Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Έμπρακτη η συμπαράσταση της ΝΔ στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου
  • [02] Συνάντηση υπ. Επικρατείας Ν. Παππά με τον αν. σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ
  • [03] «Συμφωνία Αλήθειας-Ενωμένοι για την Ελλάδα μας», το βασικό σύνθημα της ομιλίας Μητσοτάκη
  • [04] «Όχι στις ομαδικές απολύσεις» λεει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας
  • [05] Φορολογική ανάσα στους Έλληνες εξαγωγείς εισηγείται το ΥΠΕΞ
  • [06] Γ. Κατρούγκαλος: Καμία επιβάρυνση για το 90% των συνταξιούχων από την αύξηση των εισφορών υγείας
  • [07] Γ. Κατρούγκαλος: Συνεχίζουμε την προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ
  • [08] Επανεκλέγεται ο Ισίδωρος Ντογιάκος στην Εισαγγελία Εφετών
  • [09] Ρωσία: Η κατάσταση στη Συρία "επιδεινώνεται"
  • [10] Δ. Αβραμόπουλος: Όσο διαρκεί ο πόλεμος στη Συρία η Ευρώπη θα έχει προσφυγικές ροές
  • [11] Συνάντηση Τσίπρα- Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [12] Χρέος μας η στήριξη των πολύτεκνων οικογενιών, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [13] Έληξε ο συναγερμός στο κεντρικό Παρίσι, δεν υπάρχει ένδειξη κινδύνου.
  • [14] Επιχείρηση ασφαλείας στο κεντρικό Παρίσι, οι πολίτες καλούνται να μείνουν μακριά

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Έμπρακτη η συμπαράσταση της ΝΔ στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου

    Η ΝΔ εμπράκτως «συμπαραστέκεται» στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν φιλική συνάντηση μαζί με τον κ. Γοβότση.

    «Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, δήμαρχοι, πολιτευτές αλλά και δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βορίδης, συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ο κ. Κυριαζίδης, είχαν "φιλική συνάντηση" μετά γεύματος με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κ. Γοβότση. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η αθρόα προσέλευση τόσων στελεχών της ΝΔ στο πλευρό του δημάρχου ήταν τυχαία και αυθόρμητη, ούτε ότι δεν ήταν σε γνώση του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η συγκεκριμένη συνάντηση, η οποία ήταν δημόσια και απαθανατίστηκε μάλιστα από φωτογράφους, είναι αδιάψευστος μάρτυρας της έμπρακτης συμπαράστασης της ΝΔ απέναντι στον κ. Γοβότση, του οποίου η συμπεριφορά και οι δημόσιες και επαναλαμβανόμενες ακραίες και ρατσιστικές δηλώσεις έχουν ήδη γίνει αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

    [02] Συνάντηση υπ. Επικρατείας Ν. Παππά με τον αν. σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

    Ο Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας (DNSA), αρμόδιος για τη διεθνή οικονομία, Ουόλι Αντεγέμο, συναντήθηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

    Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, συζήτησαν πόσο σημαντικό είναι η Ελλάδα, το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να εργαστούν από κοινού με εποικοδομητικό τρόπο για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας και για μια βιώσιμη πορεία προς τα μπρος. Ο Αντεγέμο υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι η Ευρώπη να τηρήσει τη δέσμευσή της ώστε το χρέος της Ελλάδας να καταστεί βιώσιμο μέσω σημαντικής ελάφρυνσης χρέους, προσθέτοντας πως όλα τα μέρη χρειάζεται να επιδείξουν ευελιξία.

    [03] «Συμφωνία Αλήθειας-Ενωμένοι για την Ελλάδα μας», το βασικό σύνθημα της ομιλίας Μητσοτάκη

    Με βασικό σύνθημα "Συμφωνία Αλήθειας - Ενωμένοι για την Ελλάδα μας" ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ να αναφερθεί στην «ιστορική ευθύνη που έχει να κάνει τα πάντα για να οδηγήσει την Ελλάδα στην οριστική έξοδο από την κρίση».

    Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Συνεχίζει αμετανόητος και προσβλητικός. Εξακολουθεί να διχάζει τη χώρα με το λόγο και τις πράξεις του. Επιμένει να δίνει ανέφικτες υποσχέσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση. Όσο και να προσπαθεί να φορέσει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή, δεν ξεγελά κανέναν. Έχει ένα και μόνο σκοπό: την παραμονή του στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τη χώρα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ανάκαμψη δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ».

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πει επιπλέον ότι οι πολίτες πια ξέρουν πως ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει «φτώχεια και κοινωνική ισοπέδωση» καθώς και «Ελλάδα μειωμένων προσδοκιών, εγκλωβισμένη στην εσωστρέφεια, διχασμένη, χωρίς αυτοπεποίθηση».

    Χαρακτηριστικά θα προσθέσει πως «αυτή την Ελλάδα μας κληροδοτεί ο κ. Τσίπρας», σημειώνοντας πως «η κατάσταση στη χώρα οδηγείται στα όρια της εκτροπής, η κυβέρνηση προχωρά σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και υπονομεύει βάναυσα τη διάκριση των εξουσιών».

    Ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει λόγο για επικίνδυνη συμπεριφορά από την πλευρά της κυβέρνησης που θέτει ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.

    «Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα συνεχίσει τον επικίνδυνο κατήφορο με ανυπολόγιστες συνέπειες ή θα κάνει ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον. Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για τη φυγή προς τα εμπρός. Η απομάκρυνσή του κ. Τσίπρα από την εξουσία είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο. Πρέπει να φύγει. Το συντομότερο», θα συμπληρώσει.

    Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει πρόγραμμα συγκεκριμένων μέτρων οικονομικής πολιτικής, στην κατεύθυνση μείωσης της φορολογίας και αντίστοιχης μείωσης της κρατικής δαπάνης, προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων και αντιμετώπισης του μείζονος προβλήματος της ανεργίας, καθώς και μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν προοπτική και ελπίδα στους πολίτες.

    «Το πρόγραμμα του είναι απολύτως κοστολογημένο», τονίζουν στη ΝΔ.

    «Αυτός ο καταστροφικός κύκλος οικονομικής μιζέριας, πολιτικής αδράνειας και χαμηλών προσδοκιών που καθηλώνει τη χώρα στη στασιμότητα πρέπει επιτέλους να σπάσει» αναμένεται να αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και να τονίσει: «Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική αναγέννηση. Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να συν-διαμορφώσουμε ένα συλλογικό εθνικό όραμα για τη μετά το Μνημόνιο Ελλάδα.

    - Αυτής που απελευθερώνει και είναι δίπλα όχι απέναντι στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και ειδικά στους νέους.

    - Αυτής που επιδιώκει την αριστεία και την επιβράβευση σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και η οποία, πέρα από την ατομική επιτυχία, διαμορφώνει συλλογικά πρότυπα.

    - Αυτής που βάζει το δημόσιο συμφέρον και τη λειτουργία των θεσμών μας στην πρώτη θέση της πολιτικής.

    - Αυτής που δεν λησμονά ότι στο επίκεντρο κάθε δίκαιης δημόσιας πολιτικής είναι οι "ξεχασμένοι Έλληνες". Οι απομονωμένοι στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, συμπολίτες μας. Που δεν έχουν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας, που υποφέρουν σιωπηλά και με αξιοπρέπεια».

    Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί ακόμη και στο τι κράτος χρειάζεται η Ελλάδα. Θα πει συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα κράτος που:

    - Θα σέβεται τα χρήματα των φορολογούμενων

    - Θα καθορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες μεταξύ κεντρικού κράτους, της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης

    - Θα αξιολογεί και θα επιβραβεύει τους καλύτερους υπαλλήλους του και θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας

    - Θα κάνει το άλμα στην ψηφιακή εποχή, θα επιβάλλει παντού την ψηφιακή υπογραφή και θα επιτρέπει στους πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι τους.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κλείνοντας επιπρόσθετα θα στείλει ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ενότητας και αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό με άνοιγμα στις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

    «Στο γύρισμα της ιστορίας που ζούμε σήμερα, διαλέγουμε το μονοπάτι της αλήθειας, της υπεύθυνης και σκληρής δουλειάς. Αυτό που οδηγεί σε θριάμβους. Διαλέγουμε το μοναδικό δρόμο μέσα από τον οποίο η δική μας γενιά θα σηκώσει την πατρίδα μας και πάλι ψηλά. Για να επιστρέψει στον τόπο μας το οξυγόνο της δημιουργίας. Για να αναστήσουμε την ελπίδα. Την ελπίδα της αλήθειας», θα υπογραμμίσει.

    [04] «Όχι στις ομαδικές απολύσεις» λεει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας

    Διαβεβαιώσεις ότι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων δεν θα γίνει αποδεκτή, έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου του υπουργείου Εργασίας.

    Μάλιστα όπως είπε, ο μεσαίωνας που κυριαρχεί στις εργασιακές σχέσεις πρέπει να αποκατασταθεί. «Όλα τα μέτρα που πάρθηκαν, το προηγούμενο διάστημα, με το αφήγημα της ανταγωνιστικότητας της χώρας και αφορούσαν στη μείωση του κατώτατου μισθού και στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, δεν έλυσαν το πρόβλημα», υπογράμμισε, ο κ. Νεφελούδης και συμπλήρωσε πως αντιθέτως δημιουργήθηκαν πολλαπλάσια προβλήματα.

    Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε σε πολλά παραδείγματα επιχειρήσεων οι οποίες κατέρρευσαν μετά την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών, ενώ στον αντίποδα, όπως τόνισε ο κ. Νεφελούδης, επιχειρήσεις που δεν εφάρμοσαν τις μνημονιακές πολιτικές έχουν απολύτως ανοδική πορεία.

    [05] Φορολογική ανάσα στους Έλληνες εξαγωγείς εισηγείται το ΥΠΕΞ

    Μέτρα φορολογικού χαρακτήρα που θα δώσουν ανάσα στους Έλληνες επιχειρηματίες, οδηγώντας στην τόνωση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, έχει ήδη επεξεργαστεί και καταθέσει στο κυβερνητικό συμβούλιο της οικονομικής επιτροπής το Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να "υποκατασταθεί η άμεση χρηματοδότηση που δεν μπορεί να δώσει η ελληνική κυβέρνηση", όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος υφυπουργός, Δημήτρης Μάρδας, στο περιθώριο χθεσινοβραδινής εκδήλωσης που έγινε στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

    Η εκδήλωση αφορούσε στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής γούνας για την περίοδο απο φέτος, ως και το 2020 και στην παρουσίαση των δράσεων της ολοκληρωμένης παρέμβασης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

    Υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει χρήματα να δώσει στους Έλληνες εξαγωγείς προκειμένου να συμμετέχουν σε Διεθνείς Εκθέσεις, ούτε όμως έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει εμπορικές αποστολές, ο κ. Μάρδας επισήμανε, ότι υπάρχουν όμως κάποια χρήματα που θα μπορούσαν να δοθούν και δεν θεωρούνται κρατικές ενισχύσεις, σύμφωνα με την νομοθεσία της ΕΕ.

    Στην κατεύθυνση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους ή μέτρα με ένα ισοδύναμο αποτέλεσμα "τα οποία θα βοηθήσουν τους εξαγωγείς» «Για παράδειγμα θα μπορούσε να προβλεφθεί μια φορολογική ελάφρυνση σε κάτι», μας είπε χαρακτηριστικά.

    Όπως διευκρίνισε ο κ. Μάρδας, "ούτε αυτό είναι μη συμβατό με τους κανονισμούς της ΕΕ. Το έχουμε συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχουμε συμφωνήσει. Θα μπορούσαμε να δώσουμε και διάφορα άλλα στοιχεία φορολογικού χαρακτήρα, τα οποία να υποκαταστήσουν την άμεση χρηματοδότηση την οποία δεν μπορούμε να δώσουμε".

    Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι έχει ήδη γίνει η επεξεργασία αυτών των μέτρων στο υπουργείο Εξωτερικών και έχουν καταταθεί στο κυβερνητικό συμβούλιο της οικονομικής πολιτικής, "από εκεί και πέρα τα επεξεργάζονται οι αρμόδιοι υπουργοί και κάποια ώρα θα προταθούν στους θεσμούς προκειμένου να τα εγκρίνουν ή μη. Αλλά θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να μην εγκριθούν".

    Κληθείς να δώσει χρονοδιάγραμμα, ο κ. Μάρδας επισήμανε "δεν μπορώ να κάνω κάποια εκτίμηση σε ποιο χρόνο θα γίνει αυτό, αφού πρέπει να κλείσει το 30% που απομένει και από εκεί και πέρα θα δούμε τα υπόλοιπα μέτρα που προτείνουμε εμείς και δεν είναι τα μόνα" και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά "οι προτάσεις μας είναι έτοιμες, έχουν κατατεθεί, το πότε θα προχωρήσουν εξαρτάται από το πότε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και πότε θα γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες απο το υπουργείο Οικονομικών".

    Τείνει να τελειώσει ο "εφιάλτης" των τελευταίων χρόνων

    Τη δυναμική και τον σαφή εξωστρεφή προσανατολισμό του κλάδου της γούνας, υπογράμμισε απο το βήμα της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά, "τείνει να τελειώσει ο εφιάλτης των τελευταίων έξι χρόνων. Ο κλάδος της γούνας αποδείχτηκε απο τους πιο δυναμικούς της ελληνικής οικονομίας, αφού έχασε μικρότερο έδαφος συγκριτικά με άλλους τομείς, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία".

    Υπογραμμίζοντας ότι στόχος παραμένει η βελτίωση της θέσης της ελληνικής γούνας στις ξένες αγορές, ο κ. Μάρδας εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στους ανθρώπους του κλάδου και αναφέρθηκε στις δωρεάν υπηρεσίες που παρέχονται απο την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά "αν κοστολογηθούν θα δείτε ότι είναι πολύ ακριβές".

    Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, το agora.mfa.gr, υπογραμμίζοντας ότι κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και παραμένει διαρκώς ανοιχτό για την προσθήκη περισσότερων υπερσυνδέσμων, από Έλληνες παραγωγούς που θέλουν να προβάλλουν το προϊόν τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

    [06] Γ. Κατρούγκαλος: Καμία επιβάρυνση για το 90% των συνταξιούχων από την αύξηση των εισφορών υγείας

    «Το 90% των συνταξιούχων δεν θα έχει επιβάρυνση», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ερωτηθείς από δημοσιογράφους, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου, που διοργανώνεται από το υπουργείο Εργασίας. Όπως είπε μάλιστα η αύξηση, κατά 6% των εισφορών υγείας, θα επιφέρει μικρή ωφέλεια σχεδόν σε όλους τους συνταξιούχους.

    Ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι 251.000 συνταξιούχοι - περίπου το 10% του συνόλου- που λαμβάνουν τουλάχιστον δύο συντάξεις, θα έχουν μικρή επιβάρυνση. Και εξήγησε ότι «αυτό συμβαίνει, γιατί υπολογίζεται πια το 6% όχι στο εικονικό ποσό που ήταν η σύνταξη, πριν από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά στο πραγματικά σήμερα καταβαλλόμενο».

    [07] Γ. Κατρούγκαλος: Συνεχίζουμε την προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ

    [00]

    [08] Επανεκλέγεται ο Ισίδωρος Ντογιάκος στην Εισαγγελία Εφετών

    Επανεξελέγη στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ο Ισίδωρος Ντογιάκος ο οποίος έλαβε 39 ψήφους στις εκλογές των Εισαγγελέων Εφετών της Αθήνας έναντι 30 ψήφων που έλαβε ο συνυποψήφιος του για τη θέση, Εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας.

    Ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος δήλωσε την τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα του, καθώς ο Άρειος Πάγος παρείχε γραπτή διαβεβαίωση ότι δεν έχει κώλυμα εκλογής, εφόσον μέχρι την εκλογική διαδικασία δεν του είχε επιδοθεί η απόφαση για πειθαρχική καταδίκη σε στέρηση μισθού 40 ημερών που του επιβλήθηκε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

    Στις εκλογές στην Εισαγγελία Εφετών ψήφισαν 82 εισαγγελείς και σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος έλαβε 39 ψήφους, ο Αντώνιος Λιόγας έλαβε 30 ψήφους ενώ η τρίτη υποψήφια για τη θέση του Προϊσταμένου, Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη έλαβε 7 ψήφους. Οι υπόλοιποι από τους ψηφίσαντες εισαγγελικούς λειτουργούς έριξαν λευκά.

    Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επανεξελέγη σημερινός προϊστάμενος ο Ηλίας Ζαγοραίος με 81 ψήφους έναντι της συνυποψήφιας του Ολυμπίας Κλειτσάκη, η οποία έλαβε 45 ψήφους.

    [09] Ρωσία: Η κατάσταση στη Συρία "επιδεινώνεται"

    Η κατάσταση στη Συρία "επιδεινώνεται" παρά την εκεχειρία που ισχύει από το βράδυ της Δευτέρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός στρατός κατηγορώντας τους σύρους αντάρτες ως υπεύθυνους για περισσότερες από 50 επιθέσεις εναντίον των συριακών δυνάμεων και των αμάχων μέσα σε ένα 24ωρο.

    "Η κατάσταση στη Συρία επιδεινώνεται, αυτό είναι εμφανές κυρίως στις επαρχίες του Χαλεπίου και της Χάμας, όπου συντάγματα των δυνάμεων της αντιπολίτευσης επωφελούνται από την εκεχειρία για να ανασυγκροτηθούν, να ανεφοδιαστούν με πυρομαχικά και όπλα και ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επιχείρηση για να καταλάβουν νέα εδάφη", δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού Κέντρου Συντονισμού στη Συρία, στρατηγός Βλαντίμιρ Σαβτσένκο.

    "Καταγράφηκαν 55 περιπτώσεις κατά τις οποίες ερρίφθησαν πυρά εναντίον των θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων και της λαϊκής πολιτοφυλακής καθώς και εναντίον των αμάχων". Μόνο το τελευταίο 24ωρο "12 άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν και 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν", δήλωσε ο στρατηγός Σαβτσένκο προσθέτοντας ότι και μια εθελόντρια της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου σκοτώθηκε από "βλήμα όλμου σε επίθεση" των ανταρτών.

    Την ίδια ώρα, ο στρατηγός Βίκτορ Ποζνίκιρ, του ρωσικού γενικού επιτελείου, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα "είναι υπεύθυνη" σε περίπτωση κατάρρευσης της εκεχειρίας στη Συρία, με τη Ρωσία να κατηγορεί εκ νέου τις ΗΠΑ για μη τήρηση των δεσμεύσεών τους που απορρέουν από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

    "Αν η αμερικανική πλευρά δεν λάβει κατάλληλα μέτρα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας της 9ης Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ θα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνες για την κατάρρευση της εκεχειρίας στο συριακό έδαφος", τόνισε ο ρώσος στρατηγός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Η εκεχειρία έχει παραβιαστεί 199 φορές από το βράδυ της Δευτέρας που τέθηκε σε ισχύ, πρόσθεσε.

    [10] Δ. Αβραμόπουλος: Όσο διαρκεί ο πόλεμος στη Συρία η Ευρώπη θα έχει προσφυγικές ροές

    Στην ολοκληρωμένη στρατηγική που προωθεί και εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης, στη σημασία συνέχισης εφαρμογής της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, «που έχει συμβάλει καθοριστικά στον περιορισμό των αφίξεων στο Αιγαίο, αλλά και στην υπευθυνότητα και αλληλεγγύη που καλούνται να επιδείξουν εμπράκτως τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ προς τις χώρες που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Βουλγαρία, αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, την Ασφάλεια και την Ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στο CNN σχετικά με τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.

    Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, με τους περίπου 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «...οι Έλληνες επέδειξαν υψηλό φρόνημα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες». Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο για την Μετανάστευση, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει προς την Ελλάδα χρηματοδοτική στήριξη που προσεγγίζει το ένα δισ. ευρώ, ενώ διαρκώς αυξάνεται η παρεχόμενη βοήθεια σε εξειδικευμένο προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

    Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε την καθοριστική συμβολή που αναμένεται να έχει η λειτουργία του νέου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής για την πιο αποτελεσματική διαχείριση και προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.

    Σε ερώτηση σχετικά με τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η κατάπαυση πυρός στη Συρία, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «όσο αυτή η γωνιά του πλανήτη φλέγεται, δυστυχώς η Ευρώπη θα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες έντονες προσφυγικές ροές. Πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια από κοινού, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη για να βρούμε αποτελεσματικές λύσεις».

    [11] Συνάντηση Τσίπρα- Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου

    Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε στις έξι το απόγευμα ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπραστο Μέγαρο Μαξίμου.Νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε προσέλθει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, μετά την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου -Στουρνάρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε επικοινωνήσει με δική του πρωτοβουλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον είχε ενημερώσει για την εξέλιξη.

    Στην επικοινωνία εκείνη, Αλ. Τσίπρας και Γ. Στουρνάρας είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο της Μπρατισλάβας αμέσως μόλις το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του Αλ. Τσίπρα.

    [12] Χρέος μας η στήριξη των πολύτεκνων οικογενιών, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Χρέος της ΝΔ είναι η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας -η οποία, όπως είπε, έχει δοκιμαστεί περισσότερο από την κρίση- «αλλά στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων του Συλλόγου Πολυτέκνων στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε απόψε στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της 81η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα εξαγγείλει στοχευμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως υπάρχουν, παρεμβάσεις χωρίς ιδιαίτερο κόστος, οι οποίες σηματοδοτούν την ανάγκη να στηριχθούν από την πολιτεία όσοι επιλέγουν να αποκτήσουν μεγάλες οικογένειες. «Εάν συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία, ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050 θα είναι περίπου 7.500.000. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε πρωτίστως για λόγους, εθνικούς. Σήμερα γεννιούνται κατά μέσο όρο 1,4 παιδιά, όταν χρειαζόμαστε περίπου 2,1 παιδιά για να κρατήσουμε τον πληθυσμό μας σταθερό», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

    Όπως τόνισε το θέμα δεν αφορά μόνο τους πολύτεκνους, αφορά πολλές οικογένειες, οι οποίες δεν αποφασίζουν καν να κάνουν το δεύτερο παιδί ή το τρίτο παιδί, ή δεν μπορούν καν να κάνουν το πρώτο.

    Ο Σύλλογος Πολυτέκνων απένειμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμνηστικό μετάλλιο, το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ το αφιέρωσε στη μητέρα του. «Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για το μετάλλιο, το οποίο θα ήθελα να το αφιερώσω στη μνήμη της μητέρας μου, της Μαρίκας Μητσοτάκη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφέρθηκε σε εκδήλωση το 1992, οπότε τιμήθηκε η μητέρα του. «Για πρώτη φορά, κατοχυρώθηκε η έννοια της πολύτεκνης μάνας, η ίδια ήταν ευαισθητοποιημένη, ως μητέρα 4 παιδιών και αναγνώριζε, όπως και εμείς αναγνωρίζουμε τη σημασία τού να στηριχθεί η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε».

    [13] Έληξε ο συναγερμός στο κεντρικό Παρίσι, δεν υπάρχει ένδειξη κινδύνου.

    Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση ασφαλείας στο κεντρικό Παρίσι τελείωσε και ότι δεν υπάρχει ένδειξη κινδύνου.

    [14] Επιχείρηση ασφαλείας στο κεντρικό Παρίσι, οι πολίτες καλούνται να μείνουν μακριά

    Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι επιχείρηση ασφαλείας διεξάγεται στο κεντρικό Παρίσι και συστήνει στους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή αυτή.

    Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση που αφορά επίθεση σε εκκλησία στο κεντρικό Παρίσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 September 2016 - 16:32:21 UTC