Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Κουρουμπλής: Όποιο μπόνους και αν δεχθεί κανείς να βάλει, αυτοδυναμίες δεν υπάρχουν
  • [02] Ν. Κοτζιάς: Η ολοκλήρωση της μετάφρασης βουλεύματος για τη SIEMENS απεστάλη στις 13 Μαΐου
  • [03] Εγκρίθηκε η ανανέωση της θητείας της προέδρου του ΕΤΑΜ-ΜΜΕ Π. Αντωνοπούλου
  • [04] Το τελευταίο αντίο στο δημοσιογράφο Νίκο Μεγαδούκα
  • [05] Στους 25 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ιταλία
  • [06] Αντ. Κόστα: Άδικη και αντιπαραγωγική οποιαδήποτε κύρωση της ΕΕ σε βάρος της Λισαβόνας

  • [01] Π. Κουρουμπλής: Όποιο μπόνους και αν δεχθεί κανείς να βάλει, αυτοδυναμίες δεν υπάρχουν

    "Όποιο μπόνους και αν δεχθεί κάποιος, αυτοδυναμία δεν υπάρχει. Οι διεργασίες που έχουν συντελεστεί στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, είναι απαγορευτικές για τέτοιου είδους σκέψεις", είπε μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στην οποία συζητείται το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

    "Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει παρέλθει και είναι ανάγκη να λειτουργήσουμε στα πλαίσια ενός πολιτικού πολιτισμού ο οποίος να εκφραστεί μέσα από ένα νέο εκλογικό σύστημα το οποίο να μπορέσει κυρίως να κεντρίσει τον προβληματισμό του 40% της ελληνικής κοινωνίας που έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική" σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε:

    "Κάποτε οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορεί να είχαν λόγο ύπαρξης αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις ήταν μονοκομματικές με μεγάλα ποσοστά όμως δε μπόρεσαν να αποτρέψουν την οικονομική και κοινωνική κρίση".

    Ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι αποδέχεται την πρόταση για τη δημιουργία Επιτροπής η οποία όπως είπε, θα μπορούσε να συγκροτηθεί την επομένη της ψήφισης του νόμου και να εξεταστεί τα θέματα που έχουν τεθεί από την αντιπολίτευση όπως το θέμα της ψήφου των ομογενών, και της κατάτμησης των περιφερειών.

    Συνεχίζοντας ο υπουργός Εσωτερικών, άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση την οποία κατηγόρησε ότι, «δεν αντιλαμβάνεται πως το ισχύον εκλογικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής που ζούμε», και πρόσθεσε πως μετά το 2009 ακόμα και με το μπόνους των 50 εδρών δεν εξασφαλίσθηκαν συνθήκες κυβερνησιμότητας και αναγκάστηκαν να συνεργασθούν κόμματα τα οποία ξεκινούσαν από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.

    [02] Ν. Κοτζιάς: Η ολοκλήρωση της μετάφρασης βουλεύματος για τη SIEMENS απεστάλη στις 13 Μαΐου

    Τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών μετά των σχετικών αποδείξεων επισφράγισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ερωτηθείς για το θέμα της καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο συνέντευξης για την ελληνική εξωτερική πολιτική που παραχώρησε στον Πάνο Χαρίτο.

    Ο κ. Κοτζιάς, με τα σχετικά έγγραφα στο χέρι, ανέφερε ότι η αποστολή της μετάφρασης που ολοκλήρωνε τη διαδικασία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έγινε δύο μήνες πριν, δηλαδή στις 13 Μαΐου 2016, παρά τον αρχικό υπολογισμό ότι θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του Ιουνίου 2016.

    Αυτό πραγματοποιήθηκε, όπως είπε, μετά από την εντατικοποίηση των εργασιών που επέβλεψε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης με αποτέλεσμα η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να λάβει, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, το δεύτερο μέρος της μετάφρασης του βουλεύματος στις 13 Μαΐου 2016, μετά από το πρώτο μέρος που είχε λάβει τον Νοέμβριο του 2015. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο έγγραφο, στις 13 Μαΐου 2016, υπήρχε και η υποσημείωση ότι με την αποστολή αυτή του δεύτερου μέρους της μετάφρασης ολοκληρωνόταν η διαδικασία για το πακέτο των συνολικά 1087 φύλλων που αντιστοιχούσαν σε 1580 σελίδες μετάφρασης που είχαν αποσταλεί.

    Κύκλοι ΥΠΕΞ για το βούλευμα στην υπόθεση SIEMENS

    «Οι ευθύνες για την καθυστέρηση να αναζητηθούν εκεί που πρέπει, είναι αδιανόητο να αναζητούν κάποιοι να απαλλάσσουν τους εαυτούς τους από τις ευθύνες προσπαθώντας να τις μεταθέσουν αλλού» τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις «ψευδείς και ανυπόστατες» πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ.

    Επισημαίνουν δε με έμφαση «το προφανές»: «Ό,τι ζητήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών να μεταφραστεί, μεταφράστηκε λέξη προς λέξη και μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες».

    ΝΔ: Η κυβέρνηση ευθύνεται για το φιάσκο στη δίκη της SIEMENS

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ακύρωσης της δίκης που αφορά τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς, αποδίδει η ΝΔ.

    Πηγές της "Συγγρού" έλεγαν ότι "εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη". Πρόσθεταν ότι είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη

    στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

    Οι ίδιες πηγές τόνιζαν την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που δηλητηριάζει, χρόνια τώρα την πολιτική ζωή της χώρας.

    [03] Εγκρίθηκε η ανανέωση της θητείας της προέδρου του ΕΤΑΜ-ΜΜΕ Π. Αντωνοπούλου

    Με συντριπτική πλειοψηφία και με 18 ψήφους υπέρ, έναντι ενός κατά και ένα «παρών», εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η ανανέωση της θητείας της Παναγιώτας Αντωνοπούλου στη θέση της προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Ε.Τ.Α.Μ.-Μ.Μ.Ε.).

    Την υποψηφιότητα της κ. Αντωνοπούλου στήριξαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, που δήλωσε παρόν για πολιτικούς όμως και όχι προσωπικούς λόγους, και την Χρυσή Αυγή που καταψήφισε.

    Η κ. Αντωνοπούλου, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, είχε αναλάβει πρόεδρος του ΕΤΑΜ_ΜΜΕ πριν τρεισήμισι χρόνια, επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σήμερα ανανεώθηκε η θητεία της για τρία έτη, μετά από πρόταση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιου Πετρόπουλου.

    Η κ. Αντωνοπούλου επεσήμανε ότι ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης που θα συγκροτηθεί μέχρι το τέλος του 2017, θα έχει για κάθε ταμείο που θα ενταχθεί σε αυτόν, «αρκετές δύσκολες εξισώσεις οι οποίες θα πρέπει να λυθούν».

    Αναφερόμενη στην προηγούμενη θητείας της σημείωσε ότι προσπάθησε ώστε το ΕΤΑΜ-ΜΜΕ να ανοιχτεί στην Περιφέρεια, ενώ τόνισε ότι κατάφερε το ταμείο να μείνει όρθιο σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τα Μέσα Ενημέρωσης.

    «Καταφέραμε να έχουμε ταμειακά πλεονάσματα, επεξεργαστήκαμε λύσεις που προτείναμε στο υπουργείο Εργασίες και πολλές από τις προτάσεις μας εφαρμόστηκαν», υπογράμμισε η κ. Αντωνοπούλου.

    Τέλος, η κ. Αντωνοπούλου διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος του ΕΤΑΜ ΜΜΕ και τα 18 ακίνητα που διαθέτει.

    [04] Το τελευταίο αντίο στο δημοσιογράφο Νίκο Μεγαδούκα

    Όλοι ήταν εκεί, στο Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στην Ζάκυνθο, για να αποχαιρετήσουν τον δημοσιογράφο Νίκο Μεγαδούκα, ο οποίος στα πενήντα οχτώ του χρόνια, τόσο ξαφνικά, έφυγε από την ζωή προκαλώντας πόνο σε συγγενείς και φίλους και κάνοντας ακόμα φτωχότερη την οικογένεια του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου ειδήσεων αλλά και όλου του δημοσιογραφικού κόσμου.

    Το τελευταίο αντίο στο Νίκο, ο οποίος προδόθηκε από την καρδιά του, είπαν η σύντροφός του Αννέτα Καββαδία, η κόρη του Λουκία, η αδερφή του Μαίρη, συγγενείς, φίλοι, μεταξύ των οποίων ο υφυπουργός ΑθλητισμούΣταύρος Κοντονής, συνάδελφοι δημοσιογράφοι που ήρθαν από την Αθήνα και συμμαθητές από την Ζάκυνθο.

    Εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου ειδήσεων, αποχαιρέτισε τον Νίκο ο πρόεδρος του Πρακτορείου Μιχάλης Ψύλος, ο οποίος στον επικήδειο λόγο του εξήρε το ήθος και την εργατικότητα του Νίκου Μεγαδούκα .

    «Αλήθεια πως είναι να αποχαιρετάς έναν φίλο, έναν συνάδελφο με τον οποίο ως χθες συζητούσες, σχεδίαζες, οραματιζόσουν μαζί ;

    Δεν χρειαζόταν να φύγεις για να έρθει ο έπαινος, η αναγνώριση. Τα είχες όλα αυτά εν ζωή Μεγαδούκα. Έφυγες όμως την ώρα που όλοι σε χρειαζόμασταν.

    Καλό σου ταξίδι, ακριβέ μου φίλε!

    Χαιρετισμούς στον Ανδρέα τον Χριστοδουλίδη, σε όλη την παρέα του ΑΠΕ που άρχισε εδώ και λίγα χρόνια να παίρνει αναίτια ο θάνατος», ανέφερε ο Μ.Ψύλος.

    Μετά το πέρας της Εξόδιου Ακολουθίας όλοι, συνόδευσαν την σορό του Νίκου Μεγαδούκα στην τελευταία κατοικία στο Α' Νεκροταφείο Ζακύνθου, όπου και κηδεύτηκε μέσα σε κλίμα οδύνης.

    [05] Στους 25 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ιταλία

    Ο απολογισμός της τραγικής σύγκρουσης δυο τραίνων στην περιοχή της Απουλίας, στην Νότια Ιταλία, είναι είκοσι πέντε νεκρών και πάνω από πενήντα τραυματιών. Μέχρι αυτή την στιγμή, όμως, οι ιταλικές αρχές δεν θεωρούν τον απολογισμό αυτό οριστικό.

    Σύμφωνα με το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η τραγική αυτή σύγκρουση προκλήθηκε, πιθανότατα, από μηχανική βλάβη, από την στιγμή, μάλιστα, που το σύστημα το οποίο ελέγχει τους σηματοδότες κοντά στο σημείο του δυστυχήματος ελέγχεται μέσω παρωχημένης τεχνολογίας.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος την ώρα αυτή μεταβαίνει στην Απουλία, αναφερόμενος στο δυστύχημα, θέλησε να τονίσει: «υπάρχει θυμός και δάκρια για τις ζωές αυτές που χάθηκαν και για τις οικογένειές τους. Αλλά υπάρχει και πάρα πολύς θυμός. Η Ιταλία έχει το δικαίωμα να μάθει την αλήθεια. Θέλουμε να πέσει άπλετο φως πάνω σε όλη αυτή την υπόθεση».

    Από την πλευρά του, τέλος, το προβεβλημένο στέλεχος των Πέντε Αστέρων και αντιπρόεδρος της Βουλής Λουίτζι Ντι Μάιο, υπογράμμισε ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να επιτελέσει οπωσδήποτε το έργο της», αλλά «με την σημερινή τεχνολογία και τις λύσεις που υπάρχουν, είναι παράλογο να μπορούν να συμβαίνουν ακόμη τραγωδίες σαν και αυτή».

    [06] Αντ. Κόστα: Άδικη και αντιπαραγωγική οποιαδήποτε κύρωση της ΕΕ σε βάρος της Λισαβόνας

    Θα ήταν «αδικαιολόγητο και αντιπαραγωγικό να επιβληθεί η παραμικρή κύρωση στην Πορτογαλία», δήλωσε σήμερα ο πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, αντιδρώντας στην απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης να δώσουν το πράσινο φως για να αρχίσει η διαδικασία επιβολής κυρώσεων για δημοσιονομική παρέκκλιση σε βάρος της Λισαβόνας και της Μαδρίτης.

    Όλη αυτή η διαδικασία κινείται σε λάθος κατεύθυνση, πρόσθεσε ο πορτογάλος σοσιαλιστής πρωθυπουργός μιλώντας στον Τύπο στη Λισαβόνα, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση της Πορτογαλίας θα επαναφέρει φέτος το δημόσιο έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ (σ.σ. το όριο που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ) «χωρίς να προσφύγει σε ένα σχέδιο Β ή σε έκτακτα μέτρα» για την επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής της.

    «Η ευρωπαϊκή οικονομία και η ευρωζώνη δεν θα ωφεληθούν σε τίποτα από την εφαρμογή κυρώσεων, όποιες κι αν είναι αυτές, σε βάρος της Πορτογαλίας ή της Ισπανίας», συνέχισε ο Κόστα, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία τον Νοέμβριο χάρη στην υποστήριξη που του προσέφεραν στη Βουλή κόμματα της πορτογαλικής ριζοσπαστικής αριστεράς.

    Η διαδικασία η οποία κινήθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης «αφορά αποκλειστικά την περίοδο 2013-2015» και «δεν αποτελεί κρίση για την (πολιτική την οποία ασκεί) η σημερινή κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

    Η προηγούμενη κεντροδεξιά πορτογαλική κυβέρνηση είχε θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας, κατ' απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε αντάλλαγμα για το πρόγραμμα στήριξης της πορτογαλικής οικονομίας ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ (2011-2014).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 July 2016 - 20:32:26 UTC