Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γ. Κουμουτσάκος, για τις δηλώσεις του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ στην «Καθημερινή»
  • [02] To μήνυμα του Αλ. Τσίπρα για την "χρυσή" διάκριση της Κ.Στεφανίδη
  • [03] Καλό σου ταξίδι Νίκο Μεγαδούκα
  • [04] ΗΠΑ: Ο δράστης του μακελειού στο Ντάλας είχε και "άλλα καταστροφικά σχέδια"

  • [01] Ο Γ. Κουμουτσάκος, για τις δηλώσεις του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ στην «Καθημερινή»

    «Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για το «plan Χ», την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης ακόμα και την εμπλοκή του Στρατού και τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες του εγχειρήματος, όπως τώρα παραδέχεται ένας από τους βασικούς συντάκτες του σχεδίου, επιβάλλουν στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσουν, άμεσα, πλήρεις απαντήσεις και εξηγήσεις» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β'Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το «plan Χ» κ. Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ στην εφημερίδα «Καθημερινή».

    «Επιβάλλουν προπάντων την αποδοχή της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και ουσιαστικές απαντήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκούμε» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος και επισημαίνει πως «το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα και ο κ. Καμμένος μιλούσε μπροστά του για δημοκρατικό Στρατό και δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμειςπου διασφαλίζουν την σταθερότητα στο εσωτερικόδεν αφήνουν πλέον αμφιβολία.

    «Για πρώτη φορά μετά την πτώση της χούντας κάποιοι σχεδίαζαν και πάντως δεν απέκλειαν ακόμα και την παρουσία του Στρατού στους δρόμους.

    Μετά από όλα αυτά υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να μην απαιτεί να μάθει τι ακριβώς συνέβη εκείνη την σκοτεινή περίοδο;» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ.Κουμουτσάκος.

    [02] To μήνυμα του Αλ. Τσίπρα για την "χρυσή" διάκριση της Κ.Στεφανίδη

    "Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Με επιμονή και συστηματική προσπάθεια έκανε την Ελλάδα υπερήφανη", είναι το μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    [03] Καλό σου ταξίδι Νίκο Μεγαδούκα

    Ένας δικός μας άνθρωπος, ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγαδούκας, «έφυγε» σήμερα ξαφνικά βυθίζοντας στη θλίψη όλους τους συναδέλφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ .

    Ο Νίκος Μεγαδούκας γεννήθηκε στη Ζάκυνθο στις 14 Νοεμβρίου 1958 και σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με άρθρα ιστορικού, πολιτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου στην τοπική εφημερίδα της Ζακύνθου «Ελεύθερη Φωνή», μεταφράσεις στην εφημερίδα «Αυγή», βιβλιοκριτική στο περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος» και άρθρα στο περιοδικό «Information»΄.

    Από το Μάρτιο του 1982 μέχρι την συνταξιοδότησή του εργαζόταν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ως συντάκτης στο εξωτερικό δελτίο, ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης, ως γενικός αρχισυντάκτης και αρχισυντάκτης του Πολιτικού Τμήματος και ως διευθυντής του Πολιτικού τμήματος.

    Εργάσθηκε επίσης ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» , ως αρχισυντάκτης στον ραδιοφωνικό σταθμό TOP ? FM του «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη» (ΔΟΛ), ως πολιτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας και ως πολιτικός συντάκτης του ιδιωτικού ραδιοσταθμού ΩΧ ? FM.

    ?Ήταν ανταποκριτής στην Αθήνα του κυπριακού ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού «SUPER ?FM» , του κυπριακού ιδιωτικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Ο ΛΟΓΟΣ», του ελληνικού προγράμματος του κρατικού ραδιοσταθμού της Αυστραλίας SBS, της κυπριακής εφημερίδος «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» και του «Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου» (ΡΙΚ).

    Ως απεσταλμένος του ΑΠΕ είχε μετάσχει σε δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και των Βαλκανίων, στις ΗΠΑ, σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, στο Μεξικό, στην Ινδία, στην Αυστραλία, στην Νότιο Κορέα, στην Ιαπωνία κ.α. συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό των Eξωτερικών. Είχε επίσης «καλύψει» Συνόδους Κορυφής της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ κλπ.

    Έγραψε άρθρα για τη νεότερη ελληνική και παγκόσμια ιστορία στο ένθετο περιοδικό «ΡΕΠΟΡΤΕΡ» της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας, αναλυτικό άρθρο για την ελληνική Ιστορία 1944 ? 1999 στο περιοδικό «HERMES», συλλεκτική έκδοση του ΑΠΕ, άρθρο υπό τον τίτλο «Η κάθοδος της Ζακύνθου στην Κόλαση» στο ΒΗΜΑ (ειδικό ένθετο αφιέρωμα της εφημερίδος για την 50η επέτειο των σεισμών στα Ιόνια Νησιά το 1953) , το εισαγωγικό σημείωμα στο φωτογραφικό Λεύκωμα των εκδόσεων «Έντυπο» της Ζακύνθου «Ράγισε η φλούδα του Ροδιού» για τους σεισμούς του 1953 και άρθρο στο αφιέρωμα για τους σεισμούς του 1953 του λογοτεχνικού περιοδικού «ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ» σχετικά με τη συμβολή των ζακυνθινών Προσκόπων στις προσπάθειες για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων στη Ζάκυνθο το 1953.

    Έγραψε επίσης το Μυθιστόρημα «Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΙΚΕΡΩΝΑ», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Νέα Σύνορα Α. Α. Λιβάνη».

    Ήταν Μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ).

    Καλό σου ταξίδι Νίκο.

    [04] ΗΠΑ: Ο δράστης του μακελειού στο Ντάλας είχε και "άλλα καταστροφικά σχέδια"

    O δράστης του μακελειού στο Ντάλας σχεδίαζε να δολοφονήσει αστυνομικούς πολύ πριν από τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών από στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου και είχε «και άλλα καταστροφικά σχέδια», αποκάλυψε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης.

    Ο Μάικα Τζόνσον, ένας 25χρονος που υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό και σκότωσε την Πέμπτη στο Ντάλας πέντε αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους επτά, «είχε και άλλα σχέδια» δεδομένου του οπλοστασίου που ανακαλύφθηκε στην οικία του, επισήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, Ντέιβιντ Μπράουν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    Η αστυνομία βρήκε στην κατοικία του στα περίχωρα του Ντάλας, υλικά για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, τουφέκια, σφαίρες και ένα βιβλίο με τακτικές μάχης.

    «Ο ύποπτος είχε εξασκηθεί στην ανατίναξη εκρηκτικών υλικών και τα υλικά (που βρέθηκαν) ήταν αρκετά για να προκαλέσουν καταστροφικές συνέπειες στην πόλη και στην περιοχή βόρεια του Τέξας» πρόσθεσε ο Μπράουν.

    Ο 25χρονος είχε εξάλλου σχεδιάσει το φονικό πολύ πριν από τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών από σφαίρες αστυνομικών, την Τρίτη στη Λουιζιάνα και την Τετάρτη στη Μινεσότα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας.

    «Πιστεύουμε» ότι ο Τζόνσον είχε σχεδιάσει το μακελειό πριν από αυτές τις δύο υποθέσεις «που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει το παραλήρημά του και να επιταχυνθούν τα σχέδιά του» σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπράουν.

    Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών με την αστυνομία, όπου τελικά ο Τζόνσον σκοτώθηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδότησε ένα ρομπότ, «μας έλεγε ψέματα, μας δούλευε, μας κορόιδευε, τραγουδούσε και ζητούσε να μάθει πόσους αστυνομικούς είχε σκοτώσει, έλεγε ότι ήθελε να σκοτώσει περισσότερους και ότι είχε μαζί του βόμβες» περιέγραψε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντάλας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 July 2016 - 16:32:25 UTC