Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντικειμενικός και κρυστάλλινος
  • [02] «Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε προσχηματικές και ανούσιες διαδικασίες»
  • [03] Ξεκινά η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ, για εξεταστική για την οικονομία
  • [04] Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στην περιοχή Βούντενη της Πάτρας
  • [05] Κέρι και Λαβρόφ συζήτησαν την αμερικανική πρόταση για στενότερη στρατιωτική συνεργασία στη Συρία
  • [06] Βρετανική έκθεση για τη μετανάστευση: Κίνδυνος να πέσουν τα παιδιά θύματα διακηνητών
  • [07] Μεγάλη η καταστροφή από την πυρκαγιά στις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων στη Χίο
  • [08] Μπ. Γιλντιρίμ: Το κυβερνών κόμμα και η αντιπολίτευση συμφώνησαν για αναθεώρηση του Συντάγματος
  • [09] Ιαπωνία: 19 νεκροί, από επίθεση με μαχαίρι από πρώην υπάλληλο κέντρου ατόμων με αναπηρίες
  • [10] Εξυπνότερο το αυστραλιανό κοάλα από τα άλλα είδη αρκούδας

  • [01] Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντικειμενικός και κρυστάλλινος

    «Το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός τηλεοπτικού σταθμού που λειτουργεί και μιας νόμιμης άδειας είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη, δηλαδή η διάθεσή του να πληρώσει για την άδεια», ανέφερε, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ασφάλεια τις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς και τόνισε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες «είναι κρυστάλλινος αντικειμενικός και πρότυπο για άλλες διαδικασίες».

    Είναι πολύ σύνηθες, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας όταν έρχεται η πολιτεία να ρυθμίσει μια αγορά και κάποιοι θίγονται, ο τρόπος σκέψης των επιχειρηματιών να τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται για να ευνοηθούν οι ανταγωνιστές τους.

    «Ουδέν ψευδέστερον», υπογράμμισε ο κ. Παπάς και κάλεσε «τους πάντες να μην παίζουν με την τύχη των εργαζομένων».

    [02] «Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε προσχηματικές και ανούσιες διαδικασίες»

    «Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε προσχηματικές και ανούσιες διαδικασίες. Θα τοποθετηθεί με υπευθυνότητα όταν ο κ. Τσίπρας εκκινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος στη Βουλή των Ελλήνων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή της προτάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

    «Αν πραγματικά ο κ. Τσίπρας ήθελε ένα νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα θα έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη για συναινετικό καθορισμό όσο το δυνατόν περισσότερων άρθρων προς αναθεώρηση, ώστε ο λαός με τη ψήφο του να αποφασίσει στις εκλογές το περιεχόμενο των αλλαγών που απαιτούνται» τονίζει η ΝΔ, στην ανακοίνωσή της, και προσθέτει: «Αντί γι'αυτό επιλέγει, προσπαθώντας να δραπετεύσει απ'την σκληρή πραγματικότητα, μια αέναη διαβούλευση. Επιχειρεί να κερδίσει χρόνο για να ξεφύγει απ'την βαθιά απομόνωση στην οποία βρίσκεται εξαιτίας της αποτυχημένης πολιτικής του. Κάποια ψήγματα επιμέρους προτάσεων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον χάνονται στο κρεσέντο της ανευθυνότητας και του συνταγματικού λαϊκισμού».

    [03] Ξεκινά η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ, για εξεταστική για την οικονομία

    Ξεκινά στις 10 το πρωί στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία.

    Στην σημερινή συζήτηση αναμένεται, μετά τις 6 το απόγευμα, να μιλήσουν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

    [04] Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στην περιοχή Βούντενη της Πάτρας

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ κοντά στην περιοχή Βούντενη, της Πάτρας. Καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας, περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με 18 οχήματα έδιναν μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να το κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές.

    Τελικά, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί περίπου 50 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

    [05] Κέρι και Λαβρόφ συζήτησαν την αμερικανική πρόταση για στενότερη στρατιωτική συνεργασία στη Συρία

    Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκαν σήμερα, προκειμένου να συζητήσουν μία αμερικανική πρόταση για τη στενότερη στρατιωτική συνεργασία τους, στη Συρία.Η συνάντησή τους, έγινε στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης του Οργανισμού των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στο Λάος. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ μέσα στον Ιούλιο με αντικείμενο των συζητήσεων το σχέδιο αυτό, που προβλέπει την ανταλλαγή πληροφοριών ασφάλειας, προκειμένου να γίνεται καλύτερος συντονισμός των αεροπορικών επιχειρήσεων και του Μετώπου αλ-Νούσρα που συνεργάζεται με την αλ Κάιντα.

    Το σχέδιο αυτό, έχει ως κεντρική επιδίωξη την αποτροπή της διεξαγωγή βομβαρδισμών από την πολεμική αεροπορία της Συρίας κατά των μετριοπαθών ανταρτικών ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης.

    Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υπερασπίζεται την εφαρμογή της πρότασης αυτής, παρά το σκεπτικισμό που προκαλεί σε κύκλους της αμερικανικής στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και των υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών για τις πραγματικές σκοπιμότητες της Ρωσίας

    [06] Βρετανική έκθεση για τη μετανάστευση: Κίνδυνος να πέσουν τα παιδιά θύματα διακηνητών

    Τα παιδιά που εγκαταλείπουν φτωχές ή εμπόλεμες περιοχές χωρίς τους γονείς τους, πέφτουν θύματα εμπόρων και διακινητών ανθρώπων όταν φτάνουν στην Ευρώπη λόγω της ανοργάνωτης αντίδρασης κυβερνήσεων, δήλωσαν τα μέλη μιας ομάδας Βρετανών βουλευτών σήμερα.Η επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βουλή των Λόρδων δήλωσε σε έκθεσή της ότι ήταν θορυβημένη από την έλλειψη στρατηγικής για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών, ενώ η αστυνομίες και οι κυβερνήσεις αποφεύγουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    "Φαίνεται ότι υπάρχει μια κουλτούρα υποψίας σε κάθε επίπεδο (...), θέτοντας σε αμφιβολία ότι αυτά που λένε τα παιδιά είναι αλήθεια", είπε η Ούσα Πράσαρ, μέλος της Βουλής, η οποία προέδρευσε στην ομάδα έρευνας."Ναι, αυτά τα παιδιά μπορεί να είναι ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών, αλλά είναι παιδιά, προτίστως και κυρίως", είπε σε συνέντευξή της στο 'Ιδρυμα Thomson Reuters.

    Περίπου 90.000 ασυνόδευτα παιδιά, πολλά από τα οποία αφήνουν πίσω τους πολέμους στη Συρία και στο Αφγανιστάν, ζητούν άσυλο στις 28 χώρες της ΕΕ πέρσι. Το σύνολο αυτό είναι τριπλάσιο από αυτό του 2014, σύμφωνα με την Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

    Πολλά από τα παιδιά που επέζησαν από το επικίνδυνο ταξίδι στην Ευρώπη βρέθηκαν να ζουν σε χαμηλές συνθήκες διαβίωσης - είτε σε κελλιά φυλακής, είτε σε κέντρα περιφραγμένα με συρματόπλεγμα, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ άλλα απλώς εξαφανίστηκαν.

    Τουλάχιστον 10.000 ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες έχουν εξαφανιστεί από τότε που έφτασαν στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Europol, την αστυνομία της ΕΕ.

    Με τόσα παιδιά να εξαφανίζονται, η αναφορά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην βρετανική κυβέρνηση για την "διστακτικότητά" της να βοηθήσει άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ να μετεγκατασταθούν μερικά από αυτά.

    [07] Μεγάλη η καταστροφή από την πυρκαγιά στις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων στη Χίο

    Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων στα χωριά της νότιας Χίου Ελάτα, Βέσσα και Λιθί, από τη μεγάληδασική πυρκαγιά.Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γ. Τούμπου στη χιώτικη εφημερίδα «Πολίτης» η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%.

    Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.

    Ο Αποστόλου στη Χίο

    Την Τρίτη θα μεταβεί στη Χίο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά.

    Επίσης θα έχουν συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς για να ενημερωθούν για τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να συντονίσουν τη διαδικασία εκτίμησης των ζημιών από τη φωτιά στις αγροτικές καλλιέργειες του νησιού και της αποζημίωσης των δικαιούχων αγροτών.

    [08] Μπ. Γιλντιρίμ: Το κυβερνών κόμμα και η αντιπολίτευση συμφώνησαν για αναθεώρηση του Συντάγματος

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε το βράδυ της Δευτέραςότι τα πολιτικά κόμματα της χώρας του συμφώνησαν πως είναι ανάγκη να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος.«Όλα τα μεγάλα κόμματα είναι έτοιμα για να αρχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε ένα νέο Σύνταγμα», είπε ο Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, έπειτα από μήνες πολιτικού αδιεξόδου στο ζήτημα αυτό.

    Η πρόθεση όλων των κομμάτων είναι πλέον να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, συνέχισε ο Γιλντιρίμ, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο ζήτημα αυτό η κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και τα μέσα ενημέρωσης πλέον συμφωνούν, εκτίμησε. Η στρατοχωροφυλακή και το λιμενικό σώμα, που τελούσαν υπό τη διοίκηση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, θα αναφέρονται στο εξής στο υπουργείο Εσωτερικών, είπε ακόμη ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους.

    [09] Ιαπωνία: 19 νεκροί, από επίθεση με μαχαίρι από πρώην υπάλληλο κέντρου ατόμων με αναπηρίες

    Δεκαεννιά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 24 νοσηλεύτηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι από πρώην υπάλληλο σε κέντρο για άτομα με αναπηρίες στην Ιαπωνία νώρίς σήμερα, σύμφωναμε το εθνικό ειδησειογραφικό πρακτορείο NHK.Η αστυνομία στην Σαγκαμιχάρα, της περιφέρειας Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, συνέλαβε τον Σατόσι Ουεμάτσου, 26 ετών, πρώην υπάλληλο στο κέντρο, ανέφεραν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

    Είπαν ότι το προσωπικό του κέντρου κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι βρισκόταν στον χώρο του κέντρου Tsukui Yamayuri-En.Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, ο ύποπτός είπε στην αστυνομία:«Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους».Από τα 19 άτομα που πέθαναν, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο.

    Ο δράστης επιτέθηκε στα θύματα του, ενώ αυτά κοιμόντουσαν

    Τα 19 θύματα στο κέντρο φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία στην Ιαπωνία, δέχθηκαν την επίθεση του άντρα με το μαχαίρι ενώ κοιμόντουσαν, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης. «Πρόκειται για ένα περιστατικό που προκαλεί πραγματικό σοκ, καθώς τα θύματα είναι αθώοι άνθρωποι»δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.

    [10] Εξυπνότερο το αυστραλιανό κοάλα από τα άλλα είδη αρκούδας

    Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Αυστραλία υποστηρίζει ότι το φημισμένο αυστραλιανό κοάλα, είναι εξυπνότερο συγκρινόμενο με το επίπεδο νοημοσύνης της μέσης αρκούδας.Ο πληθυσμός των κοάλα τείνει να εξαφανιστεί την πολιτεία του Κουίνσλαντ, με τις αρχές να οργανώνουν ειδικές διαβάσεις κατά μήκος των μεγάλων οδικών αρτηριών, προκειμένου να προστατέψουν την άγρια ζωή και κυρίως τα κοάλα.

    Πραγματοποιώντας την πρώτη μελέτη στον κόσμο, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Griffith University χρησιμοποίησαν νέες τεχνολογίες για την «ιχνηλάτηση»των μετακινήσεων που κάνουν οι αρκούδες μέσα από τα περάσματα και τα τούνελ. Η χρονική διάρκεια της μελέτης ήταν 30 μήνες, μετά από αρχικούς προβληματισμούς ότι ο εξοπλισμός δε θα λειτουργούσε.

    «Αναμέναμε ότι θα απαιτούνταν αρκετός χρόνος προκειμένου τα ζώα να εξοικειωθούν και να χρησιμοποιήσουν τα μονοπάτια. Προς μεγάλη έκπληξή μας, τα χρησιμοποιούσαν μέσα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων», δήλώνει ο Ντάριλ Τζόουνς καθηγητής στο αναφερόμενο πανεπιστήμιο.

    «Μπορούν τα Κοάλα να διδαχτούν νέα πράγματα; Φυσικά και μπορούν. Αυτό είναι το σημείο του ενδιαφέροντος και ήμουν ο πρώτος που το αμφισβητούσα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι έξυπνα»δηλώνει ο Τζόουνς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 July 2016 - 6:32:41 UTC