Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Να καταστήσουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο εκ νέου ελκυστικό για τους πολίτες
  • [02] Ν. Παππάς: Είμαστε κλονισμένοι από την επίθεση της Νίκαιας, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι
  • [03] Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλ. σταθμών Antena, Mega και Σκάι
  • [04] Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη
  • [05] 84 νεκροί ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης στη Νίκαια
  • [06] Μνημείo Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων
  • [07] «Αντιγόνη» στην Επίδαυρο, αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Μαρωνίτη
  • [08] Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Παν. Θεσσαλίας
  • [09] «Θα νικήσουμε την τρομοκρατία», δήλωσε ο Τζ. Πιτέλα από τη θεσσαλονίκη
  • [10] Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια σε ένδειξη συμπαράστασης στο λαό της Γαλλίας
  • [11] "Ο αδελφός μου δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής,ήταν ψηφοφόρος",ανέφερε στη δίκη η Χρ. Ρουπακιά
  • [12] Δύο μαθητές και μια δασκάλα από το Βερολίνο μεταξύ των θυμάτων στη Νίκαια
  • [13] Υπό κράτηση η πρώην σύζυγος του δράστη της επίθεσης στη Νίκαια

  • [01] Ν. Παππάς: Να καταστήσουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο εκ νέου ελκυστικό για τους πολίτες

    Τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στον γαλλικό λαό και στην γαλλική κυβέρνηση για τη νέα τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, εξέφρασε σήμερα, μιλώντας στην Ρώμη, στην συνεδρίαση των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι "θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε ξανά ότι είναι αναγκαίο να διαφυλάξουμε αυτό που είμαστε, ανοιχτές και χωρίς διακρίσεις κοινωνίες".

    "Μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, η Ευρώπη έχει φθάσει σε ένα από τα σημεία της ιστορίας, όπου οι αποφάσεις για τη μελλοντική της πορεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να αναβληθούν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου" τόνισε ο Νίκος Παππάς, προσθέτοντας ότι "σε σημαντικές στιγμές καμπής ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια διττή επιλογή:

    - ή να προχωρήσουμε με μια συνηθισμένη (business as usual) προσέγγιση,

    - ή να υιοθετήσουμε μια πολιτική αλλαγών, ώστε να καταστήσουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο εκ νέου ελκυστικό για τους ευρωπαίους πολίτες".

    Ο υπουργός Επικρατείας, επισήμανε ότι "η βρετανική απόρριψη της Ε.Ε. ευθυγραμμίζεται με τις πολιτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη: Ευρωσκεπτικισμός, άνοδος των ακροδεξιών και λαϊκίστικων κινημάτων και κομμάτων, εντεινόμενες ανισότητες και ανασφάλεια της ευρωπαϊκής μεσαίας τάξης, και κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων".

    [02] Ν. Παππάς: Είμαστε κλονισμένοι από την επίθεση της Νίκαιας, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι

    «Είμαστε κλονισμένοι από την επίθεση της Νίκαιας, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, από την Ρώμη, όπου συμμετείχε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Ξυδάκη, σε συνάντηση των ευρωπαίων, προοδευτικών υπουργών με θέμα το μέλλον της Ένωσης. «Πρέπει να υπερασπισθούμε τις αξίες μας έναντι του μίσους, τις αξίες της Δημοκρατίας, της ανοχής και ένταξης, που μετέτρεψαν την Ευρώπη στην καλύτερη περιοχή του πλανήτη», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας και τάχθηκε υπέρ πολιτικών πρωτοβουλιών για να καταστεί σαφές ότι η Ευρώπη θα διατηρήσει αυτήν την μορφή της. Ο κύριος Παππάς, ο Νίκος Ξυδάκης, και έξι συνάδελφοί τους άλλων τόσων χωρών μελών της Ένωσης, υπέγραψαν το βιβλίο συλλυπητηρίων στη γαλλική πρεσβεία στην Ρώμη και απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

    Ο υπουργός Επικρατείας, ευχαρίστησε την ιταλική κυβέρνηση για την πρωτοβουλία να οργανώσει τη σημερινή συνάντηση, αφιερωμένη στην πορεία διαμόρφωσης ενός οδικού χάρτη για την Ευρώπη. «Υπάρχει η απάντηση του μίσους και του εθνικισμού της άκρας δεξιάς, και εκείνη των συντηρητικών δυνάμεων, που θεωρούν ότι στην Ευρώπη δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα. Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν την ευθύνη να προτείνουν και να διαμορφώσουν μια νέα ατζέντα για την Ένωση, και να εργασθούν δυναμικά υπέρ της εφαρμογής της», δήλωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ και σημείωσε ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι «η Ευρώπη της διαφάνειας, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ένταξης».

    [03] Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλ. σταθμών Antena, Mega και Σκάι

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, με τις υπ' αριθμ. 146 έως 148/2016 αποφάσεις της, απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Antena, Mega Channel και Σκάι.

    Οι εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονταν κατά της υπ' αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας για τη δημοπρασία χορήγησης τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)». Η τιμή της κάθε άδειας έχει καθοριστεί στα 3 εκατ. ευρώ.

    [04] Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη

    Σε νέες τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη τα Σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο επιβατικών αμαξοστοιχιών. Οι εμπορικές αμαξοστοιχίες θα μείνουν ακινητοποιημένες έως και την ερχόμενη Πέμπτη.

    Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να εγκρίνει την δεσμευτική προσφορά των Ιταλικών Σιδηροδρόμων για την εξαγορά του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τίμημα 45 εκατ. ευρώ.

    Τα σωματεία θα συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [05] 84 νεκροί ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης στη Νίκαια

    Ογδόντα τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους «10 παιδιά και έφηβοι» είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης στη Νίκαια, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν, που έχει αναλάβει την ευθύνη των ερευνών.

    Συνολικά, 202 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αυτήν την επίθεση και 52 εξ αυτών δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή, επισήμανε ο εισαγγελέας.

    Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές εναντίον τριών αστυνομικών, ενώ οδηγούσε το φορτηγό του εναντίον του πλήθους.

    Ο Μολέν επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που αιματοκύλισε την Νίκαια έχει ταυτοποιηθεί μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων του ως ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ. Ο Μπουλέλ ήταν υπήκοος Τυνησίας, ήταν διαζευγμένος και είχε παιδιά. Η πρώην του σύζυγος βρίσκεται υπό κράτηση.

    Ήταν «απόλυτα άγνωστος στις υπηρεσίες πληροφοριών» της Γαλλίας, υπογράμμισε ο εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο δράστης ενήργησε μόνος ή είχε συνεργούς.

    Σύμφωνα με τον Γάλλο εισαγγελέα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο η επίθεση στην Νίκαια έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα χτυπήματος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συμβαδίζει «με μεγάλη ακρίβεια στις προτροπές που οι (τζιχαντιστές) απευθύνουν σε μόνιμη βάση για τη διάπραξη δολοφονιών.

    Διαβάστε επίσης:

    «Είδα τα σώματα να πέφτουν σαν τις κορίνες του μπόουλινγκ»

    [06] Μνημείo Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων

    Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα αποτελεί η σημερινή έγκριση της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της εγγραφής του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCΟ, στο πλαίσιο της 40ής Συνόδου της, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη.

    Οι Φίλιπποι αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους και πληρέστερους αρχαιολογικούς χώρους της βόρειας Ελλάδας, με πλήθος μνημείων, τα οποία συνδέονται με τη διαχρονική εξέλιξη της πόλης από την ελληνιστική περίοδο μέχρι τα ύστερα βυζαντινά χρόνια. Η στρατηγική θέση της, που διέκρινε ο Φίλιππος Β', αναβαθμίζεται με την «Εγνατία Οδό». Μετά τη δραματική μάχη το 42 πΧ, που καθόρισε την πολιτική ιστορία του ρωμαϊκού κράτους, ζει μία περίοδο ακμής ως ρωμαϊκή αποικία (Colonia Augusta Julia Philippensis). Σε αυτό το ζωηρό αστικό κέντρο ήρθε ο Απόστολος Παύλος και ίδρυσε την πρώτη χριστιανική εκκλησία σε ευρωπαϊκό έδαφος το 49-50 μΧ, γεγονός που έμελλε να αλλάξει, τόσο τη φυσιογνωμία της πόλης, όσο και της ηπείρου. Με την αναγνώριση του χριστιανισμού και την καθιέρωσή του ως επίσημης θρησκείας του κράτους στην πόλη, ιδρύθηκαν επιβλητικοί χριστιανικοί ναοί, ένα πανόραμα παλαιοχριστιανικής αρχιτεκτονικής.

    Οπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού, «η κατάρτιση του φακέλου της υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων, που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2015, υπήρξε αποτέλεσμα μίας συντονισμένης και συστηματικής προσπάθειας των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικά της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, ενώ σημαντική ήταν, επίσης, η αρωγή του πρώην Δήμου Φιλίππων και του νυν Δήμου Καβάλας, που εκφράζουν την ένθερμη υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας».

    [07] «Αντιγόνη» στην Επίδαυρο, αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Μαρωνίτη

    Μια «νέα ερμηνεία, μακριά από τις μονοσήμαντες λύσεις», επιθυμούσε να δώσει με την καινούργια του μετάφραση ο Δημήτρης Μαρωνίτης στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, την «πιο παρεξηγημένη τραγωδία του αρχαίου δράματος», όπως έλεγε o σπουδαίος δάσκαλος πριν από λίγους μήνες στη συνέντευξη Τύπου για τις καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου. Η «Αντιγόνη» σε μετάφραση δική του και σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού παρουσιάζεται σήμερα κι αύριο (15-16 Ιουλίου) στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

    «Πιστεύω ότι θα υπάρξει η ευκαιρία να αντιμετωπιστεί διαφορετικά κι όχι μέσα από την ευκολία με την οποία ερμηνεύεται η κόντρα της Αντιγόνης με την εξουσία. Αυτό που θέλει να υπερασπιστεί για μένα η Αντιγόνη είναι τη μοναξιά της και τον κλήρο της, να κλείσει με τον θάνατό της τον κύκλο των Λαβδακιδών. Αγαπώ πολύ αυτή την τραγωδία κι από την στιγμή που ξεκίνησα να την μεταφράζω ευχόμουν να αρχίσει ως αίνιγμα και ως αίνιγμα να τελειώσει» έλεγε ο Δημήτρης Μαρωνίτης. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ενός ανθρώπου που -όπως είπε και ο Στάθης Λιβαθινός στον αποχαιρετισμό του- «κατάφερε να γίνει βαθιά αγαπητός, χωρίς ποτέ να προσπαθήσει έστω και στο ελάχιστο να γίνει αρεστός».

    [08] Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Παν. Θεσσαλίας

    Τα εγκαίνια του κτιρίου του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ο οποίος έκανε λόγο για «έργο μεγάλης σπουδαιότητας για το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

    «Ολοκληρώσαμε και παραδίδουμε ένα έργο μεγάλης σπουδαιότητας για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 9,9 εκατ. ευρώ. Το νέο κτίριο, που κατασκευάστηκε στο χώρο της Ιατρικής Σχολής, δίπλα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, περιλαμβάνει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και εργαστήρια για το τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας.

    Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε την λειτουργικότητα του τμήματος, αλλά και όλων των σχολών Επιστημών Υγείας», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης και παράλληλα ευχαρίστησε όσους βοήθησαν διαχρονικά για να ολοκληρωθεί το έργο, με το οποίο στηρίχτηκε οικονομικά η τοπική κοινωνία.

    [09] «Θα νικήσουμε την τρομοκρατία», δήλωσε ο Τζ. Πιτέλα από τη θεσσαλονίκη

    «Θα νικήσουμε την τρομοκρατία», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, στη συνάντηση που είχε, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

    Ο κ. Πιτέλα εξέφρασε την θλίψη και τον πόνο του «για την τρομερή, απαράδεκτη, εγκληματική τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια», αλλά και την αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό και τις γαλλικές αρχές, ενώ γνωστοποίησε ότι έγραψε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.

    Από την πλευρά του, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό, αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο πένθος, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες».

    «Θέλω να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια μαζί με τον αγαπητό φίλο, σύντροφο και φίλο της Ελλάδας, τον Γιάννη Πιτέλα, στο γαλλικό λαό, τη γαλλική κυβέρνηση, γι? αυτό το δραματικό γεγονός που επαναλαμβάνεται στη χώρα αυτή και που πληγώνει τη δημοκρατία, την ελευθερία, τις αξίες με τις οποίες χτίστηκε το ευρωπαϊκό όραμα», δήλωσε.

    [10] Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια σε ένδειξη συμπαράστασης στο λαό της Γαλλίας

    Η ελληνική σημαία θα κυματίζει από αύριο μεσίστια επί τριήμερο σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

    Με την ενέργεια αυτή, η χώρα μας εκφράζει το πένθος και τη συμπαράσταση της προς τον γαλλικό λαό, για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε η πόλη της Νίκαιας.

    [11] "Ο αδελφός μου δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής,ήταν ψηφοφόρος",ανέφερε στη δίκη η Χρ. Ρουπακιά

    «Μετά το περιστατικό στο Κερατσίνι έχουμε απομακρυνθεί με τον αδελφό μου», είπε η κ. Χρυσούλα Ρουπακιά, ετεροθαλής αδελφή του δράστη της δολοφονίας του Π. Φύσσα, η οποία ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής.Η μάρτυρας περιέγραψε τον αδελφό της ως «ήρεμο άνθρωπο, συζητήσιμο, οικογενειάρχη, που δεν ήταν επιθετικός και δεν είχε διαφορές με κανέναν», ο οποίος δεν έχει ιδέα από μαχαίρια και «τρώει το κρέας με τα χέρια».

    Η αδελφή του κατηγορούμενου μετέφερε στο δικαστήριο όσα εκείνος της έχει πει για «το συμβάν», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκείνος τα αποδίδει όλα στην κακή συγκυρία γεγονότων και συμπτώσεων. Εγώ του είπα πως θα ήταν καλύτερα να κάτσει να τις φάει».

    [12] Δύο μαθητές και μια δασκάλα από το Βερολίνο μεταξύ των θυμάτων στη Νίκαια

    Δύο μαθητές και μία δασκάλα από το Βερολίνο βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της χθεσινοβραδινής επίθεσης στη Νίκαια, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Ραδιοφωνία Βερολίνου και Βρανδεμβούργου (RBB) και η εφημερίδα «Tagesspiegel».

    Ο δήμαρχος της περιοχής Σαρλότεμπουργκ-Βίλμερσντορφ στο δυτικό Βερολίνο Ράινχαρντ Νάουμαν δήλωσε πριν από λίγο: «Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι για τον θάνατο δύο μαθητών (ή μαθητριών, δεν διευκρινίστηκε) και μιας δασκάλας του σχολείου Πάουλα-Φιρστ και θρηνούμε με τους γονείς και όλο το σχολείο, τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων. Στέκουμε στο πλευρό σας και σας στηρίζουμε. Σε ένδειξη της βαθιάς θλίψης μας, η σημαία στο κτίριο του Δήμου θα κυματίζει μεσίστια».

    Ήδη στο σχολείο έχει δημιουργηθεί ειδική αίθουσα με εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους.

    [13] Υπό κράτηση η πρώην σύζυγος του δράστη της επίθεσης στη Νίκαια

    Η πρώην σύζυγος του άνδρα τυνησιακής καταγωγής που αιματοκύλισε χθες το βράδυ τη Νίκαια της Γαλλίας, σκοτώνοντας 84 ανθρώπους, τέθηκε σήμερα υπό κράτηση από τις γαλλικές αρχές, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια αστυνομική πηγή.

    Οι ερευνητές επιχειρούν να διαλευκάνουν τα κίνητρα του Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ, 31 ετών, καλώντας τους συγγενείς και γνωστούς του να καταθέσουν κι επιπλέον προσπαθούν να επιβεβαιώσουν εάν αυτός ο άνδρας είχε ενδεχομένως συνεργό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 July 2016 - 16:32:33 UTC