Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε επί της αρχής ο νέος εκλογικός νόμος
  • [02] Ευκ. Τσακαλώτος: Η δεύτερη αξιολόγηση θα προχωρήσει πολύ γρήγορα
  • [03] Ν. Κοτζιάς: Η ολοκλήρωση της μετάφρασης βουλεύματος για τη SIEMENS απεστάλη στις 13 Μαΐου
  • [04] Έρευνες του Λιμενικού ανατολικά της Λέσβου, μετά την ανατροπή λέμβου με παράτυπους μετανάστες
  • [05] Οι κίνδυνοι για την υγεία από τη μη σωστή χρήση κλιματιστικών
  • [06] Αντόνιο Κόστα: Άδικη και αντιπαραγωγική οποιαδήποτε κύρωση σε βάρος της Λισαβόνας
  • [07] Κίνα: Παραμένει το ενδεχόμενο ανακήρυξης Ζώνης Εναέριας Αναγνώρισης, πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα
  • [08] Ν. Κορέα: Σήμερα η ανακοίνωση για την τοποθεσία ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD
  • [09] Αλλαγή σκυτάλης στη Ντάουνινγκ Στριτ
  • [10] Κίνα: «Λευκή βίβλος» για επίλυση των προβλημάτων στη Νότια Σινική Θάλασσα μέσω διαπραγματεύσεων
  • [11] Η Χ. Κλίντον εξετάζει την πιθανότητα να προτείνει για αντιπρόεδρο τον ναύαρχο Σταυρίδη

  • [01] Ψηφίστηκε επί της αρχής ο νέος εκλογικός νόμος

    Ψηφίστηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

    "Υπέρ", ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων και κατά η Ν.Δ., η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. "Παρών", δήλωσε το Κ.Κ.Ε ενώ η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

    Στο μεταξύ κατηγορηματική δήλωση ότι δεν θα ψηφίσει το σχέδιο νόμου έκανε μιλώντας στην Επιτροπή, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης.

    "Δεν θα ψηφίσω αυτόν τον ερμαφρόδιτο νόμο, ο οποίος δεν έχει σχέση με την απλή αναλογική", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι, θα υπερψηφίσει το άρθρο για την ψήφο στα 17 και θα ψηφίσει "παρών" στο άρθρο για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

    [02] Ευκ. Τσακαλώτος: Η δεύτερη αξιολόγηση θα προχωρήσει πολύ γρήγορα

    Aισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα προχωρήσει πολύ γρήγορα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με το πέρας τουσυμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin), την Τρίτη, το οποίο όμως, όπως, είπε, δεν απασχόλησε καθόλου η Ελλάδα.

    Ερωτηθείς εάν η προετοιμασία της Ελλάδας για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, που θα ξεκλειδώσουν τα 2,8 δισ. το φθινόπωρο και την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης, προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς, ο Έλληνας υπουργός, σημείωσε πως η Ελλάδα «κερδίζει από τη γρήγορη εκτέλεση του προγράμματος». «Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να καθυστερήσει αυτή η διαδικασία άρα δεν πρέπει να είμαστε εμείς οι ύποπτοι εφόσον υπάρξουν καθυστερήσεις» τόνισε ο Ευ. Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι αναμένει η κάθε αξιολόγηση να είναι ευκολότερη από την προηγούμενη, όπως είναι η εμπειρία και των άλλων χωρών. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά την επιστολή που έστειλε πρόσφατα στους θεσμούς σχετικά με το πως θα βελτιωθεί η συνεργασία των ελληνικών αρχών με τα τεχνικά κλιμάκια, σημείωσε πως τα ζητήματα τα οποία τίθενται στην εν λόγω επιστολή είναι διαδικαστικά και θα αποτελέσουν αντικείμενο της προκαταρκτικής συζήτησης με τους θεσμούς ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης.

    [03] Ν. Κοτζιάς: Η ολοκλήρωση της μετάφρασης βουλεύματος για τη SIEMENS απεστάλη στις 13 Μαΐου

    Τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών μετά των σχετικών αποδείξεων επισφράγισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ερωτηθείς για το θέμα της καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο συνέντευξης για την ελληνική εξωτερική πολιτική που παραχώρησε στον Πάνο Χαρίτο.

    Ο κ. Κοτζιάς, με τα σχετικά έγγραφα στο χέρι, ανέφερε ότι η αποστολή της μετάφρασης που ολοκλήρωνε τη διαδικασία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έγινε δύο μήνες πριν, δηλαδή στις 13 Μαΐου 2016, παρά τον αρχικό υπολογισμό ότι θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του Ιουνίου 2016.

    Αυτό πραγματοποιήθηκε, όπως είπε, μετά από την εντατικοποίηση των εργασιών που επέβλεψε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης με αποτέλεσμα η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να λάβει, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, το δεύτερο μέρος της μετάφρασης του βουλεύματος στις 13 Μαΐου 2016, μετά από το πρώτο μέρος που είχε λάβει τον Νοέμβριο του 2015. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο έγγραφο, στις 13 Μαΐου 2016, υπήρχε και η υποσημείωση ότι με την αποστολή αυτή του δεύτερου μέρους της μετάφρασης ολοκληρωνόταν η διαδικασία για το πακέτο των συνολικά 1087 φύλλων που αντιστοιχούσαν σε 1580 σελίδες μετάφρασης που είχαν αποσταλεί.

    Κύκλοι ΥΠΕΞ για το βούλευμα στην υπόθεση SIEMENS

    «Οι ευθύνες για την καθυστέρηση να αναζητηθούν εκεί που πρέπει, είναι αδιανόητο να αναζητούν κάποιοι να απαλλάσσουν τους εαυτούς τους από τις ευθύνες προσπαθώντας να τις μεταθέσουν αλλού» τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις «ψευδείς και ανυπόστατες» πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ.

    Επισημαίνουν δε με έμφαση «το προφανές»: «Ό,τι ζητήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών να μεταφραστεί, μεταφράστηκε λέξη προς λέξη και μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες».

    ΝΔ: Η κυβέρνηση ευθύνεται για το φιάσκο στη δίκη της SIEMENS

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ακύρωσης της δίκης που αφορά τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς, αποδίδει η ΝΔ.

    Πηγές της "Συγγρού" έλεγαν ότι "εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη". Πρόσθεταν ότι είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

    Οι ίδιες πηγές τόνιζαν την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που δηλητηριάζει, χρόνια τώρα την πολιτική ζωή της χώρας.

    [04] Έρευνες του Λιμενικού ανατολικά της Λέσβου, μετά την ανατροπή λέμβου με παράτυπους μετανάστες

    Σε εξέλιξη είναι, στα ανατολικά της Λέσβου, έρευνες του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής, από πλωτό σκάφος και ελικόπτερο super puma, για τον εντοπισμό αγνοούμενων παράτυπων μεταναστών μετά την ανατροπή λέμβου.

    Νωρίτερα, σκάφος του πολεμικού ναυτικού είχε διασώσει από τη θαλάσσια περιοχή δύο παράτυπους μετανάστες, που κατά δήλωσή τους επέβαιναν σε λέμβο μαζί άλλα εννέα άτομα η οποία ανετράπη.Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι 4 μποφόρ.

    [05] Οι κίνδυνοι για την υγεία από τη μη σωστή χρήση κλιματιστικών

    Με τον υδράργυρο να «χτυπάει» κόκκινο, η δροσιά του κλιματιστικού είναι απόλαυση. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση τους και την μη σωστή συντήρησή τους.

    Όπως αναφέρει στο www.praktoreio-ygeias.gr/, του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Δημήτρης Βασσάλος, Πνευμονολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός συνεργάτης της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) ΤΕΙ Αθήνας, έχει παρατηρηθεί από ιατρικές μελέτες ότι αυξάνονται οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, δέρματος, μυών και αρθρώσεων σε ανθρώπους που ζουν ή και εργάζονται σε χώρους με κλιματισμό.

    Αύξηση της νοσηρότητα κατά τους μήνες που γίνεται μεγαλύτερη χρήση των κλιματιστικών, κατέγραψε, ανάλυση στην Καλιφόρνια, με πρώτη αιτία νοσηρότητας την πνευμονία, το άσθμα και την ΧΑΠ, ακολουθούσαν τα καρδιαγγειακά και τα εγκεφαλικά.

    Σύμφωνα με τον κ. Βασσάλο, τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα υγείας στην Ελλάδα με τα οικιακά κλιματιστικά είναι: η φαρυγγίτιδα (επίμονη που κρατεί 2 εβδομάδες), η ρινίτιδα, λόγω ξηρότητας των βλεννογόνων από τον αέρα που ανακυκλώνεται με το κλιματιστικό, ο πονοκέφαλος, η ψύξη μυών, η επιδείνωση αρθρίτιδας ή νευρίτιδας, η ξηρότητα δέρματος και η εμφάνιση δερματοπαθειών, η εμφάνιση αλλεργιών από μύκητες και σκόνη από τα φίλτρα του κλιματιστικού, η ξηροφθαλμία και η επιπεφυκίτιδα.

    Επίσης, από κλιματιστικά σε νοσοκομεία, ξενοδοχεία και χώρους εργασίας, λόγω κακής συντήρησης των συστημάτων αποθήκευσης και μεταφοράς του νερού στον κλιματισμό, μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια που προκαλούν μια επικίνδυνη πνευμονία την Legionela (νόσος των Λεγεωνάριων).

    Ο κ. Βασσάλος εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε, ώστε η χρήση των κλιματιστικών να μην έχει επιπτώσεις στην υγεία μας:

  • Σωστή συντήρηση κλιματιστικών

  • Καθαρισμός φίλτρων σε τακτά χρονικά διαστήματα

  • Ρύθμιση σε 25 βαθμούς Κελσίου (ιδανικές συνθήκες θερμοκρασία 25-26 βαθμούς Κελσίου και 65% υγρασία)

  • Συχνός αερισμός του χώρου (π.χ. λίγο ανοικτό το παράθυρο συνεχώς)

  • Όχι απότομες εναλλαγές κρύο -ζεστό και αντίστροφα

    [06] Αντόνιο Κόστα: Άδικη και αντιπαραγωγική οποιαδήποτε κύρωση σε βάρος της Λισαβόνας

    Θα ήταν «αδικαιολόγητο και αντιπαραγωγικό να επιβληθεί η παραμικρή κύρωση στην Πορτογαλία», δήλωσεο πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, αντιδρώντας στην απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης να δώσουν το πράσινο φως για να αρχίσει η διαδικασία επιβολής κυρώσεων για δημοσιονομική παρέκκλιση σε βάρος της Λισαβόνας και της Μαδρίτης.

    Όλη αυτή η διαδικασία κινείται σε λάθος κατεύθυνση, πρόσθεσε ο πορτογάλος σοσιαλιστής πρωθυπουργός μιλώντας στον Τύπο στη Λισαβόνα, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση της Πορτογαλίας θα επαναφέρει φέτος το δημόσιο έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ (σ.σ. το όριο που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ) «χωρίς να προσφύγει σε ένα σχέδιο Β ή σε έκτακτα μέτρα» για την επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής της.

    «Η ευρωπαϊκή οικονομία και η ευρωζώνη δεν θα ωφεληθούν σε τίποτα από την εφαρμογή κυρώσεων, όποιες κι αν είναι αυτές, σε βάρος της Πορτογαλίας ή της Ισπανίας», συνέχισε ο Κόστα, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία τον Νοέμβριο χάρη στην υποστήριξη που του προσέφεραν στη Βουλή κόμματα της πορτογαλικής ριζοσπαστικής αριστεράς.

    Η διαδικασία η οποία κινήθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης «αφορά αποκλειστικά την περίοδο 2013-2015» και «δεν αποτελεί κρίση για την (πολιτική την οποία ασκεί) η σημερινή κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

    Η προηγούμενη κεντροδεξιά πορτογαλική κυβέρνηση είχε θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας, κατ' απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε αντάλλαγμα για το πρόγραμμα στήριξης της πορτογαλικής οικονομίας ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ (2011-2014).

    [07] Κίνα: Παραμένει το ενδεχόμενο ανακήρυξης Ζώνης Εναέριας Αναγνώρισης, πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα

    Η Κίνα ανακοίνωσεσήμερα ότι θααποφασίσει τον χρόνο που θα ανακηρύξει μία Ζώνη Εναέριας Αναγνώρισης (ΖΕΑ) πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα, σε συνδυασμό με το μέγεθος της απειλής που δέχεται στην περιοχή. «Η ΖΕΑ δεν είναι κινεζική εφεύρεση, αλλά ούτε και εφεύρεση των μεγάλων δυνάμεων. Εάν απειληθεί η ασφάλειά μας, φυσικά και έχουμε το δικαίωμα να την ανακηρύξουμε. Εξαρτάται από την αξιολόγηση που θα κάνουμε» δήλωσε ο υφυπουργός των Εξωτερικών, Λιου Ζενμίν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Κινέζος υπουργός Άμυνας, Τσανγκ Γουάν Κουάν δήλωσε ότι η Κίνα δε θα αποδεχτεί καμία πρόταση ή ενέργεια, η οποία θα στηρίζεται στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη Νότια Σινική Θάλασσα.Η δήλωση του Κινέζου ΥΠΑΜ έγινε στη διάρκεια της συνάντησής του με τη Φεντερίκα Μογκερίνι, Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Η εθνική κυριαρχία της Κίνας, αλλά και τα ναυτιλιακά της συμφέροντα στην περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας, δε θα επηρεαστούν σε καμία περίπτωση από την απόφαση, τόνισε ο Τσανγκ.Από την πλευρά της, η Μογκερίνι δήλωσε ότι η Κίνα είναι στρατηγικός εταίρος της ΕΕ, ενώ η ίδια ελπίζει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων ασφάλειας με το Πεκίνο. Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη Νότια Σινική Θάλασσα, η Μογκερίνι τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επίλυσής του.

    [08] Ν. Κορέα: Σήμερα η ανακοίνωση για την τοποθεσία ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD

    Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας γνωστοποίησε ότι θαανακοινώσει αργότερα σήμερα την τοποθεσία όπου θ' αναπτυχθεί το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD, παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξή του ενοχλεί την Κίνα, ενώ θεωρείται αιτία πολέμου από τη Βόρεια Κορέα.Η Σεούλ και η Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι έλαβαν την τελική απόφαση για την ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση από τη Βόρεια Κορέα.

    Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα απείλησε νααντεπιτεθεί μετά την απόφαση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας να προχωρήσουν στην εγκατάσταση του συστήματος, ως «φυσική αντίδραση»αφού γίνουν γνωστά ο χρόνος και ο τόπος ανάπτυξης του THAAD.Τα ΜΜΕ στη Νότια Κορέα αναφέρουν ότι η ανάπτυξη του συστήματος θα γίνει κοντά στην πόλη Νταεγκού, στα νοτιοανατολικά της χώρας

    [09] Αλλαγή σκυτάλης στη Ντάουνινγκ Στριτ

    Ο Ντέιβιντ Κάμερον παραδίδει σήμερα την πρωθυπουργία της Βρετανίας στην Τερέζα Μέι, ενώ προηγούμενα θααπαντήσει για τελευταία φορά ερωτήσεις στο κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου και θα παραδώσει επίσημα την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

    «Καθώς αποχωρώ σήμερα, ελπίζω ότι οι Βρετανοί θα δουν ισχυρότερη τη χώρα. Ήταν προνόμιο να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ»δήλωσε ο Κάμερον στην εφημερίδα Daily Telegraph.

    Μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων της, η Τερέζα Μέι αναμένεται ότι θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των μελών της κυβέρνησής της, μεταδίδει το BBC.

    Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας ξεκαθάρισε τις προθέσεις της, έναντι της ΕΕ, δηλώνοντας ήδη ότι: «η ψήφος για την αποχώρηση από την ΕΕ, σημαίνει αποχώρηση από την ΕΕ».

    [10] Κίνα: «Λευκή βίβλος» για επίλυση των προβλημάτων στη Νότια Σινική Θάλασσα μέσω διαπραγματεύσεων

    Η κινεζική κυβέρνηση γνωστοποίησε σήμερα ότι προχώρησε στη δημοσίευση «λευκής βίβλου»υπό το γενικό τίτλο: «H Κίνα παραμένει στη θέση επίλυσης των διαφορών της με τις Φιλιππίνες για τη Νότια Σινική Θάλασσα μέσω διαπραγματεύσεων».

    Το Πεκίνο εμμένει στη θέση του, για την επίλυση των προβλημάτων περιφερειακών διεκδικήσεων στη Νότια Σινική Θάλασσα μέσω διαπραγματεύσεων με τα εμπλεκόμενα μέρη, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη, που δικαίωσε την προσφυγή των Φιλιππίνων.Ωστόσο, η αντίδραση της κυβέρνησης στη Μανίλα, αξιολογείται ως ψύχραιμη και συγκρατημένη, καθώς η προσφυγή είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    [11] Η Χ. Κλίντον εξετάζει την πιθανότητα να προτείνει για αντιπρόεδρο τον ναύαρχο Σταυρίδη

    Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον εξετάζει το ενδεχόμενο να επιλέξει τον ναύαρχο εν αποστρατεία Τζέιμς Σταυρίδη ως υποψήφιο αντιπρόεδρο, είπε στο Reuters χθες μια πηγή που γνωρίζει τη διαδικασία.

    Ο Σταυρίδης είναι πρύτανης της νομικής και διπλωματικής σχολής (Fletcher School of Law and Diplomacy) στο Πανεπιστήμιο Tufts, κοντά στη Βοστόνη, και πρώην ανώτατος διοικητής συμμαχικών δυνάμεων στο ΝΑΤΟ. "Ο ναύαρχος Σταυρίδης είναι ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς ενόπλων δυνάμεων της γενιάς του", είπε η Μισέλ Φλούρνοϊ, πρώην υφυπουργός Άμυνας, στο Reuters, σε δήλωσή της.

    "Είναι άτομο μεγάλης ικανότητας και ακεραιότητας, και εξαιρετικός ηγέτης. Έχει τα ταλέντα, την εμπειρία, την κριτική ικανότητα και τον χαρακτήρα να υπηρετήσει τους πολίτες της Αμερικής στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησής μας", πρόσθεσε.

    Ούτε το προεκλογικό γραφείο της Κλίντον, ούτε ο Σταυρίδης δέχθηκαν να κάνουν δηλώσεις για τη διαδικασία επιλογής αντιπροέδρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 July 2016 - 6:32:29 UTC