Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για εισβολή στην Κύπρο το 1974 έκανε λόγο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
  • [02] Αν. Πετρόπουλος: Έως τον Οκτώβριο 584 εκατ. ευρώ για συντάξεις
  • [03] 3.432 μετανάστες επέστρεψαν στην πατρίδα τους το 2016 με την υποστήριξη του ΔΟΜ
  • [04] Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ & Ρωσίας στη γαλλική πρεσβεία στη Μόσχα
  • [05] Η Βρετανία «θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας» στις μαζικές συγκεντρώσεις
  • [06] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντείνει τις πιέσεις της κατά της Google
  • [07] Οι δανειολήπτες των δανείων σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή
  • [08] Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στη Νίκαια
  • [09] 24ωρη πανελλαδική απεργία κηρύσσει για την Κυριακή 17 Ιουλίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων
  • [10] Ηράκλειο: Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η αναβάθμιση του αεροδρομίου "N. Καζαντζάκης"
  • [11] Επιστροφή της αξίας των κλήσεων-SMS μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, ανακοίνωσε η Cosmote
  • [12] Η Ιταλία είναι ο κυριότερος εξαγωγικός προορισμός των ελληνικών προϊόντων
  • [13] Έρευνα «Le Soir»: Πιο κοντά στην Ευρώπη νιώθουν οι πολίτες της, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα
  • [14] ΟΟΣΑ: Η Τουρκία μπορεί να επιτύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων
  • [15] Αύξηση 1,2% στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία τον Μάρτιο

  • [01] Για εισβολή στην Κύπρο το 1974 έκανε λόγο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

    Για εισβολή (σσ της Τουρκίας) στην Κύπρο το 1974, έκανε λόγο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ενώ στα επίσημα αμερικανικά έγγραφα χρησιμοποιείται μέχρι τώρα ο όρος «στρατιωτική επέμβαση».

    Σύμφωνα με το ΡΙΚ, σε εκδήλωση για τις αμερικανικές προξενικές υπηρεσίες, ο κ. Κέρι εξήρε την προσφορά της υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιας για τις προξενικές υπηρεσίες, Μισέλ Μποντ. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κ. Μποντ ξεκίνησε να εργάζεται το καλοκαίρι του 1974 και αμέσως τοποθετήθηκε στην ειδική ομάδα εργασίας του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που ασχολείτο με την εισβολή στην Κύπρο.

    [02] Αν. Πετρόπουλος: Έως τον Οκτώβριο 584 εκατ. ευρώ για συντάξεις

    Έως τον Οκτώβριο θα διατεθούν συνολικά 584 εκατ. ευρώ για συντάξεις, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι περισσότεροι από 90% των συνταξιούχων θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν την προσωρινή σύνταξη και με τις νέες διατάξεις.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι μέσα στον Ιούλιο θα καταβληθούν 1.500 εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, 1.200 από το ΤΑΥΤΕΚΩ και 250 από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Από την πλευρά της η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι, περίπου 370.000 νέοι συνταξιούχοι περιμένουν να πάρουν σύνταξη, λόγω της μεγάλης καθυστέρηση που υπάρχει, ενώ έκανε λόγο για περικοπή 30% στις νέες συντάξεις, για να πάρει την απάντηση από τον κ. Πετρόπουλο ότι «αυτό δεν προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου».

    Όπως είπε ο υφυπουργός, 7,2% των συνταξιούχων λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη μικρότερη των 384 ευρώ, ενώ προσωρινή σύνταξη μεταξύ 384 ευρώ κι 768 ευρώ λαμβάνουν 83,6% των συνταξιούχων.

    Επιπλέον, ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι η νομοθετική δέσμευση γι απόδοση προσωρινών συντάξεων μέσα σε δύο μήνες είναι συντριπτική, σε σχέση με την παλιότερη κατάσταση, όταν παρουσιαζόταν συνήθως εξάμηνη αναμονή και πρόσθεσε ότι με τις νέες διατάξεις θα υπάρχει και καλύτερη χρηματοδοτική ροή και ταχύτερη έκδοση της οριστικής σύνταξης.

    [03] 3.432 μετανάστες επέστρεψαν στην πατρίδα τους το 2016 με την υποστήριξη του ΔΟΜ

    Από τις αρχές του 2016 έως και τις 14 Ιουλίου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) έχει βοηθήσει 3.432 μετανάστες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών.

    Μεταξύ αυτών, ήταν 42 ασυνόδευτα παιδιά και 26 ιατρικά περιστατικά. Επίσης, από τους 3.432, οι 1.000 έχουν επιστρέψει στο Μαρόκο, οι 737 στο Αφγανιστάν, οι 573 στο Ιράκ και οι 238 στη Γεωργία.

    [04] Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ & Ρωσίας στη γαλλική πρεσβεία στη Μόσχα

    Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Λαβρόφ μετέβησαν μαζί στην πρεσβεία της Γαλλίας στη Μόσχα για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στην Νίκαια.

    Έπειτα από 6 ώρες διαπραγματεύσεων με επίκεντρο τη συριακή κρίση, οι επικεφαλής της ρωσικής και αμερικανικής διπλωματίας διέκοψαν τις συνομιλίες τους για να μεταβούν μαζί στην γαλλική πρεσβεία και να αποθέσουν λουλούδια, ενώ υπέγραψαν στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

    [05] Η Βρετανία «θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας» στις μαζικές συγκεντρώσεις

    H βρετανική αστυνομία θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας που τίθενται σε ισχύ κατά τις μαζικές συγκεντρώσεις κι εκδηλώσεις την επόμενη εβδομάδα, μετά την επίθεση που συγκλόνισε τη Νίκαια της Γαλλίας, γνωστοποίησε μια εκπρόσωπος Τύπου της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

    «Η αστυνομία αξιολογεί την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας και επανεξετάζει τα μέτρα αναφορικά με τις μαζικές δημόσιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στην χώρα τις επόμενες επτά ημέρες» δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους.

    Η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων συγκλήθηκε σήμερα για να συζητήσει τους τρόπους που θα ενεργήσει μετά την επίθεση στη Νίκαια.

    Η εκπρόσωπος Τύπου της Μέι επισήμανε επιπλέον ότι ένας μικρός αριθμός Βρετανών τραυματίστηκε στην επίθεση.

    Στο μεταξύ η ίδια η πρωθυπουργός της Βρετανίας υπογράμμισε σήμερα ότι η χώρα της στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας.

    «Θα μιλήσω με τον πρόεδρο (Φρανσουά) Ολάντ σήμερα και θα επισημάνω ότι η Βρετανία βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας σήμερα όπως βρέθηκε τόσο συχνά και στο παρελθόν» τόνισε.

    Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν ανακοίνωσε ότι και η βρετανική πρωτεύουσα θα «προχωρήσει στην επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας».

    [06] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντείνει τις πιέσεις της κατά της Google

    Εντείνει τις πιέσεις της κατά της Google η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την κατηγορεί για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά του διαδικτύου, που περιορίζει τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, επιρρίπτει ευθύνες στην εταιρεία ότι μπλοκάρει την εμφάνιση ανταγωνιστικών διαφημίσεων σε άλλους ιστότοπους, οι οποίοι προκύπτουν ως αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης του Google.

    Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενισχύει την άποψη ότι η εταιρεία ευνοεί τις δικές της υπηρεσίες αγορών, έναντι ανταγωνιστικών υπηρεσιών. Η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μάργκρετ Βεστάγκερ, δήλωσε ότι η Google δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα να προχωρά στον περιορισμό των αντιπάλων της, δεδομένης της κυρίαρχης θέσης της.

    «Η Google έχει αναπτύξει πολλά καινοτόμα προϊόντα που έχουν αλλάξει καταλυτικά την καθημερινότητά μας» δήλωσε η κ. Βεστάγκερ. «Ωστόσο, αυτό δεν δίνει στην Google το δικαίωμα να στερεί από άλλες εταιρείες την ευκαιρία να ανταγωνίζονται και να καινοτομούν». Η εταιρεία κατηγορείται, επίσης, ότι ασκεί αντιμονοπωλιακή στρατηγική σε ό,τι αφορά το λειτουργικό της σύστημα, Android, καθώς, σύμφωνα με την ΕΕ, απαιτεί οι κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων να προεγκαθιστούν στα smartphones τους, το Google Search και τον Chrome, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε άλλες σημαντικές εφαρμογές, όπως το Google Play, γεγονός που πλήττει σοβαρά την ανταγωνιστικότητα.

    «Πιστεύουμε ότι οι καινοτομίες και οι βελτιώσεις στα προϊόντα μας έχουν αυξήσει τις επιλογές για τους Ευρωπαίους καταναλωτές και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα» αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου της Google.

    «Θα εξετάσουμε τις νέες περιπτώσεις που παραθέτει η Επιτροπή και θα ανταποκριθούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες» πρόσθεσε ο ίδιος.

    [07] Οι δανειολήπτες των δανείων σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή

    «Δυσθεώρητα» σε ύψος, χαρακτήρισε τα τραπεζικά δάνεια που χορηγήθηκαν από τράπεζες σε πολιτικά κόμματα και σε ιδιοκτήτες Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος ξεκαθάρισε στο «Πρακτορείο 104,9» ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει με ποιες εγγυήσεις δόθηκαν τα χρήματα και πώς θα αποπληρωθούν.

    Μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», έκανε γνωστό ότι μετά τους διευθύνοντες συμβούλους τραπεζών θα κληθούν από την εξεταστική επιτροπή και οι δανειολήπτες (εκπρόσωποι κομμάτων και ΜΜΕ) γιατί ?όπως είπε? υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν. «Υπάρχουν ζητήματα πολλών αναχρηματοδοτήσεων και καθυστερήσεων πληρωμών δανείων, δανείων για τα οποία πρέπει να ερωτηθούν με ποιες εγγυήσεις τα είχαν λάβει και πώς θα τα αποπληρώσουν στο δυσθεώρητο ύψος στο οποίο έχουν φθάσει» επισήμανε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να μάθουν πώς θα αποπληρωθούν, να μάθουν την απάντηση γιατί πολλές φορές έχει ζητηθεί από τους Έλληνες πολίτες να συμβάλουν στη σταθεροποίηση των τραπεζών».

    [08] Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στη Νίκαια

    Τo KKE, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη νέα δολοφονική επίθεση, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, στη Νίκαια της Γαλλίας κα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και τον γαλλικό λαό.

    «Κι αυτό το χτύπημα πραγματοποιείται στο έδαφος της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επεμβάσεων και πολέμων. Οι δε πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, για ενίσχυση των στρατιωτικών επεμβάσεων, με επίκεντρο τη Λιβύη, αλλά και τη Μέση Ανατολή, με αναβαθμισμένη συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία, ρίχνουν "λάδι στη φωτιά"» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    [09] 24ωρη πανελλαδική απεργία κηρύσσει για την Κυριακή 17 Ιουλίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, την Κυριακή 17 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (OIYE), με απόφαση της διοίκησής της.

    «Καλούμε τα σωματεία μας, τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και τους καταναλωτές, να συμμετάσχουν στην απεργία, δίνοντας δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, ότι η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, ούτε αναγκαία είναι, ούτε ωφέλιμη για τους καταναλωτές, που τόσο μεγάλος λόγος γίνεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία.

    [10] Ηράκλειο: Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η αναβάθμιση του αεροδρομίου "N. Καζαντζάκης"

    Το θέμα της αναβάθμισης του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης", συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος", της Λότζια. «Περιμένουμε από την κυβέρνηση ένα σήμα, ότι θεωρεί την αναβάθμιση του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" τόσο σημαντική και άμεσης προτεραιότητας όσο τη θεωρούμε κι εμείς. Αλλιώς, θα ζητήσουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

    Επίσης, συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου, ζήτησε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Μάλιστα, ο κ. Αρναουτάκης επισήμανε στις δηλώσεις του, ότι, δεν γίνεται ένα αεροδρόμιο όπως αυτό του Ηρακλείου, να προσφέρει στα δημόσια έσοδα, ετησίως, 55 - 60 εκατ. ευρώ και να μη διατίθενται ελάχιστοι πόροι για τη λειτουργική αναβάθμισή του, έως ότου γίνει, το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου.

    Ο δήμαρχος Ηρακλείου στην αρχή της τοποθέτησής του περιέγραψε τα βήματα που έχουν γίνει έως σήμερα, από πλευράς δήμου και περιφέρειας, αλλά και τη σημαντική καθυστέρηση που έχει προκύψει στο καθοριστικό ζήτημα της παραχώρησης της έκτασης της πρώην ΜΟΜΑ.

    «Όπως ήδη γνωρίζετε, έχουμε κατ' αρχήν, θετική απάντηση από το ΓΕΑ για την παραχώρηση των εκτάσεων της πρώην 126 Σμηναρχίας Μάχης στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας. Εκκρεμεί το αίτημά μας για τις εγκαταστάσεις της ΣΕΑΠ και της πρώην ΜΟΜΑ και τη διέλευση της Λεωφόρου Ικάρου μέσα από αυτές. Επ' αυτού δεν έχει υπάρχει καμία εξέλιξη».

    [11] Επιστροφή της αξίας των κλήσεων-SMS μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, ανακοίνωσε η Cosmote

    Επιστροφή της αξίας των κλήσεων-SMS μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας από τις 14 έως και τις 16 Ιουλίου, ανακοίνωσε η Cosmote για τους συνδρομητές της, μετά τα δυσάρεστα γεγονότα στη Νίκαια της Γαλλίας.

    Συγκεκριμένα:

    - Στους πελάτες συμβολαίου κινητής COSMOTE, ιδιώτες και επαγγελματίες, θα επιστραφεί στον λογαριασμό τους η αξία των διεθνών κλήσεων και των SMS προς τη Γαλλία, καθώς και η αξία των κλήσεων περιαγωγής και των SMS από τη Γαλλία προς την Ελλάδα και τη Γαλλία, για την περίοδο 14 έως και 16 Ιουλίου.

    - Στους πελάτες καρτοκινητής και καρτοσυμβολαίου COSMOTE θα επιστραφεί στο υπόλοιπό τους η αξία των διεθνών κλήσεων και των SMS προς τη Γαλλία, καθώς και η αξία των κλήσεων περιαγωγής και των SMS από τη Γαλλία προς την Ελλάδα και τη Γαλλία, για την περίοδο 14 έως και 16 Ιουλίου.

    - Στους πελάτες σταθερής COSMOTE, ιδιώτες και επαγγελματίες, θα επιστραφεί στον λογαριασμό τους η αξία των διεθνών κλήσεων προς τη Γαλλία για την περίοδο 14 έως και 16 Ιουλίου.

    [12] Η Ιταλία είναι ο κυριότερος εξαγωγικός προορισμός των ελληνικών προϊόντων

    Η Ιταλία είναι, για έκτη συνεχή χρονιά, ο κυριότερος εξαγωγικός προορισμός των ελληνικών προϊόντων, μεταξύ 100 εξαγωγικών προορισμών, με απορρόφηση ελληνικών προϊόντων ύψους 3,123 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Ιωάννης Τσαμίχας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παράδοση της προεδρίας της Ένωσης Ελληνοευρωπαϊκών Επιμελητηρίων από το Ελληνογερμανικό στο Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Τσαμίχα, «στην Ιταλία κατευθύνεται το 9,46% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών, με το εμπορικό έλλειμμα να διαμορφώνεται σε 2,473 δισ. ευρώ έναντι 2,871 δισ. ευρώ το 2010. Η αξία, δε, των εμπορικών ανταλλαγών Ελλάδας-Ιταλίας ανήλθε σε 7,721 δισ. ευρώ, έναντι 6,411 δισ. ευρώ το 2015.

    Η χώρα μας αποτελεί βασικό τουριστικό προορισμό των Ιταλών και κατέχει τη δεύτερη θέση, μετά την Ισπανία, στις προτιμήσεις των Ιταλών που επιλέγουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Από το 2005 έως το 2011 επισκέπτονται την Ελλάδα, σε ετήσια βάση, κατά μέσο όρο, 1.640.000 Ιταλοί τουρίστες.

    [13] Έρευνα «Le Soir»: Πιο κοντά στην Ευρώπη νιώθουν οι πολίτες της, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα

    Πιο κοντά στην Ευρώπη φαίνεται να νιώθουν οι Ευρωπαίοι πολίτες μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, παρά τους φόβους για το αντίθετο, που έχουν ευρέως διατυπωθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε έξι κράτη μέλη (Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία) και τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Le Soir».

    Η ίδια εφημερίδα, στο κύριο άρθρο της, αναφερόμενη στα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας, επισημαίνει ότι η κοινή γνώμη είναι υπέρ της «περισσότερης Ευρώπης» και ζητά την ενίσχυση της ευρωπαϊκής δράσης για τη διαχείριση ενός μεγάλου αριθμού ζητημάτων, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της ανεργίας, μέχρι την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, την πάταξη της τρομοκρατίας και την προστασία των συνόρων.

    Αυτό που απουσιάζει λοιπόν, σχολιάζει το δημοσίευμα, δεν είναι η διάθεση του κοινού, αλλά οι ιδέες των Ευρωπαίων ηγετών και το κουράγιο να τις υπερασπιστούν.

    [14] ΟΟΣΑ: Η Τουρκία μπορεί να επιτύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων

    Η Τουρκία πρέπει να επενδύσει περισσότερο στην εκπαίδευση και την έρευνα, να εμβαθύνει τις εμπορικές συμφωνίες και να ενισχύσει τους κανόνες δικαίου, προκειμένου να αυξήσει την παραγωγικότητα και να ενισχύσει τις εξαγωγές της, αναφέρει σε έκθεσή του για την οικονομία της χώρας ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης). Ο Οργανισμός κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, τη διακυβέρνηση, την εργασία και τους φόρους, σημειώνοντας ότι έχουν καθυστερήσει λόγω των επανειλημμένων εκλογικών αναμετρήσεων.

    «Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει πλέον κύκλους μεγάλης ανόδου και μεγάλης πτώσης της οικονομίας, αλλά τα εξωτερικά ελλείμματα αυξήθηκαν και η καθαρή εξωτερική επενδυτική θέση της επιδεινώθηκε κάπως την περασμένη δεκαετία», σημειώνει ο ΟΟΣΑ. «Σε μία δύσκολη πολιτικά κατάσταση και εν μέσω τεσσάρων εθνικών εκλογών το 2014-15, η εφαρμογή (των μεταρρυθμίσεων) υστέρησε», προσθέτει.

    [15] Αύξηση 1,2% στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία τον Μάρτιο

    Αύξηση κατά 1,2% καταγράφηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας φέτος τον Μάρτιο, ενώ μειώθηκαν κατά 30,1% οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου. Παράλληλα, οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 15%.

    Το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου, παρατηρείται αύξηση 2,9% στους επισκέπτες των μουσείων και μείωση 4,5% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου. Οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 2,3%.

    Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους εμφανίζεται τον Μάρτιο αύξηση των επισκεπτών κατά 7,6% και αύξηση κατά 13,3% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου. Οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 32%. Το α΄ τρίμηνο, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 8,5% και αύξηση κατά 26,4% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου. Οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 9,8%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 July 2016 - 14:32:33 UTC