Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας για τα σενάρια περί εκλογών: «Όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος»
  • [02] H EBZ πληρώνει τευτλοπαραγωγούς και ιδιοκτήτες συγκομιστές μηχανών τεύτλων
  • [03] Το πολυτελές γιότ Nahlin με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκεται ανοιχτά του Ναυπλίου στην παραλία της Καραθώνας,
  • [04] Το πολεμικό Ναυτικό ανοίγει για το κοινό 30 φάρους, την Κυριακή 21 Αυγούστου
  • [05] Συγχαρητήρια από ΣΥΡΙΖΑ , ΝΔ , ΠΑΣΟΚ. ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ στον Σπύρο Γιαννιώτη
  • [06] Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ καλεί να αποφευχθεί «οποιαδήποτε κλιμάκωση» στην Ουκρανία
  • [07] Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος
  • [08] Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για το αργυρό μετάλλιο του Σπύρου Γιαννιώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

  • [01] Αλ. Τσίπρας για τα σενάρια περί εκλογών: «Όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος»

    Με δηκτικό τρόπο απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση για τα σενάρια που διακινούνται περί πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο.

    «Τ' ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε τις ζητάει, δυο φορές ανόητος», τόνισε.

    -- Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος

    Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β? Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. «Στην πρώτη εμφάνισή του, μετά από 15 ημέρες θερινής αφωνίας, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να εκφράσει την ενόχλησή του για τα σενάρια εκλογολογίας που αναφέρουν διεθνή έντυπα και τα οποία ανακυκλώνουν στελέχη της κυβέρνησής του» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος. «Επαναλαμβάνουμε ότι με ύβρεις και ανοησίες δεν ξορκίζονται οι εξελίξεις. Το άγχος και ο εκνευρισμός του κ. Τσίπρα δεν οφείλονται στα δημοσιεύματα αλλά στα αδιέξοδα που συσσώρευσε η πολιτική του. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο ? των άλυτων προβλημάτων και των αδιεξόδων ? η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές. Για να μπει τέλος στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες. Και από την οποία δε μπορεί να μας βγάλει η κυβέρνηση που τη δημιούργησε» αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

    [02] H EBZ πληρώνει τευτλοπαραγωγούς και ιδιοκτήτες συγκομιστές μηχανών τεύτλων

    Στην πληρωμή των τευτλοπαραγωγών, προχώρησε σήμερα η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) ΑΕ και όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, αύριο ακολουθεί η πληρωμή των ιδιοκτητών συγκομιστικών μηχανών τεύτλων.

    Στην επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον πρόεδρο των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλο Μπογιαννίδη, τονίστηκε ότι "μέχρι το μεσημέρι δεν είχε μπει, ούτε ένα ευρώ. Δεν αμφιβάλω για τα λεγόμενα της διοίκησης της ΕΒΖ, αλλά αύριο που θα κάνω την ενημέρωση θα μπορώ να πω το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς μας". Συμπλήρωσε δε, "δεν πιστεύω ότι μας έβαλαν όλο το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ που μας οφείλουν, αφού η εταιρεία έχει και άλλες υποχρεώσεις".

    Πάντως, στην ανακοίνωσή της η ΕΒΖ τονίζει ότι "η διοίκηση της εταιρείας ανταποκρίθηκε με συνέπεια στα όσα είχε υποσχεθεί τον Απρίλιο με την ανάληψη των καθηκόντων της και δηλώνει ότι μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου θα εξοφληθούν οι τευτλοπαραγωγοί για τις οφειλές της βιομηχανίας απέναντι τους για το έτος 2015, όπως είχε δεσμευτεί". Παράλληλα, τονίζεται ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία των εργοστασίων Πλατέος και της Ορεστιάδας.

    [03] Το πολυτελές γιότ Nahlin με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκεται ανοιχτά του Ναυπλίου στην παραλία της Καραθώνας,

    Το πολυτελές γιότ Nahlin με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκεται ανοιχτά του Ναυπλίου στην παραλία της Καραθώνας, . Είναι ένα πολυτελές γιοτ και ένα από τα τελευταία τρία μεγάλα γιοτ ατμού που κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1930. Η πρώτη του ιδιοκτήτρια ήταν η Lady Annie Henrietta Yule, κληρονόμος του Sir David Yule. Κατόπιν αγοράστηκε, από τον Sir Anthony Bamford, πρόεδρο της JCB, μετά πέρασε στα χέρια του Βρετανού επιχειρηματία Sir James Dyson, ο οποίος είναι γνωστός ως ο εφευρέτης της διπλής ηλεκτρικής σκούπας (Cyclone bagless), η οποία λειτουργεί βάσει της αρχής της κυκλωνική διαχωρισμού. Το όνομα Nahlin λαμβάνεται από το Native American λέξη που σημαίνει «στόλο του ποδιού". Το 1936 το Nahlin είχε ναυλωθεί από το βασιλιά Edward VIII. Το σκάφος αγοράστηκε το 1937 από τον βασιλιά Carol ΙΙ της Ρουμανίας για Β£ 120.000 και μετονομάστηκε Luceafarul (Evening Star), και αργότερα Libertatea (Liberty). Μετά την παραίτηση του ρουμάνου μονάρχη το 1940, το γιότ πήρε το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρουμανίας και έμεινε δεμένο στο λιμάνι της πόλης του Γαλατσίου στο Δούναβη ως μουσείο και αργότερα ως πλωτό εστιατόριο. Το 1989 το σκάφος ανακαλύφθηκε από τον μεσίτη Νικόλαο Edmiston που αγόρασε το σκάφος το 1998 από τη ρουμανική κυβέρνηση. Η εταιρεία κατέβαλε $ 265.000 για την αγορά του.

    [04] Το πολεμικό Ναυτικό ανοίγει για το κοινό 30 φάρους, την Κυριακή 21 Αυγούστου

    Τους φάρους σε 30 περιοχές της επικράτειας ανοίγει για το κοινό το Πολεμικό Ναυτικό, την Κυριακή 21 Αυγούστου με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη σημασία των φάρων και των υπολοίπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων.

    [05] Συγχαρητήρια από ΣΥΡΙΖΑ , ΝΔ , ΠΑΣΟΚ. ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ στον Σπύρο Γιαννιώτη

    Συγχαρητήρια στον Σπ. Γιαννιώτη για την κατάκτηση του αργυρού ολυμπιακού μεταλλίου στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης σε ανοικτή θάλασσα, από τα πολιτικά κόμματα.

    ΣΥΡΙΖΑ

    Τα ολόψυχα συγχαρητήριά μας εκφράζουμε στον κορυφαίο αθλητή Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του αργυρού ολυμπιακού μεταλλίου στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης σε ανοικτή θάλασσα, αναφέρεται στο συγχαρητήριο μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Δεινός μαχητής, ο Σπύρος Γιαννιώτης αποτελεί πρότυπο όχι μοναχά για τις παγκόσμιες διακρίσεις και τα μετάλλια που κατέκτησε, αλλά κυρίως διότι υπηρέτησε με μοναδικό τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι. Το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο αποτελεί το επιστέγασμα μιας λαμπρής αθλητικής πορείας.

    Θερμά συγχαρητήρια, ακόμη, στον προπονητή του αλλά και σε όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό του σε κάθε στιγμή της ζωής και των αγώνων του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΝΔ

    «Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο, μετά από έναν αγώνα που μας συγκλόνισε, γράφοντας ιστορία» αναφέρει η υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή. «Τα χιλιάδες μίλια κολύμβησης σε δύσκολες ανοιχτές θάλασσες έφεραν τη δικαίωση των κόπων του και της σκληρής προσπάθειας πολλών ετών.

    Θερμά συγχαρητήρια στον Ολυμπιονίκη μας που κέρδισε πανάξια την πρώτη θέση στις καρδιές όλων των Ελλήνων», αναφέρει η κ.Καραμανλή.

    ΠΑΣΟΚ

    Ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για την μαραθώνια προσπάθειά του στην κολύμβηση, η οποία του επέφερε το ασημένιο μετάλλιο στο Ρίο, οδηγώντας τον στην κορυφή του κόσμου. «Τον ευχαριστούμε για τις επιτυχίες που έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό κάνοντάς μας υπερήφανους».

    ΠΟΤΑΜΙ

    «O Σπύρος Γιαννιώτης, δεν είναι μόνο μεγάλος αθλητής, δεν είναι μόνο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι ένα σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα, για την αγωνιστικότητα, την επιμονή, αλλά και το ήθος του» αναφέρει ο τομέας αθλητισμού του Ποταμιού.

    «Τα χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει διανύσει σε όλα τα νερά της γης, τον οδήγησαν στη δικαίωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με ένα ασημένιο μετάλλιο που ζυγίζει χρυσάφι. Πραγματοποίησε το όνειρό του δίνοντας στα 36 του χρόνια και την τελευταία ικμάδα του εαυτού του και πέρα από αυτό, όπως ο ίδιος δήλωσε. Η Ελλάδα υποκλίνεται στο μεγαλείο της ψυχής του. Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε και μαζί του τον ακάματο προπονητή του Νίκο Γέμελο» αναφέρει το Ποτάμι.

    ΑΝΕΛ

    «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τον θαυμασμό μας για τον αγώνα που έδωσε ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10 χλμ σε ανοιχτή θάλασσα και τον συγχαίρουμε για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, ισάξιου του χρυσού» αναφέρει στο συγχαρητήριο μήνυμά της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μ.Παπαδοπούλου .

    «Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια με αποκορύφωμα την προσπάθεια αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι παράδειγμα πίστης, μαχητικότητας, επίπονης και σκληρής δουλειάς, και τελικά δικαίωσης» αναφέρουν οι ΑΝΕΛ.

    ΔΗΜΑΡ

    Στον τελευταίο αγώνα μιας λαμπρής καριέρας ένας σπουδαίος αθλητής -σύμβολο της Ελληνικής κολύμβησης- ο Σπύρος Γιαννιώτης συγκλόνισε το πανελλήνιο με την μάχη που έδωσε έως την τελευταία χεριά για τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο, σε έναν αγώνα-ύμνο για το ολυμπιακό ιδεώδες» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, για τη σπουδαία επιτυχία τoυ Σπύρου Γιαννιώτη. «Ο Σπύρος Γιαννιώτης στέφθηκε τελικά ασημένιος Ολυμπιονίκης αποδεικνύοντας ότι με επιμονή και συστηματική δουλειά ανταμείβονται οι κόποι μίας πολύχρονης προσπάθειας. Για όλους εμάς, ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι ο ?χρυσός πρωταθλητής?! Θερμά συγχαρητήρια !» αναφέρει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

    [06] Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ καλεί να αποφευχθεί «οποιαδήποτε κλιμάκωση» στην Ουκρανία

    Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε σήμερα έκκληση σε όλα τα μέρη που είναι παρόντα στην Ουκρανία να «αποφύγουν οποιαδήποτε κλιμάκωση», η οποία θα καθιστούσε ακόμη «πιο δύσκολη» την εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών του Μινσκ, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Ελιζέ.

    Η έκκληση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης του Ολάντ με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, κατόπιν «αιτήματος του τελευταίου» προκειμένου να συζητήσουν την «κατάσταση στην Ουκρανία».

    Ο Φρανσουά Ολάντ «υπενθύμισε την πάγια θέση της Γαλλίας όσον αφορά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, η οποία δεν μπορεί να αναγνωριστεί» από τη διεθνή κοινότητα, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

    [07] Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος

    Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β? Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. «Στην πρώτη εμφάνισή του, μετά από 15 ημέρες θερινής αφωνίας, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να εκφράσει την ενόχλησή του για τα σενάρια εκλογολογίας που αναφέρουν διεθνή έντυπα και τα οποία ανακυκλώνουν στελέχη της κυβέρνησής του» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος. «Επαναλαμβάνουμε ότι με ύβρεις και ανοησίες δεν ξορκίζονται οι εξελίξεις. Το άγχος και ο εκνευρισμός του κ. Τσίπρα δεν οφείλονται στα δημοσιεύματα αλλά στα αδιέξοδα που συσσώρευσε η πολιτική του. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο ? των άλυτων προβλημάτων και των αδιεξόδων ? η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές. Για να μπει τέλος στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες. Και από την οποία δε μπορεί να μας βγάλει η κυβέρνηση που τη δημιούργησε» αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

    [08] Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για το αργυρό μετάλλιο του Σπύρου Γιαννιώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον Σπύρο Γιαννιώτη στην κολύμβηση των 10 χιλιομέτρων αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η οποία σε ανάρτηση της στα Social media έγραψε: «Απίθανος Σπύρος Γιαννιώτης σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Αστείρευτη δύναμη, μεγάλο πάθος, γενναία ψυχή. Γεννημένος πρωταθλητής. Συγχαρητήρια!»
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 August 2016 - 18:32:40 UTC