Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία αν καταργήσει το μπόνους των εδρών
  • [02] Στο διαδίκτυο τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 300.000 ευρώ προς το Δημόσιο
  • [03] Τζ. Όσμπορν: Το Λονδίνο θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 όταν θα είναι έτοιμο
  • [04] Παράταση έως 15 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
  • [05] Κ. Μπακογιάννης: Η φωτιά μαίνεται αλλά έχουμε σύμμαχο τον καιρό
  • [06] Στάσεις εργασίας, από αύριο, σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο
  • [07] Στην Κέρκυρα ο Π. Κουρουμπλής, για το θέμα που έχει προκύψει με τα σκουπίδια
  • [08] Η Ισπανία πρέπει να έχει σύντομα κυβέρνηση υπό τον Ραχόι δηλώνει στέλεχος των Σοσιαλιστών
  • [09] Συνεχίζεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια
  • [10] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,282 δισ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός το Α' πεντάμηνο
  • [11] Μπ. Τζόνσον: Η έξοδος από την ΕΕ θα πραγματοποιηθεί χωρίς βιασύνη
  • [12] Μ. Ραχόι: Κυβερνητική συνεργασία σε έναν μήνα

  • [01] Β. Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία αν καταργήσει το μπόνους των εδρών

    Αίτημα της δημοκρατικής Ελλάδας εδώ και εξήντα χρόνια, από την εποχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, αποτελεί η κατάργηση του μπόνους των εδρών του πρώτου κόμματος, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, υπογραμμίζοντας ότι αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το καταργήσει μέσω του νέου εκλογικού νόμου, τότε θα «μείνει στην ιστορία».

    «Αν ο Τσίπρας προχωρήσει, όπως μου έδειξε ότι έχει αποφασιστικότητα, να σβήσει το μπόνους και να δώσει ψήφο στα 17, θα μείνει στην ιστορία ότι ικανοποίησε το αίτημα της δημοκρατικής Ελλάδας, που είναι αίτημα 60 χρόνων από την εποχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου» ανέφερε ο κ. Λεβέντης μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και πρόσθεσε ότι ισχυρή είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας που εκπροσωπεί το 60 και το 70% του λαού και όχι όπως η σημερινή που ?όπως είπε ? διαθέτει μεν 153 έδρες, αλλά στην ουσία δεν έχει ούτε το 20% των ψηφοφόρων.

    Ο κ. Λεβέντης ανέφερε, επίσης, ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συζήτησε μαζί του το πάγιο αίτημα της Ένωσης Κεντρώων για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά ?όπως ανέφερε? ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, επειδή υπάρχει μεγάλη έχθρα με τον κ. Μητσοτάκη. «Θέλω να κοπεί το μπόνους εντελώς, να κοπεί η όρεξη του Μητσοτάκη ότι θα βγει αυτοδύναμος, να καταλάβει ο Μητσοτάκης ότι το μόνο που έχει να κάνει είναι να τα έχει καλά με τα άλλα κόμματα μήπως σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού και όχι μοναχοφάγος και δικτάτορας» είπε ο κ. Λεβέντης, ενώ κατηγόρησε και τους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι αν πραγματοποιούσαν περικοπές σε συντάξεις και μισθούς και μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, η Ελλάδα δεν θα υποχρεωνόταν να υπογράψει μνημόνια.

    Καταλήγοντας, χαρακτήρισε «ανόητη» την ψήφο των Βρετανών και ότι προήλθε από τους δημαγωγούς, λαϊκιστές και δημοσιογράφους που τους παρέσυραν, απέδωσε το Brexit στην αντίδραση των Βρετανών από τους δυσβάσταχτους φόρους και προέβλεψε ότι στην Ισπανία θα βρεθεί λύση και θα σχηματιστεί κυβέρνηση.

    [02] Στο διαδίκτυο τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 300.000 ευρώ προς το Δημόσιο

    Στο διαδίκτυο θα δημοσιεύονται τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 300.000 ευρώ.

    Η διάταξη που θα καθιστά υποχρεωτική την δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών αναμένεται να περιληφθεί στο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο στα καπνικά προϊόντα που προγραμματίζεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. Στο ίδιο νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται και η υποχρεωτική παρουσία δικαστικού λειτουργού κατά τους ελέγχους της εφορίας στα σπίτια των ελεγχόμενων. Σήμερα απαιτείται μόνο η σχετική εντολή του εισαγγελέα.

    Μέσω της υποχρεωτικής δημοσιοποίησης των ονομάτων των μεγάλων οφειλετών το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να ασκήσει πρόσθετη πίεση για τη τακτοποίηση των χρεών τους.

    Ήδη, πάντως, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα στους οφειλέτες αυτούς προκειμένου έως το τέλος του μήνα να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίηση των οφειλών τους. Η συγκεκριμένη διάταξη που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι για τη δημοσιοποίηση του ονόματος ενός οφειλέτη στο διαδίκτυο προϋπόθεση θα είναι είτε οι οφειλές του προς την εφορία να υπερβαίνουν τα 300.000 ευρώ είτε οι οφειλές του προς τα ασφαλιστικά ταμεία να είναι μεγαλύτερες από το ποσό αυτό.

    [03] Τζ. Όσμπορν: Το Λονδίνο θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 όταν θα είναι έτοιμο

    Η βρετανική οικονομία «είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ό,τι μας επιφυλάσσει το μέλλον», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίς το πρωί, πριν από το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το Λονδίνο θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης όταν θα είναι έτοιμο.

    «Μόνο η Βρετανία μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50. Κατά την άποψή μου, πρέπει να το κάνουμε όταν θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις νέες διευθετήσεις που επιζητούμε με τους ευρωπαίους γείτονές μας», εξήγησε.Βεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνι από την δημοσιοποίηση του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια για την αντιμετώπιση της κατάστασης εάν χρειασθεί.

    Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται σε επαφή με τους ευρωπαίους ομολόγους του, τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών της Ευρώπης και την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, καθώς και τις ηγεσίες των μεγάλων βρετανικών χρηματοπιστωτικών θεσμών.

    Ημασταν έτοιμοι για το απροσδόκητο και είμαστε εξοπλισμένοι για ό,τι συμβεί», διαβεβαίωσε ο Τζορτζ Οσμπορν.Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι θα αποσαφηνίσει εάν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος τις προσεχείς ημέρες.

    [04] Παράταση έως 15 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

    Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας, έως την Παρασκευή 15/7/2016, για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζοντας την κατάσταση σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και τα προβλήματα που προέκυψαν τόσο από την αποχή των φοροτεχνικών- λογιστών από την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων, όσο και από άλλους λόγους, προχωρά σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής τους, έως την Παρασκευή 15/7/2016. Η παράταση αφορά την υποβολή δηλώσεων τόσο των φυσικών, όσο και των νομικών προσώπων.

    Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως δεν προτίθεται να παρατείνει τη διαδικασία των υποβολών, πέρα από τη νέα καταληκτική ημερομηνία.

    Οι φορολογούμενοι και οι λογιστές- φοροτεχνικοί καλούνται να υποβάλουν έγκαιρα τις δηλώσεις ώστε να αποφευχθούν προβλήματα σχετικά με την έγκαιρη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και την πληρωμή των σχετικών υποχρεώσεων, σε όσο το δυνατό περισσότερες δόσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος επιφέρει:

    1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.

    2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.

    3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.

    4. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

    [05] Κ. Μπακογιάννης: Η φωτιά μαίνεται αλλά έχουμε σύμμαχο τον καιρό

    Αυτή τη στιγμή η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται σε δύο μεγάλα μέτωπα, το ένα είναι προς τα νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την μεριά της Μαγούλας και το άλλο προς τα νοτιοανατολικά, προς την πλευρά της Πάρνηθας» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δίνει τη σημερινή εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε προχθές το βράδυ, στην περιοχή Στεφάνη, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

    «Τα καλά νέα είναι ότι ο άνεμος, που μας είχε τόσο πολύ ταλαιπωρήσει τις τελευταίες 36 με 48 ώρες έχει κoπάσει. Έχουμε σύμμαχο τον καιρό» λέει ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους «Έλληνες πυροσβέστες, οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες» υπογραμμίζοντας και των ηρωισμό των πιλότων του καναντέρ, που αναγκάστηκε να κάνει προσγείωση χθες το πρωί.«Ευτυχώς οι άνθρωποι βγήκανε σώοι».

    «Από κει και πέρα όλη η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κινητοποιηθεί, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται εκεί στο σημείο της πυρκαγιάς και συμβάλλει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο.Έχουμε πάνω από 15 μηχανήματα, 20τονες υδροφόρες και ό,τι άλλο χρειαστεί» τονίζει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

    Όσον αφορά τις πληγές που προκάλεσε η πυρκαγιά, ο κ. Μπακογιάννης λέει «Δυστυχώς έχουμε πολύ μεγάλες ζημιές, εκεί έχουμε ένα πευκόδασος είναι στην καρδιά των συνόρων Αττικής και Στερεάς Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή, πρώτο μας μέλημα είναι να προστατέψουμε τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες, μετά όμως θα πρέπει να προχωρήσουμε και στην καταγραφή των ζημιών, αλλά να γίνει και η έρευνα για το ποια ήταν τα αίτια της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς. Ενδεχομένως να υπάρχουν εικασίες, αλλά είναι πολύ νωρίς να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει και το μέλημα μας πρέπει να είναι να τελειώνουμε με αυτή τη φωτιά».

    Προτεραιότητα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας είναι να ολοκληρωθεί, σχετικά γρήγορα, το κοπιώδες έργο της κατάσβεσης.«Όλοι έχουμε δώσει τα πάντα, στη μάχη, στον αγώνα κατά της πυρκαγιάς. Νομίζω πρέπει να εστιάσουμε σ'αυτό και να μην παρασυρθούμε από άλλες συζητήσεις τουλάχιστον μέχρι να τελειώνουμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώνουμε σχετικά γρήγορα. Βεβαίως μιλάμε για μια φωτιά, η οποία ήταν εξαιρετικά δύσκολη».

    [06] Στάσεις εργασίας, από αύριο, σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο

    Ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, αλλά και των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα (και αντιστρόφως), θα υπάρξουν, από αύριο Τρίτη έως και την Πέμπτη, λόγω των επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας των σιδηροδρομικών.

    Ειδικότερα, οι ημέρες και οι ώρες που έχουν εξαγγελθεί οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι οι εξής:

    - Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 (05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00)

    - Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 (05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00)

    - Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 (05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00).

    Επίσης, τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγελθεί και για την Τρίτη (5 Ιουλίου) και 24ωρη απεργία για την Τετάρτη (6 Ιουλίου), ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τις εταιρίες ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

    Για τις αμαξοστοιχίες που τα δρομολόγια τους επηρεάζονται από τις στάσεις εργασίας, με πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν γίνεται, ήδη, προκράτηση εισιτηρίων.

    [07] Στην Κέρκυρα ο Π. Κουρουμπλής, για το θέμα που έχει προκύψει με τα σκουπίδια

    Η παρατεταμένη ομηρία της Κέρκυρας από τα σκουπίδια, μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, στη Μέση Κέρκυρα, από κατοίκους της περιοχής, οδήγησε στο νησί, εκτάκτως, τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή που με την προσωπική του παρέμβαση, προσπάθησε να συνετίσει τους κατοίκους προκειμένου να αρθεί άμεσα το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει.

    Ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε με πολιτικούς και θεσμικούς φορείς του νησιού, μετέβη αργά το απόγευμα της Κυριακήςκαι στο ΧΥΤΑ Τεμπλόνιου, συνοδευόμενος από τον γγ Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελο Καπετάνιο, τους δύο βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη, τονδήμαρχο Κώστα Νικολούζο, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θόδωρο Γαλιατσάτο, αντιδήμαρχους και αντιπεριφερειάρχες, όπου συνομίλησε και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής, να δείξουν ανοχή για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, προκειμένου να μπει σε ισχύ το σχέδιο δράσης του οδικού χάρτη διαχείρισης των σκουπιδιών.

    «Όταν απειλείται η δημόσια υγεία δεν μπορεί κανείς να το αγνοεί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, , ενώ απευθυνόμενος στους κατοίκους του Τεμπλονίου είπε: «Δεν ήρθα εδώ ούτε να διαπληκτιστώ με κανέναν, ούτε να αντιδικήσω με κανέναν, ήρθα για να μιλήσω μαζί σας προσωπικά, σεβόμενος εσάς, να σας μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο, να δεσμευτώ ενώπιών σας για αυτά που εγώ σας λέω και που μπορώ να υλοποιήσω».

    [08] Η Ισπανία πρέπει να έχει σύντομα κυβέρνηση υπό τον Ραχόι δηλώνει στέλεχος των Σοσιαλιστών

    Μέλος της ηγεσίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας δήλωσε σήμερα ότι η Ισπανία πρέπει να έχει σύντομα μία κυβέρνηση υπό τον ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι, σε μία αλλαγή της μέχρι σήμερα στάσης των Σοσιαλιστών που απέκλειαν αυτήν την επιλογή.

    "Πιστεύω πως, το ταχύτερο δυνατόν, πρέπει να έχουμε μια κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero ο Γκιγιέρμο Φερντάντες Βάρα, πρόεδρος της περιοχής Εστρεμαδούρα και μια σημαντική φωνή στην ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος. "Αυτό είναι που μας είπαν οι ψηφοφόροι και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε", είπε.

    Αλλα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος δήλωναν νωρίτερα ότι δεν θα στηρίξουν τον απερχόμενο συντηρητικό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης "είτε με πράξεις είτε με παραλείψεις", λίγες ώρες μετά τη νίκη του με ποσοστό 33% των ψήφων.

    Ο Ραχόι διεκδίκησε χθες βράδυ "το δικαίωμα να κυβερνήσει" μετά την εξασφάλιση 137 βουλευτών σε σύνολο 350, χωρίς όμως και πάλι να εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών επί συνόλου 350 στη Βουλή.

    Ο οργανωτικός γραμματέας του PSOE Σέσαρ Λουένα εκτίμησε πως εναπόκειται κατ΄αρχήν στον Μαριάνο Ραχόι να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς είναι πρώτο κόμμα.

    "Θα πάμε βήμα βήμα" αλλά "εκείνος που πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία (να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση), είναι ο κ. Ραχόι", δήλωσε ο Λουένα, τρίτος στην ιεραρχία του κόμματος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, καθώς ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να αναζητήσει την υποστήριξη άλλων δυνάμεων ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει.

    Στην ερώτηση κατά πόσον "οι Σοσιαλιστές θα μπορούσαν να απόσχουν" σε μια ψήφο εμπιστοσύνης αν αυτό ήταν απαραίτητο προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, ο Λουένα απάντησε: "η απόφαση θα έρθει στην ώρα της αλλά η τάση του PSOE, είναι να φύγει ο Ραχόι".

    [09] Συνεχίζεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να ελέγξουν τη μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία συνεχίζεται ανεξέλεγκτη από το βράδυ του Σαββάτου, καταστρέφοντας ένα παρθένο πευκοδάσος. Αυτή την ώρα μαίνεται σε δύο μεγάλα μέτωπα, το ένα με βορειοδυτική κατεύθυνση προς την Οινόη και το άλλο με νοτιοανατολική προς τον Ασπρόπυργο, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    Απο το πρωί συμμετέχουν και πάλι στο έργο της κατάσβεσης τα εναέρια μέσα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας ενισχύθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

    Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα, 113 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 30 στρατιώτες, 16 οχήματα των δήμων και απο αέρος πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

    Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης συντονίζουν επιτόπου οι δύο υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειος Καπέλιος και Αθανάσιος Σερεντέλος.

    Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, το θετικό είναι ότι από το βράδυ κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν χτες και αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο των πυροσβεστών.

    [10] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,282 δισ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός το Α' πεντάμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,282 δισ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός το Α' πεντάμηνο του έτους, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2016, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 814 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1.399 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του Προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 3.880 εκατ. ευρώ.

    Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.282 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1.506 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 820 εκατ. ευρώ.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 19.208 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 328 εκατ. ευρώ ή 1,7% έναντι του στόχου.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 17.263 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 773 εκατ. ευρώ ή 4,7% έναντι του στόχου.

    [11] Μπ. Τζόνσον: Η έξοδος από την ΕΕ θα πραγματοποιηθεί χωρίς βιασύνη

    Ο επικεφαλής της παράταξης του Brexit Μπόρις Τζόνσον διαβεβαιώνει πως η έξοδος από την ΕΕ πρόκειται να πραγματοποιηθεί "χωρίς βιασύνη" και επιχειρεί να καθησυχάσει τους Βρετανούς που ζουν στο εξωτερικό και τους πολίτες της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην Daily Telegraph και στο οποίο υποστηρίζει πως η Βρετανία θα διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

    Ο Τζόνσον καλεί επίσης τους υποστηρικτές του Brexit να "κατασκευάσουν γέφυρες" μ' αυτούς που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα που άφησε τη χώρα βαθιά διχασμένη, ενώ παράλληλα υποβάθμισε την προοπτική να ανεξαρτητοποιηθεί η Σκωτία.

    "Η μόνη αλλαγή --και δεν θα γίνει με βιασύνη-- είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από το απίστευτο και αδιαφανές σύστημα νομοθεσίας της ΕΕ", γράφει ο Μπόρις Τζόνσον στο άρθρο του στην Daily Telegraph.

    "Τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν σ' αυτή τη χώρα θα γίνουν πλήρως σεβαστά και το ίδιο θα συμβεί με τους Βρετανούς που ζουν στην ΕΕ", διαβεβαίωσε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και υποψήφιος για να διαδεχθεί τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

    "Οι Βρετανοί θα εξακολουθήσουν να μπορούν να πηγαίνουν να εργάζονται στην ΕΕ, να ζουν εκεί, να ταξιδεύουν, να σπουδάζουν, να αγοράζουν σπίτια και να εγκαθίστανται σ' αυτά", δήλωσε.

    [12] Μ. Ραχόι: Κυβερνητική συνεργασία σε έναν μήνα

    Ο ασκών χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε σήμερα την ελπίδα πως τα κόμματα θα καταλήξουν σε συμφωνία μέσα σε έναν μήνα προκειμένου να καταστεί δυνατή μια κυβέρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός (PP) του.

    "Πρέπει να προσπαθήσω να εξασφαλίσω μια πλειοψηφία για να κυβερνήσω γιατί χωρίς αυτήν, είναι πολύ δύσκολο, πολύ πολύπλοκο", δήλωσε ο Ραχόι στον ραδιοφωνικό σταθμό Cope μετά την ανάδειξη του κόμματός του στην πρώτη θέση στις δεύτερες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σε διάστημα έξι μηνών, αλλά χωρίς να εξασφαλίζει την πλειοψηφία.

    "Πιστεύω πως μέσα σε έναν μήνα μπορούμε να έχουμε μια συμφωνία για τα βασικά. Θα ήταν ανοησία να χάσουμε χρόνο για πολλούς άλλους μήνες", είπε ακόμη.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Ισπανία πρέπει να έχει σύντομα κυβέρνηση υπό τον Ραχόι δηλώνει στέλεχος των Σοσιαλιστών


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 June 2016 - 10:32:27 UTC