Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Κουρουμπλής: Το έλλειμμα του μπόνους στον εκλογικό νόμο μπορεί να καλυφθεί από τον λαό
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Στόχος η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Αραβικών Εμιράτων
  • [03] Βελτίωση προσδοκιών για την ελληνική οικονομία το β' τρίμηνο του 2016
  • [04] Ρ. Αντωνοπούλου στο "Πρακτορείο 104,9 FM": Την ερχόμενη εβδομάδα "βγαίνει στον αέρα" το β' μέρος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας
  • [05] Τουλάχιστον 10 νεκροί σε σύγκρουση αμαξοστοιχιών στη νότια Ιταλία
  • [06] Τουλάχιστον εννέα νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, στο Ιράκ
  • [07] Αυστραλία: Καταδικάστηκε 43χρονος για στρατολόγηση νέων μελών του ISIS
  • [08] Α.Μέρκελ: Δεν υπάρχει πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. χωρίς αποδοχή των βασικών ελευθεριών
  • [09] Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μαρωνίτης
  • [10] Αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες στη Δωδώνη σε επτά γλώσσες
  • [11] Στόχος η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Αραβικών Εμιράτων
  • [12] Πληρωμές των αγροτών και σχεδιασμό νέας αγροτικής πολιτικής, ανήγγειλε ο Β. Αποστόλου
  • [13] Την Πέμπτη η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
  • [14] «Δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών»
  • [15] Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Volkswagen ανακοίνωσε η Γ. Γρ. Βιομηχανίας
  • [16] Ανήσυχοι οι ξενοδόχοι της Αθήνας από την πτώση της τουριστικής κίνησης στα ξενοδοχεία της Αθήνας

  • [01] Π. Κουρουμπλής: Το έλλειμμα του μπόνους στον εκλογικό νόμο μπορεί να καλυφθεί από τον λαό

    «Το έλλειμμα του μπόνους στον εκλογικό νόμο μπορεί να καλυφθεί από τον λαό» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής αναφερόμενος στην απλή αναλογική και εξήγησε ότι ο λαός μπορεί να ενισχύσει οποιοδήποτε κόμμα επιθυμεί, εάν θέλει να τον κυβερνήσει.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε πως οι μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν απέτρεψαν την οικονομική κρίση, ενώ υποστήριξε πως έως τις 20 Ιουλίου είναι μεγάλος πολιτικός χρόνος για να βρεθούν οι 3 ψήφοι που απαιτούνται για να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 200 βουλευτών και να ισχύσει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής από τις ερχόμενες εκλογές.

    Επισήμανε, πάντως, ότι η Αριστερά εδώ και 40 χρόνια μιλά για την απλή αναλογική -αν και συμφώνησε ότι έχει αλλάξει το πολιτικό περιβάλλον καθώς η χώρα έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα- και κάλεσε εμμέσως το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει άποψη καθώς είχε προτείνει την απλή αναλογική με πρόταση νόμου.

    Σε ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση για μεγάλο συνασπισμό (σ.σ. κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ) στην Ελλάδα είπε πως με τα σημερινά δεδομένα «δεν το βλέπει» για να συμπληρώσει πως μετά την ψήφιση της απλής αναλογικής δημιουργούνται δυνατότητες συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων.

    Για τη συνταγματική αναθεώρηση και την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό με αυξημένες αρμοδιότητες τάχθηκε υπέρ και τόνισε πως πρέπει όλα τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους και μέσα από διάλογο να υπάρξει συμφωνία για την αναθεώρηση. Απέρριψε τα σενάρια ότι ο πρωθυπουργός σκέπτεται με τις αυξημένες αρμοδιότητες το πολιτικό του μέλλον, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πολύ νέος ο Τσίπρας για να σκέπτεται την Προεδρία της Δημοκρατίας».

    Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ότι ο αριθμός των καναλιών δεν σημαίνει και πλουραλισμό απόψεων ενώ υπογράμμισε πως μετά την εξέλιξη της διαδικασίας θα αποδειχθεί ότι ήταν έωλες οι κατηγορίες ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει δικό της σύστημα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί σε επόμενο χρόνο ο αριθμός των αδειών σε πέντε.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Στόχος η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Αραβικών Εμιράτων

    Στις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στην προοπτική εμβάθυνσης και περαιτέρω ανάπτυξης αυτών των σχέσεων, αναφέρθηκαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, προσθέτοντας: «Εκτιμούμε τις προσπάθειές σας». Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν στην Ελλάδα, μία χώρα που, όπως είπε, παραδοσιακά έχει πολύ καλές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να συμπληρώσει: «Ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε αυτές τις σχέσεις».

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη χώρα μας και μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός, όπως τόνισε, ότι η Ελλάδα προχωράει στην σωστή κατεύθυνση. Επίσης, επεσήμανε ότι η χώρα μας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και ελπίζει ότι με την από κοινού συνεργασία μπορεί να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, να αναζητηθούν και να βρεθούν νέες ιδέες για το πώς μπορούν οι δύο χώρες να διερευνήσουν επενδυτικές προοπτικές και εμβάθυνσης του εμπορίου μεταξύ τους.

    [03] Βελτίωση προσδοκιών για την ελληνική οικονομία το β' τρίμηνο του 2016

    Σημαντική βελτίωση των προσδοκιών των συμβούλων μάνατζμεντ για τα βασικά μεγέθη της οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, καταγράφει έρευνα του Συνδέσμου Συμβούλων Μάνατζμεντ (ΣΕΣΜΑ) για τον δείκτη GMCCI (Greek Management Consultants Confidence Index).

    Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Βασίλειος Ρεγκούζας, πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΣΜΑ, η έρευνα των συμβούλων μάνατζμεντ παρακολουθεί την πορεία της ελληνικής οικονομίας έως τα μέσα του 2016 και προσδιορίζεται από τα εξής:

    - Από τη λήξη της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου και την καταβολή της δόσης που έχει θετική επίπτωση στο οικονομικό κλίμα και ιδιαίτερα στην επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη, στην προσδοκώμενη ταχεία αποκλιμάκωση των capital controls, στην πιο αποφασιστική αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών και στην αποκατάσταση των θετικών ρυθμών πιστωτικής επέκτασης.

    - Από τα αντιαναπτυξιακά δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ τα οποία θα έχουν μεγαλύτερες αντιαναπτυξιακές και αντιμεταρρυθμιστικές επιπτώσεις, διότι ευνοούν την ανάπτυξης της παράλληλης οικονομίας και της παράλληλης εργασίας.

    - Από την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας όπου ειδικότερα σημειώνεται αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, της απασχόλησης των εξαγωγών αγαθών αλλά και των επενδύσεων καθώς και στη συνεισφορά του τουρισμού.

    - Από το brexit το οποίο εκτιμάται ότι θα αφαιρέσει 0,3 ποσοστιαίες μονάδες από την αύξηση του ΑΕΠ το 2016.

    Με όλα αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τον κ. Ρεγκούζα, εκτιμάται ότι το ΑΕΠ το 2016 θα είναι οριακά θετικά περίπου στο 0,4%. Επίσης, τα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα έχουν επίπτωση 1,1% στο ΑΕΠ.

    Σύμφωνα με τον κ. Ρεγκούζα, το οικονομικό και το επιχειρηματικό κλίμα θα επηρεαστεί περισσότερο θετικά από τη λήξη της αξιολόγησης και λιγότερο αρνητικά από τα δημοσιονομικά μέτρα.

    [04] Ρ. Αντωνοπούλου στο "Πρακτορείο 104,9 FM": Την ερχόμενη εβδομάδα "βγαίνει στον αέρα" το β' μέρος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

    Το δεύτερο μέρος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που αφορά 34 δήμους της χώρας με υψηλά ποσοστά ανεργίας, θα αρχίσει να "τρέχει" από την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα καταπολέμησης της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία υπογράμμισε ότι συνολικά, θα απορροφηθούν και θα επιμορφωθούν 42.000 μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας άνω των 50 ετών.

    Όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου, μετά την πρώτη φάση του προγράμματος, που αφορούσε 17 δήμους με υψηλά ποσοστά ανεργίας θα ακολουθήσουν οι επόμενοι 34 και σταδιακά και ανά χρονικά διαστήματα, θα υλοποιηθούν και οι επόμενες φάσεις του προγράμματος που απευθύνεται στους 42.000 ανέργους.

    [05] Τουλάχιστον 10 νεκροί σε σύγκρουση αμαξοστοιχιών στη νότια Ιταλία

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούσθηκαν μετωπικά στη μέση ενός ελαιώνα σήμερα στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    ΗΤουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούσθηκαν μετωπικά στη μέση ενός ελαιώνα σήμερα στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Η αστυνομία διευκρίνισε πως το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ τα δύο τρένα κινούνταν σε μονή σιδηρογραμμή ανάμεσα στις πόλεις Κοράτο και Άντρια.

    Αεροφωτογραφία δείχνει βαγόνια να έχουν συντριβεί από τη μετωπική σύγκρουση, ενώ συντρίμμια είναι διασκορπισμένα και στις δύο πλευρές της σιδηρογραμμής.

    Καθεμιά από τις δύο αμαξοστοιχίες αποτελούνταν από τέσσερα βαγόνια.αστυνομία διευκρίνισε πως το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ τα δύο τρένα κινούνταν σε μονή σιδηρογραμμή ανάμεσα στις πόλεις Κοράτο και Άντρια.

    Αεροφωτογραφία δείχνει βαγόνια να έχουν συντριβεί από τη μετωπική σύγκρουση, ενώ συντρίμμια είναι διασκορπισμένα και στις δύο πλευρές της σιδηρογραμμής.

    Καθεμιά από τις δύο αμαξοστοιχίες αποτελούνταν από τέσσερα βαγόνια.

    [06] Τουλάχιστον εννέα νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, στο Ιράκ

    Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν καιάλλοι 32 τραυματίστηκαν σήμερα, όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχθηκε σε προάστιο στα βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και ιατρικές πηγές.

    Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη του αυτοκινήτου στη Ρασιντίγια, ενώ συνήθως το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποιεί επιθέσεις αυτού του τύπου τόσο στην πρωτεύουσα του Ιράκ, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

    Οι αρχές στη Βαγδάτη έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής από την 3η Ιουλίου, όπου εκδηλώθηκε τρομοκρατική επίθεση, με συνέπεια το θάνατο 292 ανθρώπων, στην πιο αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στο Ιράκ, από την πτώση του Σαντάμ Χουσείν, πριν από 13 χρόνια..

    [07] Αυστραλία: Καταδικάστηκε 43χρονος για στρατολόγηση νέων μελών του ISIS

    Δικαστήριο της Αυστραλίας καταδίκασε σήμερα τον Χαμντί Αλ Κουντσί που κατάγεται από το Σίδνεϊ για τη στρατολόγηση έξι νέων, προκειμένου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να πολεμήσουν στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους και της αλ Κάιντα στη Συρία.

    Ο 42χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το δικαστήριο για το ρόλο που είχε στη στρατολόγηση των νέων μελών, το 2013.

    Σύμφωνα με το νέο αντιτρομοκρατικό νόμο που ψηφίστηκε το 2014, οι Αυστραλοί πολίτες είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης άνω των 10 ετών, εάν αποδεχτεί ότι ταξίδεψαν στο εξωτερικό και σε περιοχές όπου δραστηριοποιείται το Ισλαμικό Κράτος, όπως η πόλη Ράκκα στη Συρία.

    [08] Α.Μέρκελ: Δεν υπάρχει πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. χωρίς αποδοχή των βασικών ελευθεριών

    Να ξεκαθαρίσει σύντομα τη θέση της σε ό,τι αφορά το πώς θέλει να διαμορφώσει τη μελλοντική σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Βρετανία η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι ειδικά η πρόσβαση στην εσωτερική αγορά συνεπάγεται και αποδοχή της ελευθερίας μετακίνησης του εργατικού δυναμικού. Επανέλαβε δε τη θέση της για περισσότερη ανταγωνιστικότητα, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική σταθερότητα στην Ευρώπη.

    Η κυρία Μέρκελ παραδέχθηκε ότι είναι δυσάρεστο το γεγονός ότι η Βρετανία αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ε.Ε. και έκανε λόγο για «ορόσημο», αλλά πρόσθεσε ότι η ίδια είναι πεπεισμένη πως η Ε.Ε. είναι αρκετά ισχυρή ώστε να το ξεπεράσει. Εναπόκειται τώρα στην Βρετανία να ενημερώσει επισήμως την E.Ε. για την επιθυμία της να αποχωρήσει, επανέλαβε η καγκελάριος, τονίζοντας ότι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν μόνο εφόσον θα έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα από το Λονδίνο.

    [09] Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μαρωνίτης

    Ένας σπουδαίος δάσκαλος, ο Δημήτρης Μαρωνίτης, έφυγε το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 87 χρόνων. H κηδεία τουθα γίνει την Πέμπτη 14 Ιουλίου, στις 11.00π.μ., από το Α' Νεκροταφείο της Αθήνας.

    Φιλόλογος, δοκιμιογράφος, ο μεταφραστής της Ιλιάδας, της Οδύσσειας, του Αίαντα, έγραψε βιβλία, μονογραφίες και άρθρα για τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τον Σοφοκλή, τον Ηρόδοτο, τον Αλκαίο, τη Σαπφώ, ενώ μελέτησε και δημοσίευσε δοκίμια για νεοέλληνες ποιητές.

    Ο Δ.Ν.Μαρωνίτης γεννήθηκε το 1929 στη Θεσσαλονίκη, τέλειωσε το Γυμνάσιο στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστήμιου της πόλης, και συνέχισε σπουδάζοντας Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης. Με υποτροφία της Humboldt-Stiftung συμπλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του σε πανεπιστήμια της Γερμανίας. Το 1962 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο όπου και δίδαξε Αρχαία Ελληνικά από το 1963 έως το 1968 ως εντεταλμένος υφηγητής, στη Φιλοσοφική Σχολή.

    Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας απολύεται και συλλαμβάνεται για τη δράση του. Μέσα στο κελί, παρέμεινε οχτώ μήνες - από τις αρχές του '73 έως τη γενική αμνήστευση- γράφει σε φθαρμένες χαρτοπετσέτες, όταν βρίσκει μολύβι τη «Μαύρη γαλήνη», που πρωτοδημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 1973 στο 8ο και τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Η Συνέχεια», και το 2007, στις εκδόσεις «Το Ροδακιό».

    Στη Φιλοσοφική Σχολή επανέρχεται και παραμένει καθηγητής από το 1975 έως το 1996, ενώ παράλληλα είναι επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Κύπρο, την Αυστρία και τη Γερμανία. Διετέλεσε πρόεδρος και διευθυντής του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από το 1994 έως το 2001 και συντονιστής του προγράμματος "Αρχαιογνωσία και Αρχαιογλωσσία στη Μέση Εκπαίδευση"

    Ο Δημήτρης Μαρωνίτης μετέφρασε την Οδύσσεια και την Ιλιάδα (η Οδύσσεια είναι έργο αγαπησιάρικο, είχε πει. Αντίθετα η Ιλιάδα είναι ακατάδεκτη, δεν δέχεται τα χάδια μας). Έγραψε βιβλία, μονογραφίες και άρθρα για τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τον Σοφοκλή, τον Ηρόδοτο, τον Αλκαίο, τη Σαπφώ, ενώ μελέτησε και δημοσίευσε δοκίμια για νεοέλληνες ποιητές, κυρίως εκπροσώπους της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς, όπως τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Γεώργιο Σεφέρη, τον Τίτο Πατρίκιο, τον Γιάννη Ρίτσο, τον Τάκη Σινόπουλο και τον Μίλτο Σαχτούρη, αλλά και τον Διονύσιο Σολωμό, τον Κ.Π.Καβάφη και τον Γιώργο Χειμωνά.

    [10] Αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες στη Δωδώνη σε επτά γλώσσες

    Η οικουμενικότητα της αρχαίας Δωδώνης αναμένεται να αναδειχθεί, μέσα από μια καινοτόμο θεατρική παράσταση, που θα παρουσιάσουν ο δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο, όπου ηθοποιοί, από οκτώ διαφορετικές χώρες, θα ανεβάσουν αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες .

    Διαφορετικοί κόσμοι ενώνονται για να υπηρετήσουν το αρχαίο ελληνικό δράμα, τη διαχρονικότητά του και κυρίως τη δύναμη του λόγου να παραμένει επίκαιρος και παγκόσμιος.

    Η παράσταση αποτελεί σύνθεση αποσπασμάτων από τιςτραγωδίες, Προμηθέας Δεσμώτης, Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Τρωάδες, Ηλέκτρα, Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Μήδεια και Πέρσαι. Τα αποσπάσματα θα ερμηνευθούν σε επτά διαφορετικές γλώσσες, ελληνικά, αραβικά, ισπανικά, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και σουηδικά.

    Οι ηθοποιοί από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Αίγυπτο, τη Νιγηρία, τη Χιλή και τη Ζιμπάμπουε, βρίσκονται, από το βράδυ της Κυριακής, στη Δωδώνη και ξεκίνησαν τις πρόβες, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Βασίλη Κονταξή.

    Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 20 Ιουλίου και έχει ήδη δοθεί θετική γνωμοδότηση για τη χρήση του από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

    Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και του καλλιτεχνικού σωματείου «Διάζωμα».

    [11] Στόχος η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Αραβικών Εμιράτων

    Στις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στην προοπτική εμβάθυνσης και περαιτέρω ανάπτυξης αυτών των σχέσεων, αναφέρθηκαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, προσθέτοντας: «Εκτιμούμε τις προσπάθειές σας». Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν στην Ελλάδα, μία χώρα που, όπως είπε, παραδοσιακά έχει πολύ καλές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να συμπληρώσει: «Ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε αυτές τις σχέσεις».

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη χώρα μας και μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός, όπως τόνισε, ότι η Ελλάδα προχωράει στην σωστή κατεύθυνση. Επίσης, επεσήμανε ότι η χώρα μας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και ελπίζει ότι με την από κοινού συνεργασία μπορεί να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, να αναζητηθούν και να βρεθούν νέες ιδέες για το πώς μπορούν οι δύο χώρες να διερευνήσουν επενδυτικές προοπτικές και εμβάθυνσης του εμπορίου μεταξύ τους.

    [12] Πληρωμές των αγροτών και σχεδιασμό νέας αγροτικής πολιτικής, ανήγγειλε ο Β. Αποστόλου

    Την νέα αγροτική πολιτική που σχεδιάζει να χτίσει και να εφαρμόσει η κυβέρνηση, παρά τις «αρχιτεκτονικές» δυσκολίες που αντιμετωπίζει, παρουσίασε σήμερα στην Λάρισα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος παράλληλα συνομίλησε με αγρότες της Θεσσαλίας που πήγαν στο «Χατζηγιάννειο» για να ενημερωθούν για τα αγροτικά ζητήματα και τις προοπτικές.

    Όπως είπε ο κ. Αποστόλου, τα θέματα προβληματισμού είναι πολλά, με τις πληρωμές, τις καθυστερήσεις, αλλά και με τις πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί βασισμένες στον ΚΑΠ.

    Στόχος είναι η αγροδιατροφική αλυσίδα και η παραγωγή να γίνουν ένα ενιαίο σύμπλεγμα και τα 5 σημεία στα οποία θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα είναι:

    - Η χορήγηση κονδυλίων άνω των 300 εκατ. ευρώ, που θα διανεμηθούν σε 24.000 νέους αγρότες.

    - Η υπεράσπιση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

    - Η εξυγίανση των εισροών.

    - Η καλύτερη αξιοποίηση των 20 δισ. ευρώ, της περιόδου 2014-2020 που δίδονται σε αγρότες, αλιείς, κτηνοτρόφους κλπ

    - Υποστήριξη της καινοτομίας, η οποία θα ενισχυθεί από ειδικούς συνεργάτες και επιστήμονες.

    Ο κ. Αποστόλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πληρωμές των αγροτών και είπε ότι από το τέλος Ιουνίου άρχισε η πληρωμή για τα σχέδια βελτίωσης, ενώ έως το τέλος Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι καταβολές χρημάτων σε νέους αγρότες, ιδιωτικές επιχειρήσεις-ΟΠΑΑΧ, μικρά δημόσια έργα, συνδεδεμένη σποροπαραγωγή, για το ζωικό κεφάλαιο και σε παραγωγούς που έχει καθυστερήσει ο καθορισμός του «ενεργού γεωργού».

    Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα εξοφληθούν οι εξισωτικές και για τους αγρότες που ήταν στα δείγματα ελέγχου.

    [13] Την Πέμπτη η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Την Πέμπτη, 14 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

    [14] «Δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών»

    «Το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά είναι η επιστροφή της Ελλάδας στην κοινωνική Ευρώπη» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ), για τη διαμόρφωση ενιαίου κοινωνικού μετώπου στα εργασιακά, προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στην κοινωνική Ευρώπη, μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης.

    Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μείωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών». Όπως είπε, τίθεται ζήτημα να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

    «Γι' αυτό το λόγο, οι κοινωνικοί εταίροι συζήτησαν σε ένα περιβάλλον συνεννόησης και κατέληξαν σε σημαντικές συγκλίσεις γύρω από τα θέματα για τα οποία θέλουμε να δημιουργηθεί εθνικό κοινωνικό μέτωπο, το οποίο θα μας βοηθήσει στο να αποκρούσουμε τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις των γνωστών παικτών που θέλουν να συνεχιστεί η απορρύθμιση στην αγορά εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε, «θα υπάρξει κοινό κείμενο εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων, το οποίο θα ζητήσουμε να στηριχθεί και πολιτικά από τα κόμματα». «Έτσι, πιστεύουμε ότι στη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα της επιστροφής της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, για να ενισχυθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας.

    [15] Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Volkswagen ανακοίνωσε η Γ. Γρ. Βιομηχανίας

    Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Volkswagen Up, Polo, Tiguan, Golf, Jetta, Sportvan, Passat CC και E-Golf ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

    Η ενέργεια αφορά 436 αυτοκίνητα που παρήχθησαν από τον Σεπτέμβριο 2015 έως τον Απρίλιο 2016. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα εμπλεκόμενα οχήματα με χειροκίνητη παιδική ασφάλεια, υπάρχει το ενδεχόμενο η ενεργοποιημένη παιδική ασφάλεια να απενεργοποιηθεί χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό, ιδιαίτερα σε έντονα τραντάγματα, με αποτέλεσμα η πόρτα να μπορεί να ανοίξει από μέσα.

    [16] Ανήσυχοι οι ξενοδόχοι της Αθήνας από την πτώση της τουριστικής κίνησης στα ξενοδοχεία της Αθήνας

    Στην παρέμβαση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επεσήμανε, ότι η επανάκαμψη της Αθήνας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, δεν έγινε τυχαία αλλά ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων δράσεων, αλλά και συνεργασίας όλων των φορέων του τουρισμού. Ως βάση για τη συνέχεια της ανοδικής πορείας του προορισμού ο κ. Καμίνης στάθηκε στο τρίπτυχο της ομαλότητας, της σταθερότητας και της ασφάλειας, όπως χαρακτηριστικά είπε. "Η Αθήνα δεν πρέπει να ζήσει στιγμές τους παρελθόντος που έβλαψαν τον τουρισμό", συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στις δράσεις του Δήμου, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι από το Φθινόπωρο θα τρέξει η νέα επικοινωνιακή εκστρατεία του Δήμου για το 2017.

    Στην παρέμβαση του ο κ. Καμίνης εστίασε και στο οξύ ζήτημα της καθαριότητας, που όπως είπε, η γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου, τον εμποδίζει να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού, ενώ μεγάλα είναι τα ζητήματα που προκύπτουν με τους διαγωνισμούς για τις προμήθειες υλικών.

    "Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος έχει άμεση ανάγκη 2.500 κάδων απορριμμάτων και ο προμηθευτής πτώχευσε", με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την άμεση προμήθεια του συγκεκριμένου υλικού για τις ανάγκες του Δήμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 July 2016 - 12:32:35 UTC