Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ για τηλεοπτικές άδειες: Bαβέλ και απολύσεις
  • [02] Προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • [03] Ισχυρή έκρηξη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν
  • [04] «Μεγάλη η ευθύνη των 4 για την ενημέρωση του ελληνικού λαού»

  • [01] ΝΔ για τηλεοπτικές άδειες: Bαβέλ και απολύσεις

    Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, «για τους ανέργους από το "μαύρο"στα κανάλια», εξαπολύει επίθεση κατά των συναρμοδίων υπουργών, τονίζοντας «πως δεν ξέρουν τί τους γίνεται». «Δεν μπορούν να συντονιστούν ούτε στο ψέμα».

    Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς (μιλώντας στο "Κόκκινο") υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση φρόντισε να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας.

    Ο υπουργός Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης (μιλώντας στον "Real") ισχυρίζεται ότι, όχι μόνο δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες.

    Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος (μιλώντας, επίσης, στον "Real"), σε πλήρη αντίθεση με τους συντρόφους του, ομολογεί ότι θα υπάρξει κύμα ανεργίας και ισχυρίζεται ότι ο ΟΑΕΔ καταρτίζει προγράμματα για τους ανέργους από το ?μαύρο? στα κανάλια» τονίζει η ΝΔ κάνοντας λόγο για «βαβέλ και απολύσεις».

    [02] Προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

    Προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

    Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας 27,5% (από 28% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ στις 27-29 Ιουνίου 2016) έναντι 17,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ (από 17% στη δημοσκόπηση του Ιουνίου). Τρίτο κόμμαείναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ με 5,5%, η Ένωση Κεντρώων με 3,5% ενώ οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και η ΛΑΕ παραμένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνοντας 2% , 1,5% και 1,5 % αντίστοιχα. Ωστόσο μεγάλο είναι το ποσοστό που δηλώνει Άλλο ( 9,5%) και δεν ΔΞ/ΔΑ (18,5%).

    Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 22%, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ακολουθεί με 19% ο πρωθυπουργός.

    [03] Ισχυρή έκρηξη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν

    Μια ισχυρή έκρηξη, την οποία ακολούθησαν πυροβολισμοί, έπληξε αργά σήμερα το κέντρο της πρωτεύουσας Καμπούλ, ώρες μετά την διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε μια πολυσύχναστη περιοχή κοντά στο υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν, που είχε αποτέλεσμα τουλάχιστον 24 νεκρούς.

    Δεν έχει υπάρξει κάποια άμεση αναφορά για τα αίτια της έκρηξης, ούτε για αριθμό θυμάτων.

    [04] «Μεγάλη η ευθύνη των 4 για την ενημέρωση του ελληνικού λαού»

    «Πολύ παραγωγικές» χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τις συναντήσεις που είχε με τις ιδιοκτησίες των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών, που προέκυψαν από τη δημοπρασία για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

    Ο κ. Παππάς είπε ότι όλα έγιναν «σε κλίμα πολύ καλής συνεννόησης» και προανήγγειλε ότι τέτοιες συναντήσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα, και δικές του, και του γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με τους συμβούλους των ιδιοκτητών, για να οργανώσουν με συγκροτημένο τρόπο τη μετάβαση στην καινούρια τηλεοπτική πραγματικότητα.

    Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε αποχωρώντας από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Παππάς μίλησε για πολύ παραγωγικές συναντήσεις και πρόσθεσε «νομίζω ότι όλοι οι προσωρινοί υπερθεματιστές έχουν συνείδηση της ευθύνης που φαίνεται ότι αναλαμβάνουν, διότι υπάρχουν υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σύνταγμα για την αντικειμενικότητα, για την με ίσους όρους προβολή όλων των απόψεων, υποχρεώσεις που απορρέουν από τον νόμο και που για πρώτη φορά προβλέπουν και τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων πλήρους απασχόλησης και πάρα πολύ αυστηρές προδιαγραφές για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον τεχνολογικό εξοπλισμό και βέβαια πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για την παραγωγή προγραμμάτων και την ποιότητα τους».

    Σε ερώτημα σχετικά με τον χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης (σ.σ. εκ μέρους των τεσσάρων υπερθεματιστών), ο κ. Παππάς είπε ότι είναι σαφές και από τον νόμο και από την προκήρυξη το πώς αυτά πρέπει να δρομολογηθούν. «Κρατήστε πάντως ότι όλα έγιναν σε κλίμα πολύ καλής συνεννόησης», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας: «Και σε σχέση με τη λεγόμενη Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διάθεσης Τηλεοπτικού Χρόνου που θα ενισχύσει κατακόρυφα τη διαφάνεια σε μια αγορά που μάλλον δεν φημίζεται για τη διαφάνειά της».

    Ερωτηθείς για τους άνεργους που θα προκύψουν, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι είναι υποκριτικό ορισμένοι να επιτίθενται στην κυβέρνηση για αυτά τα ζητήματα και πως για πρώτη φορά, με τον νόμο της κυβέρνησης, μπαίνει φρένο στη μείωση της απασχόλησης στον κλάδο της τηλεόρασης. Είπε ειδικότερα ότι «ο κλάδος της τηλεόρασης έχει υποφέρει από ραγδαία μείωση της απασχόλησης» και πως «είναι η πρώτη φορά που με τον ν.4339, τον δικό μας νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες μπαίνει ένα φρένο στη μείωση της απασχόλησης». Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «ειδικά όσοι κατηγορούσαν εμένα προσωπικά και την κυβέρνηση ότι παραβιάζουμε το διευθυντικό δικαίωμα, όταν απαιτήσαμε, ψηφίσαμε και περάσαμε να είναι τουλάχιστον 400 οι εργαζόμενοι στα κανάλια εθνικής εμβέλειας -ακολουθούν βεβαίως και τα περιφερειακά όπου κι εκεί για πρώτη φορά οι προϋποθέσεις απασχόλησης θα είναι πάρα πολύ αυστηρές- είναι υποκριτικό ορισμένοι να επιτίθενται σε εμάς για αυτά τα ζητήματα». Συμπλήρωσε ότι «θα υπάρξουν βεβαίως όλες οι μέριμνες που αφορούν άλλα υπουργεία και λαμβάνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά για πρώτη φορά, νομίζω ότι ο νόμος ο δικός μας, έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο».

    Σε ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο συμμαχιών μεταξύ καναλαρχών, σημείωσε ότι αυτά είναι επιχειρηματικές αποφάσεις τις οποίες δεν θα ήθελε εκείνος να σχολιάσει και να παρέμβει.

    Νομίζω ότι θα είμαστε μέσα στα προβλεπόμενα, δεν θα καθυστερήσουμε, απάντησε αναφορικά με τις περιφερειακές και θεματικές άδειες.

    Τέλος, ο κ. Παππάς ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του αναφέροντας ότι οι 3 μήνες είναι το απώτερο όριο, δεν υπάρχει από καμιά πλευρά διάθεση για καθυστερήσεις, και οι προσωρινοί υπερθεματιστές που έχουν κανάλια που ήδη λειτουργούν αλλά και οι καινούργιοι θέλουν αυτή η διαδικασία να μην τραβήξει για πάρα πολύ.

    «Μεγάλη η ευθύνη των 4 για την ενημέρωση του ελληνικού λαού»

    Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας, αφού συνεχάρη τους προσωρινούς υπερθεματιστές, τόνισε ότι εκκρεμεί αυστηρός έλεγχος του πόθεν έσχες των κεφαλαίων που προσέφεραν στη δημοπρασία, ενώ υπογράμμισε τη μεγάλη ευθύνη που τους αναλογεί σχετικά με την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος που θα προσφέρουν στον ελληνικό λαό.

    Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει πως θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα για το επίπεδο του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι οι αδειοδοτηθέντες τηλεοπτικοί σταθμοί υποχρεούνται:

    - στην «αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων» (άρθ. 15, παρ. 2 του Συντάγματος),

    - στην προστασία των ανηλίκων και του καταναλωτικού κοινού, το σεβασμό της προσωπικότητας, της φυλής, του φύλου, της θρησκείας, των πεποιθήσεων, της εθνικότητας, της αναπηρίας, της ηλικίας και του σεξουαλικού προσανατολισμού, καθώς και στην προβολή ευρωπαϊκών έργων, ανεξάρτητων παραγωγών, δελτίων ειδήσεων στη νοηματική γλώσσα και εκπομπών με υπότιτλους στα ελληνικά (Προεδρικό Διάταγμα 109/2010).

    - στην τήρηση πολύ συγκεκριμένων προϋποθέσεων (ν. 4339/2015 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) σχετικά με:

    1. τον αριθμό των εργαζομένων (τουλάχιστον 400 ανά κανάλι),

    2. το περιεχόμενο του προγράμματος (δελτία ειδήσεων, εκπομπές λόγου, τέχνης, πολιτισμού, θεάτρου, ενημερωτικές, ποικίλης ύλης, ελαφράς ψυχαγωγίας, ελληνικές και ξένες σειρές, παιδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ και εκπομπές αθλητικού περιεχομένου),

    3. τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον τεχνολογικό εξοπλισμό (ελάχιστη ωφέλιμη επιφάνεια 2.500τμ και εξοπλισμός για εκπομπή προγράμματος High Definition).

    Μάλιστα, ο νόμος προβλέπει ανάκληση άδειας εφόσον κάποια από τις προϋποθέσεις πάψει να ισχύει, σε οποιαδήποτε στιγμή της 10ετούς διάρκειας της τηλεοπτικής άδειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 September 2016 - 20:32:33 UTC