Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ.Χρυσοβελώνη: Αποκατάσταση της Ευρώπης των λαών
  • [02] Ελ. Βόζενμπεργκ: Το Brexit να λειτουγήσει σαν καμπανάκι
  • [03] Σε εξέλιξη η πυρκαγια στα Δερβενοχώρια
  • [04] Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αρκαδία
  • [05] Ο Μπ.Τζόνσον εξασφάλισε τη στήριξη του Μ.Γκόουβ στην κούρσα διαδοχής του Κάμερον
  • [06] FAZ: To Eυρωκοινοβούλιο θα ζητήσει άμεση έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης της Βρετανίας
  • [07] Άνοιξε για το κοινό το Μουσείο της Ελεύθερνας
  • [08] Ο Γιόζεφ Ροτ ανάμεσα σε τρεις ευρωπαϊκές μητροπόλεις του Μεσοπολέμου
  • [09] Μ. Σουλτς: Η Βρετανία να καταθέσει άμεσα την αίτηση εξόδου από την ΕΕ
  • [10] Το 52% των ψηφοφόρων υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας

  • [01] Μ.Χρυσοβελώνη: Αποκατάσταση της Ευρώπης των λαών

    Η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕμε αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία, τονίζει ότι όχι μόνο οιπολίτες της Βρετανίας, αλλά γενικότερα η πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών, δεν εγκρίνουν την σημερινή μορφή της Ευρώπης και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα δημιουργίας δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου το οποίο θέτοντας τις "ιδρυτικές αξίες της ΕΕ σε έναπρακτικό και εφαρμόσιμο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο" θα μπορέσει να "αποκαταστήσει την Ευρώπη των Λαών και να διασφαλίσει την ευημερία κρατών και πολιτών".

    Σχετικά με τον εκλογικό νόμο σημειώνει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν καταθέτουν εναλλακτικές προτάσειςενώ σε ότι αφορά την συνταγματική αναθεώρηση καλεί τα κόμματα ή να καταθέσουν προτάσεις ή να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι επιθυμούν να παραμείνει το Σύνταγμα ως έχει.

    Σε ό,τι αφορά την δεύτερη αξιολόγηση του φθινοπώρου, τονίζει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση "του εκσυγχρονισμού των εργασιακών θεμάτων προστατεύοντας όμως κατ' απόλυτο τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων, τηρώντας παράλληλα την εθνική εργατική νομοθεσία."

    Αναφορικά με την συμμετοχή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης, είπε ότι με δεδομένο το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας ως διαμετακομιστικού και συνδετικού κόμβου Ευρώπης-Ασίας-Αφρικής καταρτίζεται ήδη από το Υπουργείο συγκεκριμένος στρατηγικός σχεδιασμός που περιλαμβάνει δυο επιμέρους σχέδια δράσης για τον τομέα των Μεταφορών και τον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics).

    Τέλος η κ. Χρυσοβελώνη, αναφέρεται στην εν εξελίξει συζήτηση τόσο για την οργανωτική επέκταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όσο και για τις κατευθύνσεις και προτάσεις που θα κατατεθούν στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο χρονικά τοποθετείται τον Οκτώβριο.

    [02] Ελ. Βόζενμπεργκ: Το Brexit να λειτουγήσει σαν καμπανάκι

    Το αποτέλεσμα υπέρ του Brexitήταν σοκαριστικό γιατί πιστεύαμε ότι η Μ. Βρετανία που ήταν εκτός ευρώ και εκτός Σένγκεν θα έλυνε τα όποια προβλήματά της, εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ, η οποία προβλέπει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ΕΕ, και στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό, τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, τον τουρισμό, τη ζωή των Ελλήνων στη Βρετανία.

    Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής απεύχεται το ενδεχόμενο ενός ντόμινο από άλλες χώρες της ΕΕ και τονίζει την ανάγκη οι ισχυρές χώρες-μέλη με πρώτη τη Γερμανία να επαναπροσδιορίσουν τις πολιτικές τους με περισσότερη αλληλεγγύη και ισομερή ανάληψη ευθυνών. Το Brexit, καταλήγει,πρέπει να γίνει «τοκαμπανάκι που αφυπνίζει συνειδήσεις και επαναπροσδιορίζει πολιτικές».

    [03] Σε εξέλιξη η πυρκαγια στα Δερβενοχώρια

    Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες στις 22.40 το βράδυ σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

    Στην περιοχή εστάλησαν και ενεργούν από αέρος, οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς 115 πυροσβέστες με 56 υδροφόρα οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο, καθώς και υδροφόρες των δήμων, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

    Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή.

    [04] Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αρκαδία

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ο δήμος Μεγαλόπολης, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

    Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, στο δημαρχείο Μεγαλόπολης, για τον συντονισμό των προσπαθειών ώστε να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία που έπληξε μετά το μεσημέρι σήμερα τη Μεγαλόπολη.

    Οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι μεγάλες, τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες, αφού στην περιοχή σημειώθηκε πλημμύρα και το νερό έφθασε σε 7 ώρες τα 191 χιλιοστά.

    Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη και κατόπιν συνεννόησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα και του δημάρχου Μεγαλόπολης, Διονύση Παπαδόπουλου, κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του δήμου Μεγαλόπολης.

    Μάλιστα, υπήρξε συνεννόηση του περιφερειάρχη με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τη Δευτέρα θα κινηθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες.

    Συνεργεία της πυροσβεστικής, του δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται ήδη στη Μεγαλόπολη, για να συνδράμουν τους πολίτες.

    Εν τω μεταξύ, στην Τρίπολη αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, αλλά πλημμύρισαν ισόγεια και υπόγεια σπιτιών, κυρίως στην περιοχή πλησίον του σταθμού ΟΣΕ, ενώ η κατολίσθηση στην Μανθυρέα έχει διακόψει την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Σπάρτης και υπάρχει μεγάλη ουρά αυτοκινήτων στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στο σημείο σπεύδει μηχάνημα της αντιπεριφέρειας Αρκαδίας, για να αποκαταστήσει τη ζημιά.

    Επιπλέον, πρόβλημα υπάρχει και στο δρόμο Τρίπολης - 'Αστρους, στη γέφυρα της Μαγούλας, όπου τα νερά του Γαρεάτη ποταμού έχουν περάσει πάνω από τη γέφυρα.

    [05] Ο Μπ.Τζόνσον εξασφάλισε τη στήριξη του Μ.Γκόουβ στην κούρσα διαδοχής του Κάμερον

    Ο Μπόρις Τζόνσον, ένας από τους ηγέτες της νικηφόρας εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, εξασφάλισε την υποστήριξη ενός σημαίνοντος στελέχους των Τόρις στην κούρσα για την αντικατάσταση του Ντέιβιντ Κάμερον στον θώκο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με ένα σημερινό δημοσίευμα.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ τηλεφώνησε χθες στον Τζόνσον και τον διαβεβαίωσε ότι θα ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος, αναφέρει η εφημερίδα Sunday Times.

    Ο Κάμερον ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εγκαταλείψει το αξίωμα του πρωθυπουργού τον Οκτώβριο, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Πέμπτης. Οι Τζόνσον και Γκόουβ τάσσονταν υπέρ της αποχώρησης, ενώ ο Κάμερον καλούσε τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

    Σύμφωνα με τους Σάντεϊ Τάιμς, η υπουργός Εσωτερικών Τερίσα Μέι σχεδιάζει να διεκδικήσει και αυτή την ηγεσία των Τόρις και θα το ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Αναμένεται να εξασφαλίσει τη στήριξη συμμάχων του Κάμερον, οι οποίοι τη θεωρούν την καλύτερη υποψήφια για να αντιμετωπίσει τον Μπόρις Τζόνσον, τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου.

    Η Μέι συμμετείχε στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής, αλλά λιγότερο ενεργά απ' ό,τι ο Κάμερον και ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, οι ελπίδες του οποίου να γίνει ο επόμενος ηγέτης των Συντηρητικών υπέστησαν βαρύ πλήγμα εξαιτίας του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

    [06] FAZ: To Eυρωκοινοβούλιο θα ζητήσει άμεση έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης της Βρετανίας

    Οι μεγάλες κοινοβουλευτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι σοσιαλδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι, θα ζητήσουν από τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να δηλώσει την επιθυμία εξόδου της χώρας του από την Ε.Ε. κατά την σύνοδο κορυφής την προσεχή Τρίτη και έτσι να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδαςFrankfurterAllgemeineZeitungτης Κυριακής.

    Αυτό είναι αναγκαίο «ώστε να αποφευχθεί η επιβλαβής αβεβαιότητα και να προστατευθεί η εύρυθμη λειτουργία της Ε.Ε.» αναφέρει πρόταση ψηφίσματος που θα καταθέσουν στην ειδική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το οποίο περιήλθε στη γνώση της γερμανικής εφημερίδας.

    [07] Άνοιξε για το κοινό το Μουσείο της Ελεύθερνας

    Ξεναγήσεις ξεκινούν και επίσημα στο μουσείο της αρχαίας Ελεύθερνας από σήμερα Κυριακή 26 Ιουνίου.

    Μετά τα εγκαίνια του μουσείου, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου την Κυριακή 19 Ιουνίου, το μουσείο μπαίνει και επισήμως στα προσβάσιμα για τους Έλληνες και ξένους αποτελώντας έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό καθώς το αρχαιολογικό ενδιαφέρον είναι ιδιαιτέρως υψηλό.

    Το μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε ημέρα εκτός Δευτέρας από τις 10.00 έως τις 18.00 και προς το παρόν η είσοδος είναι ελεύθερη. Όπως έχει ανακοινωθεί, σήμερα, από τις 10.00 έως τις 18.00 θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις από επαγγελματίες ξεναγούς του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης για όσους επιθυμούν να το επισκεφτούν.

    [08] Ο Γιόζεφ Ροτ ανάμεσα σε τρεις ευρωπαϊκές μητροπόλεις του Μεσοπολέμου

    «Βερολινέζικα χρονικά» είναι ο τίτλος του βιβλίου με τις επιφυλλίδες και τα άρθρα του Γιόζεφ Ροτ για το προπολεμικό Βερολίνο και την καθημερινή ζωή της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της ανόδου του ναζισμού. Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 'Αγρα σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου και αποτελεί ένα μόνο δείγμα της γοητείας την οποία ασκούσαν στον Ροτ οι μεσοπολεμικές ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

    Ας μην ξεχνάμε πως στην πρώτη πατρίδα του, τη Βιέννη, όπου μεγάλωσε και σπούδασε, είναι αφιερωμένo το σημαντικότερο ίσως μυθιστόρημά του, το «Εμβατήριο του Ραντέτσκυ». Βυθισμένος στη θαμπή και παραισθητική ατμόσφαιρα του αλκοόλ, ο Καρλ Γιόζεφ, ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, υποφέρει από το βάρος των οικογενειακών δεσμών με το αυτοκρατορικό κράτος της Αυστροουγγαρίας: ο πατέρας του είναι ανώτερος δημόσιος υπάλληλος και ο ίδιος έχει υποχρεωθεί να γίνει στρατιωτικός. Όντας, όμως, παντελώς ανίκανος να πιστέψει στο κλέος μιας κοινωνίας η οποία θα καταρρεύσει οσονούπω (ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα σημάνει τη διάλυση όλων των αξιών του παλαιού καθεστώτος), ο πρωταγωνιστής θα απορρίψει τον πατέρα του και τον παππού του, θα συσσωρεύσει τεράστια χρέη από τη χαρτοπαιξία και τις γυναίκες και θα καταλήξει να εγκαταλείψει τον στρατό και να εργαστεί ως αγρότης. Όταν, παρόλα αυτά, θα ξεσπάσει ο πόλεμος, θα πάρει τα όπλα και θα πέσει νεκρός στο μέτωπο, ανακαλώντας την καθαγιασμένη μορφή του παππού του. Ο Ροτ διατηρεί με το παλαιό καθεστώς μια σχέση μίσους και λατρείας κι εκείνο το οποίο πρωτίστως ζωντανεύει στις σελίδες του «Εμβατηρίου του Ραντένσκυ» είναι ένα τεράστιο όραμα φθοράς και διάβρωσης, που λιώνει πεσμένο στο υγρό χώμα (ο Καρλ Γιόζεφ σκοτώνεται από το εχθρικό βόλι κρατώντας δυο κουβάδες νερό).

    Ο αδρός ρεαλισμός (αποτυπωμένος με μια γκάμα συναρπαστικών χρωμάτων) και η οξεία ιστορική αίσθηση του Ροτ για τον θάνατο των τελειωμένων πραγμάτων έχουν ως αποτέλεσμα ένα συγκλονιστικό (ακόμα και για τα σημερινά μας μάτια) αντι-έπος.

    [09] Μ. Σουλτς: Η Βρετανία να καταθέσει άμεσα την αίτηση εξόδου από την ΕΕ

    Οι προετοιμασίες εξόδου των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ξεκινήσει, αλλά η Μ. Βρετανία δεν έχει καταθέσει ακόμα την προβλεπόμενη αίτηση. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε σε συνέντευξή του στηνBildνα το πράξει μέχρι τη σύνοδο κορυφής που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να διεκπεραιωθεί το θέμα σύντομα, αλλά ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θέλει να αφήσει το θέμα στον διάδοχό του.Ο Μάρτιν Σούλτς όμως είπε σε συνέντευξή του στην Βildτης Κυριακήςότι η Ε.Ε. «αναμένει η βρετανική κυβέρνηση να το πράξει. Η σύνοδος κορυφής της Τρίτης είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή». Κατά τη προσεχή συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών οι Βρετανοίπρέπεινα καταθέσουν το σχετικό αίτημα. Αμέσως μετά μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τους όρους της βρετανικής αποχώρησης, οι οποίες θα κρατήσουν δύο χρόνια.

    Επίσης, ο επικεφαλής του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο χριστιανοκοινωνιστής Μάνφρεντ Βέμπερ επέκρινε τη συμπεριφορά της βρετανικής κυβέρνησης. «Η τακτική της καθυστέρησης είναι απαράδεκτη», δήλωσε στηνBild. Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της ταχείας εξόδου της Μ. Βρετανίας «εντός της προβλεπομένης διετούς προθεσμίας και ακόμα καλύτερα εντός ενός έτους».

    Αλλά και η χριστιανοδημοκράτης υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρζουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε με συνέντευξή της στην ίδια εφημερίδα ταχεία έξοδο της Μ. Βρετανίας: «Κανένας δεν θα έχει την ευκαιρία να παίξει με το χρόνο. Η οικονομία θα ζητήσει σύντομο ξεκαθάρισμα. Οι επενδυτές θα είναι επιφυλακτικοί μέχρι να μάθουν τι ισχύει τώρα: είναι μέσα ή έξω», όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Οι διαπραγματεύσεις εξόδου είναι «διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική μας σχέση». Η Μ. Βρετανία παραμένει ένας σημαντικός εταίρος σε θέματα οικονομίας και ασφάλειας, τόνισε, αλλά απέκλεισε ειδικές ρυθμίσεις μετά τοBrexit. «Αν καθορίσουμε ιδιαίτερη πορεία, τότε θα ζητήσουν και άλλοι εταίροι όπως η Νορβηγία το ίδιο. Οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους»

    [10] Το 52% των ψηφοφόρων υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας

    Η πλειονότητα των Σκωτσέζων τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το δημοψήφισμα της Πέμπτης με το οποίο η πλειονότητα των Βρετανών πολιτών ψήφισε υπέρ της αποχώρησης χώρας τους από την ΕΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με την έρευνα αυτή του ινστιτούτου Panelbase που έγινε για λογαριασμό των Sunday Times, το 52% των Σκωτσέζων τάσσεται εφεξής υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, έναντι του 48% που αντιτίθεται σε αυτήν. Η δημοσκόπηση αυτή έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο σε δείγμα 620 ατόμων.

    Σε δημοψήφισμα που είχε γίνει το 2014, οι Σκωτσέζοι είχαν απορρίψει την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όμως μετά την ψήφο της πλειονότητας των Βρετανών ψηφοφόρων υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι πλέον είναι "εξαιρετικά πιθανή" η διοργάνωση ενός νέου δημοψηφίσματος για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι Σκωτσέζοι να δουν εαυτόν εκτός ΕΕ ενώ ψήφισαν υπέρ της παραμονής τους στην ένωση.

    Στο ιστορικό δημοψήφισμα που έγινε την Πέμπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Σκωτία ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ με ποσοστό 62%, σε αντίθεση με τη Βρετανία συνολικά που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης με 51,9%. Το αποτέλεσμα αυτό δικαιολογεί τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, υποστηρίζει η κυβέρνηση της Σκωτίας.

    Η ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο είχε απορριφθεί το 2014 με ποσοστό 55% έναντι 45%


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 June 2016 - 8:32:22 UTC