Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γεροβασίλη: Οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχουν διευθετηθεί
  • [02] «Όχι στις σκηνοθετημένες συγκρούσεις και το θρησκευτικό μίσος»
  • [03] «Η Ορθόδοξη Εκκλησία στο σύνολό της πρέπει να συγκεντρωθεί στη Σύνοδο για να λύσει τα προβλήματά της»
  • [04] Πώς βλέπουν την Αθήνα οι τουρίστες
  • [05] Η ορχήστρα «Κανών» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
  • [06] Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από το 2014
  • [07] Οριάνα Φαλάτσι: «Ο Φόβος είναι αμαρτία»
  • [08] Πέθανε ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης
  • [09] Ξεκινά στις 15 Ιουλίου το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
  • [10] «Η κυβέρνηση θα προστατεύσει με όλες τις δυνάμεις της τα εργασιακά δικαιώματα»
  • [11] «Να μην μείνουν άλυτα παλιά προβλήματα που δημιουργούν δυσκολίες στον ευρωπαϊκό δρόμο της Αλβανίας»
  • [12] Φιλικός: Αυστραλία-Ελλάδα 1-2
  • [13] Το κλειστό του μπάσκετ στο ΟΑΚΑ θα πάρει το όνομα του Νίκου Γκάλη
  • [14] Πρόταση της Λοκομοτίβ Κουμπάν σε Μπαρτζώκα για τριετές συμβόλαιο
  • [15] Αναστόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εμείς κάναμε την σεζόν εύκολη»

  • [01] Γεροβασίλη: Οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχουν διευθετηθεί

    Οι συζητήσεις με τους θεσμούς αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα, ώστε να ξεκινήσει από αύριο η διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι τελευταίες εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης έχουν ήδη διευθετηθεί.

    Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό, σε ό,τι αφορά στο Ελληνικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι αναμένεται, εντός της ημέρας, η υπογραφή μνημονίου κατανόησης ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τους αναδόχους του. Προσέθεσε ότι στο μνημόνιο κατανόησης θα καταγραφούν οι αλλαγές που έχουν προκύψει, στην πορεία για την υπογραφή της τελικής σύμβασης.

    Επισήμανε ότι χρονικός ορίζοντας για την υπογραφή της σύμβασης είναι η 16η Νοεμβρίου 2016, για να τονίσει πως «συνεπώς η υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης ανάμεσα στις δύο πλευρές, δεν σημαίνει ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων». Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι επιδίωξη των διαπραγματεύσεων αυτών είναι να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές που θα κατοχυρώνουν το δημόσιο συμφέρον όπως:

    -Η αύξηση των επενδύσεων με δημόσιο όφελος από πλευράς του αναδόχου.

    -Το εμπροσθοβαρές των επενδύσεων αυτών.

    -Η αύξηση της προβλεπόμενης έκτασης πρασίνου, με αντίστοιχη μείωση της δόμησης.

    -Η ανοιχτή σύνδεση του χώρου με τον οικιστικό ιστό, και άλλες, τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι η δεύτερη εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σχετίζεται με αλλαγές στη δομή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και έχει ήδη διευθετηθεί.

    «Εντελώς ανύπαρκτο» χαρακτήρισε το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στην επόμενη αξιολόγηση και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αντί να υπερασπίζεται τα προαναφερθέντα «που δεν απειλούνται από κανέναν», να πάρει θέση για τις ομαδικές απολύσεις, το lock out και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

    Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την προσπάθεια να δημιουργηθεί εκ του μηδενός ένα κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων, που αφορά την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στην επόμενη αξιολόγηση», για να τονίσει: «Το ζήτημα αυτό είναι εντελώς ανύπαρκτο. Από πλευράς των θεσμών δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα κατάργησης του 13ου αι 14ου μισθού. Το ζήτημα δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να προκαλέσει δυσαρέσκεια εναντίον της κυβέρνησης και να το αξιοποιήσει πολιτικά ο κ. Μητσοτάκης».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι αυτό που υπάρχει στο τραπέζι είναι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, τη θεσμοθέτηση του lock out και τις ομαδικές απολύσεις. Επ' αυτού υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έχει ήδη απορρίψει τη σχετική εισήγηση του ΔΝΤ και εργάζεται για να αποτρέψει τις ομαδικές απολύσεις και το lock out». «Θα τα καταφέρουμε, όπως καταφέραμε να αποτρέψουμε και την υλοποίηση άλλων δεσμεύσεων της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στους δανειστές, όπως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις», πρόσθεσε. Όπως επεσήμανε, παράλληλα, η κυβέρνηση έχει θέσει στη διαπραγμάτευση το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, συμπληρώνοντας ότι εγγύηση για την πορεία των σχετικών διαβουλεύσεων είναι η παρουσία στη διαπραγμάτευση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, αλλά και της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου που θα ανταποκρίνεται στα υψηλά πρότυπα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, με αξιοποίηση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

    Στον προσανατολισμό της κυβέρνησης να καταθέσει σε δημόσιο διάλογο της προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος στις 24 Ιουλίου, επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Τόνισε ότι «η πρόσκληση στο διάλογο θα αφορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά κυρίως την κοινωνία και τους πολίτες», και υπογράμμισε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο διάλογος αυτός να γίνει σε έκταση και βάθος, ώστε να προετοιμάσει τις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το πολιτικό μας σύστημα». Αλλαγές, όπως είπε, που θα κατοχυρώνουν την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της συμμετοχής.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε, επίσης, ότι με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό η κυβέρνηση θα καταθέσει σύντομα την πρότασή της στο θέμα του εκλογικού νόμου, που συνδέεται άμεσα με τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. «Στόχος μας είναι να υπάρξει ειλικρινής διάλογος και η ευρύτατη δυνατή συναίνεση, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και στην κοινωνία», σημείωσε.

    [02] «Όχι στις σκηνοθετημένες συγκρούσεις και το θρησκευτικό μίσος»

    Το μήνυμα ότι η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει οικουμενικό μνημείο που ενώνει ανθρώπους και «να μην ακολουθήσουμε τον δρόμο της σκηνοθετημένης σύγκρουσης των πολιτισμών και του θρησκευτικού μίσους», στέλνει, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, σχολιάζοντας το ζήτημα σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

    «Η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει οικουμενικό μνημείο με διαχρονική ακτινοβολία, μνημείο που ενώνει ανθρώπους και δεν τους χωρίζει» αναφέρει ο κ. Ξυδάκης και σημειώνει: «Εμείς δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της σκηνοθετημένης σύγκρουσης των πολιτισμών και του θρησκευτικού μίσους».

    Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζει πως «η συζήτηση για την επαπειλούμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα πρέπει να τεθεί, όχι με τους όρους της νεο-οθωμανικής ρητορικής, αλλά με όρους σεβασμού και προστασίας ενός κορυφαίου μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς» και κάνει λόγο για ορατές πολιτικές επιδιώξεις της διακυβέρνησης Ερντογάν. «Μία παντοκρατορία του κόμματος AKP, η οποία όλο και συχνότερα φοράει το θρησκευτικό ένδυμα του ισλαμισμού, επιχειρώντας τον μετασχηματισμό του κοσμικού κεμαλικού κράτους σε ένα νεοϊσλαμικό κράτος με αξιώσεις ηγεμονίας στον ισλαμικό κόσμο», διευκρινίζει.

    Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η σημερινή ανάρτηση του κ. Ξυδάκη στο twitter, με την οποία επισημαίνει ότι η Αγία Σοφία είναι οικουμενικό μνημείο και«είμαστε σθεναροί στη μη μετατροπή της σε τζαμί».

    [03] «Η Ορθόδοξη Εκκλησία στο σύνολό της πρέπει να συγκεντρωθεί στη Σύνοδο για να λύσει τα προβλήματά της»

    Την απάντησή του στην άρνηση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και στις επιφυλάξεις της Εκκλησίας της Ρωσίας για τη συμμετοχή τους στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, με συνέντευξή του στο Πρακτορείο.

    «Η Εκκλησία είναι η εκδήλωση της ενότητας εν Χριστώ», τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγες μέρες πριν από την σύγκληση της Πανορθόδοξης Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πανορθόδοξη Γραμματεία.

    Επισημαίνει μάλιστα ότι «Η Ορθόδοξη Εκκλησία στο σύνολό της, ως Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία πρέπει να συγκεντρωθεί στη Σύνοδο, προκειμένου να λύσει τα προβλήματά της και να δηλώσει την ενότητά της στον κόσμο».

    Εξάλλου, όπως αναφέρει, «πρέπει να θυμόμαστε από την ιστορία της Εκκλησίας ότι οι Σύνοδοι συνεκλήθησαν ακριβώς για την επίλυση των προβλημάτων με συνοδικό τρόπο».

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ είναι μόνιμος αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, καθηγητής στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας στο Σαμπεζύ της Γενεύης.

    [04] Πώς βλέπουν την Αθήνα οι τουρίστες

    Το «City break» ή αλλιώς «τουρισμός των πόλεων» αποτελεί τη νέα τάση για εκείνους που γνωρίζουν από ταξίδια και δεν μένουν σε μια συνηθισμένη και επιφανειακή σχέση με τους δημοφιλείς αστικούς προορισμούς. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αθήνα, όπου ολοένα και περισσότεροι τουρίστες επιδιώκουν μια ουσιώδη βαθύτερη γνωριμία με τον πολιτισμό, το ρυθμό και τον αληθινό χαρακτήρα μιας πόλης.

    Και ενώ φέτος παρατηρείται μια πτώση 17- 20% στον τουρισμό της Αθήνας -συγκριτικά με πέρυσι-, ωστόσο όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η Ελίνα Μυζίθρα, υπεύθυνη κίνησης Athens walking tours, στην εταιρεία City Contact, «φέτος κινούμαστε πολύ με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και γι' αυτό όσοι εργαζόμαστε στον τουρισμό, πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν».

    Οι τουρίστες που επιλέγουν την Αθήνα, ταξιδεύουν από μέσα τα Μαΐου μέχρι και τις αρχές Οκτώβρη, ωστόσο όπως σημειώνει η κα Μυζίθρα «η Αθήνα τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει ένας πολύ κλασικός προορισμός για συνέδρια και επαγγελματικές συναντήσεις, κάτι που βοηθά τον τουρισμό της Αθήνας και τους χειμερινούς μήνες».

    Για την αύξηση των Ινδών τουριστών που επισκέπτονται την χώρα μας, αλλά και για την αξιοσημείωτη πτώση που παρατηρείται σε χώρες όπως είναι η Κίνα και η Ιαπωνία, μίλησε η κ. Ελίνα Μυζίθρα. Και εξηγεί: «Εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, οι τουρίστες δυσκολεύονται να εκδώσουν βίζα, οπότε δεν ταξιδεύουν στην Τουρκία, κάτι που δημιουργεί σημαντικό πλήγμα και στον ελληνικό τουρισμό. Ήταν πιο εύκολο δηλαδή για τους τουρίστες όταν ταξίδευαν για Τουρκία, να έρχονται και στην Ελλάδα». Η καθυστέρηση άλλωστε που παρατηρείται για την έκδοση βίζας λόγω γραφειοκρατίας και έλλειψης προσωπικού στις ελληνικές πρεσβείες, έχει ως αποτέλεσμα οι τουρίστες να επιλέγουν άλλους προορισμούς.

    [05] Η ορχήστρα «Κανών» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

    Πριν από ένα δεκαπενθήμερο το θέατρο «Γκομχουρέια» της Όπερας του Καΐρου και η Όπερα της Αλεξάνδρειας γέμισαν ελληνικά ακούσματα, συγκίνηση και ενθουσιασμό.

    Θα μπορούσε να πει κανείς ότι γι? αυτό ευθυνόταν μια ομάδα επαγγελματιών μουσικών που συγκροτούν την ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Κανών» (αλλά και η φωνή της ερμηνεύτριας Σοφίας Μάνου). Επαγγελματίες μουσικοί όλοιτους, έδωσαν ραντεβού με το ΑΠΕ στο μικρό κόσμημα που στεγάζει τοΠολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην περιοχή Ρουφ, της Αθήνας. Ψυχή της ορχήστρας ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Γιώργος Δεμελής, ο οποίος οργάνωσε την πιο ζωντανή «ιδιωτική» συναυλία. Μεθυστικό κλαρίνο με γητευτές τις μουσικές από το σαντούρι και το κανονάκι, τα λαούτα, τα κρουστά, την κιθάρα, το πιάνο και το νέυ με την ηπειρώτισσα «Γενοβέφα» να ακούγεται σχεδόν «ροκ». Το νεανικό «κοίταγμα» ευθυγραμμίζεται με τηνπαράδοση. Η δυναμική φρέσκιαεκτέλεση ταρακουνά.

    Πριν από πέντε χρόνια η ορχήστρα «Κανών» γεννήθηκε ταυτόχρονα με τη σχολή παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών(sholi.gr). Μια σχολή που στόχος της είναι, από το 2011, να κάνει την παραδοσιακή μουσική γνωστή στο ευρύ κοινό. Τον ίδιο ρόλο έχει επωμιστεί και η ορχήστρα με πολλές συναυλίες ανά την Ελλάδα και την παρθενική της εμφάνιση εκτός συνόρων, στην Αίγυπτο. Στη σχολή που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής) με παραρτήματα σταΟινόφυτα και στο Κάιρο-όπου και τα Αιγυπτιόπουλα μαθαίνουν παραδοσιακή μουσική- διδάσκουν οι μουσικοί της ορχήστρας. Οι μαθητές είναι κάθε ηλικίας ενώ και πολλοί μετανάστες που ζουν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα εντρυφούν στην παραδοσιακή μουσική.

    «Η ορχήστρα «Κανών» είναι μια ορχήστρα, η οποία απαρτίζεται από τους καθηγητές της σχολής» εξηγεί ο κ. Δεμελής. «Στη σχολή- αριθμεί 400 μαθητές- που υπάγεται πλέον, στο εκκλησιαστικό ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής υπάρχει το τμήμα παραδοσιακής μουσικής. Οι καθηγητές που είναι και μουσικοί της ορχήστρας είναι καλλιτέχνες με σπουδές. Η παράδοση πρέπει να μεταλαμπαδεύεται στους νέους ανθρώπους και με τα ακούσματα και με τα βιώματα ενός μουσικού, αλλά σίγουρα με την εκμάθηση που μπορεί κάποιος να δώσει έχοντας σπουδάσει τη μουσική. Είναι προϋπόθεση όλοι οι καθηγητές να είναι σπουδαγμένοι μουσικοί».

    Με θέρμη στηρίχθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η ορχήστρα «Κανών». «Ο Μακαριώτατος είναι λάτρης της μουσικής και μάλιστα της κλασικής» λέει ο κ. Δεμελής, ο οποίος έχει αναλάβει και την ψηφιοποίηση του μουσικού αρχείου του Αρχιεπισκόπου.

    Καλλιτεχνικός Διευθυντής τηςσχολής της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι ο πατέρας Ειρηναίος Νάκος, οποίος έχει φωνή ευλογημένη «Είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζει τις προσπάθειες μας» λέει ο κ.Δεμελής και προσθέτει «Σύντομα η σχολή θα μεταφερθεί σε νέο χώρο στα Πατήσια, για το οποίο μερίμνησε ο Μακαριώτατος και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών , Αρχιμανδρίτης π.Συμεών Βολιώτης».

    Περήφανος για αυτό το άγνωστο κομμάτι της προσφοράς της Εκκλησίας αισθάνεται ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας, ο οποίος τονίζει εκ νέου με έμφαση τις σπουδές των μουσικών, την πολύχρονη εμπειρία τους και τις συνεργασίες τους με μεγάλους καλλιτέχνες.

    «Η Εκκλησία στηρίζει τον Πολιτισμό» λέει ο κ. Δεμελής που στο βιογραφικό του έχει εγγράψει συνεργασίες με πολύ σημαντικούς ερμηνευτές, ανάμεσα σε αυτούς ο Χρόνης Αηδονίδης και ο Βασίλης Σαλέας, αλλά και μουσικοσυνθέτες όπως ο Γιάννης Σπανός.

    Η Στέλλα Βαλάση, υποδιευθύντρια της ορχήστρας,που έχει σπουδάσει μουσικολογία και παίζει και διδάσκει σαντούρι,λέει «πως τα δίδακτρα της σχολής είναι εξαιρετικά χαμηλά προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα σε όσο περισσότερους γίνεται να μάθουν παραδοσιακή μουσική»,ενώ σύντομα θα ενταχθούν στο πρόγραμμακαι μαθήματα ευρωπαϊκής μουσικής. Τη γεύση από την εμπειρία της πρώτης συναυλίας της ορχήστρας «Κανών» στην Αίγυπτο περιγράφει η κ. Βαλάση «γενικότερα οι Έλληνες του εξωτερικού συγκινούνται πολύ περισσότερο, ίσως γιατί δεν είναι εύκολο να το πράξουν. Η συγκίνηση που εισπράξαμε ήταν μεγάλη».

    Την ορχήστρα «Κανών» απαρτίζουν οι μουσικοί : Γιώργος Δεμελής (κανονάκι), Στέλλα Βαλάση (σαντούρι), Βασίλης Τριάντης (λαούτο), Βαγγέλης Τσαγκλής (ούτι), Αντώνης Καλιούρης (κλαρίνο), Αντώνης Γερογιάννης (κρουστά), Πάνος Ηλιόπουλος (Νέυ), Δημήτρης Κουμαντάκης (κρητική λίρα), Γιώργος Τσέρτος (μπουζούκι), Γιώργος Ξουλόγης (λαϊκή και ρεμπέτικη κιθάρα και ενορχήστρωση), Μαρία Κοτζάστρατη (πιάνο), Παναγιώτης Λάλεζας (παραδοσιακό τραγούδι). Κλαρίνο στα Οινόφυτα διδάσκει ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος.

    Η ορχήστρα «Κανών», η οποία θα διευρύνει το ρεπερτόριο της καθώς σπουδαίοι Έλληνες συνθέτες εμπνεύστηκαν από την παραδοσιακή μουσική, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014 τον πρώτο ψηφιακό της δίσκο, με τραγούδια από όλη την Ελλάδα-με την αφιλοκερδή συμμετοχή γνωστών Ελλήνων ερμηνευτών- και του οποίου τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

    Τίτλος του «Στην Ελλάδα της Αγάπης».

    Σ.Σ. Δείτε ολόκληρο τo ρεπορτάζ για την ορχήστρα «Κανών» της Ιεράς

    Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από τη συνδρομητική υπηρεσία του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    (συνέντευξη Δεσποινα Κουτσομητροπούλου?εικονολήπτης Β. Καρπούζη)

    [06] Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από το 2014

    Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από το 2014 προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη ένας εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    Το 2014 υπήρξαν 3.500 νεκροί στη Μεσόγειο και πέρυσι 3.771, στους οποίους προστίθενται 2.814 θάνατοι από την αρχή του 2016, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος κάνοντας λόγο για έναν "φρικτό" αριθμό.

    Από το 2014, ο αριθμός των θανάτων στη Μεσόγειο δεν έχει πάψει να αυξάνεται, δήλωσε ο εκπρόσωπος, "για να φθάσει σε περισσότερους από 10.000".

    Το κατώφλι αυτό, πρόσθεσε, "ξεπεράσθηκε στη διάρκεια των τελευταίων ημερών".

    Από την πλευρά του, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ο οποίος δεν εξαρτάται από τον ΟΗΕ, αλλά έχει την έδρα του στη Γενεύη, εκτιμά πως από την αρχή του 2016 σημειώθηκαν 2.809 θάνατοι στη Μεσόγειο, σε σύγκριση με 1.838 θανάτους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

    "Ο αριθμός των θανάτων στη Μεσόγειο το 2016 ξεπερνά κατά σχεδόν 1.000 ανθρώπους τον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου του 2015, ενώ απομένουν ακόμη 3 εβδομάδες πριν από το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016", αναφέρει ο ΔΟΜ σε ανακοίνωσή του.

    [07] Οριάνα Φαλάτσι: «Ο Φόβος είναι αμαρτία»

    «La Paura e un peccato» (Ο Φόβος είναι αμαρτία) είναι ο τίτλος του βιβλίου που πρόκειται να κυκλοφορήσει από τον ιταλικό εκδοτικό οίκο Rizzoli, και περιέχει την πιο σημαντική αλληλογραφία της δημοσιογράφου και συγγραφέως Οριάνα Φαλάτσι.

    Όπως γράφει η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο και την κηδεία του Αλέκου Παναγούλη, η Ιταλίδα δημοσιογράφος και σύντροφός του γράφει στον σκηνοθέτη Ζιλ Ντασέν: «με βομβάρδισαν όπως στο Ανόι. Επί εννέα ημέρες... Κάθε βόμβα ήταν μια κακή είδηση, μια πρόκληση, μια εκδίκηση, μια μαχαιριά στην καρδιά και στο μυαλό μου».

    Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει πως η αναφορά της Φαλάτσι ήταν στις κακές σχέσεις με την οικογένεια του ήρωα της ελληνικής αντίστασης «οι οποίες είχαν γίνει εμφανείς κατά τις ημέρες εκείνες του απέραντου πόνου, όταν η Οριάνα -όπως γράφει στο γράμμα της- βρέθηκε ένα μόλις βήμα πριν την αυτοκτονία».

    Η συγγραφέας και δημοσιογράφος με καταγωγή από την Φλωρεντία απαντά επίσης αρνητικά, σύμφωνα με την Κορριέρε, σε πρόταση του Ζιλ Ντασέν, να γυρίσει έργο με θέμα την ζωή και τις ανεξακρίβωτες συνθήκες του θανάτου του Αλέκου Παναγούλη.

    [08] Πέθανε ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης

    Έφυγε από τη ζωή, στα 49 του χρόνια, ο σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών Νίκος Τριανταφυλλίδης. Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1966 στο Σικάγο των ΗΠΑ, ο γιος του Χάρι Κλιν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή, σπούδασε κοινωνιολογία και επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και στη συνέχεια στη Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου.

    Πρωτοεμφανίστηκε με το μικρό μήκους ντοκιμαντέρ: «Momus: Amongst Women Only», ενώ η πτυχιακή του ταινία Dogs Licking My Heart (τα Σκυλιά Γλείφουν Την Καρδιά Μου) με τον τζαζίστα Μπλέιν Ρέινινγκερ και τον Παναγιώτη Θανασούλη κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Μυθοπλασίας στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το 1993. Την ίδια χρονιά, το 1993, σκηνοθέτησε σε ασπρόμαυρο super 8 mm φιλμ το video clip για το κομμάτι «Δεν Χωράς Πουθενά» του συγκροτήματος Τρύπες, καθώς η μουσική ήταν η δεύτερη μεγάλη του αγάπη.

    Η πρώτη μεγάλη του ταινία «Ράδιο Μόσχα», στην οποία εμφανίζεται και ο πατέρας του, αλλά και ο Ντίνος Ηλιόπουλος ολοκληρώνεται το 1995 και βραβεύεται με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στα Κρατικά Βραβεία του ΥΠΠΟ. Το 1996 ο Νίκος Τριανταφυλλίδης γύρισε για λογαριασμό της ΕΤ2 την τηλεταινία «Το Παλτό», μια ελεύθερη διασκευή του ομώνυμου διηγήματος του Νικολάι Γκόγκολ από τον ίδιο και την Ευγενία Λυρούδια, με τους Ντίνο Ηλιόπουλο και Βασίλη Διαμαντόπουλο στους ρόλους του πελάτη και του ράφτη αντίστοιχα.

    Συνεργάστηκε με τον Χρήστο Χωμενίδη για το σενάριο της ταινίας "Μαύρο Γάλα", στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Τάνια Νασιμπιάν, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Μυρτώ Αλικάκη, Θέμις Πάνου, Παναγιώτης Θανασούλης, 'Αννα Μάσχα, Blaine L. Reininger και ο Κώστας Γκουσγκούνης.

    Το 1999, σε ηλικία 70 ετών, ο Αμερικανός μουσικός Σκρίμιν Τζέι Χόκινς επισκέφθηκε την Ελλάδα και έδωσε δύο συναυλίες, έπειτα από πρόσκληση του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ο οποίος και κινηματογράφησε αυτές τις συναυλίες. Όμως, τελείως αναπάντεχα, δύο μήνες μετά, ο Χόκινς πέθανε. Στην ταινία, εκτός από το ντοκουμέντο του ταξιδιού του Χόκινς στην Αθήνα, υπάρχει σπάνιο υλικό από τις παλαιότερες εμφανίσεις του, καθώς και συνεντεύξεις ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά. H ταινία απέσπασε το Πρώτο Βραβείο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης και το Δεύτερο Κρατικό Βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των Κινηματογραφικών Βραβείων Ποιότητας του ΥΠΠΟ.

    Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης εργάστηκε ως ελεύθερος σεναρίστας και παραγωγός του ραδιοφώνου (1988-1991) στον πρώτο ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό TOP FM και στο BBC World Service, όταν ζούσε στην Αγγλία. Αργότερα, επανήλθε στο ραδιόφωνο με την εκπομπή "Αισθηματική Αγωγή" μέσα από την συχνότητα του 902 Αριστερά και στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο" 105,5 FM.

    Ήταν μουσικός παραγωγός και «ψυχή» του συναυλιακού χώρου Gagarin, και εμπνευστής του Φεστιβάλ Κάλτ Ελληνικών Ταινιών. Τον Οκτώβριο του 2014 βγήκε στις αίθουσες το φιλμ νουάρ, με την υπογράφη του, «Οι Αισθηματίες» με τον Χάρη Φραγκούλη, τον Δημήτρη Λάλο, τον Τάκη Μόσχο και την Ηλιάνα Μαυρομάτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το ντοκιμαντέρ «90 χρόνια ΠΑΟΚ: νοσταλγώντας το μέλλον», είναι η τελευταία ταινία αυτού του αθεράπευτα ρομαντικού σκηνοθέτη, την οποία όμως δεν πρόλαβε να δει στις αίθουσες. Μια κατάθεση ψυχής, όπως δήλωνε στον Δημήτρη Κανελλόπουλο, στην Εφ.Συν. σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του: «Εγώ δεν κάνω διαφημιστικά ούτε βιομηχανικά ντοκιμαντέρ. Αυτή η δουλειά δεν είναι μια "παραγγελιά" αλλά μια δική μου κατάθεση ψυχής».

    [09] Ξεκινά στις 15 Ιουλίου το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

    Με πλούσιο πρόγραμμα, παράλληλες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού ξεκινά στις 15 Ιουλίου το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Στην διάρκεια του έως τις 26 Ιουλίου, παρουσιάζει οκτώ διεθνείς και ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού, δύο σεμινάρια, ένα εργαστήρι και δέκα παράλληλες διοργανώσεις, σε είκοσι έξι εκδηλώσεις. Και δηλώνει την παρουσία του σε όλη την πόλη. Από το Μέγαρο Χορού, το Πνευματικό Κέντρο και το Ζουμπούλειο Μέγαρο ως το Δημοτικό Στάδιο, το Πάρκο των Σιδηροδρόμων και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

    Όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας επικεντρώνεται σε δύο βασικά θέματα που αναδεικνύονται στο κύριο και στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα: στην επιστροφή στις απαρχές του σύγχρονου χορού, «με την έννοια της ανατροφοδότησης της σύγχρονης τέχνης με θεμελιώδεις ιδέες, φιλοσοφίες και πρακτικές» και, στο χορό για όλους, «με έμφαση στην προβολή της «διαφορετικότητας» των ιδιωμάτων, ηλικιών και ταυτότητας των καλλιτεχνών, καθώς και στην ταυτόχρονη παρουσία στη χορευτική δράση καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία».

    Φωτεινό παράδειγμα αποκέντρωσης χαρακτήρισε τη διοργάνωση η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Κατερίνα Κασιούμη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προκάτοχό της Βίκυ Μαραγκοπούλου, η οποία «δημιούργησε και ανέδειξε το Φεστιβάλ σε υψηλού επιπέδου ελληνικό αλλά και διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός, επί 21 χρόνια, φέρνοντας στο προσκήνιο την Καλαμάτα, ως πόλη του χορού». Αναφερόμενη στην ανάληψη από την ίδια της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Φεστιβάλ, σε μια δύσκολη για την χώρα περίοδο, τόνισε την επιθυμία της για την ανάγκη συνέχειας αυτού του, τόσο ζωτικού, για τον χορό, θεσμού. Ο προϋπολογισμός, όπως δήλωσε η κυρία Κασιούμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είναι ίδιος με εκείνον της περυσινής χρονιάς, (400.000 ευρώ, τα οποία προσφέρουν το υπουργείο και ο Δήμος Καλαμάτας με τη συμβολή χορηγών) παρότι το Φεστιβάλ φέτος θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Παράλληλα, η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ διευκρίνισε, ότι οφείλεται στον περιορισμένο χρόνο που είχε από την ανάληψη των καθηκόντων της, το γεγονός ότι απουσιάζουν πρώτες παρουσιάσεις έργων στο φετινό φεστιβάλ και ότι μέσα στους στόχους της είναι να υπάρχουν τέτοιες «πρεμιέρες», αλλά και συμπαραγωγές, καθώς, όπως τόνισαν και χορογράφοι που ήταν παρόντες στη συνέντευξη, το φεστιβάλ αποτελεί ανάσα για το χώρο του χορού, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

    Ξεχωριστή σημασία έχουν και στο 22ο Φεστιβάλ τα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα από τα δύο δεκαήμερα σεμινάρια, που έχουν προγραμματιστεί το ένα για επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές του χορού και το άλλο για ερασιτέχνες-λάτρεις του χορού όλων των ηλικιών. Ακόμα, διοργανώνεται ένα σύντομο, αλλά ξεχωριστό εργαστήριο σύγχρονου χορού, που απευθύνεται σε όλους, σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία (18 χρονών και άνω), για τη συμμετοχή των οποίων δεν απαιτείται γνώση χορού, μόνο το ενδιαφέρον και η επιθυμία για κίνηση!

    Η σειρά των παράλληλων εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί «ανοίγονται» στην πόλη και φιλοδοξούν να αναδείξουν μια άλλη πλευρά της διοργάνωσης, που υποστηρίζει τις συνέργειες και τις συνεργασίες με πολλούς και διαφορετικούς θεσμούς και συνδυάζει το χορό με βραδιές μουσικής, κινηματογραφικές προβολές, διαλέξεις και συζητήσεις. Σ'αυτές ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων το Γκαλά Οπερας με τον Δημήτρη Πλατανιά, προβολές όπως αυτή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ της Μπες Κάργκμαν (Bess Kargman) (2011) με τίτλο First Position, των φιλμ Drops of Breath, All This Can Happen, καθώς και η εγκατάσταση/ταινία The Running Tongue.

    Παράλληλα, το 22ο Φεστιβάλ, συνεργάζεται με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και ειδικότερα με το πρόγραμμα Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, ενώ διευρύνει την ήδη πολύ καλή συνεργασία του με το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, όπου συνεχίζεται η Έκθεση «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας», η οποία θα πλαισιωθεί και με μια παράσταση χορού.

    [10] «Η κυβέρνηση θα προστατεύσει με όλες τις δυνάμεις της τα εργασιακά δικαιώματα»

    Η λογική της μείωσης του εργασιακού κόστους ως μέτρο αναπτυξιακό, είναι μια λογική την οποία η κυβέρνηση δεν υιοθετεί, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη όταν ρωτήθηκε σε ποιο βαθμό η κυβέρνηση θα αντιδράσει στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων κατά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις.

    «Η λογική της μείωσης του εργασιακού κόστους ως αναπτυξιακό μέτρο, αποτελεί λάθος λογική και δεν πιστεύει σε αυτήν η κυβέρνηση», είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση θα προστατεύσει με όλες τις δυνάμεις τα εργασιακά δικαιώματα".

    Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση έχει συμμάχους στην ΕΕ, για τα εργασιακά, με δεδομένες τις μεγάλες αντιδράσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά στη Γαλλία, είπε ότι στη Γαλλία υπάρχει μια πραγματικότητα εντελώς διαφορετική από την κατάσταση στην Ελλάδα και δεν συνδέονται τα δύο αυτά ζητήματα.

    [11] «Να μην μείνουν άλυτα παλιά προβλήματα που δημιουργούν δυσκολίες στον ευρωπαϊκό δρόμο της Αλβανίας»

    Τη βούληση της Ελλάδας «να μη μείνουν άλυτα παλιά προβλήματα που θα δημιουργούσαν δυσκολίες στον ευρωπαϊκό δρόμο της Αλβανίας» και «να λυθούν με συνεννόηση, διάλογο, ορθολογισμό και ωριμότητα όσο το δυνατό πιο άμεσα» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ομιλία που απηύθυνε ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Τιράνων, με θ»έμα τη σημασία των ελληνο-αλβανικών σχέσεων για το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής.

    Ο κ. Κοτζιάς συνοδευόμενος από τον ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι σε μία κατάμεστη αίθουσα από φοιτητές, καθηγητές, πολιτικούς και δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στις τρεις γέφυρες που ενώνουν τις δύο χώρες, τους 700.000 Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα εκ των οποίων 140.000 έχουν πάρει την ελληνική υπηκοότητα, στη γηγενή ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, τα δικαιώματα της οποίας αποτελούν ιστορική επιταγή και ευρωπαϊκή προοπτική και στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Αλβανίας, που έχει επικεφαλής της έναν σοφό ουμανιστή, τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

    Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε μνεία στον αποφασιστικό ρόλο των ελληνικών επιχειρήσεων, κατά τη δεκαετία του '90, στην προώθηση μιας κοινωνικής οικονομίας της αγοράς στην Αλβανία και την ακόμη πιο αποφασιστική παρουσία της Ελλάδας στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα στη διαδικασία διάνοιξης του ευρωατλαντικού δρόμου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Υπογράμμισε δε ότι «παρά την κρίση της ελληνικής οικονομίας με επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας, η Ελλάδα παραμένει με απόσταση η πιο ισχυρή χώρα της περιοχής, και όχι μόνο λόγω του ΑΕΠ της - που παρά την πτώση του κατά 25% είναι πέντε φορές μεγαλύτερο εκείνου της Βουλγαρίας και δέκα εκείνου της Αλβανίας- αλλά και λόγω της συμμετοχής της σε όλους τους δυτικούς θεσμούς και την εμπειρογνωμοσύνη της».

    Η ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών, είπε ο υπουργός Εξωτερικών «θα διευκολύνει την ευρωπαϊκή πορεία της περιοχής, αλλά και μελλοντικά την ενισχυμένη παρουσία της στους θεσμούς και τις πολιτικές της ΕΕ», εξηγώντας ότι η Ελλάδα ξεκίνησε πριν από 10 μέρες μαζί με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία μια άτυπη σταθερή συνεργασία των κρατών - μελών της περιοχής που είναι μέλη της ΕΕ.

    [12] Φιλικός: Αυστραλία-Ελλάδα 1-2

    Η Εθνική ομάδα πήρε άτυπη ρεβάνς από την Αυστραλία για την ήττα της στο Σίδνεϊ πριν από τρεις ημέρες (0-1), καθώς με τέρματα των Μάνταλου στο 8΄ και Μανιάτη στο 20΄ επιβλήθηκε στο "Etihad stadium" της Μελβούρνης με 2-1 των "socceroos", που μείωσαν με τον Σέινσμπουρι στο 58΄.

    [13] Το κλειστό του μπάσκετ στο ΟΑΚΑ θα πάρει το όνομα του Νίκου Γκάλη

    Την απόφαση της κυβέρνησης το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ στο ΟΑΚΑ να πάρει το όνομα του Νίκου Γκάλη, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον σπουδαίο αθλητή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες σε θερμό και φιλικό κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε «για ανταπόδοση της μεγάλης χαράς που έχουμε λάβει ως χώρα και ως κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια από έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού», σημειώνοντας ότι η σημαντικότερη συνεισφορά του Νίκου Γκάλη είναι ότι μας έκανε να αγαπήσουμε ως χώρα και ως λαός αυτό το υπέροχο άθλημα, το μπάσκετ, και ταυτόχρονα να νιώσουμε πολλές στιγμές χαράς και περηφάνιας.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, όπως επίσης και η σύζυγος και η κόρη του Νίκου Γκάλη, μίλησε για τη μεγάλη προσφορά του Νίκου Γκάλη που «έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων και κυρίως των νέων ανθρώπων».

    Ο Νίκος Γκάλης χαρακτήρισε πάρα πολύ μεγάλη τιμή και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον υφυπουργό και την Πολιτεία, που αναγνωρίζουν την προσφορά του και των συναθλητών του στο ελληνικό μπάσκετ.

    [14] Πρόταση της Λοκομοτίβ Κουμπάν σε Μπαρτζώκα για τριετές συμβόλαιο

    Η Λοκομοτίβ Κουμπάν έκανε μια πολύ καλή χρονιά, κατά την οποία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία της στο φάιναλ φορ της Euroleague, και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο της. Έτσι, ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντρέι Φεντίτσεφ, είναι αποφασισμένος να παλέψει για να κρατήσει τον 51χρονο τεχνικό στην Ρωσία, αποκαλύπτοντας πως του έχει καταθέσει πρόταση για νέο τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Συγκεκριμένα, ο «ισχυρός άνδρας» της «Λόκο» δήλωσε μεταξύ άλλων σε ρωσική ιστοσελίδα: «Ο σύλλογος κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσει τον Μπαρτζώκα. Εκτιμάμε αυτό που έκανε ο κόουτς για την ομάδα και γι' αυτό του κάναμε πρόταση για εγγυημένο τριετές συμβόλαιο».

    [15] Αναστόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εμείς κάναμε την σεζόν εύκολη»

    Τις σκέψεις του για τη νέα σεζόν αλλά και την άποψή του γι? αυτήν που τέλειωσε ανέπτυξε στο «Πρακτορείο 104.9 FΜ» o τεχνικός του Άρη, Νίκος Αναστόπουλος.

    «Εμείς κάναμε το έργο ευκολότερο φέτος και περισσότερο οι ποδοσφαιριστές που είναι οι πρωταγωνιστές. Σε ό,τι αφορά την συγκρότηση του ρόστερ της νέας περιόδου, θα πρέπει να περιμένουμε την σειρά που προέχει, την προτεραιότητα για την λύση όλων των εκκρεμοτήτων, κάτι για το οποίο δεν είναι ευθύνη δική μου ή του κ. Καρυπίδη», τόνισε ο Ελληνας προπονητής.

    «Εμείς από την πλευρά μας οργανωνόμαστε και είμαστε έτοιμοι με τις εναλλακτικές λύσεις για όλα τα επίπεδα. Εγώ θα ενημερώσω προσωπικά τους παίκτες τους οποίους δεν θα χρειαστούμε στην επόμενη περίοδο. Γιατί είναι αρνητικό να μάθουν από τα μέσα ενημέρωσης αν θα μείνουν ή θα φύγουν. Εγώ θα τους ενημερώσω, όπως τους είπα στις 28 του Μαίου στην τελευταία συγκέντρωση» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει καταλήξει στο μέρος που θα κάνει ο Άρης την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 June 2016 - 12:32:33 UTC