Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα γίνεται πύλη της Κίνας στην Ευρώπη
  • [02] Ο Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Ναός των Αθηνών επαναλειτουργεί το απόγευμα
  • [03] Π. Τζεντιλόνι: Έχει επιβεβαιωθεί ότι εννέα Ιταλοί έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπανγκλαντές

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα γίνεται πύλη της Κίνας στην Ευρώπη

    Η συμφωνία με την COSCO είναι αμοιβαία επωφελής, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV2. Επισήμανε ότι η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας. Η Ελλάδα είπε, είναι σε στρατηγική θέση και γίνεται πύλη εισαγωγής εμπορευμάτων αλλά και πολιτιστική πύλη.

    Έκανε αναφορά σε ολοκληρωμένα επενδυτικά σχέδια που εκπονεί η Ελλάδα, αλλά και στις δυνατότητες συνεργασίας στον τουρισμό και τον πολιτισμό. Αναφέρθηκε επίσης στη μακρά πολιτισμική παράδοση, κοινό χαρακτηριστικό των δύο λαών.

    Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η Ελλάδα αποφάσισε να γίνει μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων για τη δυνατότητα χρηματοδότησης ελληνικών επενδύσεων σε ασιατικές χώρες και ασιατικών στην Ελλάδα. Υπάρχει επίσης προοπτική να συνεργαστεί η Ελλάδα και με την τράπεζα των Brics.

    Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συμφωνία Ελλάδας- Θεσμών και στο θέμα της μείωσης του χρέους είπε ότι «τα δύσκολα είναι πίσω μας. Ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή. Έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση. Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για τη μείωση του χρέους, προϋπόθεση για την επενδυτική εμπιστοσύνη». Ανέφερε ότι το Β΄ εξάμηνο του 2016 η Ελλάδα επιστέφει στην ανάπτυξη, πως υπάρχει εκτίμηση για 3% το 2017 και ότι όραμα της κυβέρνησης είναι η σταθερή επιστροφή στην ανάπτυξη.

    Για το Brexit ανέφερε ότι η ακραία λιτότητα δεν βοήθησε ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη και τόνισε πως η βαθειά πολιτική κρίση στην Ευρώπη προκαλεί άνοδο του απομονωτισμού και του ευρωσκεπτικισμού. Εκτίμησε ότι η επίπτωση του Brexit θα είναι μικρότερη στην Ευρώπη απ' ότι στη Βρετανία και τόνισε ότι χρειάζεται αλλαγή πορείας. Η Ευρώπη, είπε, πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες, με δημοκρατία, αλληλεγγύη, συνοχή. Παλεύουμε ανέφερε για λαϊκή κυριαρχία και αλληλεγγύη.

    Η συνεισφορά μας θα είναι καθοριστική, ανέφερε και ζήτησε σεβασμό στο δικαίωμα των λαών για αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

    Ως προς το ζήτημα του χρέους είπε ότι η Ελλάδα είναι καλυμμένη και δεν την επηρεάζει τυχόν καθυστέρηση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

    Για το προσφυγικό είπε ότι η Ελλάδα είναι περήφανη που απέναντι στο προσφυγικό ρεύμα ανέδειξε το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, την ώρα που άλλοι γύριζαν την πλάτη.

    «Είμαστε» είπε «σταθερή δύναμη ειρήνης και συνεργασίας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή». Ανέφερε ότι η κρίση ασφαλείας δεν οφείλεται στην προσφυγική κρίση και επισήμανε ότι χρειάζεται πολιτική ασφαλείας με επιστροφή στις αξίες της αξιοπρέπειας. Η Ελλάδα, ανέφερε, είναι ασφαλής χώρα, εξαιρετικός προορισμός για τους Κινέζους πολίτες. Και αν και μικρή χώρα, έχει ρόλο στην προώθηση της ειρήνης και των ανθρωπίνων αξιών.

    Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης και για ένα ντοκιμαντέρ που γυρίζει η CCTV2 για την κινεζική πολιτική «Μια Ζώνη Ένας Δρόμος» (ΜΖΕΔ) που αφορά την οικονομική σύνδεσή της με τη Δύση στα πρότυπα του αρχαίου δρόμου του μεταξιού.

    Η Ελλάδα είναι σε στρατηγική θέση και αυτό συμπίπτει με την κινεζική στρατηγική ΜΖΕΔ. Είναι σημαντικό γιατί η Ελλάδα γίνεται πύλη εισαγωγής εμπορευμάτων αλλά και πολιτιστική πύλη και επιδιώκει να εισαγάγει τεχνογνωσία και καινοτομία, να προωθήσει τις ελληνικές εξαγωγές, τη ναυτιλιακή συνεργασία. Η ελληνική κυβέρνηση, είπε, έχει τη βούληση να προχωρήσει σε στρατηγική σχέση με την Κίνα.

    Ανέφερε, εξάλλου, ότι ολοκληρώνεται με επιτυχία το έτος ναυτικής συνεργασίας και πως μπορούμε να προχωρήσουμε. Επιδιώκουμε, σημείωσε, επισκευές κινεζικών πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία και συνέργειες ελληνικών και κινεζικών ναυτιλιακών εταιρειών.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι ο πρώτος σταθμός στην Ευρώπη στον δρόμο του ΜΖΕΔ και αυτό μπορεί να δημιουργήσει επενδύσεις όπως logistic center στο λιμάνι, υποδομές για συναρμολόγηση προϊόντων και αναβάθμιση του λιμανιού.

    Η προσέλκυση επενδύσεων είναι σημαντική για την ανάκαμψη. Αυτό θέλει εμπιστοσύνη, είπε και τόνισε: «Βγαίνουμε από έναν κύκλο αβεβαιότητας. H Ελλάδα είναι φιλική προς τους επενδυτές που αποσκοπούν στην αμοιβαία επωφελή συνεργασία».

    «Η Ελλάδα» κατέληξε, «είναι ένα δέντρο που έχει τις ρίζες του στη Δύση, αλλά απλώνει κλαδιά σε βορρά, νότο και ανατολή».

    Διαβάστε επίσης:

    Στο Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας

    [02] Ο Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Ναός των Αθηνών επαναλειτουργεί το απόγευμα

    Την ικανοποίησή του εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατήρ Θωμάς Συνοδινός, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού και Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, για την επαναλειτουργία του σήμερα το απόγευμα στις 19.00.

    Έπειτα από μια εκτενή αναφορά στις επισκευές που πραγματοποιήθηκαν βάσει μελετών «με όλη τη βοήθεια της Τέχνης και της Επιστήμης και απεκατεστάθη ο ναός πλήρως και όσον αφορά τη στατική του κατάσταση αλλά και όσον αφορά τον αισθητικό του διάκοσμο», εκτιμά ότι είναι «ομορφότερος από ό,τι ήταν».

    Παράλληλα, γνωστοποιεί την ιστορία του ναού, που οικοδομήθηκε από το υστέρημα ανθρώπων, σε «χρόνια ένδειας για την Ελλάδα, καθότι το 1842 η χώρα μας ήταν καθημαγμένη από τον αγώνα και πτωχή», προκειμένου «ο ναός της τότε πρωτεύουσας να είναι αντάξιος και της φήμης της αρχαίας της πόλεως, αλλά και της ευλαβείας των Αθηναίων». Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει ότι «σε συνεργασία του μητροπολίτου Αθηνών, του βασιλέως Όθωνος και του δημάρχου των Αθηναίων, ξεκίνησε ο ναός, εδαπανήθησαν αρκετά χρήματα? και το 1862 εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε στη λατρεία, ενώ οι τοιχογραφίες κ.ά. ολοκληρώθηκαν το 1893-95».

    Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι «σε αυτό το ναό έχουν λάβει χώρα τα σημαντικότερα γεγονότα όλων των προσωπικοτήτων του έθνους», δηλώνει συγκινημένος και χαρούμενος για την επαναλειτουργία του και «Γιατί μπορεί να είναι μικρός, αλλά όλα του τα στοιχεία είναι καλλιτεχνικά άψογα».

    Εμφατικά, μάλιστα, τονίζει: «Εμείς δεν διαθέτουμε τους Καθεδρικούς, τα Ντουόμο κ.λπ. που έχουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά αυτός ο ναός εκφράζει την Αθήνα της εποχής που κτίστηκε και διαθέτει και σεμνότητα. Η σεμνότητα αυτή στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένα από τα στοιχεία της».

    [03] Π. Τζεντιλόνι: Έχει επιβεβαιωθεί ότι εννέα Ιταλοί έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπανγκλαντές

    «Έχει επιβεβαιωθεί ότι εννέα Ιταλοί έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπανγκλαντές» δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Τζεντιλόνι.

    «Έως τώρα έχει επιβεβαιωθεί ότι εννέα Ιταλοί έχασαν την ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπανγκλαντές», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ρέντσι, Πάολο Τζεντιλόνι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο εστιατόριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση βρίσκονταν έντεκα Ιταλοί. Ένας κατάφερε να απομακρυνθεί και να σωθεί, ενώ η τύχη του ενδέκατου, έως τώρα, αγνοείται.

    Δύο από τα θύματα φέρονται να ήταν επιχειρηματίες από τη βορειανατολική Ιταλία που είχαν πάει στο Μπανγκλαντές για υπογραφή εμπορικών συμφωνιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 July 2016 - 14:32:23 UTC