Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο αιτήσεις για να συνεχιστεί η δίκη της Siemens κατέθεσε ο Ν. Παρασκευόπουλος
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ομολογία διαπλοκής η στήριξη στους καναλάρχες
  • [03] Την πρωτοβουλία Brain Gain φιλοξένησε στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης
  • [04] Ν. Κοτζιάς: Θα προωθήσουμε τη συνεννόηση στη Σύνοδο Κορυφής χωρών Ευρώπης-Ασίας ASEM
  • [05] Τρ. Αλεξιάδης: Δεν εξετάζεται προς το παρόν η αύξηση του ορίου ένταξης στο ΦΠΑ
  • [06] Ο Θ. Φέσσας μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για εργασιακά, διαιτησία και συνδικαλιστικό νόμο
  • [07] Για 6η συνεχή χρονιά η AEGEAN "Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη"
  • [08] Αρχαίο ταφικό εύρημα εντόπισαν πρόσκοποι στη Μυτιλήνη
  • [09] Μάρτυρας στη δίκη της ΧΑ: Οργανωμένο σχέδιο η επίθεση στην παρέα του Φύσσα
  • [10] Νέες συναντήσεις ΚΕΔΕ με πολιτικούς αρχηγούς
  • [11] Κίνα: Αποφασιστική απάντηση σε περίπτωση πρόκλησης στη Νότια Σινική Θάλασσα
  • [12] Ο Γκάμπριελ κατά της συμφωνίας TTIP
  • [13] Το αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ δεν εκπληρώνει τους στόχους του
  • [14] Παράταση 6 εβδομάδων στην Google για να ανταποκριθεί στην υπόθεση περί αντιμονοπωλιακής στρατηγικής
  • [15] Προ των πυλών η διαδικασία για τη δημιουργία του Ελληνικού Ιδρύματος για την Έρευνα και την Καινοτομία
  • [16] Βάση δεδομένων με... «μια ματιά» φαίνεται πως έχει ξεκινήσει το FBI
  • [17] Η νέα τρέλα του Pokemon GO σαρώνει τον πλανήτη και τους... λογαριασμούς των χρηστών
  • [18] Βουλή: Αποσύρθηκε η διάταξη που αφορά τα οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων
  • [19] ΝΔ: Στο έλεος των καταληψιών το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
  • [20] «Ανοιχτά σχολεία» τον Ιούλιο στην Αθήνα
  • [21] Άσαντ: Ποτέ δε συζητήσαμε με τη Ρωσία την αποχώρησή μου

  • [01] Δύο αιτήσεις για να συνεχιστεί η δίκη της Siemens κατέθεσε ο Ν. Παρασκευόπουλος

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος επισκέφθηκε σήμερα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και κατέθεσε δύο αιτήσεις για να συνεχιστεί η δίκη της Siemens.Ο κ. Παρασκευόπουλος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι όλες οι ενέργειες για την επίσπευση της δίκης της Siemens που θα μπορούσαν να γίνουν από την πλευρά της κυβέρνησης, έχουν γίνει.

    Αναλυτικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

    «Υπέβαλα δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση αυτών των δυο υποθέσεων της Siemens, οι οποίες κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, της κοινωνίας και όλων νομίζω έχουν μία εξαιρετική σημασία και βαρύτητα και γι' αυτό δικαιολογείται και μία κατ' εξαίρεση δικονομική πορεία όσον αφορά την ταχύτητα.

    Είναι μια υπόθεση η οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, έχει πολλές διαστάσεις πέρα από αυτές που έχουν φανεί, όχι κοινωνικές-οικονομικές, αλλά δικονομικές. Θα μου επιτρέψετε να μην υπεισέλθω σε καμία λεπτομέρεια που έχει σχέση με ζητήματα που αυτή τη στιγμή ερευνώνται, τα οποία θα ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα στα οποία δεν ανήκω εγώ.

    Όλες οι ενέργειες για την επίσπευση που θα μπορούσαν να γίνουν από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν γίνει και η ταχεία εξέλιξη της δίκης είναι κάτι που εύχονται όλοι και ελπίζουμε από εδώ και πέρα να φανεί».

    Διαβάστε επίσης:

    Στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών διαβιβάζονται οι αιτήσεις του υπ. Δικαιοσύνηςγια την υπόθεση Siemens

    [02] ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ομολογία διαπλοκής η στήριξη στους καναλάρχες

    «Ομολογία διαπλοκής» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την «πολλαπλή στήριξη που προσέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών».

    Όπως αναφέρει, «τη στιγμή που επιχειρείται από την κυβέρνηση να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πλαίσιο, μέσω του διαγωνισμού για τις άδειες, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να συνταχθεί με το καθεστώς της ασυδοσίας, στη δημιουργία του οποίου, το κόμμα του έχει συμβάλλει καθοριστικά».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στον κ. Μητσοτάκη και σχετικά με τις «περικοπές δαπανών» και ρωτά εάν εννοεί απολύσεις, μειώσεις μισθών και περικοπές στις δαπάνες για το κράτος πρόνοιας: «Για μία ακόμα φορά, ο επικεφαλής της ΝΔ ζήτησε περικοπές δαπανών, αποφεύγοντας, ωστόσο, να αποσαφηνίσει σε ποιες δαπάνες αναφέρεται. Μήπως να γίνει πιο συγκεκριμένος; Μήπως εννοεί απολύσεις, μειώσεις μισθών και περικοπές στις δαπάνες για το κράτος πρόνοιας;».

    Τέλος, σχολιάζει: «Μήπως ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης σε ποιο κόμμα ανήκαν ο κ. Μπαλτάκος και ο κ. Κρανιδιώτης, με τους οποίους η Χρυσή Αυγή είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας;», για να σημειώσει: «Σε ποιου είδους δημοκρατία παραπέμπει το μπόνους των 50 εδρών του ισχύοντος εκλογικού νόμου, για τη διατήρηση του οποίου αναζητά εναγωνίως συμμαχίες ο κ. Μητσοτάκης;».

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Αναπάντητα ερωτήματα από την εμπλοκή του προέδρου της ΝΔ στην εταιρεία «ΚΗΡΥΞ ΑΕ»

    [03] Την πρωτοβουλία Brain Gain φιλοξένησε στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης

    Την πρωτοβουλία "Brain Gain", που αποτελεί μια πρωτότυπη κίνηση νέων με στόχο να χτιστούν "γέφυρες", μεταξύ της Ελλάδας και όσων έφυγαν στο εξωτερικό, φιλοξένησε στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Στη σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κύρτσος, οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης και Μιλτιάδης Κύρκος, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα, και οι κύπριοι ευρωβουλευτές, Δημήτρης Παπαδάκης και Λευτέρης Χριστοφόρου.

    Ο κ. Ανδρουλάκης, ανοίγοντας την συζήτηση, αφού συνεχάρη τα δυο ιδρυτικά μέλη του "Brain Gain", Ορέστη Ομράν και Νίκο Θεοδωράκη, για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια που καταβάλλουν σημείωσε ότι : «Πολλές φορές οι συζητήσεις για τη χώρα μας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ?Αυτή είναι η Ελλάδα? και ότι τίποτα δεν αλλάζει. Πρέπει να αγωνιστούμε πέρα από κομματικές γραμμές, ώστε να ανατραπεί αυτό το στερεότυπο και εύχομαι η πρωτοβουλία σας να είναι ο καταλύτης προς αυτή την κατεύθυνση. Δύσκολα αυτοί που έφυγαν το τελευταίο διάστημα θα γυρίσουν άμεσα πίσω, αλλά μπορούμε να εργαστούμε, ώστε να βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας, ώστε να μειωθεί η ένταση του φαινομένου».

    [04] Ν. Κοτζιάς: Θα προωθήσουμε τη συνεννόηση στη Σύνοδο Κορυφής χωρών Ευρώπης-Ασίας ASEM

    «Στη Σύνοδο Κορυφής χωρών Ευρώπης-Ασίας (ASEM) θα προωθήσουμε, αύριο, τη συνεννόηση και θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά για τη συνεργασία ανάμεσα στα κράτη της Ευρώπης και της Ασίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κατά την άφιξή του στην Ουλάν Μπατούρ, όπου θα συμμετάσχει αύριο στην 11η Σύνοδο Κορυφής χωρών Ευρώπης-Ασίας, επισημαίνοντας ότι η συννενόηση και συζήτηση, σε μία εποχή παγκόσμιων αλλαγών, ανάμεσα σε κράτη προερχόμενα από διαφορετικές περιοχές, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

    [05] Τρ. Αλεξιάδης: Δεν εξετάζεται προς το παρόν η αύξηση του ορίου ένταξης στο ΦΠΑ

    Η κυβέρνηση δεν εξετάζει προς το παρόν ενδεχόμενη τροποποίηση του ορίου ένταξης στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. αλλά το όριο αυτό θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Β. Κόκκαλη.

    Στην ερώτησή του ο κ. Κόκκαλης είχε θέση το θέμα της αύξησης του ορίου για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ τζίρο στις 15.000 ευρώ. Απαντώντας στον βουλευτή των ΑΝΕΛ για το θέμα των αξιών επί των οποίων θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι εκείνοι οι οποίοι θα πληρώσουν επιπλέον ΕΝΦΙΑ είναι 600.000 φορολογούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι δεν θα επιβαρυνθούν και πρόσθεσε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση αντικειμενικές αξίες, που βρίσκονται κοντά ή είναι χαμηλότερες από τις αντικειμενικές.

    [06] Ο Θ. Φέσσας μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για εργασιακά, διαιτησία και συνδικαλιστικό νόμο

    Οι ομαδικές απολύσεις είναι ένα δυσάρεστο μέτρο που θα πρέπει να εφαρμόζεται με ιδιαίτερη μέριμνα και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, ενώ το λοκ άουτ είναι ένας τρόπος άμυνας απέναντι σε καταχρηστικές απεργίες, αλλά δεν είναι η λύση, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την οποία «ανοίγει τα χαρτιά» του Συνδέσμου σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά. Ο κ. Φέσσας υπογραμμίζει ότι οι καλύτεροι μισθοί, όπως και οι καλύτερες θέσεις εργασίας, χρειάζονται σοβαρές, βιώσιμες επενδύσεις ενώ αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τον ΟΜΕΔ σημειώνει ότι η ελληνική υποχρεωτική διαιτησία είναι αντίθετη προς την ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και εκτιμά πως μπορεί να οδηγήσει σε εκτίναξη του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ασκεί σκληρή κριτική στη διαχείριση των ΔΕΚΟ, ενώ προκαλεί αίσθηση η εκτίμησή του ότι αν δεν δούμε συνταρακτικές αλλαγές στην οικονομία, ίσως χρειαστεί και άλλη «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού σε 2-3 χρόνια και η πρόταση για έναρξη νέου κύκλου κοινωνικού διαλόγου για το θέμα, «πριν να είναι αργά».

    [07] Για 6η συνεχή χρονιά η AEGEAN "Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη"

    "Καλύτερη Περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2016" αναδείχθηκε για ακόμη μία χρονιά κατά την παρουσίαση των βραβείων Skytrax World Airline Awards 2016, η Aegean Airlines.

    Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Skytrax World Airline Awards, γνωστών ως βραβείων επιλογής επιβατών, την περίοδο Αυγούστου 2015 - Μαΐου 2016, περισσότεροι από 19,2 εκατομμύρια επιβάτες από περισσότερες από 104 εθνικότητες, επιβράβευσαν την Aegean για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει στους επιβάτες της.

    Το βραβείο αυτό απονέμεται στην εταιρεία για 6η συνεχόμενη χρονιά και για 7η φορά από το 2009 έως σήμερα και όπως επισημάνθηκε από τους διοργανωτές με τη διάκρισή αυτή η Aegean επιβεβαιώνει την κυρίαρχη θέση της στην Ευρώπη.

    Ορισμένες από τις κατηγορίες στις οποίες κλήθηκαν να ψηφίσουν οι επιβάτες και στις οποίες ξεχώρισε η ελληνική αεροπορική εταιρεία για τις επιδόσεις της ήταν οι υπηρεσίες και η εξυπηρέτηση που προσφέρει στο αεροδρόμιο, όπως το check-in και η επιβίβαση, η άφιξη και η μεταφορά, τα lounges, η άνεση των καθισμάτων, η καθαριότητα της καμπίνας, τα φαγητά και ροφήματα, το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, η εξυπηρέτηση, ο επαγγελματισμός και η συμπεριφορά του προσωπικού της καθώς και η συνολική εμπειρία πτήσης που παρέχει στον επιβάτη.

    [08] Αρχαίο ταφικό εύρημα εντόπισαν πρόσκοποι στη Μυτιλήνη

    Μια αετωματική επίστεψη μικρού ταφικού μνημείου επεξεργασμένη σε ηφαιστειακό πέτρωμα «ανακάλυψαν» οι Πρόσκοποι μέλη των ομάδων του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στο δάσος της Αχλαδερής στον κόλπο της καλλονής Λέσβου. Εκεί όπου πραγματοποιούν τη θερινή τους κατασκήνωση, σε χώρο που ταυτίζεται με τη Νότια Νεκρόπολης της αρχαίας πόλης των Αιολέων, της Πύρρας.

    Στη συνέχεια βαθμοφόροι των προσκοπικών ομάδων ενημέρωσαν στελέχη της Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου οι οποίοι περισυνέλλεξαν το αντικείμενο και το μετέφεραν στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης όπου και έλαβε τον αριθμό καταγραφή ΑΡΧ 140.

    Με ανακοίνωση της σήμερα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και προσωπικά ο προϊστάμενος της Δρ Παύλος Τριανταφυλλίδης, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους προσκόπους, καθώς και τους βαθμοφόρους τους, για την υποδειγματική προς τις αξίες του πολιτισμού πράξη τους.

    [09] Μάρτυρας στη δίκη της ΧΑ: Οργανωμένο σχέδιο η επίθεση στην παρέα του Φύσσα

    "Ένα οργανωμένο σχέδιο" χαρακτήρισε την επίθεση που δέχθηκε η παρέα του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής, ο φίλος του μουσικού, Ηλίας Κοντονικόλας που κατέθεσε για δεύτερη μέρα στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

    Ο μάρτυρας εξεταζόμενος από την Πολιτική Αγωγή υποστήριξε πως ο τρόπος που έδρασαν το επίμαχο βράδυ οι Χρυσαυγίτες, δηλώνει ένα οργανωμένο σχέδιο ενώ τόνισε πως η επίθεση που δέχθηκε η παρέα τους "ήταν εκατό τοις εκατό απρόκλητη".

    Ο κ. Κοντονικόλας επανέλαβε απαντώντας σε ερωτήσεις, πως την ώρα της δολοφονίας του φίλου του , οι δύο παριστάμενοι αστυνομικοί παρέμειναν άπραγοι. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "ήταν σα να είναι συνδεδεμένοι με τους χρυσαυγιτες" ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος δεν αισθανόταν ασφαλής να ζητήσει βοήθεια αφού "δεν έκαναν τίποτα". Είπε ακόμα μετά από σχετική ερώτηση πως του φαίνεται "περίεργο" το γεγονός πως αμέσως μετά την δολοφονία του φίλου του η αστυνομία συνέλαβε μόνο τον Ρουπακιά και κανέναν άλλον "πλην των θυμάτων".

    Κατά την εκτίμηση του μάρτυρα, πρόθεση του Ρουπακιά αμέσως μετά τις θανατηφόρες μαχαιριές στον Φύσσα, ήταν να φύγει και για αυτό μπήκε στο αυτοκίνητο.

    [10] Νέες συναντήσεις ΚΕΔΕ με πολιτικούς αρχηγούς

    H ηγεσία της ΚΕΔΕ συνεχίζει τις συναντήσεις με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην της «Χρυσής Αυγής», προκειμένου να τους ενημερώσει για τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.

    Μετά τη συνάντηση που είχε χθες με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, θα συναντηθεί την Τρίτη, στις 5.30 μμ, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πέμπτη, 1.30μμ, με τον πρόεδρο του κόμματος το «ΠΟΤΑΜΙ», Σταύρο Θεοδωράκη.

    [11] Κίνα: Αποφασιστική απάντηση σε περίπτωση πρόκλησης στη Νότια Σινική Θάλασσα

    Το Πεκίνο υποσχέθηκε σήμερα να δώσει "αποφασιστική απάντηση" σε οποιαδήποτε "προκλητική ενέργεια" στη Νότια Σινική Θάλασσα, δύο ημέρες μετά την ετυμηγορία του διαιτητικού δικαστηρίου του ΟΗΕ το οποίο απέρριψε τις κινεζικές διεκδικήσεις σ' αυτή τη διαφιλονικούμενη περιοχή.

    "Αν κάποιος επιθυθμεί να πραγματοποιήσει κάποια προκλητική ενέργεια εναντίον των κινεζικών συμφερόντων ασφαλείας με βάση αυτή την ετυμηγορία, η Κίνα θα απαντήσει με αποφασιστικό τρόπο", δήλωσε ο Λου Κανγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε "παράνομο" το Διαρκές Διαιτητικό Δικαστήριο που έχει την έδρα του στη Χάγη και υπογράμμισε πως η ετυμηγορία του "δεν θα έχει καμιά επίδραση στην πολιτική της Κίνας".

    [12] Ο Γκάμπριελ κατά της συμφωνίας TTIP

    Ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, ήταν κάποτε υποστηρικτής της ελεύθερης ζώνης εμπορίου με τις ΗΠΑ, της λεγόμενης "Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων" (ΤΤΙP). Tώρα την ενταφιάζει λόγω των προσεχών εκλογών στη Γερμανία, κατά το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU), όπως γράφει η Frankfurter Allgeine Zeitung (FAZ).

    Πρότινος, ο ίδιος ο Γκάμπριελ είχε επικρίνει την καγκελάριο Μέρκελ ότι "από ενθουσιασμό για την επίσκεψη Ομπάμα στη Γερμανία" είχε πει πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. μπορούν "να ολοκληρωθούν εντός του έτους". Ο αντικαγκελάριος, όμως, συμπλήρωσε ότι δεν θα ψηφίσει ποτέ τη συμφωνία, εάν διατηρηθούν τα αδιαφανή ιδιωτικά διαιτητικά δικαστήρια και εάν η συμφωνία δεν ανταποκρίνεται στα ελάχιστα στάνταρντς, τα οποία συμφωνήθηκαν με τον Καναδά. Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου δήλωσε, δε, ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν και παρέπεμψε στη στάση των Αμερικανών, οι οποίοι μπλοκάρουν τις συζητήσεις.

    [13] Το αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ δεν εκπληρώνει τους στόχους του

    Το αντιπυραυλικό σύστημα που έχει εγκατασταθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου ν' αντιμετωπίσει επιθέσεις από χώρες όπως η Βόρεια Κορέα, δεν έχει αποδείξει την ικανότητα του να εκπληρώσει το σκοπό αυτό, υποστηρίζει επιστημονική οργάνωση.

    Το αναφερόμενο σύστημα έχει αναπτυχθεί με 30 εκτοξευτές στην Αλάσκα και την Καλιφόρνια, ενώ έχει δοκιμαστεί μόνο εννέα φορές από την αρχική ανάπτυξή του το 2004. Το σύστημα αυτό, απέτυχε να καταστρέψει τους στόχους του, στα 2/3 των δομικών που έγιναν σύμφωνα με αναφορά της επιστημονικής οργάνωσης Union of Concerned Scientists.

    ?Μετά από σχεδόν 15 χρόνια προσπαθειών για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής άμυνας στις ΗΠΑ, το σύστημα που έχει εγκατασταθεί δεν έχει ακόμη αποδείξει τη ρεαλιστική ικανότητά του να υπερασπιστεί τις ΗΠΑ,? επισημαίνει η αναφορά.

    Το αναφερόμενο αμυντικό σύστημα έχει κοστίσει 40 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής, ενώ προβλέπεται η αύξηση των εκτοξευτήρων σε 44, μέσα στο 2017, ενώ η ανάπτυξή του εγκρίθηκε από τη διακυβέρνηση Μπους, για να ενταχθεί βιαστικά σε υπηρεσία το 2004.

    [14] Παράταση 6 εβδομάδων στην Google για να ανταποκριθεί στην υπόθεση περί αντιμονοπωλιακής στρατηγικής

    Παράταση 6 εβδομάδων, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, δόθηκε στη Google σχετικά με την αντιμονοπωλιακή υπόθεση που αφορά στο λειτουργικό της σύστημα για φορητές συσκευές Android.

    Η Google θα έχει το επιπλέον χρονικό περιθώριο προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αντιμονοπωλιακή της στρατηγική που αφορά στο Android, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

    Τον Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η απαίτηση της Google που ήθελε τις κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων να προεγκαθιστούν τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας και τον Chrome, προκειμένου να έχουν πρόσβαση και σε άλλες εφαρμογές όπως το Google Play Store --τη μεγαλύτερη πηγή εφαρμογών Android-- θα μπορούσε να βλάψει τόσο τους καταναλωτές όσο και τον ανταγωνισμό.

    «Η επιτροπή συμφώνησε να παρατείνει την προθεσμία που είχε δοθεί στη Google, ώστε να απαντήσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου στην υπόθεση που αφορά στο Android. Η Google ζήτησε επιπλέον χρόνο προκειμένου να επανεξετάσει τα έγγραφα τις δικογραφίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Η υπηρεσία επιτήρησης της ΕΕ είχε δώσει προθεσμία έως τις 27 Ιουλίου στη Google για να απαντήσει στις κατηγορίες. Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμα που μπορεί να ανέλθουν έως και τα 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί την Google ότι ευνοεί την διαδικτυακή της υπηρεσία αγορών στα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην μηχανή αναζήτησης έναντι του ανταγωνισμού.

    [15] Προ των πυλών η διαδικασία για τη δημιουργία του Ελληνικού Ιδρύματος για την Έρευνα και την Καινοτομία

    Συμφωνία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες και την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων υψηλής ποιότητας στα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας πρόκειται να υπογραφεί αύριο, Παρασκευή 15 Ιουλίου, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Επενδύσεων. Η συμφωνία, ύψους 240 εκ. ευρώ, αφορά στο διάστημα 2016-2018, ενώ οι πόροι αυτοί θα είναι πρόσθετοι εκείνων του ΕΣΠΑ, αυξάνοντας σημαντικά τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις για την Έρευνα και την Καινοτομία.

    Σε ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, κύριος Κώστας Φωτάκης, αναφέρει ότι ένα νέο, ριζικά ανανεωμένο τοπίο διαμορφώνεται στην Ελλάδα με μια σειρά θεσμικών και χρηματοδοτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο τμήμα του ΥΠΠΕΘ και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

    Η πρώτη εκταμίευση από το ποσό θα γίνει άμεσα, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας.

    «Η διαχείριση των πόρων που θα προκύψουν από την συμφωνία με την ΕΤΕπ θα γίνεται από ένα νεοσύστατο Ίδρυμα, το ΕΛΙΔΕΚ, για την ίδρυση του οποίου έχει ήδη προετοιμαστεί το σχέδιο νόμου. Το νομοσχέδιο αυτό έχει τεθεί σε ανοιχτή διαβούλευση και επίκειται η κατάθεσή του στη Βουλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Φωτάκης

    [16] Βάση δεδομένων με... «μια ματιά» φαίνεται πως έχει ξεκινήσει το FBI

    Δεδομένα από την ίριδα του ματιού περίπου 430.000 ατόμων φέρεται να έχει συγκεντρώσει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) κατά τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Verge.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο τα στοιχεία της έρευνας, το εγχείρημα του FBI που ξεκίνησε ως πιλοτικό το 2013 εξελίχθηκε τελικά σε μια σημαντική βάση δεδομένων «χωρίς να έχει προηγηθεί καμία δημόσια συζήτηση επί του θέματος ή εποπτεία».

    Το FBI αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης ενός συστήματος για τη φωτογράφιση και αναγνώριση της ίριδας του ματιού. Το εγχείρημα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013, με το FBI να συνεργάζεται με φορείς τόσο στο Τέξας και το Μιζούρι όσο και στην πολιτεία της Καλιφόρνιας.

    Τα δεδομένα από τη «σάρωση» της ίριδας του ματιού, τα οποία συνέλεξε το Γραφείο από κρατουμένους, μπορούν καταγράφονται μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια της σάρωσης δημιουργείται μια λεπτομερής εικόνα της επιφάνειας του χρωματιστού μέρους των ματιών, μέρος που είναι τόσο μοναδικό όσο ένα δακτυλικό αποτύπωμα.

    [17] Η νέα τρέλα του Pokemon GO σαρώνει τον πλανήτη και τους... λογαριασμούς των χρηστών

    Είναι γεγονός. Το νέο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας Pokemon Go έχει προκαλέσει παγκόσμια τρέλα, τόση που πολλά μουσεία, ιδρύματα ακόμα και νεκροταφεία (!) ανά τον κόσμο έχουν βγάλει ανακοινώσεις απαγορεύοντας στους επισκέπτες να παίζουν το video game στις εγκαταστάσεις τους.

    Ωστόσο, με κάθε καινούρια τρέλα υπάρχει πάντα κάποιος που προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί προς όφελός του και φυσικά εις βάρος των χρηστών. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, χάκερς εκμεταλλεύονται τη μανία των παικτών για το Pokemon Go με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

    Το παιχνίδι βασίζεται στη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων Pokemon και στην ουσία ο χρήστης προσπαθεί να συλλέξει τα συνολικά 250 τερατάκια σε πραγματικούς δρόμους. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, καθώς και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS, το οποίο σε συνδυασμό με την κάμερα του smartphone δημιουργεί έναν χάρτη της περιοχής, όπου ο χρήστης μπορεί να ανακαλύψει διάφορα Pokemon.

    Η νέα απάτη που σχετίζεται με το συγκεκριμένο παιχνίδι περιλαμβάνει ένα email, το οποίο οι χάκερς στέλνουν στους χρήστες με το μήνυμα ότι πρέπει να εγγραφούν στη νέα επί πληρωμή (12,99 δολάρια) έκδοση του Pokemon Go μέσα σε 24 ώρες, αλλιώς ο λογαριασμός τους στο παιχνίδι θα παγώσει.

    «Με λύπη σάς ενημερώνουμε ότι εξαιτίας της τεράστιας ανταπόκρισης στη νέα μας εφαρμογή Pokemon GO και της ανάγκης για ισχυρότερους σέρβερς, δεν είμαστε πλέον σε θέση να διατηρήσουμε τον λογαριασμό σας δωρεάν. Ο λογαριασμός σας θα παγώσει σε 24 ώρες εάν δεν προχωρήσετε στην αναβάθμιση» είναι το μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αναφέρεται επίσης ότι οι νέοι όροι και προϋποθέσεις της υπηρεσίας απαιτούν πλέον μηνιαία αμοιβή 12,99 δολαρίων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παίξουν το Go. Αυτό, βέβαια, παρέχει τη δυνατότητα σε σέρβερς τρίτων να κλέψουν στοιχεία των χρηστών, που πληρώνουν, όπως κωδικοί πρόσβασης για email και πληροφορίες των τραπεζικών τους λογαριασμών.

    [18] Βουλή: Αποσύρθηκε η διάταξη που αφορά τα οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων

    Αποσύρθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, το άρθρο 50 του νομοσχεδίου «για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων», με το οποίο απαγορευόταν η δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων, που χαρακτηρίζονταν αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας.

    «Κρίνεται σκόπιμο το άρθρο αυτό να αποσυρθεί και να επανέλθει ώστε να μην έχουμε πολίτες που αισθάνονται ότι κάπου αδικούνται» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ενώ ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, χαρακτήρισε ως «πολύ θετικό το γεγονός, ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος απέσυρε το άρθρο».

    [19] ΝΔ: Στο έλεος των καταληψιών το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

    Να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ζητά από την κυβέρνηση η ΝΔ, καθιστώντας την υπεύθυνη για την ασφάλεια του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την κατάληψη από εκατοντάδες άτομα που χρησιμοποιούν τους χώρους του για κατασκήνωση.

    Σε δήλωσή του ο συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής, Θεόδωρος Φορτσάκης, τόνισε πως το ΑΠΘ, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, παραδίδεται στο έλεος των καταληψιών.

    Σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη, εκατοντάδες άτομα από την Ελλάδα και άλλα κράτη προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του ως χώρο κατασκήνωσης, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο δράσεων για τα προβλήματα των μεταναστών, χωρίς να έχει ζητηθεί καμία άδεια από τις πανεπιστημιακές αρχές, οι οποίες, όπως τονίζει, έχουν απευθύνει επανειλημμένες εκκλήσεις στην Πολιτεία, για προστασία των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, που αδυνατούν να φιλοξενήσουν τους καταληψίες - κατασκηνωτές.

    [20] «Ανοιχτά σχολεία» τον Ιούλιο στην Αθήνα

    Αρχίζει τη Δευτέρα η δεύτερη περίοδος του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων και η οποία θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουλίου. Η δεύτερη περίοδος περιλαμβάνει μια σειρά δράσεις σεδέκα σχολεία σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας:Πλατεία Βάθη, Εξάρχεια, Πλάκα, Παγκράτι, Βοτανικός, Άνω Πετράλωνα, Τέρμα Αχαρνών, Γκράβα, Γκύζη και Κυψέλη.

    Οι δράσεις είναι δωρεάν και σε αυτές περιλαμβάνονται ρομποτική, δημιουργική απασχόληση, διδασκαλία χορών λάτιν, βιωματικά εργαστηρία, περιβαλλοντικές δραστηριότητες και άλλα καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 15 ετών.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή και να κρατήσουν θέση μεemailστοathensopenschools@gmail.comή στο τηλ.2105277089(ώρες 10:00-16:00) όπου αναφέρουν το όνομα του ενδιαφερόμενου, την ηλικία και τη δράση στην οποία επιθυμεί να συμμετέχει μαζί με στοιχεία επικοινωνίας του γονέα/κηδεμόνα, τηλέφωνο καιemail.

    [21] Άσαντ: Ποτέ δε συζητήσαμε με τη Ρωσία την αποχώρησή μου

    Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε πως η Ρωσία δεν έχει συζητήσει "ποτέ" μαζί του την αποχώρησή του, λίγο πριν από τις συνομιλίες που θα έχει στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι σε μια προσπάθεια αναβίωσης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία.

    Εδώ και πολλούς μήνες, οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και στις αντάρτικες οργανώσεις προκειμένου να εξευρεθεί μία διέξοδος ?μέσω μιας διαδικασίας πολιτικής μετάβασης? σε μια φονική σύγκρουση που έχει προκαλέσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

    Ερωτηθείς από το NBC News αν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ή ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ έχουν συζητήσει μαζί του αυτή τη διαδικασία, η οποία μπορεί να καταλήξει στην αποχώρησή του από την εξουσία, ο Άσαντ ήταν κατηγορηματικός: "Ποτέ, διότι το ζήτημα αυτό επαφίεται στον συριακό λαό".

    "Μόνο ο συριακός λαός μπορεί να πει ποιος θα είναι πρόεδρος, πότε πρέπει να έρθει, πότε πρέπει να φύγει. Εκείνοι (οι Ρώσοι) δεν είπαν ποτέ ούτε μια λέξη γι΄αυτό", είπε σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στη Δαμασκό και δημοσιοποιήθηκε σήμερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 July 2016 - 14:32:45 UTC