Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένα νέο ελληνικό ομόλογο θα αγόραζαν ξένοι επενδυτές
  • [02] Το πολεμικό Ναυτικό ανοίγει για το κοινό 30 φάρους ,την Κυριακή 21 Αυγούστου
  • [03] Συγχαρητήρια Κ. Μητσοτάκη στον Σπύρο Γιαννιώτη
  • [04] Κύπρος: Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Μόρφου διεκδικούν το δικαίωμα επιστροφής
  • [05] Τσαβούσογλου και Κέρι συζήτησαν για την πιθανή έκδοση του Γκιουλέν
  • [06] Συγχαρητήριο μήνυμα του Αρ. Μπαλτά για τον αργυρό Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη
  • [07] Με συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων ανοίγει τις πύλες του το ιστορικό Φρούριο του Κούλε
  • [08] Νέα εφαρμογή βιντεο-συνομιλίας Duo από τη Google
  • [09] Συγχαρητήρια πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Σπύρο Γιαννιώτη
  • [10] Θερμά συγχαρητήρια του ΠτΔ στον Σπύρο Γιαννιώτη για το ασημένιο μετάλλιο

  • [01] Ένα νέο ελληνικό ομόλογο θα αγόραζαν ξένοι επενδυτές

    Διευθυντές επενδυτικών ταμείων, μερικοί από τους οποίους είχαν δανείσει χρήματα στην Αθήνα κατά την προσπάθειά της να βγει στις αγορές πριν από δύο χρόνια, σκέπτονται να αγοράσουν άλλο ένα ομόλογο το οποίο η Αθήνα σχεδιάζει να εκδώσει το ερχόμενο καλοκαίρι με στόχο να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές.

    Η μοναδική άλλη πρόσφατη έξοδος της Αθήνας στις αγορές, το 2014, δεν είχε ευδοκιμήσει: οι τιμές εκείνων των ομολόγων γρήγορα κατέρρευσαν και εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την τιμή στην οποία είχαν πωληθεί, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα επενδυτικά ταμεία εξακολουθούν να καταγράφουν απώλειες απ' αυτά.

    Όμως με τα πρόσφατα στοιχεία να δείχνουν πως η οικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται και με την προοπτική το χρέος της να περιληφθεί σύντομα στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το Ρόιτερς σημειώνει πως απλώς και μόνο η εμπειρία από το παρελθόν είναι απίθανο να αποτρέψει τους επενδυτές.

    "Το 2014 μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά στο παρελθόν ... Είναι παλιά ιστορία, κατά την άποψή μας", λέει ο Άντριου Ουίλσον της Goldman Sachs Asset Management, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του είχε αγοράσει το 2014 ομόλογα από την Ελλάδα, τα οποία έχει έκτοτε πωλήσει.

    "Πάντα πρέπει να βλέπεις μπροστά και να λες 'ποια είναι η ευκαιρία; ποιοι είναι οι κίνδυνοι; ... Αλλά αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το τι έκανες πριν από έναν χρόνο, πριν από δύο χρόνια, πριν από πέντε χρόνια", τονίζει προσθέτοντας ότι δεν θα απέκλειε την αγορά ενός νέου ελληνικού ομολόγου.

    [02] Το πολεμικό Ναυτικό ανοίγει για το κοινό 30 φάρους ,την Κυριακή 21 Αυγούστου

    Τους φάρους σε 30 περιοχές της επικράτειας ανοίγει για το κοινό το Πολεμικό Ναυτικό, την Κυριακή 21 Αυγούστου με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη σημασία των φάρων και των υπολοίπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων.

    [03] Συγχαρητήρια Κ. Μητσοτάκη στον Σπύρο Γιαννιώτη

    Τρομερός Σπύρος Γιαννιώτης στον τελευταίο του αγώνα μας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά! αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter.

    [04] Κύπρος: Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Μόρφου διεκδικούν το δικαίωμα επιστροφής

    Το δικαίωμα της επιστροφής στην κατεχόμενη πόλη της Μόρφου διεκδίκησαν σήμερα οι εκτοπισμένοι κάτοικοί της, με αφορμή τη σημερινή επέτειο κατάληψης της το 1974.

    Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου, επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη κατοχή στις πρεσβείες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία, καθώς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρόεδρο της Βουλής.

    Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας παρέλαβε το ψήφισμα ο διευθυντής του γραφείου του, Κύπρος Κυπριανού.

    Ο δήμαρχος Μόρφου, Χαράλαμπος Πίττας, σε δηλώσεις μετά την επίδοση των ψηφισμάτων, τόνισε ότι ειδικά σήμερα που είναι η ημέρα της κατάληψης της Μόρφου και της Αμμοχώστου, είναι ακόμη πιο έντονο και επιτακτικό, αυτοί που έχουν τη δύναμη να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία να αλλάξει στάση και να εργαστεί για δίκαιη λύση του Κυπριακού, χωρίς ξένα στρατεύματα και επεμβάσεις.

    Απόψε τελείται στην εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία μνημόσυνο των πεσόντων και θανόντων στην προσφυγιά Μορφιτών και δέηση για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και για επιστροφή των προσφύγων.

    Στο προαύλιο της Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας, με θέμα τη σύληση και καταστροφή της πανάρχαιας κληρονομιάς της Μόρφου, που φτάνει πίσω στους Μυκηναίους.

    [05] Τσαβούσογλου και Κέρι συζήτησαν για την πιθανή έκδοση του Γκιουλέν

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ Τζον Κέρι συζήτησαν σήμερα για την πιθανή έκδοση του αυτοεξόριστου στην αμερικανική επικράτεια ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι βρισκόταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

    Οι Τσαβούσογλου και Κέρι συζήτησαν επίσης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, κυρίως την κατάσταση στη Μάνμπιτζ και στο Χαλέπι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Η Άγκυρα επιρρίπτει στον Γκιουλέν την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα κι αξιώνει την έκδοσή του από την Ουάσινγκτον. Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ από το 1999, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα επιβολής στρατιωτικού καθεστώτος και την καταδίκασε εξαρχής. Η Ουάσινγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να δει αποδεικτικά στοιχεία πριν αντιδράσει στο αίτημα έκδοσης του ιεροκήρυκα.

    [06] Συγχαρητήριο μήνυμα του Αρ. Μπαλτά για τον αργυρό Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη

    «Νέος θρίαμβος για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 10χλμ κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Θερμά συγχαρητήρια στον σπουδαίο κολυμβητή». Με αυτά τα λόγια συνεχάρη ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, τον αργυρό Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη.

    [07] Με συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων ανοίγει τις πύλες του το ιστορικό Φρούριο του Κούλε

    Μετά από 5,5 χρόνια ανοίγει και πάλι τις πύλες του στους πολίτες, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, μετά την αναστήλωση του, το ιστορικό φρούριο του Κούλε Ηρακλείου, με μια συναυλία από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τους συνεργάτες του με τίτλο, «Το φρούριο της θάλασσας στο φως του φεγγαριού». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 το βράδυ της πανσελήνου με ελεύθερη είσοδο με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης, της ΔΕΠΤΑΗ του δήμου Ηρακλείου και την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

    Για τη συναυλία καθώς και για την αναστύλωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του Κούλε, δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου στα γραφεία της περιφέρειας Κρήτης, από τον περιφερειακό σύμβουλο εντεταλμένο για θέματα πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, τη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βάσω Συθιακάκη, και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

    «Ο Κούλες είναι ένα ζωντανό μνημείο πολιτισμού, θα παράγει πολιτισμό, καθώς στο χώρο εκτός από τα μουσειακά του εκθέματα θα εξελίσσονται και πολιτισμικά γεγονότα» επισήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Φασουλάκης προσθέτοντας, πως «το ιστορικό φρούριο του Χάνδακα, αποτελεί σήμα κατατεθέν για το Ηράκλειο, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξανανοίγει για τους πολίτες, τους οποίους και προσκαλούμε να παρακολουθήσουν δωρεάν την συναυλία».

    [08] Νέα εφαρμογή βιντεο-συνομιλίας Duo από τη Google

    Η Google παρουσίασε τη νέα εφαρμογή βιντεο-συνομιλίας Duo, η οποία αποτελεί την απάντησή της στις παρεμφερείς εφαρμογές επικοινωνίας FaceTime της Apple, Skype της Microsoft και Messenger του Facebook.

    Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ποιος τους καλεί και έτσι να αποφασίζουν αν θα απαντήσουν ή όχι.

    Το Duo παρέχεται ως δωρεάν υπηρεσία στα «έξυπνα» τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, καθώς και στα iPhones της Apple.

    Οι βιντεοκλήσεις μέσω Duo είναι κρυπτογραφημένες και η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται από την ταχύτητα της σύνδεσης του χρήστη και τις τεχνικές δυνατότητες της συσκευής του.

    Ο χρήστης του Duo αρκεί να χρησιμοποιεί απλώς ένα τηλεφωνικό αριθμό για να συνδεθεί και δεν χρειάζεται, όπως σε άλλες εφαρμογές, οι δύο συνομιλητές προηγουμένως να έχουν κάνει login σε αντίστοιχους λογαριασμούς χρηστών.

    Η Google προσέφερε βιντεοκλήσεις μέσω του Hangouts από το 2013, όμως η εταιρεία πλέον θα εστιάσει αυτή την υπηρεσία στις επιχειρηματικές επαφές και το

    [09] Συγχαρητήρια πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Σπύρο Γιαννιώτη

    Θερμά συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του Ασημένιου στα 10χλμ. κολύμβησης. Συγκλονιστική η προσπάθειά του, αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter.

    [10] Θερμά συγχαρητήρια του ΠτΔ στον Σπύρο Γιαννιώτη για το ασημένιο μετάλλιο

    Τηλεγράφημα με το οποίο εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε στην κολύμβηση στα 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    «Η μεγάλη Ολυμπιακή σας καταξίωση μας κάνει όλους υπερήφανους όχι μόνο για την τεράστια επιτυχία σας, αλλά και για το αθλητικό πρότυπο που εκπροσωπείτε, το οποίο είναι και πραγματικό πρότυπο ζωής. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 August 2016 - 16:32:42 UTC