Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γ. Μανιάτης για το θέμα του Ελληνικού
  • [02] Εξαιρετική εμφάνιση του Λ. Πετρούνια στους προκριματικούς της ενόργανης στο Ρίο
  • [03] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις Βασιλιές Ηρακλείου
  • [04] Βέλγιο: Επίθεση με ματσέτα κατά δύο αστυνομικών στο Σαρλερουά
  • [05] Η αραβοκουρδική συμμαχία ανακατέλαβε την πόλη Μανμπίτζ της Συρίας
  • [06] Συρία: Οι ανταρτικές δυνάμεις δηλώνουν ότι έσπασαν την πολιορκία των συνοικιών τους στο Χαλέπι
  • [07] Όλ. Γεροβασίλη για το Ελληνικό: Σε αδιέξοδο εκείνος που γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ
  • [08] ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση για το Ελληνικό
  • [09] Απάντηση του υπ. Πολιτισμού σε δημοσιεύματα για την επένδυση στο Ελληνικό

  • [01] Ο Γ. Μανιάτης για το θέμα του Ελληνικού

    Επίθεση στην κυβέρνηση, μετά τα δημοσιεύματα για την υπόθεση του Ελληνικού, εξαπολύει με δηλώσεις του ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση οδηγεί σε ναυάγιο τη μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων δεκαετιών» .

    Ο κ. Μανιάτης αναφέρει ότι «η διεθνής απαξίωση της χώρας κορυφώνεται με την πρόθεση να κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος το Ελληνικό και μνημεία τα κτίρια του αεροδρομίου, ο υδατόπυργος, ακόμη και ο ? διάδρομος προσγειώσεων! Λες και όλα αυτά δεν υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, λες και δεν τα ήξερε η κυβέρνηση όταν το ΤΑΙΠΕΔ έβαζε την υπογραφή του στην κατακύρωση του διαγωνισμού».

    Κάνει λόγο για «απρόβλεπτη» και «επικίνδυνη» εξέλιξη και παραθέτει ως πιθανές συνέπειες.:

    «- να παραμείνει το Ελληνικό εγκαταλελειμμένο, περιοχή διακίνησης ναρκωτικών και αποθήκη ψυχών προσφύγων, να χαθούν 70.000 θέσεις εργασίας και η ευκαιρία να δρομολογηθεί μια νέα αναπτυξιακή πορεία για το λεκανοπέδιο Αττικής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής (ν. 4277/2014), που ο ΣΥΡΙΖΑ (τυχαία;)καταψήφισε.

    - να μην υπογραφεί η σύμβαση εντός του Σεπτεμβρίου, η οποία είναι προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση και τη δόση που περιμένουμε

    - να υπάρξει κίνδυνος αποχώρησης του επενδυτή και να απαιτηθούν σοβαρές αποζημιώσεις για αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων».

    Ο κ. Μανιάτης κάνει ακόμη λόγο για «ιλαροτραγωδία» την οποία όπως σημειώνει «έχουμε ξαναδεί με τον ΟΛΠ, τη ΔΕΗ, τα 14 Αεροδρόμια, την Αφάντου στη Ρόδο, τον Αστέρα» και προσθέτει: «Όλα, στο βωμό της ικανοποίησης του τοπικού κομματικού ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας τον κίνδυνο να διασυρθεί διεθνώς η χώρα και να υπονομευθούν παραπέρα τα θέματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Θέματα που δεν πρέπει να αφεθούν να ρυθμιστούν από τις άναρχες δυνάμεις των εσωκομματικών οπλαρχηγών και μηχανισμών».

    Κλείνοντας τη δήλωση του διατυπώνει το ερώτημα: «Τελικά ποια συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η κυβέρνηση και πού οδηγεί τη χώρα;» και καταλήγει: «Αν δεν παρθούν άμεσα οι σωστές αποφάσεις, ο πρωταγωνιστής της πιθανής αναπτυξιακής κατάρρευσης της χώρας από εδώ και πέρα θα ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με τρόπο ηχηρό».

    [02] Εξαιρετική εμφάνιση του Λ. Πετρούνια στους προκριματικούς της ενόργανης στο Ρίο

    Με μια εξαιρετική εμφάνιση στους κρίκους, που του έδωσε 15.833 βαθμούς, ξεκίνησε ο πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου, Λευτέρης Πετρούνιας, την προσπάθειά του στο 1ο γκρουπ των προκριματικών της ενόργανης γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

    [03] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις Βασιλιές Ηρακλείου

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στις Βασιλιές Ηρακλείου.

    Στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα με 26 άνδρες της Πυροσβεστικής και δύο πεζοπόρα τμήματα ενώ στις προσπάθειες για την κατάσβεση της συνέδραμε και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και το έργο των πυροσβεστών δυσχέραναν οι ισχυροί άνεμοι.

    Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή για τον κίνδυνο πιθανόν αναζωπυρώσεων

    [04] Βέλγιο: Επίθεση με ματσέτα κατά δύο αστυνομικών στο Σαρλερουά

    Δύο γυναίκες αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση στο Σαρλερουά με ματσέτα και τραυματίσθηκαν από άνδρα που φώναξε «Αλλάχ ακμπάρ», έγινε γνωστό αστυνομικές πηγές.

    Ο δράστης της επίθεσης με ματσέτα κατά των δύο αστυνομικών στο Σαρλερουά υπέκυψε στα τραύματά του, μετέδωσε το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM.

    Μία από τις δύο τραυματίες αστυνομικούς φέρει βαθιά τραύματα στο πρόσωπο και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του Σαρλερουά.

    Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σαφώς ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ για την επίθεση με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά σήμερα το απόγευμα, με δράστη άνδρα ο οποίος φώναξε «Αλλάχ ακμπάρ».

    Οι δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν , αλλά βρίσκονται εκτός κινδύνου.

    [05] Η αραβοκουρδική συμμαχία ανακατέλαβε την πόλη Μανμπίτζ της Συρίας

    Οι δυνάμεις των Κούρδων και των Αράβων στη Συρία, η συμμαχία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, κατάφεραν να καταλάβουν σήμερα την πόλη Μανμπίτζ, ένα προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, δύο μήνες αφότου εξαπέλυσαν την επίθεσή τους για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από αυτήν τη στρατηγικής σημασίας κοινότητα στην επαρχία του Χαλεπιού.

    Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν θέσει σχεδόν υπό τον πλήρη έλεγχο τους τη Μανμπίτζ, ωστόσο απομένουν ακόμη "θύλακες αντίστασης" στο κέντρο της. Οι άνδρες της συμμαχίας "σαρώνουν το κέντρο της πόλης αναζητώντας τους τελευταίους τζιχανιστές που παραμένουν ακόμη εκεί", ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Η αραβοκουρδική συμμαχία είχε ξεκινήσει στις 31 Μαΐου την επιχείρηση ανακατάληψης της Μανμπίτζ που βρισκόταν πάνω στ κύριο άξονα ανεφοδιασμού του ΙΚ από τα τουρκικά σύνορα προς τη Ράκα, την ντε φάκτο "πρωτγεύουσα" των τζιχαντιστών στη Συρία, ανατολικότερα. Με την υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας, υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, η SDF, στην οποία μετέχει και η πανίσχυρη κουρδική πολιτοφυλακή YPG, κατέλαβε αρχικά πολλές κοινότητες και χωριά γύρω από τη Μανμπίτζ και στις 23 Ιουνίου μπήκε στην πόλη. Οι μάχες ωστόσο συνεχίζονταν και η πρόοδος της SDF ήταν αργή, κυρίως εξαιτίας των αντεπιθέσεων που εξαπέλυαν οι τζιχαντιστές.

    [06] Συρία: Οι ανταρτικές δυνάμεις δηλώνουν ότι έσπασαν την πολιορκία των συνοικιών τους στο Χαλέπι

    Οι δυνάμεις των σύρων ανταρτών, με τη βοήθεια των δυνάμεων τζιχαντιστών, ανέτρεψαν σήμερα την κατάσταση στην πόλη Χαλέπι, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Συρίας, δηλώνοντας ότι έσπασαν την πολιορκία που είχαν επιβάλει στις συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων οι δυνάμεις της Δαμασκού και οι ρώσοι σύμμαχοί τους.

    Το καθεστώς της Δαμασκού ανακοίνωσε το απόγευμα από την πλευρά του ότι οι δυνάμεις του ανακατέλαβαν πολλές θέσεις των ανταρτών κοντά στο Χαλέπι, τη στιγμή που η στρατιωτική κατάσταση στην ζώνη είναι ευμετάβλητη.

    Σε μία άλλη εξέλιξη σε αυτόν τον πόλεμο, Άραβες και κούρδοι μαχητές κατήγαγαν μεγάλη νίκη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους καταλαμβάνοντας ένα από τα προπύργιά τους, την πόλη Μπανμπίζ, 60 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά του Χαλεπίου.

    Από την πόλη Μανμπίζ περνά η κύρια οδός τροφοδοσίας του Ισλαμικού Κράτους, η οποία συνδέει τα τουρκικά σύνορα με την ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία, τη Ράκα.

    Η επίθεση κατά της πόλης διήρκεσε δύο μήνες και στην επιχείρηση αυτή οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας είχαν την υποστήριξη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συναπισμού.

    Η πόλη του Χαλεπίου είναι χωρισμένη από το 2012 σε συνοικίες που ελέγχονται από τους σύρους αντάρτες και τις δυτικές συνοικίες που βρίσκονται στα χέρια των δυνάμεων της Δαμασκού. Οι πρώτοι πολιορκούντο από τις 17 Ιουλίου από το καθεστώς και οι δεύτεροι ήσαν περικυκλωμένοι από τους αντικαθεστωτικούς.

    «Οι αντάρτες έσπασαν την πολιορκία» των συνοικιών τους στο Χαλέπι, ανήγγειλε στον λογαριασμό της στο Twitter η εξόριστη συριακή αντιπολίτευση, ενώ μία από τις ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν την επίθεση των ανταρτών, η Αχραρ-αλ-Σαμ, ανακοίνωσε επίσης στο Twitter ότι η προώθηση των ανταρτών «τους άνοιξε τον δρόμο προς το Χαλέπι». Σύμφωνα με την οργάνωση, οι ανταρτικές δυνάμεις κατέλαβαν τη συνοικία της Ραμούσα, που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Δαμασκού, αποκαθιστώντας τη σύνδεση με τις ανταρτικές συνοικίες της πόλης.

    [07] Όλ. Γεροβασίλη για το Ελληνικό: Σε αδιέξοδο εκείνος που γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ

    «Ο μόνος που βρίσκεται (ξανά) σε αδιέξοδο είναι εκείνος που γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ», υπογραμμίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό της, ως απάντηση στην ανακοίνωση που εκδόθηκε απόψε από τη ΝΔ.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος παραθέτει μάλιστα σημεία της σχετικής ανακοίνωσης του υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με τα οποία:

    «Σε σειρά καταστροφολογικών δημοσιευμάτων αναφέρεται ότι ο Υπουργός Πολιτισμού και η Κυβέρνηση δήθεν θέτουν εμπόδια για την επένδυση στο Ελληνικό.

    Για την αποκατάσταση της αλήθειας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνει τα ακόλουθα:

    Για την πρόταση κήρυξης - οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου

    - Η πρόταση κήρυξης - οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου αφορά σε μία ευρύτερη περιοχή στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης.

    - Όπως έχει επανειλημμένα εξηγηθεί και στην περίπτωση Αφάντου, η κήρυξη - οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου δεν δεσμεύει την περιοχή ούτε μεταβάλλει επί τα χείρω τους συνήθεις όρους που ισχύουν από την πλευρά του αρχαιολογικού νόμου για δημόσια και ιδιωτικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα.

    - Στις περιοχές που πρόκειται να καλύψουν χωρικά σχέδια, όπως το σχέδιο χωρικής ανάπτυξης που προβλέπεται για την επένδυση του Ελληνικού, σύμφωνα με τη νομοθεσία προηγείται η κήρυξη αρχαιολογικών χώρων, εφόσον υπάρχουν ανάλογα αρχαιολογικά δεδομένα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

    Συνεπώς, η κήρυξη - οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην εξέλιξη της επένδυσης του Ελληνικού ούτε στρέφεται ενάντιά της. Απλά επισημαίνει και γνωστοποιεί με θεσμικό τρόπο ότι στην ευρύτερη περιοχή έχουν εντοπιστεί και υπάρχουν ορατές αρχαιότητες, συνεπώς θα πρέπει να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες του αρχαιολογικού νόμου, που ισχύουν σε όλα τα μεγάλα και μικρά έργα σε ανάλογες περιπτώσεις.

    Για την πρόταση χαρακτηρισμού νεότερων μνημείων

    - Ήδη στο παρελθόν έχουν γίνει χαρακτηρισμοί τεσσάρων κτηρίων στην περιοχή του Ελληνικού, συγκεκριμένα ο σταθμός του ανατολικού αεροδρομίου του αρχιτέκτονα Σάαρινεν και τρία υπόστεγα.

    - Στα δημοσιεύματα αποκρύπτεται ότι η αρμόδια διεύθυνση έχει ήδη αποστείλει την τελική εισήγησή της προς τους ενδιαφερόμενους φορείς για χαρακτηρισμό ή μη μόνο των εξής κτηρίων: (α) του κελύφους του αρχικού κτηρίου του δυτικού αεροσταθμού (αίθουσα αφίξεων - αναχωρήσεων εξωτερικού), (β) του παλαιού πύργου ελέγχου του αεροσταθμού, (γ) του αγγλικού υπόστεγου (Παγόδα) και (δ) του αρχικού πυρήνα του συγκροτήματος του πρώην αμερικανικού κολλεγίου Αθηνών (νυν κτήρια ΥΠΑ).

    Στο επόμενο διάστημα επίκειται η εξέταση των προτάσεων στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων. Αυτό έχει προγραμματιστεί να γίνει εγκαίρως, χωρίς να υπάρξει καμία καθυστέρηση στην εξέλιξη της επένδυσης.

    Η όλη προσπάθεια που γίνεται από την Κυβέρνηση σε σχέση με την επένδυση του Ελληνικού δεν στρέφεται εναντίον της αλλά εντάσσεται στην έγκαιρη ολοκλήρωση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει για χρόνια σε εκκρεμότητα, προκειμένου να προχωρήσει εντός των χρονοδιαγραμμάτων η έγκριση του ολοκληρωμένου σχεδίου χωρικής ανάπτυξης της επένδυσης.

    Ο θόρυβος που έχει προκληθεί από τα δημοσιεύματα γύρω από το Ελληνικό οφείλεται σε κύκλους που, θολώνοντας τα γεγονότα, επιδιώκουν να προκαλέσουν προβλήματα στην Κυβέρνηση.

    Οι εξελίξεις για μία ακόμα φορά θα τους διαψεύσουν.

    Και η πολιτιστική κληρονομιά θα προστατευτεί και θα αναδειχτεί και η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει απρόσκοπτα, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει ο πολιτισμός και εν τέλει κερδίζοντας προστιθέμενη αξία».

    ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση για το Ελληνικό

    Η ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέσει άμεσα στο θέμα που προέκυψε για το Ελληνικό.

    Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η επένδυση του Ελληνικού και μαζί με αυτήν χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα.

    Αιτία - σημειώνει η ΝΔ - είναι η πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει - «με ακατανόητη καθυστέρηση» - ως αρχαιολογικό χώρο σχεδόν ολόκληρη την έκταση του Ελληνικού.

    «Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση παράγει αδιέξοδα. Τα, τουλάχιστον, περίεργα μπρος - πίσω στο ζωτικό για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας τομέα των επενδύσεων, έχουν ως πρώτο θύμα τους τις θέσεις απασχόλησης που εναγώνια περιμένουν οι άνεργοι συμπολίτες μας», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας πως κάθε φορά που δρομολογείται κάποια σοβαρή επένδυση στη χώρα, υπαρκτέςa ή τεχνητές ενδοκυβερνητικές διαμάχες και δυσλειτουργίες, τη δυναμιτίζουν.

    «Το Ελληνικό κινδυνεύει να γίνει ένα ακόμα θύμα αυτής της νοσηρής κατάστασης. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Γ. Μανιάτης για το θέμα του Ελληνικού

    [08] ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση για το Ελληνικό

    Η ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέσει άμεσα στο θέμα που προέκυψε για το Ελληνικό.

    Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η επένδυση του Ελληνικού και μαζί με αυτήν χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα.

    Αιτία - σημειώνει η ΝΔ - είναι η πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει - «με ακατανόητη καθυστέρηση» - ως αρχαιολογικό χώρο σχεδόν ολόκληρη την έκταση του Ελληνικού.

    «Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση παράγει αδιέξοδα. Τα, τουλάχιστον, περίεργα μπρος - πίσω στο ζωτικό για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας τομέα των επενδύσεων, έχουν ως πρώτο θύμα τους τις θέσεις απασχόλησης που εναγώνια περιμένουν οι άνεργοι συμπολίτες μας», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας πως κάθε φορά που δρομολογείται κάποια σοβαρή επένδυση στη χώρα, υπαρκτέςa ή τεχνητές ενδοκυβερνητικές διαμάχες και δυσλειτουργίες, τη δυναμιτίζουν.

    «Το Ελληνικό κινδυνεύει να γίνει ένα ακόμα θύμα αυτής της νοσηρής κατάστασης. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    [09] Απάντηση του υπ. Πολιτισμού σε δημοσιεύματα για την επένδυση στο Ελληνικό

    «Η όλη προσπάθεια που γίνεται από την Κυβέρνηση σε σχέση με την επένδυση του Ελληνικού δεν στρέφεται εναντίον της αλλά εντάσσεται στην έγκαιρη ολοκλήρωση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει για χρόνια σε εκκρεμότητα, προκειμένου να προχωρήσει εντός των χρονοδιαγραμμάτων η έγκριση του ολοκληρωμένου σχεδίου χωρικής ανάπτυξης της επένδυσης», επισημαίνει, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού αναφερόμενο σε σειρά «καταστροφολογικών δημοσιευμάτων» τα οποία υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Πολιτισμού και η Κυβέρνηση δήθεν θέτουν εμπόδια για την επένδυση στο Ελληνικό.

    Σε αντίθεση με όσους καταστροφολογούν ότι η πολιτιστική κληρονομιά «διώχνει τις επενδύσεις», πάγια θέση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι ότι η θεσμική και φυσική προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας μπορούν και πρέπει να συνυπάρξουν με τη σύγχρονη ζωή και την ανάπτυξη, διασφαλίζοντας βιωσιμότητα και αειφορία, τονίζεται στην ανακοίνωση. «Μάλιστα, στις περιοχές που πρόκειται να καλύψουν χωρικά σχέδια, όπως το σχέδιο χωρικής ανάπτυξης που προβλέπεται για την επένδυση του Ελληνικού, σύμφωνα με τη νομοθεσία προηγείται η κήρυξη αρχαιολογικών χώρων, εφόσον υπάρχουν ανάλογα αρχαιολογικά δεδομένα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση», επισημαίνεται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 August 2016 - 18:32:31 UTC