Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Αλλαγή πολιτικής για να αλλάξει και η συμφωνία
  • [02] Γ. Δραγασάκης: Η κυβέρνηση άντεξε μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Η ΝΔ μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία
  • [04] Γ. Χουλιαράκης: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σταθμός για την ανάκαμψη της οικονομίας
  • [05] Συνελήφθη μία γυναίκα από τη Βουλγαρία, που εμπλέκεται στη δολοφονία 63χρονου ναυτικού
  • [06] Γ. Σταθάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Άνθρακες ο θησαυρός» η είδηση για τους Τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά
  • [07] Οριστικά χωρίς Πρίντεζη η Εθνική στο Προολυμπιακό

  • [01] Φ. Γεννηματά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Αλλαγή πολιτικής για να αλλάξει και η συμφωνία

    Αλλαγή πολιτικής για αλλαγή και της συμφωνίας, προτείνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε αποκλειστική συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Μιλώντας για όλους και για όλα, η κ. Γεννηματά επικρίνει με οξύ τρόπο την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι τα αποτελέσματα της διακυβέρνησής της είναι αρνητικά με τραγική κατάληξη τη μόνιμη, όπως λέει, επιτροπεία.

    Χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «πρόθυμο» πρωθυπουργό, ο οποίος ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών για να παραμείνει στην εξουσία, ενώ επισημαίνει ότι η ανάπτυξη που υπόσχεται είναι μια ακόμη αυταπάτη. «Έχει συνθηκολογήσει με όρους ηττημένου», λέει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη κρίση, καθώς «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδείχθηκαν όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος».

    Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρει ότι στο επίκεντρο της πολιτικής της είναι οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν την οικονομία από τις στρεβλώσεις και θα είναι ασπίδα στον πολίτη. Απορρίπτει ταυτόχρονα το δίλλημα «Μεταρρυθμιστές ή Όχι» ως παραπλανητικό.

    Υπογραμμίζει ότι με τον σχηματισμό της Επιτροπής Διαλόγου η ανασυγκρότηση που επιχειρείται αφορά την Προοδευτική Δημοκρατική παράταξη συνολικά, και επαναλαμβάνει ότι η βάση θα αποφασίσει για το ποια θα είναι η ηγεσία, ζητώντας απ όλους να μην εμπλέκουν τον Κώστα Σημίτη γιατί θα εκτεθούν.

    Ακόμη, η Φώφη Γεννηματά απαντά σ΄ όσα στελέχη του χώρου προτείνουν ίδρυση νέου κόμματος, λέγοντας ότι «δεν θα προκύψει με φαντασιώσεις παρθενογένεσης και αναζητήσεις Μεσσία», αλλά με συμπόρευση κομμάτων, κινήσεων και συλλογικοτήτων στη βάση μιας προοδευτικής, προγραμματικής συμφωνίας.

    [02] Γ. Δραγασάκης: Η κυβέρνηση άντεξε μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες

    Μπορούμε πλέον να σχεδιάσουμε σε ευρύ ορίζοντα και έχουμε μπει σε φάση σχετικής σταθεροποίησης αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης στην Αυγή της Κυριακής υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση άντεξε και επιβεβαίωσε τη συνοχή και την αντοχή της μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες.

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χιλιάδες συμπολίτες μας εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας ανασφάλειας εξαιτίας μεγάλης ανέχειας, χρόνιας ανεργίας ή υπερχρέωσης. Όμως, ενώ μέχρι τώρα είχαμε να κάνουμε μόνο με προβλήματα και κινδύνους, από εδώ και πέρα, εκτός από αυτά, αρχίζουμε να διαθέτουμε και ουσιαστικές δυνατότητες για την αντιμετώπισή τους. Ενώ από την αρχή της κρίσης τα προβλήματα ήταν σε τροχιά συνεχούς επιδείνωσης, πλέον έχουμε μπει σε φάση σχετικής σταθεροποίησης ή και μικρής βελτίωσης σε κάποια από αυτά» αναφέρει.

    «Ενώ πέρυσι ήμαστε μόνοι απέναντι στην Ευρώπη και τους θεσμούς της, τώρα πολλοί είναι αυτοί που αναγνωρίζουν το δίκιο μας, άλλοι στα λόγια έστω, άλλοι και στην πράξη. Ενώ μέχρι τώρα κυβερνούσαμε, ας το πω σχηματικά, με ορίζοντα ημέρας, εβδομάδας, μήνα, πλέον μπορούμε να σχεδιάσουμε σε ευρύ ορίζοντα, και για τις επόμενες ημέρες και για τους επομένους μήνες και για τα επόμενα χρόνια» υπογραμμίζει ο κ Δραγασάκης .

    Στην ερώτηση αν οι συνθήκες σχετικής σταθεροποίησης, όπως τις χαρακτηρίζει , θα μπορούσαν να ανατραπούν ή να υπονομευθούν από τη στάση διαπλεγμένων συμφερόντων ή δυνάμεων της αντιπολίτευσης ο κ. Δραγαάσκης επισημαίνει πως αυτό το επεδίωξαν με τη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης αλλά απέτυχαν σε όλες τις παραλλαγές της.

    [03] Αντ. Σαμαράς: Η ΝΔ μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία

    Νέα μέτρα μέσα στο 2016 προβλέπει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του στη Realnews.

    «Νέα μέτρα λιτότητας, πιθανότατα. Νέα καυτά διαρθρωτικά μέτρα, σίγουρα! Που θα αποδειχθούν και τα πιο οδυνηρά για τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει.

    Συγκρίνοντας τη δική του διακυβέρνηση με τη σημερινή, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έμπαινε στην κανονικότητα πριν από ενάμιση χρόνο! Και την έβγαλαν».

    Με αφορμή την τροπολογία για τις offshore πολιτικών, αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιο ηθικό πλεονέκτημα; Μύθος ήταν και κατέρρευσε». Στα περί «ακροδεξιάς παρέας» απαντά ότι «επί των ημερών μας η Χ.Α. μπήκε φυλακή, επί των ημερών τους αποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς!».

    Όταν ερωτάται για το καραμανλικό μπλοκ, διαμηνύει ότι «η Ν.Δ. δεν έχει ούτε μπλοκ ούτε συνιστώσες!». Για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό του εταίρο, τονίζει ότι «ασφαλώς και έχω εξαιρετική σχέση με τον Βαγγέλη».

    Κάνει ειδική αναφορά στην Αννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Μανιάτη. «Προσέξτε! Υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές. Από τη Δεξιά ως την Κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα», τονίζει. Ο ίδιος αφήνει ανοιχτό να τους δει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., αν και ξεκαθαρίζει ότι είναι πρόωρο κάτι τέτοιο και δεν είναι δικό του θέμα να μιλήσει «για πρόσωπα, συγκλίσεις ή άλλα κόμματα». «Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού. Δεν βάζουμε ταμπέλες», τονίζει.

    Για το κόμμα Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου εκτιμά ότι «ο κόσμος θα ψηφίσει να φύγει ο Τσίπρας! Δεν θα αφήσει να πάει η ψήφος του χαμένη». Εκτιμά ότι η Ν.Δ. «ναι, μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία», αλλά σε κάθε περίπτωση «πρέπει μετά τις εκλογές να κάνει άνοιγμα σε ευρύτερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις?».

    [04] Γ. Χουλιαράκης: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σταθμός για την ανάκαμψη της οικονομίας

    Η κοινωνική προστασία των αδυνάμων, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, η υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, οι ενεργές πολιτικές καταπολέμησης της μακροχρόνιας ανεργίας ώστε σε βάθος τετραετίας να επιτευχθεί σύγκλιση με το μέσο όρο των αντίστοιχων ευρωπαϊκών δαπανών, μπαίνουν στο πρώτο "πλάνο" του κυβερνητικού σχεδιασμού, ο οποίος θα περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2017-2020, το οποίο θα έρθει το επόμενο διάστημα, λέει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, στην "Αυγή της Κυριακής".

    Ο κ. Χουλιαράκης χαρακτηρίζει οικονομικό λαϊκισμό την ρητορική της ηγεσίας της ΝΔ περί μείωσης των φορολογικών βαρών χωρίς συνέπειες κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

    [05] Συνελήφθη μία γυναίκα από τη Βουλγαρία, που εμπλέκεται στη δολοφονία 63χρονου ναυτικού

    Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται μία γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας ενός 63χρονου ναυτικού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, δεμένος χειροπόδαρα και με μονωτική ταινία στο στόμα, στον καταψύκτη του σπιτιού του στην Καλλιθέα, τον Ιανουάριο του 2016.

    Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο άτυχος ναυτικός είχε βρει ασφυκτικό θάνατο, από απόφραξη της αναπνευστικής οδού.

    Η Βουλγάρα, που συνελήφθη στην Αθήνα, φέρεται να είναι ο σύνδεσμος της 45χρονης συζύγου του θύματος, με τους ανθρώπους που τον δολοφόνησαν. Παράλληλα, η αστυνομία βρίσκεται σε επαφή με τις βουλγαρικές Αρχές, προκειμένου να συλληφθεί η σύζυγος του ναυτικού, η οποία ζει στη Βουλγαρία.

    [06] Γ. Σταθάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Άνθρακες ο θησαυρός» η είδηση για τους Τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά

    "Άνθρακες ο θησαυρός" αποδεικνύεται για την εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" και όσα μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν την είδηση, η δήθεν παραχώρηση στην ΕΤΑΔ για ιδιωτικοποίηση της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων στα Χανιά, αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.

    Όπως αποδεικνύει σειρά εγγράφων, η έκταση έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων από το 2014, όμως οι Δημοτικές Αρχές έχουν καθυστερήσει τη μετεγγραφή του ακινήτου. Για άλλη μια φορά οι κατασκευαστές "ειδήσεων" που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων με ψεύδη στο βωμό του μικροπολιτικού οφέλους καλούνται να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, αναφέρει ο Γ. Σταθάκης.

    [07] Οριστικά χωρίς Πρίντεζη η Εθνική στο Προολυμπιακό

    Οριστικά χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη θα παραταχθεί η Εθνική Ανδρών στο Προολυμπιακό του Τορίνο. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού αποκάλυψε σε συνέντευξη του ότι μίλησε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φώτη Κατσικάρη, και του ανακοίνωσε την απόφασή του να μην ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη «μάχη» για το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακού Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Όπως μάλιστα εξήγησε ο Πρίντεζης, ο οποίος τραυματίστηκε στο πέλμα στον τρίτο τελικό της Α1 με τον Παναθηναϊκό, δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την Εθνική καθώς...«το πόδι μου χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα για να γίνει καλά».

    «Η Εθνική είναι ένα κομμάτι για μένα πάρα πολύ σημαντικό», είπε αρχικά ο Πρίντεζης στο Syros-Sports.gr και συνέχισε: «Αγαπάω απίστευτα αυτή την ομάδα. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι κάθε χρόνο στην Εθνική και δεν ξεχνάω ότι πριν 11 μήνες, είχα δηλώσει πως δεν θα σταματήσω ποτέ αρκεί να μη γίνει κάτι απίθανο ή έρθει κάποιος τραυματισμός. Τελικά έγινε και κάτι απίθανο, ήρθε και ο τραυματισμός. Χθες ανακοίνωσα στον κ. Κατσικάρη ότι δεν θα μπορέσω να τον βοηθήσω και χάρηκα πάρα πολύ που με κατάλαβε 100% σε αυτό που του είπα. Πραγματικά στενοχωριέμαι πάρα πολύ, γιατί 2 χρόνια είχε γίνει πολύ καλή προσπάθεια και αδικηθήκαμε από την τελική κατάταξη. Ενώ η ομάδα πήγαινε αήττητη, παίξαμε καλό μπάσκετ, χάσαμε δυο νοκ άουτ παιχνίδια στο τέλος. Η πρόκληση της Ολυμπιάδας είναι πολύ μεγάλη για κάθε αθλητή και θα ήθελα πάρα πολύ να βρισκόμουν εκεί. Δυστυχώς δεν μπορώ να πάω, καθώς το πόδι μου χρειάζεται σίγουρα ένα μήνα γεμάτο για να γίνει καλά. Επίσης θα έχω πλέον την ευκαιρία να είμαι με τη μάνα μου φέτος στις διακοπές και να περάσουμε όσο γίνεται περισσότερο χρόνο μαζί. Θα κάτσω να ξεκουραστώ περίπου 40 ημέρες και μετά θα κάτσω να δουλέψω τις αδυναμίες μου ώστε να παρουσιαστώ καλύτερος του χρόνου. Εύχομαι τα καλύτερα. Όλη μου η σκέψη και η ενέργεια θα είναι στα παιδιά της Εθνικής».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 June 2016 - 18:32:20 UTC