Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η αριστεία όχι μόνον δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας αλλά την αναδεικνύει και την υπηρετεί
  • [02] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γ. Τσιρώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πήραμε την αξιολόγηση κρατώντας την Ελλάδα και την κοινωνία όρθια
  • [03] Π. Σκουρλέτης: Υπάρχουν οι δυνατότητες για νέες μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα
  • [04] Χρ. Σπίρτζης: Τον Μάρτιο του 2017 θα ολοκληρωθούν λειτουργικά τα έργα στην Κορίνθου-Πατρών
  • [05] Μ. Ρέντσι: Τον Ιούνιο του 2014, ήμουν εντελώς μόνος. Δεν υπήρχε ακόμη ο Τσίπρας, που έφερε αριστερό άνεμο
  • [06] Αυστρία: Δεκατρείς τραυματίες σε επεισόδια εθνικιστών και μελών του αντιφασιστικού κινήματος
  • [07] Τουλάχιστον 50 νεκροί και 53 τραυματίες απo επίθεση ενόπλου σε μπαρ στο Ορλάντο

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η αριστεία όχι μόνον δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας αλλά την αναδεικνύει και την υπηρετεί

    «Η αριστεία όχι μόνον δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας αλλά την αναδεικνύει και την υπηρετεί. Γιατί η αρχή της ισότητας, κατά το Σύνταγμα, είναι αναλογική ισότητα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τις ομάδες μαθητών και των καθηγητών τους που αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα το 2015 στις διεθνείς μαθητικές ολυμπιάδες.

    Όπως εξήγησε ο κ. Παυλόπουλος, «ισότητα κατά το Σύνταγμα σημαίνει ίση μεταχείριση ουσιωδώς όμοιων καταστάσεων αλλά και άνιση μεταχείριση ουσιωδώς ανόμοιων καταστάσεων. Γιατί η ισότητα παραβιάζεται και όταν μεταχειριζόμαστε ανίσως τα ίσα, αλλά και όταν μεταχειριζόμαστε κατ΄ ίσον τρόπο τα άνισα.

    Όταν δηλαδή ισοπεδώνουμε την προσωπικότητα του ανθρώπου. Γιατί αυτό σημαίνει ίση μεταχείριση των ανίσων. Σε αυτήν την περίπτωση απλώς επιβεβαιώνουμε την μετριότητα. Και βεβαίως τους έχοντες και κατέχοντες. Για να αποκτήσει όμως η ισότητα και η αριστεία αυτό το νόημα, η ίδια η κοινωνία και η ίδια η πολιτεία οφείλει σε εσάς, ιδίως τους μαθητές, που αρχίζουν την σταδιοδρομία τους να τους εξασφαλίζει πραγματική ισότητα ως προς τις ευκαιρίες.

    Και, ορθότερα, ισότητα στην αφετηρία. Για να μπορέσετε να ξεκινάτε από την ίδια ακριβώς βάση. Μόνον έτσι μπορεί καθένας να αναδείξει την προσωπικότητά του χωρίς να υφίσταται άλλη διάκριση».

    Ο Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη αναγνώρισης και τιμής της αριστείας, η έννοια της οποίας - όπως είπε - αναδείχτηκε για πρώτη φορά ο Όμηρος. «Το «αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων» είναι κάτι το οποίο ακολουθεί το Ελληνικό Πνεύμα και την Ελληνική Σκέψη», συμπλήρωσε.

    Στη συνέχεια ο καθηγητής Ιωάννης Σειραδάκης έκανε μία σύντομη παρουσίαση - επίδειξη πάνω σε ομοίωμα, της λειτουργίας του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

    [02] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γ. Τσιρώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πήραμε την αξιολόγηση κρατώντας την Ελλάδα και την κοινωνία όρθια

    «Περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα. Έχουμε και άλλα μπροστά μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα μπορεί, η Ελλάδα στάθηκε όρθια άρα θα προχωρήσει μπροστά» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

    Ο Γιάννης Τσιρώνης αναγνωρίζει ότι υπάρχουν δυσκολίες για το μέλλον, ωστόσο όμως είναι αισιόδοξος για την υπέρβασή τους, δηλώνοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «είναι βέβαιο ότι με διαπραγμάτευση θα πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό. Ήδη αποδείξαμε ότι ανταποκριθήκαμε σε δυσκολότερες συνθήκες και πέρυσι το καλοκαίρι και φέτος πριν από την αξιολόγηση. Να θυμίσω ότι ως χώρα δεν είχαμε πάρει αξιολόγηση από το 2014. Καταφέραμε με σύνεση και ομοψυχία να πετύχουμε το ακατόρθωτο. Πετύχαμε να κρατήσουμε και την Ελλάδα όρθια και την κοινωνία όρθια ταυτόχρονα να πάρουμε και την αξιολόγηση».

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συνταγματική αναθεώρηση που σχεδιάζει η κυβέρνηση, τόνισε ότι «είναι δέσμευση της κυβέρνησης» και ότι «δεν υπάρχει κάποιο κόμμα του δημοκρατικού τόξου που να πιστεύει ότι δεν χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση, ότι δεν χρειάζονται θεσμικές αλλαγές στην Ελλάδα, όπως και η απλή αναλογική».

    Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης σπεύδει να οριοθετήσει, δηλώνοντας πως «ίσως η λέξη απλή αναλογική να μπερδεύει κάποιους. Η απλή αναλογική δεν είναι κάτι εύκολο με την έννοια ότι η πιο απλή αναλογική είναι να πούμε ότι όλη η Ελλάδα είναι μια περιφέρεια. Αυτό βέβαια δεν γίνεται γιατί θα οδηγήσει σε άλλα προβλήματα τεράστια. Από την ώρα που βάζεις αριθμό εδρών σε περιφέρειες, αυτόματα διαχωρίζεις και μια φιλοσοφία. Για παράδειγμα, θέλει συζήτηση αν θα υπάρχουν Επικρατείας. Είναι και άλλα τέτοια θέματα. Επομένως πρέπει να είναι ένας διάλογος σοβαρός. Δεν είναι μια λέξη κενή περιεχομένου η απλή αναλογική».

    Μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «εμείς διδάσκουμε δημοκρατία. Διδάσκουμε αγάπη εκεί που άλλοι ξέχασαν τις αξίες της Ευρώπης?», ενώ μιλώντας για τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται μεταξύ υπουργών για διάφορα θέματα, τόνισε ότι «προέρχομαι από τους Οικολόγους Πράσινους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν ότι η πολυφωνία είναι δύναμη. Και στη φύση είναι αναγκαία η πολυφωνία. Αντίθετα η μονοφωνία είναι εκείνη που τρομάζει?».

    Αναφερόμενος στο «κίνημα παραιτηθείτε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «λένε ότι έχουν στόχο να μαζευτούν στο Σύνταγμα. Φανταστείτε ότι εμείς ως Οικολόγοι Πράσινοι όταν μιλούσαμε για συγκεντρώσεις θεωρούσαμε ότι αν έχουμε 10.000 ανθρώπους δεν είχαμε πετύχει. Θεωρούμε ότι είναι πραγματικά κρίμα για ένα κίνημα να μην έχει 10.000 ανθρώπους?».

    Τέλος, μιλώντας το μεσημέρι, στα εγκαίνιο της 50ης διοργάνωσης της Έκθεσης Λαμίας, έστειλε και ένα μήνυμα στους επαγγελματίες, λέγοντας ότι «η κρίση είναι και ευκαιρία και όποιος καταφέρει και επιβιώσει σε αυτή την κρίση θα βγει μπροστά πιο δυνατός». Αναφερόμενος στη διαχρονική πορεία της οικονομίας, είπε ότι «δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία να τιμωρήσουμε ενόχους. Σημασία έχει να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Σημασία έχει να μην κάνουμε τα ίδια σφάλματα. Το σημαντικότερο είναι να δούμε τα πολύτιμα στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας. Εδώ υπάρχει πλούτος που κοιμάται. Η φύση μας, η γεωγραφική μας θέση, τα μοναδικά μας ποιοτικά προϊόντα είναι ο πλούτος μας». Ανέφερε επίσης ότι «σήμερα η Ελλάδα είναι ίσως η πιο ασφαλής χώρα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο να επενδύσει οποιοσδήποτε επιχειρηματίας ντόπιος ή ξένος. Το λέω και το υπερηφανεύομαι?».

    [03] Π. Σκουρλέτης: Υπάρχουν οι δυνατότητες για νέες μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αφήνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

    Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι πρόθεσή του είναι να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ώστε να μειωθεί περαιτέρω το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είτε ανήκουν στη ΔΕΗ είτε σε ιδιώτη πάροχο. Εκτιμά ότι με το νέο σύστημα των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος που ξεκινά από τον Σεπτέμβριο, θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις (πέραν της έκπτωσης 15% σε συνεπείς πελάτες), υπό την προϋπόθεση να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

    Για τοn νέο ρόλο της ΔΕΗ επισημαίνει ότι προετοιμάζονται πάνω από 10 πρόξεκτ που αφορούν νέες πρωτοβουλίες της εταιρείας και επέκταση των δραστηριοτήτων της, ενώ καθιστά σαφές ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην μειωθεί το ποσοστό συμμετοχής στις ενεργειακές επιχειρήσεις, όπως στη ΔΕΗ, παρά την ύπαρξη του σχετικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

    [04] Χρ. Σπίρτζης: Τον Μάρτιο του 2017 θα ολοκληρωθούν λειτουργικά τα έργα στην Κορίνθου-Πατρών

    «Τα έργα στον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών θα ολοκληρωθούν λειτουργικά τον Μάρτιο του 2017», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργάνωσε στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

    Όσον αφορά στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι θα κατασκευαστεί με τον τρόπο που έχει επιλέξει η σημερινή κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να απολογηθούν όσοι έκαναν κριτική στην τμηματική δημοπράτηση του έργου, αντί σε μία διαγωνιστική διαδικασία για να έλθουν πάλι οι πέντε μεγάλες εταιρίες με πολύ μεγάλο κόστος».

    Επίσης, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «για το πρώτο τμήμα της Πατρών-Πύργου η έκπτωση ξεπέρασε το 50%» και συμπλήρωσε ότι «θα δούμε τη δημοπράτηση κι άλλων τμημάτων μέσα στον τρέχοντα μήνα, τα οποία θα υπερκαλύπτουν το ήμισυ του οδικού άξονα».

    Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι «θα γίνει σύγκριση για να δούμε πόσο κόστιζαν πριν και πόσο θα κοστίσουν με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», προσθέτοντας ότι «όσο κι αν μας κατηγορήσουν, οι πολίτες θα πληρώσουν τελικά λιγότερα από τα μισά χρήματα».

    [05] Μ. Ρέντσι: Τον Ιούνιο του 2014, ήμουν εντελώς μόνος. Δεν υπήρχε ακόμη ο Τσίπρας, που έφερε αριστερό άνεμο

    «Την πρώτη φορά που έθεσα το θέμα της ευελιξίας σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον Ιούνιο του 2014, ήμουν εντελώς μόνος. Και η προσπάθεια καταβλήθηκε μόνον για να πετύχω να ενταχθεί η λέξη ευελιξία στο τελικό κείμενο», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε ανοικτή συζήτηση που οργάνωσε στην Ρώμη η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

    «Πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως τότε δεν υπήρχε ακόμη ο (πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης) Τσίπρας -ο οποίος στην συνέχεια έφερε έναν αριστερό άνεμο στη συζήτηση-και ούτε στην Ισπανία είχαμε τα σημερινά δεδομένα», συνέχισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

    «Τώρα, μετά από δυο χρόνια, μοιάζει να υπάρχει μια εναλλακτική, την οποία, ως χώρα, υποστηρίζουμε» συνέχισε ο Ρέντσι, τονίζοντας πως έχει πει επανειλημμένα στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ότι θα ήθελε να έδειχνε κι η Γαλλία λίγο περισσότερο θάρρος.

    «Θεωρώ ότι η Γερμανία χρειάζεται και η ίδια να μην παραμείνει σε ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη, διότι διαφορετικά θα κάνει κακό στην Ευρώπη αλλά και στον ίδιο της τον εαυτό» συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο ή «η Ευρώπη πρέπει να αναμορφωθεί εκ των έσω, με συγκεκριμένες προτάσεις».

    [06] Αυστρία: Δεκατρείς τραυματίες σε επεισόδια εθνικιστών και μελών του αντιφασιστικού κινήματος

    Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Σάββατο σε επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε εθνικιστές και μέλη του αντιφασιστικού κινήματος στη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν τα περίπου χίλια πρόσωπα που συμμετείχαν σε μια πορεία του κινήματος για την προάσπιση της «εθνικής ταυτότητας» των Αυστριακών άλλαξαν την προσυμφωνημένη διαδρομή τους και συγκρούστηκαν με τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση του αντιφασιστικού κινήματος.

    «Συνολικά τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αστυνομικών», ανέφερε η αστυνομία της Βιέννης σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

    Σε έναν από τους εθνικιστές ασκήθηκε ποινική δίωξη βάσει ενός νόμου του 1947 που απαγορεύει την άρνηση του Ολοκαυτώματος και των ναζιστικών εγκλημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Επτά αντιδιαδηλωτές συνελήφθησαν διότι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των εθνικιστών.

    Η αστυνομία επενέβη επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της πορείας και της αντιδιαδήλωσης για να καταστείλει ταραχές. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού.

    Το λεγόμενο «ταυτοτικό» κίνημα της Αυστρίας προβάλλει το ιδεώδες της εθνικής ταυτότητας κι αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση και τον πολυπολιτισμό.

    Πολλοί υποστηρικτές του ανήκουν σε ακροδεξιούς κύκλους.

    [07] Τουλάχιστον 50 νεκροί και 53 τραυματίες απo επίθεση ενόπλου σε μπαρ στο Ορλάντο

    Oι αμερικανικές αρχές δηλώνουν πεπεισμένες ότι «δεν υπάρχει άλλη απειλή» μετά το μακελειό που συγκλόνισε την πόλη του Ορλάντο σήμερα και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 50 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 53, δήλωσε ο Ρον Χόπερ ένας υπεύθυνος της ομοσπονδιακής αστυνομίας σήμερα.

    Ο Χόπερ, αντιθέτως, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του δράστη που παρουσιάζεται από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ως ο Ομάρ Ματίν, ένας Αμερικανός πολίτης αφγανικής υπηκοότητας που γεννήθηκε το 1986.Ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse.

    Την ίδια ώρα η πολιτεία της Φλόριντας στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ όπως επίσης η πόλη του Ορλάντο τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας του μακελειού, γνωστοποίησαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

    «Η Πολιτεία της Φλόριντας κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού. Η πόλη του Ορλάντο επίσης κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού» επιβεβαιώνει το αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο σε έναν λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Σε λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, αναρτήθηκε σήμερα η φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται είναι ο Ομάρ Ματίν, που έχει αναγνωριστεί ως ο δράστης του μακελειού με τουλάχιστον 50 νεκρούς σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    «Ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Φλόριντας στην οποία σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες» είναι το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία.Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισλαμικό Κράτος.

    Όπως επισημαίνεται από το Ρόιτερς, δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν στην φωτογραφία απεικονίζεται πραγματικά ο Ματίν.

    Σε έναν άλλο λογαριασμό στο Twitter που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση έχουν αναρτηθεί επίσης φωτογραφίες του ίδιου προσώπου και υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναρτήσει μηνύματα όπου εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επίθεση.

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται ορισμένοι από τους τραυματίες από την επίθεση στο ναϊτκλάμπ Pulse του Ορλάντο, ανέφερε μια νοσοκομειακή πηγή.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, έξι χειρουργοί ειδικευμένοι στην αντιμετώπιση τραυμάτων έχουν κληθεί στα νοσοκομεία της πόλης προκειμένου να χειρουργήσουν τα θύματα.

    Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ από έναν δράστη. Η προηγούμενη είχε σημειωθεί το 2007 στην Πολυτεχνική Σχολή της Βιρτζίνια όπου ένας άνδρας σκότωσε 32 σπουδαστές και καθηγητές.

    Ο Μπ. Ομπάμα ενημέρωθηκε για τη σφαγή στο Ορλάντο

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για την επίθεση σε ένα ναϊτκλάμπ του Ορλάντο, στη Φλόριντα, από τη σύμβουλο του σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας Λάιζα Μόνακο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να ενημερώνεται τακτικά για τις νεώτερες εξελίξεις μιας από τις χειρότερες σφαγές που έχουν σημειωθεί ποτέ στις ΗΠΑ και διέταξε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση "να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια" στις τοπικές αρχές.

    "Ο πρόεδρος ζήτησε να έχει τακτική ενημέρωση ενόσω το FBI και οι άλλοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με την αστυνομία του Ορλάντο για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    "Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων", καταλήγει η ανακοίνωση.

    Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε τη θλίψη της για την επίθεση. "Ξυπνήσαμε με ανησυχητικά νέα από τη Φλόριντα. Η σκέψη μου είναι με εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την τραγική ενέργεια", έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

    Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια "βρόμικη" επίθεση, σημειώνοντας ότι η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 June 2016 - 16:32:29 UTC