Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικές πηγές : Θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές
  • [02] Εντοπίστηκε νεκρό το 10χρονο παιδί στο φαράγγι του Βουραϊκού
  • [03] Τζ. Όσμπορν: Μείωση του ΑΕΠ μεγαλύτερη από 6% μέσα στη διετία από ενδεχόμενο Brexit

  • [01] Κυβερνητικές πηγές : Θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές

    Πίεση, αδιέξοδο, απώλεια ψυχραιμίας και φόβο αποδίδουν κυβερνητικές πηγές στους "κύκλους" της ΝΔ, με αφορμή τη διοχέτευση, από την πλευρά της, παραπολιτικών αλλά και του ύφους τους, σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.

    Σχολιάζοντας τη "διαρροή" των "κύκλων" της ΝΔ ότι "ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές", οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για "ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι" και υπογραμμίζουν: "Επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;".

    Ειδικότερα, αναφορικά με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ("και για κάποιους που χάνουν την ψυχραιμία τους"), οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν:

    Πρώτον, ότι "ο πρωθυπουργός θα κάνει αυτήν την εβδομάδα επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση".

    Δεύτερον, ότι "οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα, όπως συμφωνήθηκε στις σχετικές επαφές -ασχέτως αν κάποιοι, φορτωμένοι με άγχος, ξεκίνησαν τα παραπολιτικά από σήμερα". "Κατανοούμε την πίεση, το αδιέξοδο και τους φόβους «κύκλων» της ΝΔ", σχολιάζουν.

    Τρίτον, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι "οι «κύκλοι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης διοχετεύουν, ανωνύμως, στα ΜΜΕ διάφορες ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι ("Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές"..). Τους απαντούμε: επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;".

    [02] Εντοπίστηκε νεκρό το 10χρονο παιδί στο φαράγγι του Βουραϊκού

    Νεκρό εντοπίστηκε λίγο πριν από τις 8:30 το βράδυ στο φαράγγι του Βουραϊκού το 10χρονο παιδί, το οποίο αγνοείτο από αργά σήμερα το μεσημέρι, όταν κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες, έπεσε από γέφυρα, κατά την διάρκεια πεζοπορίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί βρέθηκε σχετικά κοντά στο σημείο απ΄ όπου έπεσε, ύστερα από τις έρευνες που πραγματοποιούσαν στο φαράγγι άνδρες της ΕΜΑΚ, πυροσβέστες και αστυνομικοί.

    Σχετικά με τις συνθήκες πτώσης του παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες, έξι ενήλικες μαζί με τρία παιδιά πραγματοποιούσαν σήμερα το μεσημέρι πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραϊκού, όταν κάποια στιγμή ο δεκάχρονος έπεσε, για άγνωστο ακόμα λόγο, από μεγάλο ύψος, κοντά στην περιοχή «Σιφώνι».

    Ακολούθησε ενημέρωση των αρχών και στην περιοχή έσπευσαν άνδρες της 6ης και της 1ης ΕΜΑΚ που ξεκίνησαν τις έρευνες μέσα στο νερό, αλλά και σε δυσπρόσιτα σημεία.

    Η σορός του παιδιού αναμένεται να ανασυρθεί από το φαράγγι και να μεταφερθεί με συρμό στην θέση «Νιάματα», προκειμένου να την παραλάβει ασθενοφόρο.

    [03] Τζ. Όσμπορν: Μείωση του ΑΕΠ μεγαλύτερη από 6% μέσα στη διετία από ενδεχόμενο Brexit

    Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν πιστεύει ότι οι επιπτώσεις από ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας του από την ΕΕ (Brexit) κατά το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, θα είναι πιο σοβαρές από το πιο πιθανό σενάριο με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

    "Η κεντρική εκτίμηση είναι ότι το ΑΕΠ μας θα μειωθεί κατά 5 ή 6 ποσοστιαίες μονάδες. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πιθανό ότι οι επιπτώσεις θα είναι πιο σοβαρές από την πρόβλεψη αυτή,"δήλωσε ο Όσμπορν σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο κανάλι ITV.

    Το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας εκτίμησε το Μάιο, ότι μια πιθανή έξοδο από την ΕΕ θα επηρέαζε αρνητικά την οικονομία, προκαλώντας μείωση 6 ποσοστιαίων μονάδων στο ΑΕΠ, κατά την πρώτη διετία. Παράλληλα, η ίδια εκτίμηση αναμένει επιθετικό πληθωρισμό, αλλά και μείωση των τιμών των κατοικιών σε ποσοστό 18%.

    "Οι άνθρωποι το κάνουν ήδη αυτό. Δεν αγοράζουν σπίτια, δεν αγοράζουν αυτοκίνητα. Καθυστερούν τις επενδύσεις τους και είμαστε πριν από το δημοψήφισμα. Είναι μία πρόγευση γι' αυτά που θα συμβούν,"τόνισε ο Όσμπορν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 June 2016 - 20:32:26 UTC