Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα 7,5 μονάδων της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το «Πρώτο Θέμα»
  • [02] Γ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Το Ασφαλιστικό θα είναι σταθερό και βιώσιμο
  • [03] Μ. Σαπέν: Η Γαλλία είναι εδώ για να συνδράμει την Ελλάδα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων
  • [04] Γαλλία: Υποχωρεί η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα μετά το ιστορικό ρεκόρ
  • [05] Ο Μοχάμεντ Άλι απεβίωσε από σηπτικό σοκ - Την Παρασκευή η κηδεία του
  • [06] Ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη
  • [07] Ο Αντ. Σαμαράς υπέγραφε σκληρά μέτρα για να δεσμεύσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος
  • [08] «Έμεινε» από... επίθεση ο Ολυμπιακός, πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ

  • [01] Προβάδισμα 7,5 μονάδων της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το «Πρώτο Θέμα»

    Προηγείται η Νέα Δημοκρατία κατά 7,5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

    Η ΝΔ, με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, εξασφαλίζει ποσοστό 25,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 17,9%.

    Η Χρυσή Αυγή, συγκεντρώνει 8,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3%. Η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση εισέρχεται στην Βουλή με 3,1%, καθώς και η Ένωση Κεντρώων, με 3%.

    Μένουν εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, το Ποτάμι με 2,2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%.

    Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 19,6%.

    [02] Γ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Το Ασφαλιστικό θα είναι σταθερό και βιώσιμο

    Την προσπάθεια της κυβέρνησης να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του Μνημονίου, προωθώντας ωστόσο μια μεταρρύθμιση βασισμένη στις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, την ισότητα, την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη, ανέπτυξε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέδριο που διοργανώνει το Ίδρυμα «Rosa Luxemburg» στο Βερολίνο, με θέμα την ανάγκη κοινής δράσης των αριστερών δυνάμεων της Ευρώπης και ανάπτυξης της αλληλεγγύης, ακόμη και αν διαπιστώνονται διαφορετικές αφετηρίες ή και στόχοι. Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας εκφράζει μεταξύ άλλων την πεποίθηση ότι ενόψει της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, μετά την μεταρρύθμισή του, το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι και στο μέλλον σταθερό και βιώσιμο.

    Στο Συνέδριο, όπως σημειώνει ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 25 χώρες και ανάλογος αριθμός τάσεων της Αριστεράς, σε μια ιδιαίτερα καλόπιστη συζήτηση. «Ακόμη και πολιτικές δυνάμεις που στάθηκαν κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί π.χ. έχουν επιλέξει έναν δρόμο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συζήτησαν την κατάσταση στην Ελλάδα θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό», αναφέρει ο υπουργός, ενώ τονίζει ότι ως προς την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αυτό που προσπάθησε να δείξει και εκτιμά ότι έγινε αποδεκτό από την πλειονότητα, ήταν ότι «αντί να εφαρμόσουμε μια νεοφιλελεύθερη πολιτική, που είναι το χαρακτηριστικό των μεταρρυθμίσεων του ασφαλιστικού συστήματος σε όλες τις άλλες χώρες, προσπαθήσαμε να προωθήσουμε μεταρρύθμιση βασισμένη στις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, όπως είναι η ισότητα, η ισονομία και η κοινωνική δικαιοσύνη - και ταυτόχρονα να ικανοποιήσουμε και τους στόχους του Μνημονίου, οι οποίοι, κακά τα ψέμματα, είναι νεοφιλελεύθερης κοπής». Η εξίσωση, λέει χαρακτηριστικά, ήταν η εξής: «Πώς θα μπορούσαμε να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει και να τις εντάξουμε σε μια πολύ σφαιρικότερη μεταρρύθμιση που θα άλλαζε τον χαρακτήρα των μέτρων από νεοφιλελεύθερα σε κοινωνικά».

    [03] Μ. Σαπέν: Η Γαλλία είναι εδώ για να συνδράμει την Ελλάδα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

    Οι προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας βελτιώνονται και η εμπιστοσύνη που αποκαταστάθηκε εδώ και έναν χρόνο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της συνέβαλε σε αυτήν την εξέλιξη σε μεγάλο βαθμό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική,

    Για το φορολογικό ο κ. Σαπέν Εκείνο αναφέρει πως «αυτό που μετράει είναι όλοι να καταβάλλουν τα οφειλόμενα σε φόρους», υπογραμμίζει όμως πως δεν είναι δική του δουλειά να εκφέρει γνώμη για τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα φορολογικής πολιτικής.

    Η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου είναι σημαντική και θα δώσει οξυγόνο και ορατότητα στις ελληνικές όπως και στις ευρωπαϊκές Αρχές, αλλά επίσης και κυρίως στους ελληνικούς και ξένους οικονομικούς παράγοντες. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης αποτελεί το κλειδί και για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αναφέρει ο κ. Σαπέν.

    Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς στην Ελλάδα αναφέρει πως «το μήνυμα που ήρθαμε να δώσουμε είναι ότι η Γαλλία, η διοίκησή της, οι επιχειρήσεις της είναι εδώ για να συνδράμουν την Ελλάδα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αυτών, για να επενδύσουν στην Ελλάδα και για να βοηθήσουν την ανάπτυξη της οικονομίας της» .

    [04] Γαλλία: Υποχωρεί η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα μετά το ιστορικό ρεκόρ

    H στάθμη του Σηκουάνα άρχισε να μειώνεται με αργούς ρυθμούς σήμερα αφού ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1982 με τα χειρότερα να μοιάζουν να έχουν αποφευχθεί για τους κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας, ακόμα κι αν οι πλημμύρες συνεχίζουν να απειλούν το κεντρικό τμήμα της χώρας.

    Στο σύνολο της Γαλλίας, οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 4 ανθρώπους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση κι ως εκ τούτου ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που κατέκλυσαν την Ευρώπη ανέρχεται πλέον σε 18, μεταξύ αυτών 11 στη Γερμανία, ένας στο Βέλγιο και 2 στη Ρουμανία.

    Στο Παρίσι, η στάθμη του Σηκουάνα παρέμεινε και σήμερα σε εντυπωσιακά επίπεδα: τα λασπόνερα καλύπτουν τα μονοπάτια δίπλα στην όχθη και ένα μεγάλο μέρος των υποστυλωμάτων των γεφυρών.

    «Είναι εντυπωσιακό, δεν έχω ξαναδεί ποτέ (τη στάθμη του ποταμού) σε τέτοιο ύψος» σχολίασε η Μπέντε Βέγκνερ, μια Γερμανίδα 25 ετών, που επισκέπτεται τη γαλλική πρωτεύουσα με τον σύντροφό της.

    Οι πυροσβέστες βέβαια απευθύνουν έκκληση στους περίεργους «να αποφεύγουν να θέτουν σε κίνδυνο» τη σωματική τους ακεραιότητα ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που συνεχίζουν να πηγαίνουν στις γέφυρες και τις αποβάθρες για να απαθανατίσουν το εντυπωσιακό για εκείνους θέαμα που προσφέρει ο Σηκουάνας.

    Η στάθμη του ποταμού ανήλθε σε ύψος 6,10 μέτρων, πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδά του, χθες τη νύχτα, ένα ρεκόρ συγκρίσιμο με τα 6,18 μέτρα που ανήλθε το 1982, που απέχει ωστόσο πολύ από εκείνο των 8,62 μέτρων το 1910.

    Από σήμερα το πρωί, τα νερά υποχωρούν και στις 18.00 ώρα Ελλάδας η στάθμη είχε πέσει κάτω από το όριο των 6 μέτρων. Η στάθμη αναμένεται να επανέλθει στα συνηθισμένα της επίπεδα σε διάστημα 5 έως 15 ημερών, εκτιμά η αρχή επιτήρησης Vigicrues.

    [05] Ο Μοχάμεντ Άλι απεβίωσε από σηπτικό σοκ - Την Παρασκευή η κηδεία του

    O Μοχάμεντ Άλι, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών από σηπτικό σοκ που οφείλεται σε αδιευκρίνιστα φυσικά αίτια, γνωστοποίησε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου της οικογένειας.

    Ο Άλι, που είχε διαγνωστεί εδώ και πολλά χρόνια με τη νόσο Πάρκινσον, πέθανε στις 21.10 τοπική ώρα την Παρασκευή, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Μπομπ Γκάνελ σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνας, σε χώρο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο όπου ο σπουδαίος πυγμάχος νοσηλευόταν με αναπνευστικά προβλήματα.

    Η δημόσια κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή στη γενέτειρά του, το Λούισβιλ του Κεντάκι, στις κεντροδυτικές ΗΠΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, όπως επίσης ο δημοσιογράφος Μπράιαν Γκάμπελ και ο ηθοποιός Μπίλι Κρίσταλ θα εκφωνήσουν τον επικήδειο στη μνήμη του θρυλικού αθλητή, επισημάνθηκε στη συνέντευξη τύπου.

    [06] Ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη

    Τον Μίκη Θεοδωράκη, τίμησαν απόψε για την προσφορά του στον πολιτισμό και την κοινωνία ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο παλιό λιμάνι της πόλης.

    Παρά την βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του ο Μίκης Θεοδωράκης ταξίδεψε στα Χανιά και δέχτηκε εμφανώς συγκινημένος τις τιμητικές διακρίσεις .

    Ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σχέση της μουσικής του με την εκκλησία επισημαίνοντας ότι « έχω συνδέσει απόλυτα την πατρίδα με την Ορθοδοξία».

    Αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια στην παρουσία του στην Κρήτη, στους αγώνες των κρητικών για την ελευθερία, καθώς και στη δύσκολη περίοδο της επταετίας της χούντας.

    Στην ομιλία του κ. Θεοδωράκη υπήρξαν αναφορές στα λόγια του Θουκυδίδη και του Περικλή ενώ ο ίδιος επεσήμανε ότι οι επιφανείς άνδρες δοξάζονται από τα έργα τους.

    Στέλνοντας ένα μήνυμα στους παριστάμενους τόνισε:

    «Πρέπει να ξέρετε ότι η χώρα μας είναι αυτάρκης. Η γη μας είναι πλούσια οι θάλασσες μας εύφορες. Τα βουνά και οι θάλασσες μας έχουν δώρα. Η χώρα μας δεν είναι μόνο αυτάρκης αλλά και πλούσια. Και για αυτό έχουν πέσει όλοι πάνω μας να μας φάνε».

    [07] Ο Αντ. Σαμαράς υπέγραφε σκληρά μέτρα για να δεσμεύσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος

    Εντολές προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πως πρέπει να κινηθεί η ΝΔ δίνει, δημόσια, με συνέντευξή του στην κυριακάτικη RealNews, ο πρώην αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς. Παράλληλα ομολογεί "στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την πλήρη πολιτική του αποτυχία" πως προσπάθησε να υπονομεύσει και να εγκλωβίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει αξιωματούχος της κυβέρνησης για την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υπογραμμίζει πως είναι αδιανόητο (πρώην) πολιτικός αρχηγός, και μάλιστα πρώην πρωθυπουργός, να λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο...

    Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κυβερνητικού αξιωματούχου :

    1. Ο Αντ. Σαμαράς, στη συνέντευξή του, ομολογεί ότι περίμενε την ήττα του, καθώς «όλοι προεξοφλούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει νέες εκλογές και θα τις κερδίσει», ενώ αποκαλύπτει ότι «οι δανειστές δεν θέλησαν να δώσουν στη δική μας κυβέρνηση την εκταμίευση των 7,5 δισεκατομμυρίων και δύο μήνες αργότερα να βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης που δεν "δεσμευόταν" για τίποτε». Παρόλο, λοιπόν, που γνώριζε ότι καταρρέει και ερχόταν ο Αλ. Τσίπρας, ο Αντ. Σαμαράς υπέγραψε την 5η αξιολόγηση για να δεσμεύσει τη χώρα με σκληρά μέτρα, ενώ, παράλληλα άφησε και τα ταμεία της χώρας άδεια για να μη «βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης». Στόχος του, να εξαναγκάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε «αριστερή παρένθεση», όπως, άλλωστε τόνιζαν εκείνη την εποχή οι διάφοροι συνεργάτες του...

    2. Δηλώνει ότι δεν φέρει καμιά ευθύνη για την ύφεση που δημιούργησε (φταίνε οι «άλλοι»...) και υποστηρίζει ότι «εμείς δημιουργήσαμε πλεονάσματα» και ότι τα μέτρα που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση είναι χειρότερα από τα δικά του.

    Ας δούμε, όμως, τα μέτρα που είχε συμφωνήσει με την 5η αξιολόγηση και την τρόικα ο Αντ. Σαμαράς, τα οποία και θα άρχιζαν να υλοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

  • Μηδενική προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Οι πλειστηριασμοί θα ξεκίναγαν από την 1η Ιανουαρίου του 2015, ενώ τα «ραβασάκια» των τραπεζών απλώς θα ειδοποιούσαν τους πολίτες μόνο για το πότε βγαίνει το σπίτι τους «στο σφυρί». Οι πλειστηριασμοί, σύμφωνα με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν "εργαλείο" για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!...

    Αντίθετα, σήμερα προστατεύεται η πρώτη κατοικία σε ποσοστό πάνω από 60%, ενώ στα δάνεια με εγγύηση δημοσίου η προστασία ξεπερνά το 94%! Ας σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, ο νόμος προβλέπει ακόμα και οικονομική ενίσχυση πολιτών σε περιπτώσεις που αδυνατούν να αποπληρώνουν τη δόση.

  • Ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, η κυβέρνηση της ΝΔ - ΠαΣοΚ είχε συμφωνήσει σε υπερβολικά "ανέφικτα"πλεονάσματα. Η σύγκριση μ' αυτά που τελικά απέσπασε, μετά από διαπραγμάτευση η σημερινή κυβέρνηση είναι εμφανής. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος ή ειδικός, για να αντιληφθείς ότι όσο μεγαλύτερα ποσά χρειάζεται ως πλεόνασμα τόσο περισσότερα σκληρά μέτρα παίρνεις.

    Η συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα [ποσοστό επί τοις % του ΑΕΠ]

    ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

    2015 -0,25% 3%

    2016 0,5% 4,5%

    2017 1,75% 4,5%

    2018 3,5% 4,5%

    Η διαφορά είναι καθαρή. Μάλιστα, η κυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ είχε συμφωνήσει αυτά τα πλεονάσματα του 4,5% να τα διατηρεί επ' άπειρον! Καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα υποσχόταν κάτι τέτοιο...Ο κ. Σαμαράς, πάντως, φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα με τα νούμερα, καθώς δηλώνει ότι «θα είχαμε επιτύχει 7% πραγματική ανάπτυξη μέχρι το 2016». Μάλλον για τυπογραφικό λάθος πρόκειται, εκτός και αν δεν συμβουλεύτηκε κανένα οικονομολόγο...έστω και πρωτοετή!

  • Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με την 5η αξιολόγηση, είχαν συμφωνήσει και σε μια σειρά «μεταρρυθμίσεων» σε εργασιακά (ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος, κ.ά.), απολύσεις στο δημόσιο (που ήδη είχε ξεκινήσει ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης), κατάργηση ειδικών μισθολογίων, συμφωνία για περικοπές στις κύριες συντάξεις, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος κ.ά.

    3. Με την παράδοση που έχει δημιουργήσει ο κ. Σαμαράς απέναντι στην οικογένεια Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να μη δώσει εντολές στον σημερινό αρχηγό της ΝΔ: «Η διεύρυνση χρειάζεται να γίνει προς τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου», επισημαίνει χωρίς να τον απασχολεί το «πολιτικό πρόσημο»...έτσι εξηγούνται, φαίνεται, και οι συνομιλίες του κ. Μπαλτάκου (δεξί χέρι του Σαμαρά, ας μην το ξεχνάμε) με τον Η. Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής... Φέρνει, μάλιστα, ως παράδειγμα μεταρρυθμιστή τον... Άδωνι Γεωργιάδη! «Αποδείχθηκε αποτελεσματικός μεταρρυθμιστής [...] Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού. Δεν βάζουμε ταμπέλες...». Ο κ. Γεωργιάδης, άλλωστε, ήδη έχει ενταχθεί στο στενό ηγετικό πυρήνα του νέου αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. Για το ποιος τον επέβαλλε š"το οποίο και διατυμπανίζει..." δεν υπάρχουν, λοιπόν, αμφιβολίες!

    4. Παρεμβαίνοντας ευθέως στα της ΝΔ, δηλώνει ότι έχει «εξαιρετική σχέση» με τον «συνεταίρο» του Β. Βενιζέλο, ενώ προτείνει, «την κυρία ?ιαμαντοπούλου και τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Μανιάτη, στελέχη που έχουν δείξει προσήλωση και συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις», άρα ικανά να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. «Είναι πρόωρο και, βεβαίως, δεν είναι δικό μου θέμα να μιλήσω για πρόσωπα, συγκλίσεις ή άλλα κόμματα...». Ωστόσο, σε όλη τη συνέντευξη γι' αυτά μιλάει, βέβαια!

    5. Τέλος οι διάφορες δικαιολογίες όσον αφορά το χρέος "που το είχε χαρακτηρίσει βιώσιμο, ενώ σήμερα και το Eurogroup αποδέχθηκε ότι είναι μη βιώσιμο", το νέο Ταμείο, κ.λπ. δεν αντέχουν όταν συγκρίνονται με την πραγματικότητα. Του θυμίζουμε, γιατί μάλλον έχει ασθενή μνήμη, ότι ζητούσε πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους αντί για ρύθμισή του!...

    6. Στην ουσία, ο Αντ. Σαμαράς υπενθυμίζει την παρουσία του στα εσωτερικά της ΝΔ και όχι στην πολιτική ζωή του τόπου, δίνοντας εντολές στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Περιμένουμε και τη γνώμη του κ. Παπασταύρου, για να δούμε πως θα κινηθεί ο μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης.

    [08] «Έμεινε» από... επίθεση ο Ολυμπιακός, πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ

    Το άγχος, κυρίως στην επίθεση, «λύγισε» τον Ολυμπιακό στον αποψινό τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης, με τους «ερυθρόλευκους» να ολοκληρώνουν το ευρωπαϊκό «ταξίδι» τους στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, πίσω από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκ Ντουμπρόβνικ. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν 4-6 από την κροατική ομάδα στον τελικό του final-6 στη Βουδαπέστη, εκεί όπου το 2002 είχαν «αναρριχηθεί» στην κορυφή της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό της επιθετική δυστοκίας των «ερυθρόλευκων» το γεγονός ότι ο Βλαχόπουλος μία ημέρα μετά τον επιθετικό οίστρο του (4 γκολ στον ημιτελικό με την Τσόλοτσνι) περιορίστηκε σήμερα στο ένα γκολ.

    Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Γιουγκ): 1-1, 2-1, 1-1, 2-1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 June 2016 - 20:32:21 UTC