Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε επί της αρχής ο νέος εκλογικός νόμος
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ σε Γεννηματά: Η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιλέγει το κρυφτό
  • [03] ΝΔ: Η κυβέρνηση ευθύνεται για το φιάσκο στη δίκη της Ζίμενς
  • [04] Κύκλοι ΥΠΕΞ για το βούλευμα στην υπόθεση SIEMENS
  • [05] Το τελευταίο αντίο στο δημοσιογράφο Νίκο Μεγαδούκα
  • [06] Στους 23 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ιταλία
  • [07] Ο Σάντερς τάχθηκε και επίσημα υπέρ της υποψηφιότητας Κλίντον
  • [08] Τέλη Αυγούστου το πρώτο δίκτυο υδροπλάνων Κέρκυρας - Παξών
  • [09] Πώς λειτουργούσε η μαφία των ναρκωτικών στα Εξάρχεια - Δηλώσεις του Ν. Τόσκα στο «Πρακτορείο FM»

  • [01] Ψηφίστηκε επί της αρχής ο νέος εκλογικός νόμος

    Ψηφίστηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

    "Υπέρ", ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων και κατά η Ν.Δ., η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. "Παρών", δήλωσε το Κ.Κ.Ε ενώ η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

    Στο μεταξύ κατηγορηματική δήλωση ότι δεν θα ψηφίσει το σχέδιο νόμου έκανε μιλώντας στην Επιτροπή, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης.

    "Δεν θα ψηφίσω αυτόν τον ερμαφρόδιτο νόμο, ο οποίος δεν έχει σχέση με την απλή αναλογική", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι, θα υπερψηφίσει το άρθρο για την ψήφο στα 17 και θα ψηφίσει "παρών" στο άρθρο για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ σε Γεννηματά: Η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιλέγει το κρυφτό

    Το κρυφτό επιλέγει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για «πάγωμα» της διαδικασίας ψήφισης του εκλογικού νόμου, ενώ θέτει το ερώτημα, αν "θα συνταχθεί στο πλευρό των συντηρητικών δυνάμεων και του κ. Μητσοτάκη ή θα στηρίξει το πάγιο αίτημα των προοδευτικών δυνάμεων για απλή αναλογική";

    Ειδικότερα, σε σχόλιο που εξέδωσε για τις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά σχετικά με τον εκλογικό νόμο, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

    "Μετά τη στροφή 180 μοιρών στο θέμα του εκλογικού νόμου και την απόρριψη της πρότασης για απλή αναλογική, η κ. Γεννηματά προτείνει τώρα το πάγωμα της διαδικασίας ψήφισης του νόμου. Σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ επιλέγει το κρυφτό. Το ερώτημα, όμως, είναι απλό: θα συνταχτεί στο πλευρό των συντηρητικών δυνάμεων και του κ. Μητσοτάκη ή θα στηρίξει το πάγιο αίτημα των προοδευτικών δυνάμεων για απλή αναλογική;"

    Διαβάστε επίσης:

    «Τα διλήμματα είναι υπαρκτά, αλλά αφορούν Τσίπρα και Μητσοτάκη. Τα παιχνίδια τέλος», δηλώνει η Φ. Γεννηματά για τον εκλογικό νόμο

    [03] ΝΔ: Η κυβέρνηση ευθύνεται για το φιάσκο στη δίκη της Ζίμενς

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ακύρωσης της δίκης που αφορά τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς, αποδίδει η ΝΔ.

    Πηγές της "Συγγρού" έλεγαν ότι "εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη". Πρόσθεταν ότι είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη

    στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

    Οι ίδιες πηγές τόνιζαν την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που δηλητηριάζει, χρόνια τώρα την πολιτική ζωή της χώρας.

    [04] Κύκλοι ΥΠΕΞ για το βούλευμα στην υπόθεση SIEMENS

    «Οι ευθύνες για την καθυστέρηση να αναζητηθούν εκεί που πρέπει, είναι αδιανόητο να αναζητούν κάποιοι να απαλλάσσουν τους εαυτούς τους από τις ευθύνες προσπαθώντας να τις μεταθέσουν αλλού» τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις «ψευδείς και ανυπόστατες» πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ.

    Επισημαίνουν δε με έμφαση «το προφανές»: «Ό,τι ζητήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών να μεταφραστεί, μεταφράστηκε λέξη προς λέξη και μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες».

    ΝΔ: Η κυβέρνηση ευθύνεται για το φιάσκο στη δίκη της SIEMENS

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ακύρωσης της δίκης που αφορά τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς, αποδίδει η ΝΔ.

    Πηγές της "Συγγρού" έλεγαν ότι "εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη". Πρόσθεταν ότι είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη

    στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

    Οι ίδιες πηγές τόνιζαν την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που δηλητηριάζει, χρόνια τώρα την πολιτική ζωή της χώρας.

    [05] Το τελευταίο αντίο στο δημοσιογράφο Νίκο Μεγαδούκα

    Όλοι ήταν εκεί, στο Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στην Ζάκυνθο, για να αποχαιρετήσουν τον δημοσιογράφο Νίκο Μεγαδούκα, ο οποίος στα πενήντα οχτώ του χρόνια, τόσο ξαφνικά, έφυγε από την ζωή προκαλώντας πόνο σε συγγενείς και φίλους και κάνοντας ακόμα φτωχότερη την οικογένεια του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου ειδήσεων αλλά και όλου του δημοσιογραφικού κόσμου.

    Το τελευταίο αντίο στο Νίκο, ο οποίος προδόθηκε από την καρδιά του, είπαν η σύντροφός του Αννέτα Καββαδία, η κόρη του Λουκία, η αδερφή του Μαίρη, συγγενείς, φίλοι, μεταξύ των οποίων ο βουλετής Σταύρος Κοντονής, συνάδελφοι δημοσιογράφοι που ήρθαν από την Αθήνα και συμμαθητές από την Ζάκυνθο.

    Εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου ειδήσεων, αποχαιρέτισε τον Νίκο ο πρόεδρος του Πρακτορείου Μιχάλης Ψύλος, ο οποίος στον επικήδειο λόγο του εξήρε το ήθος και την εργατικότητα του Νίκου Μεγαδούκα .

    «Αλήθεια πως είναι να αποχαιρετάς έναν φίλο, έναν συνάδελφο με τον οποίο ως χθες συζητούσες, σχεδίαζες, οραματιζόσουν μαζί ;

    Δεν χρειαζόταν να φύγεις για να έρθει ο έπαινος, η αναγνώριση. Τα είχες όλα αυτά εν ζωή Μεγαδούκα .Έφυγες όμως την ώρα που όλοι σε χρειαζόμασταν.

    Καλό σου ταξίδι, ακριβέ μου φίλε!

    Χαιρετισμούς στον Ανδρέα τον Χριστοδουλίδη, σε όλη την παρέα του ΑΠΕ που άρχισε εδώ και λίγα χρόνια να παίρνει αναίτια ο θάνατος», ανέφερε ο Μ.Ψύλος.

    Μετά το πέρας της Εξόδιου Ακολουθίας όλοι, συνόδευσαν την σορό του Νίκου Μεγαδούκα στην τελευταία κατοικία στο Α' Νεκροταφείο Ζακύνθου, όπου και κηδεύτηκε μέσα σε κλίμα οδύνης.

    [06] Στους 23 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ιταλία

    Αυξήθηκε στους είκοσι τρεις νεκρούς και πενήντα τραυματίες, ο απολογισμός του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα στην Κάτω Ιταλία.

    Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο απολογισμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη οριστικός. Στο μεταξύ, η εισαγγελία της πόλης Τράνι, κοντά στο Μπάρι, ξεκίνησε έρευνα κατά αγνώστων με την κατηγορία πολλαπλής ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σιδηροδρομική τραγωδία.

    Ο ένας μηχανοδηγός, όπως έγινε γνωστό, έχασε την ζωή του, ενώ ο δεύτερος, μέχρι αυτή την στιγμή, αγνοείται.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.

    [07] Ο Σάντερς τάχθηκε και επίσημα υπέρ της υποψηφιότητας Κλίντον

    O γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς τάχθηκε και επίσημα στο πλευρό της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον σημειώνοντας πως είναι κρίσιμο για τους Δημοκρατικούς -ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη αυτού του μήνα-να συσπειρωθούν για να νικήσουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

    Η Κλίντον «είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία και σκοπεύω να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι θα γίνει η νέα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», δήλωσε επευφημούμενος ο Σάντερς σε κοινή προεκλογική συγκέντρωση στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ.

    Η Κλίντον ελπίζει πως η κοινή τους εμφάνιση θα την βοηθήσει να πάρει με το μέρος της τους υποστηρικτές του Σάντερς. Όμως, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, μόλις το 40% των υποστηρικτών του Σάντερς δήλωσαν πως θα υποστηρίξουν την Κλίντον.

    [08] Τέλη Αυγούστου το πρώτο δίκτυο υδροπλάνων Κέρκυρας - Παξών

    Ξεκινά τον Αύγουστο το πρώτο δίκτυο υδροπλάνων Κέρκυρας - Παξών, σύμφωνα με τις δηλώσεις της γενικής γραμματέως επί θεμάτων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Πέτης Πέρκα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο, το Ιόνιο και ειδικά η Κέρκυρα και οι Παξοί θα είναι τα πρώτα μέρη στη χώρα, που θα πετάξει υδροπλάνο.

    Ως υπουργείο έχουμε φροντίσει για το κομμάτι της αδειοδότησης, είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο και θα τολμούσα να πω ότι ακόμη και φέτος το καλοκαίρι, τέλη Αυγούστου, θα πετάξει το πρώτο υδροπλάνο» δήλωσε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική γραμματέας επί θεμάτων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Πέτη Πέρκα. που βρέθηκε στην Κέρκυρα, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους αρμοδίους εμπλεκόμενους φορείς και να διευθετήσει τις εκκρεμότητες που υπήρχαν ,για το ξεκίνημα της λειτουργίας του πρώτου υδατοδρομίου στην Ελλάδα.

    «Οι αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων Κέρκυρα και Παξών είναι «ώριμες». Βέβαια είχαμε να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα. Καθώς πρόκειται, για ένα καινούργιο μέσο μεταφοράς που μπαίνει στην Ελλάδα.

    Στην Ευρώπη, αν εξαιρέσουμε βέβαια την Κροατία, που εκεί έχουνε δύο χρόνια που πετάνε υδροπλάνα, δεν υπάρχει ούτε η νομοθεσία ούτε οι προδιαγραφές. Αυτό που θα γίνει στην Ελλάδα, είναι ουσιαστικά η πρώτη είσοδος. Βέβαια, εμείς έχουμε πιο αυστηρή νομοθεσία και στα περιβαλλοντικά και στα θέματα της ασφάλειας, όμως καταφέραμε, πραγματικά να ξεπεραστούν» είπε η Πέτη Πέρκα, ενώ αποκάλυψε ότι πρόκειται να ψηφιστεί νέος νόμος που θα αντιμετωπίσει τις «παθογένειες του παρελθόντος» όπως τις χαρακτήρισε..

    [09] Πώς λειτουργούσε η μαφία των ναρκωτικών στα Εξάρχεια - Δηλώσεις του Ν. Τόσκα στο «Πρακτορείο FM»

    Με κανόνες εμπορικής επιχείρησης, αλλά και με τους σκληρούς κανόνες του υποκόσμου, λειτουργούσε εδώ και χρόνια η μαφία των ναρκωτικών στα Εξάρχεια, την οποία αποτελούσαν κυρίως Αλβανοί, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι και δύο πρώην μέλη του UCK.

    Η εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε τον αποκλειστικό έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια και είχε γίνει το φόβητρο της περιοχής τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια, εξαρθρώθηκε χτες από την Ασφάλεια Αττικής, μετά από μια ευρείας κλίμακας οργανωμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν 14 μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα εννέα Αλβανοί, ηλικίας 24 έως 45 ετών, ένας υπήκοος Πολωνίας ηλικίας 23 ετών και τέσσερις Έλληνες, (δύο άνδρες ηλικίας 27 και 30 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 22 και 23 ετών). Επίσης συνελήφθη ένας ακόμα 20χρονος Έλληνας που δεν σχετίζεται με την εγκληματική οργάνωση, αλλά βρέθηκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και όπλα - και αναζητούνται άλλοι τρεις Αλβανοί.

    Κατά την αστυνομική επιχείρηση, που συμπεριέλαβε έρευνες και σε άλλες περιοχές, όπως Νέα Ιωνία, Γκύζη και Δάφνη, κατασχέθηκαν συνολικά 17, 5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (εκ των οποίων τα 16,7 κιλά ήταν κατανεμημένα σε 3.722 μικροσυσκευασίες-δόσεις έτοιμες για πώληση) και 155 γραμμάρια κοκαΐνης.

    Επίσης κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 4.415 ευρώ, ένα πιστόλι, 27 φυσίγγια, δύο αυτοκίνητα, δύο μοτοσυκλέτες 23.316 κενές νάιλον συσκευασίες κατάλληλες για την συσκευασία-τυποποίηση των προς διάθεση ναρκωτικών ουσιών, 208 αποδείξεις πληρωμής κερδισμένων δελτίων τυχερών παιγνίων συνολικού ποσού 162.307,69 ευρώ, ζυγαριές ακριβείας, σιδερογροθιά, ένα μαχαίρι και άλλα πειστήρια.

    Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην συνέντευξη που έδωσε σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

    Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι «τέτοια επιχείρηση, απ' ό,τι λένε οι αστυνομικοί, είχε να γίνει τριάντα χρόνια στην περιοχή αυτή. Εξαρθρώθηκε αυτή η ομάδα, στην οποία συμμετείχαν όχι μικροδιακινητές, αλλά απ' ό,τι φαίνεται είναι κάτι σοβαρότερο».

    Ο αναπληρωτής Υπουργός, υπογράμμισε επίσης ότι η επιχείρηση δεν έγινε λόγω των πιέσεων των ημερών, καθώς δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο μέσα σε 2-3 μέρες, αλλά ήταν προϊόν δουλειάς μηνών - ενώ χαρακτήρισε τα Εξάρχεια ως την περιοχή που επί πολλές δεκαετίες κρύβονταν τα προβλήματα κάτω από το χαλί: «Ήταν ένας χώρος, όπου οι διάφορες κυβερνήσεις έσπρωχναν τα διάφορα ζητήματα, έσπρωχναν την αδιαφορία τους και άφηναν να εξελιχθούν καταστάσεις ανεπίτρεπτες εκεί πέρα, με αποτέλεσμα και οι ίδιοι οι κάτοικοι, αλλά και αυτοί οι οποίοι θέλουν να βρεθούν σε αυτό το χώρο, είτε για ιδεολογικές συζητήσεις, είτε για να πάνε να πιουν τον καφέ τους, δεν μπορούσαν. Δεν έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα στην περιοχή, αλλά, όπως είπε, «πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποια ησυχία στην περιοχή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 July 2016 - 18:32:25 UTC