Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [02] Η Κριστίν Λαγκάρντ λέει ότι η G20 συμφώνησε στην ανάγκη μεγαλύτερης ανάπτυξης
  • [03] Τη σημασία του να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία πολιτικής για τη στήριξη της ανάπτυξης συζήτησαν Λιου και Σόιμπλε
  • [04] Τεμάχισα την κόρη μου αλλά δεν την σκότωσα, είπε στο δικαστήριο ο πατέρας της Άννυ
  • [05] "Ουδεμία ρύθμιση με αφορά" απαντά η κ. Μπέττυ Μπαζιάνα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία"
  • [06] 90 χρόνια ΔΕΘ: Γνωστά και άγνωστα περιστατικά από την ίδρυση έως την μεταπολίτευση
  • [07] «Οι καναλάρχες το προηγούμενο διάστημα ήταν ενάντιοι στο όριο των 400 εργαζομένων ανά κανάλι»
  • [08] Γερμανία: Το εκλογικό αποτέλεσμα στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία είναι «η αρχή του τέλους της Μέρκελ»
  • [09] Ισραήλ: Τουλάχιστον δύο νεκροί από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο Τελ Αβίβ
  • [10] Στη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα αναφέρεται άρθρο-σχόλιο της ιστοσελίδας δημόσιου βελγικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού
  • [11] Π. Κουρουμπλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Για πρώτη φορά ορίζονται κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο
  • [12] «Η κυβέρνηση ξαναθυμήθηκε το ΕΣΡ τώρα που έκανε τη δημοπρασία» λέει ο Ευ. Βενιζέλος
  • [13] 6 νεκροί και 500 διασωθέντες από ανατροπή πλεούμενου στα ανοικτά της Λιβύης
  • [14] «Ο κανονισμός του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες αναθεωρείται, αλλα έως ότου αυτό συμβεί οι ελληνικές Αρχές οφείλουν να εφαρμόσουν τον υφιστάμενο»

  • [01] Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Διοικητική Μεταρρύθμιση, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Το Κυβερνητικό Συμβούλιο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

    [02] Η Κριστίν Λαγκάρντ λέει ότι η G20 συμφώνησε στην ανάγκη μεγαλύτερης ανάπτυξης

    Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) αναγνωρίστηκε η ανάγκη να υπάρξει περισσότερη ανάπτυξη και ότι αυτή πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς.

    Η Λαγκάρντ, που μίλησε μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της G20 στην πόλη Χανγκτζόου της ανατολικής Κίνας, είπε ότι η ανάπτυξη ήταν πολύ χαμηλή για πολύ μεγάλο διάστημα και ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά και να εφαρμόζονται.

    [03] Τη σημασία του να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία πολιτικής για τη στήριξη της ανάπτυξης συζήτησαν Λιου και Σόιμπλε

    Τη σημασία του να χρησιμοποιήσει η G20 όλα τα εργαλεία πολιτικής ? νομισματικά, δημοσιονομικά και διαρθρωτικά ? προκειμένου να πετύχει ισχυρή, βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη συζήτησαν κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου και ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

    Στη συνάντηση των δύο αξιωματούχων στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην κινεζική πόλη Χανγκτζόου, ο Λιου τόνισε την σημασία του να διασφαλιστεί συνεχής οικονομική σταθερότητα καθώς η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζονται τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

    [04] Τεμάχισα την κόρη μου αλλά δεν την σκότωσα, είπε στο δικαστήριο ο πατέρας της Άννυ

    «Δεν σκότωσα εγώ την Άννυ. Εγώ την τεμάχισα», επανέλαβε ο πατέρας της 4χρονης ενώπιον των δικαστών του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου όταν ρωτήθηκε αν αποδέχεται την κατηγορία. Η παραδοχή του πατέρα πως τεμάχισε και πέταξε στα σκουπίδια το ίδιο του το παιδί άνοιξε ουσιαστικά τη διαδικασία για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Ο 27χρονος Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστός ως Σάββας, με την κατηγορηματική άρνηση που προβάλει από την αρχή ότι δεν σκότωσε το παιδί, ουσιαστικά δείχνει εμμέσως ως δράστη της δολοφονίας τον συγκατηγορούμενο και φίλο του Νικολάι ή Νίκι, ο οποίος ωστόσο με τη σειρά του αρνήθηκε στο δικαστήριο οποιαδήποτε εμπλοκή του στην δολοφονία. Αν γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του πατέρα τότε θα καταδικαστεί μόνο για πλημμελήματικη περιύβριση νεκρού.

    Η 25χρονη μητέρα της Άννυ είπε στο δικαστήριο πως αποδέχεται, ότι έχει διαπράξει μόνο το αδίκημα της ψευδορκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα εξηγήσει αργότερα τους λόγους. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην δικαστική αίθουσα σήμερα κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου συγκλονίστικαν από όσα ακούστηκαν για το τραγικό τέλος του παιδιού το Πάσχα του 2015.

    Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα επικρατούσε απόλυτη σιωπή όσο από Έδρας γινόταν η ανάγνωση όσων έγιναν στο "υπόγειο της φρικης" στην οδό Μιχαήλ Βόδα παρουσία του πατέρα και του φίλου του στη σορό του παιδιού. Στο δικαστήριο καταθέτει η μητέρα της 25χρονης Δημητρίνα Μπορίσοβα. Η γιαγιά της Άννυ υποστήριξε πως η κόρη της δεν έχει ευθύνη: «Σε αυτή την υπόθεση ευθύνονται οι δύο κατηγορούμενοι. Πονάω παρά πολύ για την εγγονή μου. Δεν μου αρέσει που η κόρη μου είναι έγκλειστη» ... είπε και συνέχισε λέγοντας πως «η εγγονή της γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 στη Βουλγαρία. Η Άννυ έμενε μαζί μας στη Βουλγαρία και η Δημητρίνα είχε μεγάλη αγάπη στο παιδί. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συμβεί κάτι κακό γιατί στη Βουλγαρία έδειχναν και οι δύο να αγαπούν το παιδί». Κατέθεσε επίσης, πως μπροστά της δεν είχε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στην Άννυ ο πατέρας της. Η μάρτυρας υποστήριξε πως ένας άνδρας από τη Γερμανία έστελνε, όπως είπε, χρήματα στην κόρη της με τα οποία ζούσαν. «Δεν είχαμε αντιληφθεί ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών. Ήταν μια χαρά, έβγαινε, οδηγούσε ... »ανέφερε η μάρτυρας

    [05] "Ουδεμία ρύθμιση με αφορά" απαντά η κ. Μπέττυ Μπαζιάνα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία"

    Παντελώς ψευδή χαρακτηρίζει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα, την εμπλοκή του ονόματός της σε δήθεν ευνοϊκή για την ίδια ρύθμιση για το καθεστώς εργασίας του εργαστηριακού προσωπικού στα ΑΕΙ. Η κυρία Μπαζιάνα απηύθηνε επιστολή στην εφημερίδα "Δημοκρατία" με αφορμή το δημοσίευμα που ανέφερε ότι «με μια "νομοτεχνική βελτίωση"ο Υπουργός Παιδείας πέρασε...διάταξη η οποία μετατρέπει σε διδάσκοντες ΑΕΙ μέχρι και 2.000 άτομα που απασχολούνται ως εργαστηριακό προσωπικό - Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)».

    Η σύζυγος του πρωθυπουργού τονίζει στην επιστολή της ότι ουδεμία ρύθμιση την αφορά προσωπικά.

    Η εφημερίδα "Δημοκρατία" μετά την επιστολή της κυρίας Μπαζιάνα επέρριψε την ευθύνη για το θέμα στον βουλευτή κ. Μαυρωτά, δημοσιεύοντας την θέση της συζύγου του πρωθυπουργού.

    Ολόκληρη η επιστολή της κυρίας Μπαζιάνα έχει ως εξής:

    Προς την εφημερίδα «Δημοκρατία»

    Αθήνα, 2-9-2016

    Κύριοι,

    Με έκπληξη διάβασα ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Ρύθμιση στα ΑΕΙ για την Περιστέρα!» που δημοσιεύτηκε στις κεντρικές σελίδες, με αναφορά και στην πρώτη σελίδα, του τεύχους της εφημερίδας «Δημοκρατία» στις 2-9-2016.

    Στο άρθρο αυτό αναφέρετε ότι: «με μια "νομοτεχνική βελτίωση"ο Υπουργός Παιδείας πέρασε...διάταξη η οποία μετατρέπει σε διδάσκοντες ΑΕΙ μέχρι και 2.000 άτομα που απασχολούνται ως εργαστηριακό προσωπικό -Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)- και αφορά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα».

    Η αναφορά αυτή στο όνομά μου είναι παντελώς ψευδής.

    Όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε, αφού αναφέρεστε στο θέμα αυτό, δεν κατέχω θέση ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ σε κανένα ΑΕΙ της χώρας.

    Από το 2002 υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια πληροφορικής, αρχικά τη Β'-βάθμια και στη συνέχεια την Α'-βάθμια εκπαίδευση, στην οποία μετατάχθηκα το 2013 μαζί με χιλιάδες εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων υπό τον φόβο της διαθεσιμότητας. Από το σχολικό έτος 2013 - 2014 υπηρετώ ως εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΜΠ, με υπηρεσιακή απόσπαση ενός σχολικού έτους κάθε φορά, με βάση το επιστημονικό βιογραφικό μου. Η θέση μου, λοιπόν, στο ΕΜΠ δεν είναι ούτε ΕΕΠ ούτε ΕΔΙΠ.

    Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 υπηρέτησα ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου επιλέχθηκα με βάση το επιστημονικό βιογραφικό μου κατόπιν ανοικτής προκήρυξης. Επομένως, ούτε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κατείχα θέση ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ.

    Είναι προφανές ότι η διάταξη στην οποία αναφέρεστε δεν με αφορά. Η αναφορά στο όνομά μου με προσβάλλει ως άνθρωπο, ως γυναίκα, ως πολίτη και ως επιστήμονα.

    Στο δημόσιο και επαγγελματικό βίο μου, δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα σε οποιοδήποτε να υπαινιχθεί ή να με κατηγορήσει για διαπλοκή με την εξουσία ή για αδιαφάνεια. Αυτό δηλαδή που δηλώνει σαφώς το δημοσίευμά σας.

    Είναι τιμή μου να υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση, από οποιαδήποτε βαθμίδα. Καθημερινοί κριτές μου είναι οι συνάδελφοι, οι μαθητές και οι φοιτητές μου.

    Μην ψάχνετε να βρείτε το όνομά μου πίσω από «κρυφές και πονηρές» διατάξεις ή νόμους. Το όνομά μου θα το βρίσκετε σε ανοικτές διαδικασίες και προκηρύξεις, όπου ζητώ να κρίνομαι με βάση το βιογραφικό μου, μαζί με άλλους συνυποψήφιους. Προσωποπαγή θέση για μένα, όσο και να ψάχνετε, δε θα βρείτε. Δεν δέχομαι να με χρησιμοποιούν ως βορά πολιτικής χυδαιότητας.

    Σας ζητώ να επανορθώσετε άμεσα, δημοσιεύοντας και αποκαθιστώντας την αλήθεια για το όνομά μου, στην ίδια έκταση με το αρχικό σας άρθρο και με την ίδια δημοσιότητα, λαμβάνοντας υπόψη την διάχυση των ψευδών σας ισχυρισμών στο διαδίκτυο. Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλάσσομαι για οποιοδήποτε νόμιμη ενέργειά μου.

    Μπέττυ Μπαζιάνα

    Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

    [06] 90 χρόνια ΔΕΘ: Γνωστά και άγνωστα περιστατικά από την ίδρυση έως την μεταπολίτευση

    Θεσσαλονίκη, έτος 1926. Μια Θεσσαλονίκη εντελώς διαφορετική σε σχέση τόσο με σήμερα, όσο και με το 1917, όταν η μεγάλη πυρκαγιά την κατέκαψε. Το αστικό τοπίο ισορροπεί μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Φορτωμένες καμήλες κι άλογα σε σχηματισμούς εμπορικών καραβανιών διασχίζουν τους δρόμους, προσπερνώντας πεινασμένους πρόσφυγες, που μόλις τρία χρόνια πριν έχουν αφήσει πίσω τους σπίτια καμμένα και περιουσίες χαμένες. Στο λιμάνι τα πανιά των μεγάλων ιστιοφόρων ξεχωρίζουν από μακριά. Μεταφέρουν δια θαλάσσης εμπορεύματα για τα ράφια των καταστημάτων, που οι επιγραφές τους δηλώνουν την έντονη παρουσία της εβραϊκής κοινότητας της πόλης.

    Σ΄αυτό το σκηνικό μπαίνει στην αφετηρία η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Εμπνευστής της ο Νικόλαος Γερμανός, που την οραματίστηκε σαν τις «εν εσπερία γενομένας διεθνείς εμποροπανηγύρεις». Δεν ήταν εύκολες εποχές όμως. Τα οικονομικά μέσα ήταν πενιχρά και η Ελλάδα είχε δεχτεί πάνω από 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Οι διεθνείς αγορές πιέζουν τη χώρα να εξισορροπήσει τον κρατικό της προϋπολογισμό, ώστε το δημοσιονομικό προφίλ της να της επιτρέπει τον δανεισμό από ξένες αγορές.

    Κόντρα στο περιοριστικό οικονομικό κλίμα ωστόσο η "εμποροπανήγυρις" του Νικόλαου Γερμανού εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στις 3 Οκτωβρίου 1926. Στοιχεία για εκείνη την πρώτη ΔΕΘ, αλλά και για όσες την ακολούθησαν στην πολυετή ιστορία της, παρουσιάζονται στο λεύκωμα με τίτλο «75 χρόνια επί 15 ημέρες», που έγραψε και επιμελήθηκε ο Κυριάκος Ποζρικίδης, έπειτα από τετραετή έρευνα σε αρχεία και υλικό εφημερίδων. Με αφορμή την επετειακή 81η ΔΕΘ, που εγκαινιάζεται στις 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 18, το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σταχυολόγησε μερικά από τα περιστατικά που αναφέρονται στο λεύκωμα και τα παρουσιάζει παρακάτω. 1η ΔΕΘ: «Κάθε Έλλην έχει ιστορικό καθήκον να την επισκεφτεί». Στις εφημερίδες του 1926 η 1η ΔΕΘ διαφημιζόταν σαν κάτι πολύ παραπάνω από ένα μεγάλο εμπορικό γεγονός ή μια πολιτιστική ατραξιόν, αφού η επίσκεψη σε αυτή συνιστούσε ...ιστορικό καθήκον. «Κάθε Έλλην έχει ιστορικό καθήκον να επισκεφτεί την 1η ΔΕΘ που εμπνέει αληθινά αίσθημα εθνικής υπηρηφάνειας» γράφει ο Τύπος της εποχής. Οι πιτσιρικάδες του 1926 ωστόσο, πιθανότατα θα θυμούνται περισσότερο την πρώτη εκείνη ΔΕΘ για το ...γάλα, παρά για το καθήκον. Όπως μαθαίνουμε από το λεύκωμα του Κ. Ποζρικίδη, η Nestle μοιράζει στους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης δωρεάν γάλα. Η ανέχεια την εποχή εκείνη είναι τέτοια, που σχηματίζονται ουρές... Δωρεάν είναι και η ακρόαση του ραδιοφώνου, αφού ο ραδιοηλεκτρολόγος Χρήστος Τσιγγιρίδης στήνει την πομπό του στους χώρους εκείνης της πρώτης ΔΕΘ, δημιουργώντας τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό της Ελλάδας?

    Στην επικείμενη 81η ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι η Ρωσία. Στη ΔΕΘ του 1926, η ΕΣΣΔ και η Βουλγαρία καταγράφονται στην ιστορία ώς οι πρώτες ξένες συμμετοχές στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

    [07] «Οι καναλάρχες το προηγούμενο διάστημα ήταν ενάντιοι στο όριο των 400 εργαζομένων ανά κανάλι»

    «Οι καναλάρχες που σήμερα έχουν συμφωνήσει να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους, το προηγούμενο διάστημα ήταν ενάντιοι στο όριο αυτό και θεωρούσαν ότι "καταστρατηγείται το διευθυντικό δικαίωμα", προωθώντας απολύσεις, ελαστική εργασία και καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ "Κόκκινο".

    Όπως είπε, ενόψει της συνάντησης με τους υπερθεματιστές, το μεσημέρι, αυτοί που εκφράζουν τις απόψεις τους, είναι οι ίδιοι που σήμερα υποστηρίζουν ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό τοπίο θα οδηγήσει σε ανεργία.

    «Αντίθετα, η δική μας παρέμβαση θα βάλει φρένο» υποστήριξε ο κ.Παππάς και συμπλήρωσε: «υφιστάμεθα επιθέσεις ανοίκειες ... όταν θίγονται επιχειρηματικά συμφέροντα, βάζουν ως ασπίδα τους εργαζόμενους».

    Είναι πολλά τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους, είναι εξοργιστικό το φαινόμενο, όταν προέρχονται από κόμματα που με ευκολία και παρανόμως πέταξαν στο δρόμο 2.000 εργαζόμενους της ΕΡΤ, σημείωσε ο κ.Παππάς για τις επικρίσεις που διατυπώνονται από την αντιπολίτευση και ομίλους ΜΜΕ, στον απόηχο του διαγωνισμού για τις άδειες.

    Τόσο καιρό σιωπούσαν, ή ακόμη και χαίρονταν, ενώ δεν έκαναν τίποτε όταν έκλεινε π.χ. το Alter, όταν έκλεινε η Ελευθεροτυπία, όταν μειωνόταν η απασχόληση στον κλάδο κατά 30%-40%, όταν στο Mega οι εργαζόμενοι είχαν φτάσει να είναι πέντε μήνες απλήρωτοι, όπως είπε.

    Ο κ. Παππάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως για τα τέσσερα αδειοδοτημένα πλέον κανάλια, ο νέος νόμος προβλέπει τουλάχιστον 400 άτομα με κανονικές συμβάσεις, δηλαδή τουλάχιστον 1.600 θέσεις και θα είναι παραπάνω, εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας.

    Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο όρος αυτός, όπως και άλλοι για τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, είναι όρος που αν παραβιαστεί, οδηγεί σε ανάκληση της άδειας, που είναι 10ετής.

    Επέκρινε τη ΝΔ για τη στάση της, λέγοντας: «Η "γραμμή" της ΝΔ βρίσκεται σε μία διαρκή περιδίνηση, από την οποία δεν γλιτώνουν ούτε κορυφαία στελέχη».

    Διαβάστε επίσης:

    Στη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα αναφέρεται άρθρο-σχόλιο της ιστοσελίδας δημόσιου βελγικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού

    Ν. Παππάς: Να αναγνωρίσει η ΝΔ το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

    Κυβερνητικές πηγές: Όψιμο το ενδιαφέρον εργοδοτών - ΝΔ για την προστασία των εργαζομένων

    Ο. Γεροβασίλη: Στη ΔΕΘ τα βήματα για έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης και παραγωγική ανασυγκρότηση - Ο κ. Μητσοτάκης βασανίζει τη λέξη «αλήθεια»

    [08] Γερμανία: Το εκλογικό αποτέλεσμα στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία είναι «η αρχή του τέλους της Μέρκελ»

    Ως "αρχή του τέλους της εποχής Μέρκελ"αξιολόγησε το εκλογικό αποτέλεσμα στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία η αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Μπεατρίξ φον Στόρχ σε πρωϊνή εκπομπή του πρώτου δημόσιου γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD.

    "Ενας αυξανόμενος αριθμός πολιτών θέλει την αλλαγή'' είπε αναφερόμενη στην πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ για το προσφυγικό. Οι πολίτες κατά την φον Στορχ έχουν αντιληφθεί "ότι δεν μπορούμε να εξακολουθήσουμε να έχουμε αυτό το κοινωνικό κράτος, όπως το έχουμε, με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες". Κατηγόρησε την καγκελάριο ότι "κάνει πολιτική παραμερίζοντας τους πολίτες. Φυσικά και είναι εντελώς δυσαρεστημένοι οι πολίτες σε ομοσπονδιακό επίπεδο", τόνισε και ανέφερε ως λόγο το ?μεγάλο κενό στην- πολιτική προσφορά?. To AfD "εισήλθε στην πολτική σκηνή" και το κόμμα της θέλει "φυσικά να κυβερνήσει", τόνισε.

    "Η κυρία Μέρκελ πέφτει από μόνη της", δήλωσε η Φράουκε Πέτρι, συμπρόεδρος του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), σε δική της συνέντευξή στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix. Η Πέτρι θεωρεί την ήττα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία ως αποτέλεσμα των μεγάλων λαθών του σε ομοσπονδιακό επίπεδο. "Η καγκελάριος και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) εξαπατούν τους πολίτες, είτε πρόκειται για θέματα οικονομίας είτε για το θέμα της προσφυγικής κρίσης. Συμμετέχουν στην εγκατάλειψη της χώρας και γι' αυτό οι πολίτες ψηφίζουν Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD)?, κατά τη γνώμη της.

    [09] Ισραήλ: Τουλάχιστον δύο νεκροί από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο Τελ Αβίβ

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο Τελ Αβίβ ενώ υπάρχουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

    Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματισθεί και περιθάλπονται.

    Η αιτία της κατάρρευσης δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Αρκετές ώρες μετά το δυστύχημα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως εξακολουθούν να αγνοούνται πέντε άνθρωποι και πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

    Το δυστύχημα συνέβη στη συνοικία Ραμάτ Χαχαγιάλ του Τελ Αβίβ, κοντά σ' ένα νοσοκομείο και σε κτίρια που στεγάζουν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και εστιατόρια.

    [10] Στη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα αναφέρεται άρθρο-σχόλιο της ιστοσελίδας δημόσιου βελγικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού

    Υπό τον τίτλο «246 εκατομμύρια ευρώ για την κατοχύρωση των τεσσάρων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών», σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του δημόσιου βελγικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RTBF αναφέρεται στη διαδικασία της δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μεγάλης, αλλά και εξαιρετικά αμφιλεγόμενης, μεταρρύθμισης του ελληνικού οπτικοακουστικού τομέα.

    Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι από την εποχή που τελείωσε το κρατικό μονοπώλιο, στη δεκαετία του 1990, τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια, γνωστά για τη μετριότητα των προγραμμάτων τους και για την προκατάληψη στη διαχείριση της πληροφόρησης, λειτουργούσαν με προσωρινές άδειες χωρίς ακριβείς προδιαγραφές.

    [11] Π. Κουρουμπλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Για πρώτη φορά ορίζονται κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

    «Αυτοί που δεν δέχονταν μύγα στο σπαθί τους μπήκαν σε μια δημοκρατική διαδικασία» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος τονίζει εμφατικά, όσον αφορά τη διαμόρφωση του νέου τηλεοπτικού τοπίου, ότι ορίζονται για πρώτη φορά κανόνες «και στα πλαίσια αυτών των κανόνων θα λειτουργεί όλο αυτό το τοπίο». Ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι «η κυβέρνηση έλαβε μέριμνα και έτσι θα είναι, κατά κάποιο τρόπο, υποχρεωτική η πρόσληψη μιας σειράς ανθρώπων σε κάθε κανάλι» και υπογραμμίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση εννοεί αυτό που λέει.

    Ερ: Κύριε Κουρουμπλή έχουμε νέο τοπίο στην τηλεόραση, νέους καναλάρχες.Ποιο είναι το μήνυμα που τους στέλνετε;

    Απ: Έπειτα από 27 χρόνια συνεχών υποσχέσεων από όλες τις κυβερνήσεις, που πέρασαν από τον τόπο, ότι θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, για πρώτη φορά οι βαρόνοι όλου αυτού του χώρου, ακόμη και συμβολικά να το δει κανείς και σημειολογικά, αναγκάστηκαν και μπήκαν σε μια διαδικασία, κλειστήκανε σε μια αίθουσα για 70 περίπου ώρες και αυτοί που δεν δεχόντουσαν στο σπαθί τους μύγα σήμερα έχουν μπει πλέον σε μια διαδικασία δημοκρατική όπου ορίζονται κανόνες και στα πλαίσια αυτών των κανόνων θα λειτουργεί όλο αυτό το τοπίο. Άρα η κυβέρνηση η οποία εγκαλείται το πόσο υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, τις προεκλογικές, αποδεικνύει εν τοις πράγμασι ότι μια από τις μεγάλες δεσμεύσεις που ήταν και δεσμεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων στην προεκλογική περίοδο την υλοποιεί με πολύ καθαρούς όρους

    Ερ: Ναι,αλλά μένουν τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι στο δρόμο, ισχυρίζονται πολλοί.

    Απ: Να περιμένετε να μην βιάζεστε, γιατί πρώτον αυτοί που κλαίνε για αυτούς τους 2000 ανθρώπους με κροκοδείλια δάκρυα δεν τους είδα να κλαίνε για τους εργαζόμενους του Alter, δεν τους είδα να κλαίνε για τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας, δεν τους είδα να κλαίνε για το καθεστώς εργασιακής γαλέρας που δουλεύουν πάρα πολλοί δημοσιογράφοι στο ευρύτερο φάσμα των media. Η κυβέρνηση λοιπόν έλαβε μέριμνα κι έτσι θα είναι, κατά κάποιο τρόπο, υποχρεωτική η πρόσληψη μιας σειράς ανθρώπων σε κάθε κανάλι.Εγώ πιστεύω λοιπόν ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι άνθρωποι με πλούσια εμπειρία, με γνώση και με δυνατότητες να στελεχώσουν τα νέα κανάλια.Άρα περιμένετε λοιπόν να τελειώσουν οι 90 μέρες να δούμε πως θα διαμορφωθεί το τοπίο και αναλόγως τότε θα τοποθετηθούμε.

    Ερ: Κύριε υπουργέ, η digea πρέπει να κατεβάσει τα κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια κι αν δεν τα κατεβάσει τι θα γίνει;

    Απ: Ακούστε λοιπόν υπάρχει κράτος. Έτσι δεν το θέλουμε το κράτος; Μόνο όταν μας βολεύει... Η σημερινή κυβέρνηση εννοεί αυτό που λέει. Έτσι; Και ας θυμηθούμε πάλι ότι όλοι αυτοί δεν κλαίγανε, μάλλον πανηγυρίζανε για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

    Ερ: Άρα λοιπόν πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.

    Απ: Θα υπάρξουν και θεματικές άδειες, θα υπάρξουν και οι περιφερειακές, άρα λοιπόν όλος αυτός ο κόσμος θα απορροφηθεί και θα αποκατασταθεί η τάξη σε όλο αυτό το χώρο.

    Ερ: Η κυβέρνηση θα επισπεύσει λέτε τις θεματικές άδειες;

    Απ: Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν θέλω να λέω υποθετικές απαντήσεις.

    Τη συνέντευξη πήρε ο Γιώργος Ψύλλιας

    [12] «Η κυβέρνηση ξαναθυμήθηκε το ΕΣΡ τώρα που έκανε τη δημοπρασία» λέει ο Ευ. Βενιζέλος

    Έντονη κριτική στις κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών άσκησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι. «Η διαδικασία ήταν ένα εντυπωσιακό θέαμα τύπου Big Brother. Η δημοπρασία, με εξαίρεση την πρώτη άδεια, έδειξε ότι δεν υπάρχει λογική αγοράς, αλλά λογική ανταγωνισμού. Το επιχείρημα της αγοράς το ανέτρεψε η ίδια η διαδικασία», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι οι κ.κ. Παππάς και Κρέτσος ξαναθυμήθηκαν με προκλητικό τρόπο το ΕΣΡ τώρα που έκαναν τη δημοπρασία.

    «Βρισκόμαστε», προσέθεσε «μπροστά σε μια κατάσταση αδιέξοδη και εκρηκτική» είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι δημιουργήθηκε αναστάτωση όχι στο όνομα της δημοκρατίας αλλά στο όνομα μιας πολύ μικρής κομματικής σκοπιμότητας η οποία είναι μόνο βραχυπρόθεσμη αλλά και βλαπτική για την ουσία της δημοκρατικής πολυφωνίας.

    [13] 6 νεκροί και 500 διασωθέντες από ανατροπή πλεούμενου στα ανοικτά της Λιβύης

    Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 500 διασώθηκαν, έπειτα από ανατροπή πλεουμένου στα ανοικτά της Λιβύης, όπως μετάδωσαν πριν λίγο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Στην περιοχή έσπευσε άμεσα πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη έρευνες προς εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

    Συνολικά, τις τελευταίες ώρες, δυο μονάδες του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, με την υποστήριξη δυο ελικοπτέρων, ολοκλήρωσαν έξι επιχειρήσεις διάσωσης νότια των ακτών της Σικελίας.

    [14] «Ο κανονισμός του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες αναθεωρείται, αλλα έως ότου αυτό συμβεί οι ελληνικές Αρχές οφείλουν να εφαρμόσουν τον υφιστάμενο»

    Ο κανονισμός του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες αναθεωρείται, αλλά έως ότου αυτό συμβεί, οι ελληνικές Αρχές οφείλουν να εφαρμόσουν τον υφιστάμενο. Με αυτήν τη γενική απάντηση τοποθετήθηκε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό, κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, σχετικά με την επαναπροώθηση αιτούντων ασύλου από τη Γερμανία προς την Ελλάδα.

    Εξάλλου, η ίδια εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχει στείλει επιστολές στα κράτη μέλη της ΕΕ, ζητώντας να επιταχύνουν την απορρόφηση των προσφύγων, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν δικαίωμα μετεγκατάστασης. H κ. Mπερτό παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα της μετεγκατάστασης προσφύγων προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 September 2016 - 12:32:40 UTC