Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή η συνεργασία με τη Ρωσία
  • [02] Σφοδρή επίθεση της Ο.Γεροβασίλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη
  • [03] Τελευταία ευκαιρία να αποκαλυφθούν κρυφά περιουσιακά στοιχεία
  • [04] Ν. Κοτζιάς: Το Άγιον Όρος συμπυκνώνει την πνευματικότητα της Χριστιανοσύνης σε εποχή κρίσης
  • [05] Επίδομα θέσης στους Ιατρούς των «άγονων» αγροτικών ιατρείων ανακοίνωσε ο Π. Πολάκης
  • [06] Εβδομήντα νεκροί, δεκατέσσερις χιλιάδες διασωθέντες στις επιχειρήσεις ανοιχτά της Ιταλίας
  • [07] Καταδικάζει ο Ερντογάν την υποστήριξη των ΗΠΑ στην πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας
  • [08] Γ. Αμανατίδης: Ορθοδοξία και πολιτισμός, δεσμοί υπερχρονικοί που μας ενώνουν με τον ρωσικό λαό
  • [09] ΠτΔ: Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας για ολόκληρη την Οικουμένη
  • [10] Ακόμη ένα τρόπαιο για τον Ολυμπιακό
  • [11] Πετρούνιας: «Μπορώ να πετύχω το ριπίτ στο Ευρωπαϊκό»
  • [12] Ο Ρικιάρντο στην πρώτη «pole position» της καριέρας του

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή η συνεργασία με τη Ρωσία

    Σημαντικό βήμα για την ποιοτική αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας -Ρωσίας σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο έγινε σήμερα κατά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Οι δύο ηγέτες στις δηλώσεις τους εξέφρασαν την βούλησή τους να διευρύνουν σε όλα τα επίπεδα τις διμερείς σχέσεις και την συνεργασία τους σε περιφερειακό επίπεδο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της Αθήνας η αναβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είναι ενταγμένη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και σέβεται τις υποχρεώσεις της.

    Η τετ α τετ συνάντηση Τσίπρα -Πούτιν διήρκεσε μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά ενώ είχε προγραμματιστεί για τριάντα λεπτά και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. Αμέσως μετά υπογράφηκαν:

  • Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος

  • Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία)

  • Συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ υπουργείων) για Επιστήμη και τεχνολογία, Τουρισμό και Μετεωρολογία.

  • Συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ φορέων : Enterprise Greece - Invest in Russia, ΕΛΠΕ - Rosneft , Πανεπιστήμιο Πειραιά - Πανεπιστήμιο Ουραλίων και Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας.

    Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Πούτιν τόνισαν την ανάγκη να επικρατήσει η λογική του διαλόγου και να αμβλυνθούν οι εντάσεις. Ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι ακούει πολλά λόγια για τις σχέσεις με την Δύση, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ωστόσο πρόσθεσε «κανείς δεν μιλάει μαζί μας». Ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε στην αντιπυραυλική ασπίδα που προωθούν οι ΗΠΑ στην Ρουμανία και την Πολωνία σημειώνοντας ότι συνιστούν απειλή για την Ρωσία, η οποία, όπως είπε θα απαντήσει την κατάλληλη στιγμή. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει γέφυρα μεταξύ ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας και να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αντίθεσή του στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σημειώνοντας και τις δεσμεύσεις της χώρας στο πλαίσιο της ΕΕ. Ο κ. Πούτιν δήλωσε σχετικά ότι μόλις η ΕΕ άρει τις κυρώσεις, το ίδιο θα κάνει και η Μόσχα αίροντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει στην ΕΕ, ενώ έκανε και ένα λογοπαίγνιο λέγοντας ότι δεν περιμένει , η Ελλάδα να κάνει τους άθλους του Ηρακλή στην αυλή της ΕΕ.

    Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πρόθεση της Τουρκίας να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Ρωσία, ο κ. Πούτιν άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι και η Μόσχα θέλει αποκατάσταση των σχέσεων, ωστόσο σημείωσε ότι δεν έχει ακούσει καμία συγκεκριμένη πρόταση από την 'Αγκυρα για συγνώμη ή για αποζημίωση για την κατάρριψη του αεροσκάφους και την δολοφονία του Ρώσου πιλότου. Ανέφερε επίσης ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με την Τουρκία , καθώς όπως σημείωσε υπάρχουν σχετικοί δίαυλοι επικοινωνίας. Ως προς την δημιουργία κουρδικού κράτους , ο κ. Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν αναμειγνύεται και ότι το θέμα δημιουργίας κουρδικού κράτους αφορά κυρίως τις χώρες που έχουν Κούρδους στο έδαφός τους.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε πολλές φορές ότι είναι ανάγκη συνεργασίας μεταξύ ΕΕ -ΝΑΤΟ και Ρωσίας υπογραμμίζοντας ότι δεν νοείται αρχιτεκτονική ασφαλείας της οποίας δεν είναι μέρος η Ρωσία.

    Στην εισηγητική του δήλωση ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας και στο πλήθος εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αυτό. Εκτενή αναφορά έκανε και ο κ. Πούτιν στο αφιερωματικό έτος.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι η επίσκεψη Πούτιν πραγματοποιείται σε μια σημαντική συγκυρία καθώς μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η Ελλάδα αφήνει πίσω της μια περίοδο αβεβαιότητας και βάζει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Τόνισε ότι η ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε πλήθος τομέων, στον τουρισμό, την ενέργεια, την έρευνα, την τεχνολογία, το εμπόριο κλπ σε συνδυασμό με την εγκαινίαση του πολιτικού διαλόγου για περιφερειακά και διεθνή θέματα θα δώσουν μεγάλη ώθηση στις διμερείς σχέσεις. Ο πρωθυπουργός σημείωσε και την στήριξη που παρέχει η Ρωσία στην Κύπρο, αλλά και τον ρόλο της στην Συρία.

    Ιδιαίτερα θετικός ήταν και ο τόνος των δηλώσεων του κ. Πούτιν που τόνισε ότι το μεγάλο πακέτο που συμφωνήθηκε σήμερα δείχνει ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν προοδευτική τάση και πρόσθεσε ότι υπάρχουν περιθώρια να γίνει ακόμη περισσότερη δουλειά.

    Ιδιαίτερα θετικός ήταν ο κ. Πούτιν στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία προς την Ελλάδα αναφέροντας ότι φέτος 1.000.000 Ρώσοι θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και αν δεν υπήρχαν προβλήματα με τις θεωρήσεις ο αριθμός αυτός θα ήταν τριπλάσιος. Ο πρωθυπουργός, αλλά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσαν ότι ήδη εργάζονται εντατικά για την ταχύτερη έκδοση των θεωρήσεων.

    Ως προς τον νότιο διάδρομο, τον αγωγό που συζητείται ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι αν ξεπεραστούν τα εμπόδια το έργο θα γίνει, διαφορετικά είπε, η Ρωσία δεν μπορεί να βάλει χρήματα. Ο πρωθυπουργός είπε για το ίδιο θέμα, ότι η Ελλάδα θέλει να καταστεί ενεργειακός κόμβος και σημείωσε ότι οι αγωγοί μπορούν να γίνουν γέφυρα φιλίας και όχι αφορμή για συγκρούσεις.

    «Η επίσκεψή σας χτίζει τα θεμέλια μιας πολύ ουσιαστικής σχέσης ανάμεσα στις δύο χώρες και τους λαούς μας» είπε ο πρωθυπουργός αποχαιρετώντας

    τον Ρώσο Πρόεδρο και ο κ. Πούτιν του απάντησε: «Χαρά μου να σας δω στη Ρωσία, οποιαδήποτε στιγμή».

    [02] Σφοδρή επίθεση της Ο.Γεροβασίλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

    "Τουλάχιστον προκλητικό" χαρακτηρίζει η Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της για τη σημερινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, το "να υποδύεται ο κ. Μητσοτάκης τον πολιτικό που εμφανίστηκε μόλις εχθές πάνω στην γη, με μοναδικό του σκοπό να υπερασπιστεί τους αδύναμους και το δημόσιο συμφέρον".

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει επίσης ότι "αποτελεί έκφραση αισθήματος ήττας η οργή που εκδηλώνει για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έκλεισε, και μια περίοδος πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης έχει ήδη ξεκινήσει".

    "Του ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, γιατί η παραμονή του στην αντιπολίτευση θα είναι μακρά", αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

    [03] Τελευταία ευκαιρία να αποκαλυφθούν κρυφά περιουσιακά στοιχεία

    Tώρα είναι η τελευταία ευκαιρία κάποιων να αποκαλύψουν τα κρυφά περιουσιακά στοιχεία τους, πριν την εφαρμογή του περιουσιολογίου, οπότε θα βρεθούν μπροστά στις ευθύνες τους, είναι το σαφές μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη μέσα από τη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ημερησία», όπου μιλά για μέτρα και αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και αυτοκινήτων.

    Ειδικότερα, για την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων, ο κ. Αλεξιάδης, επισημαίνει ότι θα δοθούν κίνητρα τα οποία θα είναι άξια υπολογισμού. Έναντι της επιλογής να χάσουν τα χρήματα που έχουν στο εξωτερικό συν τις ποινικές κυρώσεις όταν προχωρήσουν οι έλεγχοι στα εκατομμύρια ΑΦΜ που έχουν στοχοποιηθεί με την αρωγή των πληροφοριών που έρχονται από το εξωτερικό στη βάση της συμφωνίας που έχει υπογραφεί.

    Αναφορικά με την αδυναμία ταχύτερης λειτουργίας του ελεγκτικού μηχανισμού, ο αναπληρωτής υπουργός ομολογεί ότι καθημερινά «ζούμε με τον φόβο μην παραγραφούν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής». Δηλώνει ότι παρακολουθείται η πορεία των ελέγχων και είναι θετική ιδιαίτερα για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς. Κάνει λόγο για δυσκολία ελέγχου στην πρώτη λίστα στην οποία χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ταυτοποιηθεί το πρώτο όνομα. Αντίθετα, με την άλλη, μέσα σε τρεις βδομάδες ταυτοποιήθηκαν εκατοντάδες ονόματα και οι οικονομικοί εισαγγελείς ολοκλήρωσαν τις έρευνες σε 1.000 άτομα τα οποία ήδη ελέγχονται φορολογικά σε βάθος.

    Ο Τρ. Αλεξιάδης ανακοινώνει ότι και αυτήν τη τουριστική περίοδο θα είναι επί ποδός ο «στρατός» και τα «όπλα» των ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίοι θα ενταθούν στα καπνικά προϊόντα, το λαθρεμπόριο των οποίων αναμένεται να αυξηθεί λόγω της αύξησης του φόρου.

    Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι φέτος η εκκαθάρισή του θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, βάσει των ισχυουσών αντικειμενικών αξιών, ενώ το 2017 θα υπολογιστεί με βάση τις εμπορικές τιμές των ακινήτων. Επίσης, θα ακολουθήσουν πολλές παρεμβάσεις στη φορολογία ακινήτων, στον ΦΠΑ, φόρους μεταβίβασης, κληρονομιάς, γονικής παροχής κ.α.

    [04] Ν. Κοτζιάς: Το Άγιον Όρος συμπυκνώνει την πνευματικότητα της Χριστιανοσύνης σε εποχή κρίσης

    «Το Άγιον Όρος συμπυκνώνει την πνευματικότητα της Χριστιανοσύνης σε μια εποχή κρίσης και μας διδάσκει τον διάλογο και την αναζήτηση έχοντας σαν θεμέλιο του τους ηθικούς κανόνες της θρησκείας» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά την υποδοχή του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στο αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους στην χερσόνησο του 'Αθω.

    «Σαν ένας άνθρωπος που έχω την τύχη να έχω την κρατική φροντίδα για το Άγιον Όρος καλωσορίζω τους δύο Πρόεδρους και ιδιαίτερα τον κ. Πούτιν που έκανε το μακρινό ταξίδι για να έλθει εδώ και βέβαια τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο» είπε ο κ. Κοτζιάς, τονίζοντας ότι «η παρουσία σας εδώ αναδεικνύει την μεγάλη ιστορική και πραγματική αλλά και μελλοντική σημασία του Αγίου Όρους»

    «Τόπος μνήμης, γαλήνης, αναστοχασμού και έμπνευσης είναι ένας τόπος με μακρά ιστορία, μακρότερη από κάθε άλλον, που φωτίζει την ψυχή, ανήκει στη μεγάλη Εκκλησία της Χριστιανοσύνης που παράγει μαζί με το έργο για την ψυχή των ανθρώπων και κοινωνικό έργο ως συμβολή σε αυτό που κοινό έχουμε η Πολιτεία η Εκκλησία και το Άγιον Όρος: την Ειρήνη, την Αλληλεγγύη και την Δικαιοσύνη» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

    [05] Επίδομα θέσης στους Ιατρούς των «άγονων» αγροτικών ιατρείων ανακοίνωσε ο Π. Πολάκης

    Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ορισθεί όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε ανοικτή σύσκεψη με το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κατά την επίσκεψη του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας αλλά και στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.

    Ανακοίνωσε ακόμη ότι την επόμενη βδομάδα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος θα υπογράψει την απόφαση, σύμφωνα με τη οποία οι γιατροί που θα επανδρώσουν τα τετρακόσια αγροτικά ιατρεία σε «άγονες» περιοχές της χώρας - που κατά κύριο λόγο βρίσκονται στα νησιά και την ορεινή Ηπειρωτική Ελλάδα - θα λαμβάνουν επίδομα τετρακόσια ευρώ το μήνα. «Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένα διαφορετικό κίνητρο για τους αγροτικούς ιατρούς να δηλώσουν αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές» είπε.

    Ο κ. Πολάκης έκανε εκτενή αναφορά στις υπερπροσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να κρατηθούν όρθια τα νοσοκομεία σε όλη την προηγούμενη περίοδο και υποσχέθηκε ότι το επόμενο διάστημα, με τις τοποθετήσεις 1.000 επικουρικών ιατρών και τις τοποθετήσεις που αναμένονται σε Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από διαγωνισμούς που έχουν ολοκληρωθεί και άλλους που θα τρέξουν άμεσα, η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη και ότι το σύστημα θα αρχίσει να σταθεροποιείται.

    [06] Εβδομήντα νεκροί, δεκατέσσερις χιλιάδες διασωθέντες στις επιχειρήσεις ανοιχτά της Ιταλίας

    Εβδομήντα νεκροί και πάνω από δεκατέσσερις χιλιάδες διασωθέντες είναι ο απολογισμός τις τελευταίας εβδομάδας, από τις επιχειρήσεις της ιταλικής ακτοφυλακής, του πολεμικού ναυτικού, της Frontex και εμπορικών πλοίων αλλά και μονάδων μη κυβερνητικών οργανισμών, στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Σικελία και τις ακτές της Λιβύης.

    Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, τα κέντρα υποδοχής των πόλεων της Σικελίας στις οποίες αποβιβάζονται οι μετανάστες (Κατάνη, Παλέρμο, Μεσσίνα και Πόρτο Εμπέντοκλε) αντιμετωπίζουν στη φάση αυτή έντονο πρόβλημα χωρητικότητας και αναζητούνται υποδομές κατάλληλες για φιλοξενία σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

    Ο επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι, έκανε λόγο για «κίνδυνο εισβολής από μέρους των μεταναστών» και ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματτέο Ρέντσι. Ο οποίος, με την σειρά του, από το G7 της Ιαπωνίας κάλεσε όλους «να διατηρήσουν, πρώτα απ΄όλα, την ψυχραιμία τους».

    Η υπουργός αρμόδια για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, Μαρία Έλενα Μπόσκι, συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή, αλλά πρόκειται και για θέμα το οποίο επιβάλλεται να αντιμετωπισθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από την στιγμή που προκύπτει και ένα πρόβλημα το οποίο σχετίζεται με τις δυνατότητες και δυνάμεις των διαφόρων κοινωνιών».

    Στο μεταναστευτικό θέλησε να αναφερθεί, τέλος, και ο πάπας Φραγκίσκος κατά την συνάντησή του, σήμερα, με πεντακόσια παιδιά μεταναστών, στο Βατικανό. «Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι μετανάστες δεν αποτελούν κίνδυνο, αλλά βρίσκονται οι ίδιοι σε κίνδυνο», είπε ο Αργεντινός ποντίφικας.

    [07] Καταδικάζει ο Ερντογάν την υποστήριξη των ΗΠΑ στην πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας

    Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε σήμερα την υποστήριξη που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στους κούρδους μαχητές της Συρίας όπου αμερικανοί στρατιωτικοί φωτογραφήθηκαν να φορούν διακριτικά των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας πολιτοφυλακής που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

    «Η υποστήριξη που δίνουν στο PYD (την πολιτική πτέρυγα των YPG), στις YPG, το λέω από το Ντιγιάρμπακιρ: την καταδικάζω», είπε ο Ερντογάν ο οποίος μιλούσε από αυτή την πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας. «Αυτοί που είναι φίλοι μας, που είναι μαζί μας στο ΝΑΤΟ (...) δεν μπορούν, δεν πρέπει να στέλνουν τους στρατιώτες τους στη Συρία με τα διακριτικά των YPG», πρόσθεσε.

    Την Τετάρτη το Γαλλικό Πρακτορείο φωτογράφησε στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που έφεραν τα διακριτικά των YPG στην επαρχία Ράκα, προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), όπου ένας συνασπισμός κούρδων και αράβων μαχητών (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, FDS) εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών.

    [08] Γ. Αμανατίδης: Ορθοδοξία και πολιτισμός, δεσμοί υπερχρονικοί που μας ενώνουν με τον ρωσικό λαό

    «Η επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους είναι απόδειξη της πνευματικής σχέσης τού ελληνικού με τον ρωσικό λαό» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης από το Άγιον Όρος, επισημαίνοντας ότι «είναι τιμή και ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας η στήριξη και η ανάδειξη της υπερχιλιόχρονης προσφοράς του Αγίου Όρους, αλλά και της ιδιαίτερης ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής σημασίας, που διαμορφώθηκε ανά τους αιώνες και διατηρείται μέχρι σήμερα».

    [09] ΠτΔ: Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας για ολόκληρη την Οικουμένη

    Ο καταλληλότερος τόπος για έναν ηγέτη, προκειμένου να εμπνευστεί με βάση τις Αρχές και τις Αξίες της Χριστιανοσύνης εν γένει, αλλά κυρίως της Ορθοδοξίας, είναι στο Άγιον Όρος υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στην προσφώνησή του κατά την υποδοχή του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην χερσόνησο του 'Αθω.

    «Με ειλικρινή συγκίνηση σας υποδέχομαι εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας σ΄ αυτό το ιερό κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας, τη Χερσόνησο του 'Αθω, το 'Αγιον Όρος. Κοιτίδα και Λίκνο της Ορθοδοξίας. Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας για ολόκληρη την Οικουμένη» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος προσθέτοντας ότι «όπως είχα την ευκαιρία να σας τονίσω και χθες κατά την συνάντησή μας, ιδίως στους χαλεπούς καιρούς για ολόκληρη την ανθρωπότητα, εδώ είναι πραγματικά ο καταλληλότερος τόπος για έναν ηγέτη, προκειμένου να εμπνευστεί με βάση τις Αρχές και τις Αξίες της Χριστιανοσύνης εν γένει, αλλά κυρίως της Ορθοδοξίας, ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί όταν παίρνει σημαντικές αποφάσεις για τη Χώρα του και το Λαό του. Κατά την Ορθοδοξία αυτοί οι δείκτες πορείας δεν είναι άλλοι από τον Ανθρωπισμό, την Αλληλεγγύη, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη.»

    «Γνωρίζετε πόσο εμείς οι Έλληνες, αναπόσπαστο τμήμα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτούς τους δείκτες πορείας. Γνωρίζουμε επίσης πόσο η Ρωσία υπό την ηγεσία σας κινείται προς την ίδια κατεύθυνση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσφωνώντας τον Βλ. Πούτιν και καταλήγοντας «έχοντας κύριε Πρόεδρε αυτά τα εφόδια από το 'Αγιον Όρος σας εύχομαι εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας να οδηγείτε τον φίλο Ρωσικό Λαό, της μεγάλης και φίλης χώρας σας της Ρωσίας στο δρόμο της δημιουργίας και της ευημερίας. Και πάλι καλωσορίσατε».

    [10] Ακόμη ένα τρόπαιο για τον Ολυμπιακό

    Εύκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός και στον τελικό του final-4 του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης των ανδρών, που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα 12-5 της Βουλιαγμένης, κατέκτησαν το 18ο κύπελλο της ιστορίας τους, ολοκλήρωσαν το εγχώριο νταμπλ με το απόλυτο νικών και πλέον ετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, το final-6 του Champions League, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.

    Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Βουλιαγμένη): 1-3, 1-3, 1-3, 2-3

    [11] Πετρούνιας: «Μπορώ να πετύχω το ριπίτ στο Ευρωπαϊκό»

    Λιγότερες από εικοσιτέσσερις ώρες χωρίζουν τον Λευτέρη Πετρούνια από την επιχείρηση κατάκτησης του δεύτερου ευρωπαϊκού τίτλου της καριέρας του, στην PostFinance Arena της Βέρνης, όπου είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον τελικό των κρίκων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

    «Αν εγώ κάνω αυτό που ξέρω καλά, θα πάρω μία βαθμολογία που θα παγώσει τους υπόλοιπους αθλητές. Μπορώ να πλησιάσω ή και να φτάσω τους 16,000 βαθμούς. Εφ? όσον συμβεί αυτό, οι αντίπαλοί μου που ακολουθούν δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν κάτι».

    Ο Πετρούνιας ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης πέρυσι στο Μονπελιέ και θέλει να παραμείνει και φέτος, ώστε να στείλει ηχηρό μήνυμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και για να γίνει ο πρώτος σπεσιαλίστας των κρίκων που θα κατακτήσει δύο συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από το 1996.

    «Πιστεύω πως είναι μία καλή στιγμή και μία ευκαιρία για να πετύχω και εγώ το ριπίτ. Γιατί όχι; Είμαι σε καλή φόρμα, ετοιμάζομαι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έδειξα ότι μπορώ να προκριθώ με την κορυφαία βαθμολογία ακόμα και κάνοντας ένα μεγάλο λάθος στην έξοδο. Απέχουμε δύο μήνες από τους Ολυμπιακούς και θα έχει ιδιαίτερη σημασία μία νίκη».

    [12] Ο Ρικιάρντο στην πρώτη «pole position» της καριέρας του

    Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα στο Μονακό, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά.

    Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull πήρε την «παρθενική» pole position της καριέρας του, αφήνοντας στις επόμενες δύο θέσεις τους «ομόσταυλους» της Mercedes και πιο συγκεκριμένα τον Γερμανό Νίκο Ρόσμπεργκ και τον Βρετανό Λιούϊς Χάμιλτον. Στην τέταρτη θέση ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Ferrari.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 May 2016 - 16:32:25 UTC