Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας
  • [02] Στο Λουξεμβούργο ο Ν. Κοτζιάς για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

  • [01] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας

    Ως κιβωτό που αναδύεται από τη γη και είναι δεμένη τόσο αρμονικά με το περιβάλλον χαρακτήρισε το μουσείο της αρχαίας Ελεύθερνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων του μουσείου.

    Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε με θερμά λόγια για το μουσείο επισημαίνοντας ότι «κλείνει στα σπλάχνα του τα απομεινάρια της κραταιάς Αρχαίας Ελεύθερνας».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια κυρίως ιστορικού περιεχομένου ομιλία αναφέρθηκε στα εκθέματα του μουσείου χαρακτηρίζοντας το χώρο που φιλοξενείται ως περιοχή που, όπως είπε, «πνίγεται σε μια απαράμιλλη σύνθεση αρωμάτων που αναδίδουν ο δίανθος, - το άνθος του Διός - η δάφνη, η λεβάντα , η μέντα, το φασκόμηλο, το φλισκούνι».

    Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «το μουσείο διανύει μιαν ανεπανάληπτη διαχρονία από το 3000 π.Χ. έως τον 14ο αιώνα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλους όσους συνέβαλαν για την δημιουργία του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον καθηγητή Γιάννη Σταμπολίδη και τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Κουτσογιάννη.

    Το μουσείο άνοιξε τις πύλες του στις παρυφές του Ψηλορείτη παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, βουλευτών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

    Στο ιστορικό ανέγερσης του μουσείου καθώς και στο περιεχόμενό του αναφέρθηκε ο οραματιστής του καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης.

    Στη συνέχεια η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου απήγγειλε ποίημα από την τραγωδία του Ευρυπίδη «Κρήτες» που μιλά για τη γέννα του Δία στο όρος Ιδη.

    Το μουσείο της αρχαίας Ελεύθερνας καταλαμβάνει έκταση 1700 τ.μ. ενώ η συνολική έκταση του αρχαιολογικού χώρου είναι 13 στρέμματα.

    [02] Στο Λουξεμβούργο ο Ν. Κοτζιάς για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

    Για το Λουξεμβούργο αναχωρεί το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνεται το Κοινό Ανακοινωθέν της ΕΥΕΔ/Επιτροπής για την Αρκτική, η συνολική πολιτική της Ένωσης για το Σαχέλ της Αφρικής, της περιοχής δηλαδή κατά μήκος και νότια της Σαχάρας, οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Γεωργία, καθώς και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ.

    Ο κ. Κοτζιάς θα παρακαθίσει, επίσης, σε γεύμα εργασίας, στο οποίο θα συζητηθεί η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο τα αποτελέσματα της πρόσφατης Διάσκεψης των Παρισίων.

    Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου ο υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 June 2016 - 22:32:21 UTC