Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ για ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της προκλητικής εξαπάτησης και της ανικανότητας
  • [02] Θ. Φωτίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πρεμιέρα» για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»
  • [03] Κοινός σχεδιασμός Ελλάδας - Ιταλίας στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων
  • [04] Εγκαινιάσθηκε ο ανισόπεδος κόμβος Μεγαλόπολης
  • [05] Τα ξίφη στις νέες και στους νέους ανθυποσμηναγούς επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [06] Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χρηματοδοτεί την επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό της οικίας του Βρετανού συγγραφέα Πάτρικ Λη Φέρμορ
  • [07] Συνάντηση του Π. Κουρουμπλή με τον Τζιάνι Πιτέλα, αύριο στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Νέες συναντήσεις της ΚΕΔΕ με πολιτικούς αρχηγούς
  • [09] Ρ. Δούρου: Η ενεργοποίηση των πολιτών, δικλείδα, για την επιτυχία του νέου σχεδιασμού για τα απορρίμματα της Αττικής
  • [10] Δεν υπήρξε προσφορά 300. εκ. ευρώ για την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, δηλώνουν κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ
  • [11] Γ. Στουρνάρας: Η γενίκευση του συστήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών οδηγεί σε λιγότερα φορολογικά μέτρα

  • [01] ΝΔ για ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της προκλητικής εξαπάτησης και της ανικανότητας

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της προκλητικής εξαπάτησης, της αναξιοπιστίας και της ανικανότητας, που κοστίζει ακριβά στον ελληνικό λαό» τονίζει η ΝΔ με αφορμή την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος επισημαίνεται πως το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του κ. Σταθάκη, χαρακτήριζε ?ξεπούλημα? τα 300.000.000 ευρώ που αξίωνε η τότε κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ «μετά από 18 μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με την καταστροφική της πολιτική και την απαράδεκτη καθυστέρηση οδήγησε σε απαξίωση την περιουσία του Δημοσίου, έρχεται σήμερα και πουλάει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 45.000.000 ευρώ».

    [02] Θ. Φωτίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πρεμιέρα» για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

    «Πρεμιέρα» σήμερα για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), ένα προνοιακό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

    Μιλώντας στο Πρακτορείο, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, δήλωσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα αντέχει και δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα, μέχρι στιγμής, παρόλο, που, όπως είπε, «τρέχει» παράλληλα και το TAXIS. Η κ. Φωτίου έκανε λόγο για μία καινοτομία που συμβαίνει, για πρώτη φορά, στη χώρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα γεωπληροφοριακό σύστημα, το οποίο «τρέχει» σε 30 δήμους. Όπως είπε, το πρόγραμμα αναμένεται να εφαρμοστεί πανελλαδικά, από τις αρχές του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η κ. Φωτίου στο Πρακτορείο, από το πρωί, είχαν πρόσβαση στο σύστημα περίπου 34.000 χρήστες, ενώ, μέχρι το απόγευμα, έγιναν και οι πρώτες 8.500 αιτήσεις, από τις οποίες προέκυψαν οι πρώτοι 725 δικαιούχοι του ΚΕΑ.

    Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η έννοια της ακραίας φτώχειας ορίζεται ως η κατοχή εισοδήματος κάτω από ένα ορισμένο όριο και περιουσιακών στοιχείων κάτω από ορισμένη αξία. Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) Την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

    Στις δηλώσεις της στο Πρακτορείο, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε ότι, εφόσον τα στοιχεία που δηλώνει ο υποψήφιος ωφελούμενος του ΚΕΑ είναι ορθά και διασταυρώνονται, τότε αυτόματα καθίσταται δικαιούχος του. «Εάν πάλι κάτι λείπει ή είναι λάθος από αυτά που δηλώνει, η πλατφόρμα "παγώνει"» εξηγεί η κ. Φωτίου, διευκρινίζοντας, ωστόσο ότι, αν ένας πολίτης διαπιστώσει ότι, τους τελευταίους έξι μήνες, το εισόδημά του έπεσε κάτω από τα όρια τα οποία έχουν οριστεί- περιουσιακά, εισοδηματικά και κινητής περιουσίας, έχει το δικαίωμα με τα ανάλογα αποδεικτικά να υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ. «Είναι ένα διαρκές δίχτυ ασφαλείας χαμηλών οικονομικών δεδομένων. Πρόκειται για ένα αντιγραφειοκρατικό σύστημα, το οποίο δεν κρατάει σε παρατατετάμενη αγωνία τους πολίτες, αν είναι ή δεν είναι δικαιούχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα.

    [03] Κοινός σχεδιασμός Ελλάδας - Ιταλίας στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων

    Το ζήτημα της εκπαίδευσης και της ομαλής ένταξης των παιδιών των προσφύγων στην Ελλάδα και την Ιταλία, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Παιδείας,?Ερευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, και της Ιταλίδας ομολόγου του, Στεφανία Τζανίνι (Stefania Giannini).

    'Οπως τόνισαν στις κοινές τους δηλώσεις οι δύο υπουργοί, δεδομένου ότι οι δύο χώρες αποτελούν πύλες υποδοχής των προσφυγικών ροών, πρόκειται εφεξής να υπάρξει κοινός σχεδιασμός για την εκπαιδευση των νεαρών προσφύγων, ιδιαίτερα μεσα από τον θεσμό των ανοικτών σχολείων, που άρχισε να λειτουργεί αυτό το καλοκαίρι.

    "Προσπαθούμε και στις δυο χώρες, μέσα από ένα σύστημα δημιουργικής απασχόλησης να απαντήσουμε στις ανάγκες που εχουν τα νέα παιδιά των προσφύγων", τόνισε ο κ. Φίλης, με την Ιταλίδα υπουργο να προσθέτει ότι κατά την συνάντηση υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και στοιχείων πάνω στην ιδέα ενός ανοιχτού σχολείου, που θα είναι όχι μόνο φορέας εκπαίδευσης και παιδείας, αλλά και βαθειά δραστήριος μέσα στην κοινωνία.

    [04] Εγκαινιάσθηκε ο ανισόπεδος κόμβος Μεγαλόπολης

    «Τα έργα ανήκουν στον ελληνικό λαό και στους πολίτες της Μεγαλόπολης που τα πληρώνει και τα εγκαίνια των έργων δεν είναι ευκαιρία για να πολιτικολογούμε. Πρέπει να είμαστε πιο ταπεινοί και πιο σεμνοί» τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, εγκαινιάζοντας τον ανισόπεδο κόμβο και τη συνδετήρια οδό Μεγαλόπολης με τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα.

    Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «τα έργα δεν ανήκουν στον υπουργό και στον περιφερειάρχη, ανήκουν στον ελληνικό λαό και πρόσθεσε: «Εμείς κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητα που πρέπει να έχουμε και για το κόστος των έργων που υλοποιούμε και σε θεσμικό επίπεδο, με τους μηχανισμούς αξιόπιστου ελέγχου που πρέπει να έχει η δημόσια διοίκηση».

    Απαντώντας, εμμέσως, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, που έκανε λόγο για το κίνημα «Δεν πληρώνω», το οποίο, όπως είπε, ως περιφερειακή Αρχή το αντιπαλεύτηκε, επεσήμανε ότι «όλα αυτά τα χρόνια, υπήρχε το κίνημα "Πληρώνω πολύ περισσότερα", που ανέπτυξε το κίνημα "Δεν πληρώνω". Πληρώνω πολύ περισσότερα, γιατί δεν είχαν γίνει απαλλοτριώσεις, πληρώνω πολύ περισσότερο γιατί υπήρχαν καθυστερήσεις και, εν τέλει, γιατί διαπλεκόταν η οικονομική με την πολιτική ηγεσία».

    [05] Τα ξίφη στις νέες και στους νέους ανθυποσμηναγούς επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Τα ξίφη στους νέους και νέες ανθυποσμηναγούς επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε απόψε στις εγκαταστάσεις της σχολής Ικάρων στην αεροπορική βάση Δεκελείας, στο Τατόι.

    Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 76 νέοι και νέες ανθυποσμηναγοί εκ των οποίων 41 ήταν ιπτάμενοι, 9 ελεγκτές αεράμυνας, 16 μηχανικοί αεροσκαφών-ανάμεσα τους μία γυναίκα- και 10 μηχανικοί ηλεκτρονικών - ανάμεσα τους 1 γυναίκα.

    Μεταξύ των νεοορκισθέντων ήταν 7 από την Κύπρο και 1 από την Ιορδανία.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής, τριάδα μαχητικών αεροσκαφών F-4 Φάντομ πέταξαν πάνω από το χώρο της εκδήλωσης.

    Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

    Στην τελετή, παρέστησαν η υφυπουργός Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Αθανάσιος Δαβάκης, εκπρόσωποι κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ξένες αντιπροσωπείες, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεοορκισθέντων.

    Την περασμένη Τρίτη είχε πραγματοποιηθεί η τελετή ονομασίας των νέων ανθυποσμηναγών στη διάρκεια της οποίας, βραβεύθηκαν οι πρωτεύσαντες:

    - Στην ακαδημαϊκή Εκπαίδευση ανθυποσμηναγός (Ι) Ευστάθιος Αποστολόπουλος, ανθυποσμηναγός (ΜΑ) Μενέλαος Σκοντράνης και ανθυποσμηναγός (ΕΑ) Θωμάς Παντελεάκος.

    - Στην στρατιωτική Εκπαίδευση ανθυποσμηναγός (ΜΑ) Αντώνιος Ζαραβέλας, ενώ στον πρωτεύσαντα ανθυποσμηναγό (Ι) Ευστάθιο Αποστολόπουλο επιδόθηκε βραβείο από τον Ιταλό ακόλουθο Άμυνας στην Ελλάδα σμήναρχο Antonio Albanese.

    [06] Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χρηματοδοτεί την επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό της οικίας του Βρετανού συγγραφέα Πάτρικ Λη Φέρμορ

    Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενέκρινε νέα δωρεά προς το Μουσείο Μπενάκη για τη συντήρηση, την επισκευή και τον εξοπλισμό της οικίας του Πάτρικ Λι Φέρμορ και της συζύγου του Τζοάν στην Καρδαμύλη, ανακοίνωσε το Μουσείο Μπενάκη.

    Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είχε χρηματοδοτήσει με δωρεά του την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης, η οποία βασίστηκε στην αρχική πρόταση του Μουσείου Μπενάκη για τη μελλοντική λειτουργία της οικίας Φέρμορ, στην περιοχή Καλαμίτσι, στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας. Το ακίνητο που εκτείνεται συνολικά σε εννέα στρέμματα, περιήλθε στην πλήρη κυριότητα του Μουσείου Μπενάκη το 2011, μετά τον θάνατο του δωρητή.

    «Το μοναδικό αυτό ακίνητο προβλέπεται να λειτουργήσει ως χώρος φιλοξενίας σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και ως κέντρο εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τη συνεργασία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού» υπενθυμίζει η ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη και επισημαίνει ότι «για τη λειτουργία του Κέντρου, προβλέπεται να συσταθεί με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, μια διεθνής επιτροπή η οποία θα διαμορφώνει και θα εισηγείται το πρόγραμμα της λειτουργίας και τις σχετικές επιλογές. Η γνωμοδοτική αυτή επιτροπή θα είναι άμισθη, θα ελέγχει το έργο που συντελείται, και θα εισηγείται και την επιλογή των εκάστοτε φιλοξενούμενων».

    [07] Συνάντηση του Π. Κουρουμπλή με τον Τζιάνι Πιτέλα, αύριο στη Θεσσαλονίκη

    Θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής αλλά πολιτικοοικονομικά ζητήματα που απασχολούν από κοινού Ελλάδα και Ιταλία (και μάλιστα την Ιταλία έντονα τον τελευταίο καιρό), θα συζητήσουν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, σε γεύμα εργασίας αύριο στη Θεσσαλονίκη.

    Η συνάντηση θα γίνει στις 15.30 στο αεροδρόμιο, μετά την μετάβαση του υπουργού στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (στις 12:20), όπου θα συναντηθεί με την υφυπουργό Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

    Το απόγευμα στις 6, ο κ. Κουρουμπλής θα επισκεφθεί το ποντιακό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στη Βέροια.

    [08] Νέες συναντήσεις της ΚΕΔΕ με πολιτικούς αρχηγούς

    Συνεχίζει τις συναντήσεις η ηγεσία της ΚΕΔΕ με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

    Μετά τη συνάντηση που είχε χθες με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η ηγεσία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί την Τρίτη, στις 5.30 μ.μ., με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πέμπτη στην 1.30 μ.μ., με τον πρόεδρο του κόμματος το «ΠΟΤΑΜΙ» Σταύρο Θεοδωράκη.

    Το πρόγραμμα των συναντήσεων δημοσιοποίησε πριν λίγο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    [09] Ρ. Δούρου: Η ενεργοποίηση των πολιτών, δικλείδα, για την επιτυχία του νέου σχεδιασμού για τα απορρίμματα της Αττικής

    Ο περιφερειακός σχεδιασμός βρίσκεται, όπως πρόσφατα διαπίστωσαν με τις γνωμοδοτήσεις τους, τα δύο εκ του νόμου αρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο γόνιμης συνεργασίας με τον ΕΔΣΝΑ που έγινε μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες.

    Έτσι προς την τελική έγκριση, οδεύει, η ριζική αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού, Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής μετά τις θετικές γνωμοδοτήσεις των δύο αρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και την διαπίστωση ότι βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις κατευθυντήριες αρχές του Εθνικού Σχεδιασμού (ΕΣΔΑ).

    Στόχος του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ είναι η οριστική κατάργηση του σημερινού, πλήρως αποτυχημένου μοντέλου της χωματερής της Φυλής, στην βάση της νέας, αποκεντρωμένης αντίληψης με έμφαση στην μείωση, την πρόληψη, την διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την επανάχρηση.

    [10] Δεν υπήρξε προσφορά 300. εκ. ευρώ για την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, δηλώνουν κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ

    Ουδέποτε υπήρξε προσφορά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά τα τρία χρόνια της διαγωνιστικής διαδικασίας, εκτός από σήμερα και τους ιταλικούς σιδηροδρόμους. Στο συγκεκριμένο σχόλιο προέβησαν κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ, με αφορμή τις αναφορές για προσφορά 300 εκατ. ευρώ κατά το παρελθόν.

    [11] Γ. Στουρνάρας: Η γενίκευση του συστήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών οδηγεί σε λιγότερα φορολογικά μέτρα

    Λιγότερα φορολογικά μέτρα από εκείνα που προβλέπονται στο Μνημόνιο θα μπορούσε εν τέλει να λάβει η χώρα αν γενικεύονταν το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών.

    Αυτό υποστήριξε πριν από λίγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, συμπληρώνοντας ότι ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την είσπραξη των έμμεσων φόρων έχουν γίνει ορατά και αποτυπώνονται στα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού. Ο ίδιος εκτίμησε ότι αν η κυβέρνηση ανάγκαζε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να εφοδιαστούν με μηχανήματα POS, είναι πολύ πιθανόν να επιτευχθεί αύξηση εσόδων ικανή ώστε να μην χρειαστεί να ληφθεί όλο το πακέτο των φορολογικών μέτρων που έχει συμφωνηθεί στο τελευταίο πρόγραμμα.

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μιλώντας πριν από λίγο στην παρουσίαση του βιβλίου European Banking Supervision : The first eighteen months, τάχθηκε υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών απευθείας από τον ΕSM. Όπως υποστήριξε μία τέτοια επιλογή θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από αυτή που ακολουθήθηκε και στην ελληνική περίπτωση, ωστόσο, όπως είπε, επικράτησαν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 July 2016 - 18:32:34 UTC