το ατομικό υποσυνείδητο. Συχνά, η συλλογική μνήμη αποσιωπά ή και παραγκωνίζει κομμάτια του συλλογικού υποσυνείδητου. Το προτεινόμενο ηχητικό έργο επιχειρεί να φέρει στη επιφάνεια τα αποσιωπημένα αυτά θραύσματα μνήμης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 May 2016 - 8:32:25 UTC