Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Υπουργοί και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ συνωμοτούν Αυγουστιάτικα, για την αξιοποίηση του Ελληνικού
  • [02] Κοινό πλαίσιο συνεργασίας για τις κρατικές πετρελαϊκές εταιρίες της Κίνας και της Βενεζουέλας
  • [03] Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών, τυχερά παιχνίδια, παρεμπόριο και κλοπές στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Όλ. Γεροβασίλη για το Ελληνικό: Σε αδιέξοδο εκείνος που γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Υπουργοί και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ συνωμοτούν Αυγουστιάτικα, για την αξιοποίηση του Ελληνικού

    Σε συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης της αξιοποίησης του Ελληνικού αποδίδει τον χαρακτηρισμό του ως αρχαιολογικό χώρο, όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης σε ανάρτηση του στο λογαριασμό του στο facebook.

    «Θα τους θυμάστε και από το σχολείο. Είναι αυτοί που όταν έχαναν, έπαιρναν την μπάλα και έφευγαν. Ή την πετούσαν στον δρόμο, να την πατήσει το αυτοκίνητο να τελειώσει άδοξα το ματς. Ή την πήγαιναν στο γραφείο των καθηγητών. «Κύριε - κύριε κάποιος θα χτυπήσει». Τέτοιοι τύποι είναι σήμερα υπουργοί. Δεν τους άρεσε η απόφαση για την Cosco και προσπάθησαν να την ανατρέψουν εισάγοντας λάθρα στην Βουλή ένα δικό τους κείμενο -ελπίζοντας ότι οι Κινέζοι δεν ξέρουν ελληνικά. Τώρα με το μισό κράτος στις διακοπές θέλουν να ορίσουν ως αρχαιολογική ζώνη το παλιό αεροδρόμιο! Ναι δεν είναι πλάκα.», αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ. Θεοδωράκης

    «Υπουργοί και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ συνωμοτούν Αυγουστιάτικα, για να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η αξιοποίηση του Ελληνικού. Κινούν την διαδικασία για να οριστεί ως αρχαιολογικός χώρος η περιοχή που εκτείνεται στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού -Αργυρούπολης. Είναι άλλωστε γνωστό σε όλη την οικουμένη ότι το περιζήτητο αρχαιολογικό τρίπτυχο της χώρας είναι η Αφάντου στην Ρόδο, το Μαρκόπουλο και το Ελληνικό. Γελοίες επιλογές κουτοπόνηρων ανθρώπων. Αν είχαν κότσια, θα έπρεπε να βγουν και να πουν καθαρά όχι στην αξιοποίηση αλλά πού να διακινδυνεύεις καλοκαιριάτικα το υπουργείο σου...Να χάσουν και την δουλειά τους και οι διορισμένοι φίλοι σου...Πέτα καλύτερα την μπάλα στην...αρχαιολογία!» συμπληρώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    [02] Κοινό πλαίσιο συνεργασίας για τις κρατικές πετρελαϊκές εταιρίες της Κίνας και της Βενεζουέλας

    Οι κρατικές πετρελαϊκές εταιρίες της Κίνας και της Βενεζουέλας, ενώνουν τις προσπάθειές τους για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στη ζώνη πετρελαϊκών γεωτρήσεων στο Ορινόκο, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Βενεζουέλα. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στην περιοχή αυτή, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου, παγκοσμίως.

    Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιδιώκει την εξαγωγή άνω του ενός εκατ. βαρελιών πετρελαίου ημερησίως στην Κίνα. Έτσι, η κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Βενεζουέλας (PDVSA) και η κρατική πετρελαϊκή κοινοπραξία της Κίνας (CNPC) συνεργάζονται στην υλοποίηση κοινού σχεδίου αύξησης της εξαγωγικής παραγωγής πετρελαίου, από το σημερινό επίπεδο των 600.000 βαρελιών ημερησίως.

    "Θέλουμε να εξασφαλίσουμε μια σταθερή εξαγωγική ποσότητα πετρελαίου, ανεξάρτητα από το επίπεδο των διεθνών τιμών,"δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Ευλόγιο ντελ Πίνο, μετά την επίσκεψη του, στην αναφερόμενη ζώνη πετρελαϊκών γεωτρήσεων.

    Παράλληλα, το πλαίσιο συνεργασίας των δύο κρατικών πετρελαϊκών εταιριών προβλέπει τη βελτίωση της ικανότητας επεξεργασίας του αργού πετρελαίου που διαθέτει η Βενεζουέλα, στον τομέα της βιομηχανικής διύλισης.

    [03] Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών, τυχερά παιχνίδια, παρεμπόριο και κλοπές στη Θεσσαλονίκη

    Στη σύλληψη 22 ατόμων προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο άντρες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών καθώς και αστυνομικών ερευνών.

    Για ναρκωτικά συνελήφθησαν επτά άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.

    Έξι άτομα συνελήφθησαν καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, δύο άτομα για παράβαση του Νόμου που αφορά τα τυχερά παιχνίδια και ισάριθμα για παρεμπόριο. Για περιπτώσεις κλοπών συνελήφθησαν πέντε άτομα.

    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, 30χρονου, ο οποίος χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, μπήκε σε διαμέρισμα και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα.

    [04] Όλ. Γεροβασίλη για το Ελληνικό: Σε αδιέξοδο εκείνος που γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ

    «Ο μόνος που βρίσκεται (ξανά) σε αδιέξοδο είναι εκείνος που γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ», υπογραμμίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό της, ως απάντηση στην ανακοίνωση που εκδόθηκε απόψε από τη ΝΔ, για το Ελληνικό.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος παραθέτει μάλιστα σημεία της σχετικής ανακοίνωσης του υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με τα οποία:

    «Σε σειρά καταστροφολογικών δημοσιευμάτων αναφέρεται ότι ο Υπουργός Πολιτισμού και η Κυβέρνηση δήθεν θέτουν εμπόδια για την επένδυση στο Ελληνικό.

    Για την αποκατάσταση της αλήθειας, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνει τα ακόλουθα:

    Για την πρόταση κήρυξης - οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου

    - Η πρόταση κήρυξης - οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου αφορά σε μία ευρύτερη περιοχή στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης.

    - Όπως έχει επανειλημμένα εξηγηθεί και στην περίπτωση Αφάντου, η κήρυξη - οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου δεν δεσμεύει την περιοχή ούτε μεταβάλλει επί τα χείρω τους συνήθεις όρους που ισχύουν από την πλευρά του αρχαιολογικού νόμου για δημόσια και ιδιωτικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα.

    - Στις περιοχές που πρόκειται να καλύψουν χωρικά σχέδια, όπως το σχέδιο χωρικής ανάπτυξης που προβλέπεται για την επένδυση του Ελληνικού, σύμφωνα με τη νομοθεσία προηγείται η κήρυξη αρχαιολογικών χώρων, εφόσον υπάρχουν ανάλογα αρχαιολογικά δεδομένα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

    Συνεπώς, η κήρυξη - οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην εξέλιξη της επένδυσης του Ελληνικού ούτε στρέφεται ενάντιά της. Απλά επισημαίνει και γνωστοποιεί με θεσμικό τρόπο ότι στην ευρύτερη περιοχή έχουν εντοπιστεί και υπάρχουν ορατές αρχαιότητες, συνεπώς θα πρέπει να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες του αρχαιολογικού νόμου, που ισχύουν σε όλα τα μεγάλα και μικρά έργα σε ανάλογες περιπτώσεις.

    Για την πρόταση χαρακτηρισμού νεότερων μνημείων

    - Ήδη στο παρελθόν έχουν γίνει χαρακτηρισμοί τεσσάρων κτηρίων στην περιοχή του Ελληνικού, συγκεκριμένα ο σταθμός του ανατολικού αεροδρομίου του αρχιτέκτονα Σάαρινεν και τρία υπόστεγα.

    - Στα δημοσιεύματα αποκρύπτεται ότι η αρμόδια διεύθυνση έχει ήδη αποστείλει την τελική εισήγησή της προς τους ενδιαφερόμενους φορείς για χαρακτηρισμό ή μη μόνο των εξής κτηρίων: (α) του κελύφους του αρχικού κτηρίου του δυτικού αεροσταθμού (αίθουσα αφίξεων - αναχωρήσεων εξωτερικού), (β) του παλαιού πύργου ελέγχου του αεροσταθμού, (γ) του αγγλικού υπόστεγου (Παγόδα) και (δ) του αρχικού πυρήνα του συγκροτήματος του πρώην αμερικανικού κολλεγίου Αθηνών (νυν κτήρια ΥΠΑ).

    Στο επόμενο διάστημα επίκειται η εξέταση των προτάσεων στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων. Αυτό έχει προγραμματιστεί να γίνει εγκαίρως, χωρίς να υπάρξει καμία καθυστέρηση στην εξέλιξη της επένδυσης.

    Η όλη προσπάθεια που γίνεται από την Κυβέρνηση σε σχέση με την επένδυση του Ελληνικού δεν στρέφεται εναντίον της αλλά εντάσσεται στην έγκαιρη ολοκλήρωση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει για χρόνια σε εκκρεμότητα, προκειμένου να προχωρήσει εντός των χρονοδιαγραμμάτων η έγκριση του ολοκληρωμένου σχεδίου χωρικής ανάπτυξης της επένδυσης.

    Ο θόρυβος που έχει προκληθεί από τα δημοσιεύματα γύρω από το Ελληνικό οφείλεται σε κύκλους που, θολώνοντας τα γεγονότα, επιδιώκουν να προκαλέσουν προβλήματα στην Κυβέρνηση.

    Οι εξελίξεις για μία ακόμα φορά θα τους διαψεύσουν.

    Και η πολιτιστική κληρονομιά θα προστατευτεί και θα αναδειχτεί και η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει απρόσκοπτα, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει ο πολιτισμός και εν τέλει κερδίζοντας προστιθέμενη αξία».

    ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση για το Ελληνικό

    Η ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέσει άμεσα στο θέμα που προέκυψε για το Ελληνικό.

    Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η επένδυση του Ελληνικού και μαζί με αυτήν χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα.

    Αιτία - σημειώνει η ΝΔ - είναι η πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει - «με ακατανόητη καθυστέρηση» - ως αρχαιολογικό χώρο σχεδόν ολόκληρη την έκταση του Ελληνικού.

    «Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση παράγει αδιέξοδα. Τα, τουλάχιστον, περίεργα μπρος - πίσω στο ζωτικό για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας τομέα των επενδύσεων, έχουν ως πρώτο θύμα τους τις θέσεις απασχόλησης που εναγώνια περιμένουν οι άνεργοι συμπολίτες μας», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας πως κάθε φορά που δρομολογείται κάποια σοβαρή επένδυση στη χώρα, υπαρκτέςa ή τεχνητές ενδοκυβερνητικές διαμάχες και δυσλειτουργίες, τη δυναμιτίζουν.

    «Το Ελληνικό κινδυνεύει να γίνει ένα ακόμα θύμα αυτής της νοσηρής κατάστασης. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Ο Μ. Λαζαρίδης ζητά από την ΌλγαΓεροβασίλη να απαντήσει αν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπουν τις επενδύσεις

    Απάντηση στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη έδωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

    Ο κ. Λαζαρίδης απευθυνόμενος στην κα Γεροβασίλη τονίζει πως η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδη και φτωχοποιεί την κοινωνία.

    «Κόβετε μισθούς, συντάξεις, ΕΚΑΣ, και δεν ζητάτε ούτε μία συγγνώμη» τονίζει ο κ. Λαζαρίδης ζητώντας από την κυβερνητική εκπρόσωπο να απαντήσει αν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπουν τις επενδύσεις. «Αν τις πιστεύει, που πολύ αμφιβάλω ο Αλέξης Τσίπρας» καταλήγει ο κ. Λαζαρίδης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Γ. Μανιάτης για το θέμα του Ελληνικού

    Στ. Θεοδωράκης: Υπουργοί καικαι ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ συνωμοτούν Αυγουστιάτικα για την αξιοποίηση του Ελληνικού


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 August 2016 - 20:32:31 UTC