Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 9 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της», τονίζει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
  • [02] «Ψηφίζουμε Ελλάδα» δηλώνουν Ελληνες επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Αλ. Τσίπρα στην Κίνα
  • [03] Τομάς Πικετί: Μέρκελ και Ολάντ να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ και Podemos
  • [04] Πιο ελκυστικό οικονομικό κέντρο έναντι του City στο Λονδίνο θέλει να κάνει η Γαλλία το Παρίσι
  • [05] Ισόβια κάθειρξη στους κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα
  • [06] Αλ. Τσίπρας: Η στρατηγική της Κίνας για εμπορική και οικονομική διασύνδεση με την Ευρώπη, περνάει από την Ελλάδα

  • [01] «Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της», τονίζει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ

    Την έντονη ανησυχία και δυσφορία του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε ο εκπρόσωπος Ευστράτιος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το σημερινό κάλεσμα σε μουσουλμανική προσευχή μέσα από τον χώρο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

    Ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι η πράξη αυτή είναι «ένα ακόμη βήμα που υπονομεύει τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και που προφανώς δεν συνάδει με τις αρχές που οφείλουν να διέπουν ένα σύγχρονο, κοσμικό κράτος».

    Το υπουργείο Εξωτερικών, όπως επισήμανε ο κ. Ευθυμίου, έχει κατ' επανάληψη τονίσει με σειρά ενεργειών του, με σκοπό την ενημέρωση κρατών και διεθνών οργανισμών, ότι «η απόπειρα αλλαγής χρήσης από μουσείο σε τέμενος της Αγίας Σοφίας που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, είναι ένα διεθνές ζήτημα. Ένα ζήτημα μείζονος σημασίας που άπτεται της προστασίας της ταυτότητας ενός μνημείου που ανήκει στον πανανθρώπινο πολιτισμό».

    «Αυτό πρέπει να το αντιληφθεί πρώτη από όλους η Τουρκία» σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ και κάλεσε τη γειτονική χώρα, για άλλη μια φορά, «να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού και να σταματήσει να υποστηρίζει αναχρονιστικές και ακατανόητες δραστηριότητες» και «να επιδείξει, επιτέλους, τον απαιτούμενο σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για σεβασμό του συνόλου των μνημείων που βρίσκονται στην επικράτειά της, χριστιανικών ή μη».

    [02] «Ψηφίζουμε Ελλάδα» δηλώνουν Ελληνες επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Αλ. Τσίπρα στην Κίνα

    «Ψηφίζουμε Ελλάδα, διότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν φθάσει σε ένα σημαντικό επίπεδο και δημιουργούν προϊόντα υψηλής ποιότητας» δηλώνει στον απεσταλμένο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Κίνα ο Νίκος Κουτσιανάς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apivita και ο Βασίλης Θεοχαράκης, επικεφαλής του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου, συμπληρώνει: «Υπάρχει έδαφος για την ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματική σχέσεων Ελλάδας-Κίνας».

    Λίγη ώρα, αφότου η ελληνική αντιπροσωπεία υπουργών και επιχειρηματιών με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έφθασε στην Κίνα, οι δυο γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προδιαθέτουν για το πλαίσιο των συνομιλιών τους με την πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία της χώρας των περίπου 1,360 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

    Στόχος των 40 Ελλήνων επιχειρηματιών είναι η περαιτέρω ανάπτυξη διμερών σχέσεων. «Το ταξίδι είναι σημαντικό, μεταξύ άλλων και για να δείξουμε τη συμβολή της επιχειρηματικότητας, σε αυτό το ταξίδι του πρωθυπουργού που είναι πολύ σημαντικό» δηλώνει στον απεσταλμένο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουτσιανάς.

    Την ίδια στιγμή, όμως, το βλέμμα του δεν παύει να είναι στραμμένο και στην κατάκτηση της ίδιας της ελληνικής αγοράς: «Χρειάζεται να ξαναδούμε το Είναι μας. Να ξαναδούμε την Ελλάδα. Όλοι μας. Το κοινωνικό σύνολο να πρωτοστατήσει «ψηφίζοντας», αγοράζοντας καθημερινά ελληνικά προϊόντα. Το πιο σημαντικό είναι να πουλήσουμε τα προϊόντα μας πρώτα και κύρια στον τόπο μας. Δηλαδή εμείς οι ίδιοι πρέπει να ψηφίσουμε Ελλάδα. Διότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν φθάσει σε μια ποιότητα σημαντική, με τις διαφοροποιήσεις που έχει ο καθένας μας. Όμως, είναι τραγικό, για παράδειγμα τα ελληνικά βότανα να έχουν μερίδιο αγοράς μόλις 4%, τα ελληνικά καλλυντικά 7% ή τα φάρμακα 8% μέσα στην Ελλάδα Το δεύτερο σημαντικό είναι η επιχειρηματικότητα».

    «Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι η κοινωνία, η επιχειρηματικότητα και η πολιτική πρέπει να ξαναβρούν τις αξίες τους» σημειώνει και προσθέτει μιλώντας για τη σχέση πολιτικής και επιχειρηματικότητας: «Είναι καιρός να ξαναδιδάξουμε πολιτισμό και επιχειρηματικότητα. Οι πολιτικοί πρέπει να ξανασκεφθούν ότι δεν συνιστά πολιτική η αντιπολίτευση. Πρέπει να κάτσουν όλοι μαζί στο τραπέζι, στη λογική της συναίνεσης. Χρειάζεται πρόγραμμα, χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο, κοστολογημένο και προτεραιοποιημένο, με προτεραιότητα στον τουρισμό».

    Σχολιάζοντας σκωπτικά το δρόμο που παγκοσμίως έχει πάρει η επιχειρηματικότητα σημειώνει ότι «η επιχειρηματικότητα που έχουμε δημιουργήσει, δεν οδηγεί πουθενά. Παγκοσμίως. Έχει οδηγήσει μόνο σε παγκόσμιο χρέος 200 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η επιχειρηματικότητα δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται».

    [03] Τομάς Πικετί: Μέρκελ και Ολάντ να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ και Podemos

    Η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ είναι μια ευρωπαϊκή καταστροφή. Η Γερμανία συμπεριφέρεται ως παντογνώστης και φέρει την κύρια ευθύνη για το Brexit. Το Βερολίνο έβαλε θηλιά γύρω από τον λαιμό των χωρών της νότιας Ευρώπης. Φρανσουά Ολάντ και ¶γγελα Μέρκελ πρέπει να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Podemos. Να γίνει αναστολή καταβολής χρεών του Νότου μέχρι να αρχίσουν να αναπτύσσονται, είπε μεταξύ άλλων ο διάσημος Γάλλος οικονομολόγος Τομάς Πικετί σε συνέντευξή του στο ευρωπαϊκό δίκτυο LENA (Leading European Newspaper Alliance), στο οποίο ανήκει και η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

    Τι θα συμβούλευε ο Τομάς Πικετί τον Γάλλο Πρόεδρο και τη Γερμανίδα καγκελάριο, αν τους είχε απέναντί του; «Θα έκανα έκκληση και στους δύο και θα τους έλεγα: Στηριχτείτε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Podemos. Δεν είναι τέλειοι, δεν έχουν καμιά εμπειρία, αλλά είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνοι από τους Βρετανούς, Ούγγρους και Γάλλους δεξιούς λαϊκιστές, διότι αυτοί τουλάχιστον σκέπτονται διεθνιστικά. Εκτός αυτού, η Μέρκελ και ο Ολάντ θα πρέπει να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην Ισπανία και τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ότι χρειαζόμαστε ένα μορατόριο, μια συμφωνία προσωρινής αναστολής της πληρωμής των χρεών για όσο διάστημα δεν υπάρχει ανάπτυξη».

    Ο Γάλλος οιονομολόγος, ο οποίος είχε προειδοποιήσει από την έναρξη της ελληνικής κρίσης για πιθανή κατάρρευση της Ευρώπης, υποστήριξε επίσης ότι «το Βrexit είναι μια πολιτική καταστροφή, κυρίως για τους νέους. Στην Ευρώπη παίζουμε εδώ και χρόνια με τη φωτιά. Παραδόξως, όμως, η έξοδος ήρθε από μια χώρα η οποία δεν είναι μέλος της ευρωζώνης. Εν τούτοις είναι δική μας η ευθύνη, διότι η Ευρώπη απέτυχε στην αντιμετώπιση της χειρότερης οικονομικής κρίσης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, διότι μετατρέψαμε την κρίση του 2008, η οποία ήρθε από έξω, σε ευρωπαϊκή κρίση, διότι κάναμε την αμερικάνική κρίση μια συλλογική κρίση χρέους η οποία δεν λέει να τελειώσει. Και ενώ οι ΗΠΑ ανέκαμψαν, προκαλέσαμε στην ευρωζώνη μια δεύτερη ύφεση».

    Ο Τομάς Πικετί εξήγησε και το γιατί: «Επειδή πήραμε τις λάθος αποφάσεις. Θέλαμε να εξαλείψουμε τα ελλείμματα όσο γίνεται πιο γρήγορα, και έτσι καταπνίξαμε εν τη γενέσει της την ανάπτυξη. Ελπίζω ότι οι ηγέτες των κυβερνήσεων, κυρίως η ¶γγελα Μέρκελ, θα το αντιληφθούν τώρα και θα αλλάξουν τη στάση τους».

    Για το ποιος φέρει την ευθύνη του Brexit o Πικετί απάντησε: «Την κύρια ευθύνη για το Brexit τη φέρουν οι Βρετανοί πολιτικοί, αλλά η Γερμανία και η Γαλλία έχουν επίσης ευθύνη. Επέτρεψαν για καθαρά εγωιστικούς λόγους να βυθιστεί η Ευρώπη όλο και βαθύτερα στην κρίση».

    [04] Πιο ελκυστικό οικονομικό κέντρο έναντι του City στο Λονδίνο θέλει να κάνει η Γαλλία το Παρίσι

    Η Γαλλία επεξεργάζεται τρόπους προκειμένου να καταστήσει το Παρίσι πιο ελκυστικό οικονομικό κέντρο έναντι του City στο Λονδίνο, μετά την απόφαση των Βρετανών ν' αποχωρήσουν από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

    ?Γνωρίζουμε ότι οι όμιλοι που έχουν την έδρα τους στο City, σχεδιάζουν την εγκατάστασή τους στο Δουβλίνο, στο ¶μστερνταμ, στη Φραγκφούρτη και στο Παρίσι. Επεξεργαζόμαστε μέτρα τα οποία μπορούν να μας κάνουν περισσότερο ελκυστικούς. Κυρίως στη φορολογία, αλλά και στο καθεστώς των ξένων πολιτών,? δήλωσε ο Βαλς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ?Le Parisien.?

    ?Λέω στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες: Καλώς Ήρθατε στο Παρίσι! Ελάτε να επενδύσετε στη Γαλλία,? δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    [05] Ισόβια κάθειρξη στους κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα

    Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο στους δύο κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2015 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη.

    Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Έδρας, έκρινε ομόφωνα ένοχους για την ανθρωποκτονία του συγγραφέα, τον 27χρονο Στεφάν Ματασαρεάνου και τον 30χρονο Κοσμίν Γκαϊτάν, ρουμανικής υπηκοότητας, επιβάλλοντας στον καθένα ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον ποινή 4 ετών για απόπειρα ληστείας. Ομόφωνα επίσης το δικαστήριο απάλλαξε τον νεαρότερο κατηγορούμενο από την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.

    Λαϊκοί και τακτικοί δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και δέχθηκαν το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος των δύο, σύμφωνα με το οποίο την επίμαχη βραδιά χτύπησαν άγρια μέχρι θανάτου τον λογοτέχνη στο σπίτι του, στην οδό Ζακύνθου 3 στην Κυψέλη, επειδή αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα.

    Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε και στους δύο καταδικασθέντες κλάματα. Φίλοι και συγγενείς του συγγραφέα που βρέθηκαν στο Κακουργιοδικείο για να ακούσουν την απόφαση αισθάνθηκαν δικαιωμένοι με την κρίση των δικαστών, καθώς υπήρξε έντονη φόρτιση νωρίτερα στην αίθουσα, όταν ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος ενός εκ των δύο κατηγορουμένων ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικού για τον εντολέα του λέγοντας πως η πράξη του «μπορεί να έσωσε άλλα παιδιά από τον εκμαυλισμό». Όπως είπε ο συνήγορος του 30χρονου προκαλώντας αντιδράσεις στο δικαστήριο: «Να παίρνεις ένα 16χρονο, να το χαρτζιλικώνεις και να του λες "έλα να σου μάθω πως γίνονται κάποια πράγματα... ". Αυτό είναι εκμαυλισμός. Ποιος ξέρει πόσα άλλα παιδιά?».

    [06] Αλ. Τσίπρας: Η στρατηγική της Κίνας για εμπορική και οικονομική διασύνδεση με την Ευρώπη, περνάει από την Ελλάδα

    «¶ξονας και κορμός της ελληνοκινεζικής συνεργασίας είναι το λιμάνι του Πειραιά και προσδοκούμε γύρω από αυτό τον άξονα να αναπτύξουμε μία πολυδιάστατη οικονομική, εμπορική και πολιτιστική συνεργασία» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους Έλληνες επιχειρηματίες που συνοδεύουν την κυβερνητική αποστολή στο Πεκίνο.

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία και επενδύουμε σε σημαντικές προσδοκίες σε αυτό το ταξίδι, ένα ταξίδι για το οποίο έχουμε δουλέψει αρκετά εντατικά, πολλούς μήνες, σε διαρκή συνεργασία και διαπραγμάτευση με την κινεζική πρεσβεία στην Ελλάδα, πολλές φορές όχι εύκολη, προσπαθώντας να ολοκληρώσουμε τον άξονα, τον κορμό της ελληνοκινεζικής συνεργασίας, που είναι το λιμάνι του Πειραιά, καθότι προσδοκούμε, γύρω απ' αυτό τον άξονα να αναπτύξουμε μια πολυδιάστατη, οικονομική, εμπορική, πολιτιστική συνεργασία, με μία χώρα που αποτελεί μία οικονομική υπερδύναμη, μια χώρα που τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει, ίσως, τον βασικό παράγοντα των εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο».

    Ο κ. Τσίπρας επισήμανε εξάλλου, ότι η συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα είναι στρατηγικής σημασίας «διότι η Ελλάδα έχει εξαιρετικά σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο πρέπει να το αξιοποιήσουμε: τη γεωγραφική της θέση» και αυτήν τη στιγμή, είπε, «ίσως είναι από τα ελάχιστα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα που πρέπει να αναπτύξουμε, να αξιοποιήσουμε». «Και δεν θα αναφερθώ βεβαίως μονάχα στη δυνατότητα που έχουμε μετατρέποντας τη χώρα σε ενεργειακό κόμβο ή αξιοποιώντας το φυσικό περιβάλλον, τον τουρισμό και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά αναφέρομαι ιδιαίτερα στον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας».

    Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στα κινεζικά σχέδια επισήμανε ότι «στρατηγικός στόχος της Κίνας το επόμενο διάστημα, είναι αυτό που ονομάζουν "Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος", σε συνέχεια της στρατηγικής ανάδειξης του δρόμου του μεταξιού. Και η εξαιρετική σύμπτωση είναι πως σε ό,τι αφορά το "one road", δηλαδή τη θαλάσσια διασύνδεση της Κίνας με τον δυτικό κόσμο, η Ελλάδα είναι πρώτος ευρωπαϊκός σταθμός, όμως και σε ό,τι αφορά τη ζώνη τη σιδηροδρομική και την οδική, πάλι η Ελλάδα είναι ο πρώτος σημαντικός δρόμος στην Ευρώπη, άρα η στρατηγική της Κίνας να αναπτύξει την οικονομική συνεργασία και τη διασύνδεσή της εμπορική και οικονομική με τον δυτικό κόσμο και με την Ευρώπη περνάει μέσα από την Ελλάδα. Η Ελλάδα, λοιπόν μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικά σημαντικό κόμβο διαμετακομιστικό, έναν πυλώνα που θα γεφυρώνει τον δυτικό κόσμο και την Ευρώπη, με την Κίνα, μια παγκόσμια υπερδύναμη. Αυτό περνάει βεβαίως μέσα από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά δεν πρέπει να σταματήσει εκεί».

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ψυχή αυτής της συνεργασίας πρέπει να είναι το γεγονός πως δύο χώρες και δύο πολιτισμοί, ο ελληνικός και ο κινεζικός έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό» ανέφερε «και πρέπει να το αξιοποιήσουμε».

    «Θα έλεγα» τόνισε «ότι ανοίγονται δυνατότητες που πρέπει να δούμε πώς θα τις αξιοποιήσουμε» και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι «η επόμενη μέρα της συνεργασίας στον Πειραιά ανοίγει τη συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου προς τη δυτική Ευρώπη, αλλά και μια σειρά από άλλες συνεργασίες».

    Η Ελλάδα γίνεται πύλη της Κίνας στην Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο κινεζικό δίκτυο CCTV2

    Η συμφωνία με την COSCO είναι αμοιβαία επωφελής, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV2. Επισήμανε ότι η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας. Η Ελλάδα είπε, είναι σε στρατηγική θέση και γίνεται πύλη εισαγωγής εμπορευμάτων αλλά και πολιτιστική πύλη.

    Έκανε αναφορά σε ολοκληρωμένα επενδυτικά σχέδια που εκπονεί η Ελλάδα, αλλά και στις δυνατότητες συνεργασίας στον τουρισμό και τον πολιτισμό. Αναφέρθηκε επίσης στη μακρά πολιτισμική παράδοση, κοινό χαρακτηριστικό των δύο λαών.

    Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η Ελλάδα αποφάσισε να γίνει μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων για τη δυνατότητα χρηματοδότησης ελληνικών επενδύσεων σε ασιατικές χώρες και ασιατικών στην Ελλάδα. Υπάρχει επίσης προοπτική να συνεργαστεί η Ελλάδα και με την τράπεζα των Brics.

    Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συμφωνία Ελλάδας- Θεσμών και στο θέμα της μείωσης του χρέους είπε ότι «τα δύσκολα είναι πίσω μας. Ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή. Έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση. Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για τη μείωση του χρέους, προϋπόθεση για την επενδυτική εμπιστοσύνη». Ανέφερε ότι το Β΄ εξάμηνο του 2016 η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη, πως υπάρχει εκτίμηση για 3% το 2017 και ότι όραμα της κυβέρνησης είναι η σταθερή επιστροφή στην ανάπτυξη.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 July 2016 - 16:32:31 UTC