Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι να οδηγήσουμε την πατρίδα έξω από την κρίση
  • [02] Γ. Κατρούγκαλος: Καμία επιβάρυνση για το 90% των συνταξιούχων από την αύξηση των εισφορών υγείας
  • [03] Γ. Κατρούγκαλος: Συνεχίζουμε την προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ
  • [04] Α. Mέρκελ: Δεν ήθελα να προκαλέσω με το "θα τα καταφέρουμε", αλλά να παροτρύνω
  • [05] Κ. Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι να οδηγήσουμε την πατρίδα έξω από την κρίση
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα
  • [07] Π. Κουρουμπλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ευκαιρία, ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει τι πρεσβεύει για τη χώρα»

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι να οδηγήσουμε την πατρίδα έξω από την κρίση

    Χαρούμενος που βρίσκεται στην 81η ΔΕΘ ως πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας στην ομιλία του ενώπιον των παραγωγικών φορέων

    Είμαι εδώ να μοιραστώ μαζί σας, αντιλαμβάνομαι την ιστορική ευθύνη, δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα για να οδηγήσουμε την πατρίδα μας έξω από την κρίση, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Η παροχολογία δεν έχει καμιά θέση από το βήμα της ΔΕΘ, δεν θα δώσω ψεύτικές υποσχέσεις δεν θα δώσω χρήματα που δεν υπάρχουν, τόνισε.

    Είμαι εδώ για να υπογράψουμε μια συμφωνία αλήθειας με τον κάθε Έλληνα κι την κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά, προσέθεσε.

    Ο Τσίπρας συνεχίζει αμετανόητος και προκλητικός

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Τσίπρας δεν διδάχτηκε τίποτα, συνεχίζει αμετανόητος και προκλητικός, διχάζει, δίνει ανεύθυνες υποσχέσεις, δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση, υπονομεύει βάναυσα τη λειτουργία των θεσμών. Όσο και να προσπαθεί να βάλει το κουστούμι του μεταρρυθμιστή έχει μόνο στο μυαλό του την εξουσία, συνέχισε, και συμπλήρωσε: ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει φτώχεια.

    Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, να φύγει ο Τσίπρας το συντομότερο, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

    Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή με το χθες. Επτά χρόνια κάποιοι πίστεψαν ότι ήταν η ευκαιρία να κλείσουμε τους λογαριασμούς με όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, σημείωσε και προσέθεσε: 'Η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας.

    Λέμε σήμερα τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού

    Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση, υπονόμευσε και υπονομεύει τους θεσμούς. Προτείνω ένα σχέδιο για το μέλλον και δεν αναλύω το παρελθόν. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγών για ένα καλύτερο αύριο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Καταθέτω τον οδικό χάρτη για το μέλλον. Προτείνω μια συμφωνία αλήθειας, ανάμεσα μας, για να πιστέψουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα καλύτερα, συμπλήρωσε και υπογράμμισε:

    Σήμερα δίνουμε ένα τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού. Σας ζητώ να με αντιμετωπίσετε ως κάποιον που δουλεύει πολύ σκληρά για τα συμφέροντα των πολλών και όχι τα λίγα. Με συνέπεια για την ανάταση της χώρας.

    Χρειαζόμαστε όραμα για την μεταμνημονιακή εποχή

    Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες του 2016, θυμίζει ρημαγμένη χώρα, η φορολογική επίθεση της κυβέρνησης οδηγεί σε ύφεση. Η κυβέρνηση πλήττει τους ίδιους και τους ίδιους. Η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται. Η ελληνική κοινωνία έχασε κάθε αίσθηση προσανατολισμού, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε:

    Η Ελλάδα χρειάζεται αναγέννηση. Χρειαζόμαστε όραμα για την μεταμνημονιακή πολιτική. Να επιδιώκει την Αριστεία και την επιβράβευση, να δημιουργεί συλλογικά πρότυπα.

    Δουλειές για τους πολλούς και όχι για τους κολλητούς

    Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να δημιουργήσει πλούτο, δίκαια ανακατανομή του πλούτου. Η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, να επιστρέψουμε στις αξίες της ζωής, στην αξιοκρατία και στη διαφάνεια, στην εμπιστοσύνη στους θεσμούς, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:

    Οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα, με επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από κρατικές προσλήψεις. Δουλειές για τους πολλούς και όχι για το κόμμα και τους κολλητούς, τόνισε.

    Καμία έκπτωση στην αξιοκρατία

    Στόχος θα είναι οι εξαγωγές να αγγίξουν το 40% του ΑΕΠ, από 30% που είναι σήμερα, χρειάζονται νέες πολιτικές, χρειάζεται επιχειρηματικότητα και ρίσκο. Μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερες από 170 χιλιάδες θέσεις εργασίες. Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ

    Είπε πως χρειάζεται μια κυβέρνηση αποτελεσματική, ομοιογενής, «η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι η κυβέρνηση των καλύτερων», τόνισε και δεσμεύτηκε «δεν θα κάνω καμία έκπτωση στην αξιοκρατία». «Ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχτώ καμία έλλειψη μεταρρυθμιστικού έργου. Θα εφαρμόσουμε πλήρως και εγκαίρως το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο».

    Θα θέσουμε νέο πλαίσιο με τους πιστωτές μας, θα προωθήσουμε μεταρρυθμιστικό πλαίσιο και θα περιόρισουμε την απαίτηση των πλεονασμάτων, από 3,5 σε 2%, ανέφερε αναλύοντας τον πρόγραμμα της ΝΔ και μίλησε για μείωση στη φορολογική πολιτική. Το σύστημα σήμερα έχει αποτύχει, υπάρχουν απώλειες εισόδων και φοροδιαφυγή πολλών δισ., ανέφερε.

    Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά δεν θα δοθούν και οι προβλεπόμενες αυξήσεις

    Η ανάσα των 2 δισ. από τα πλεονάσματα και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα μας βοηθήσουν να πάρουμε ανάσα. Χρειάζεται όμως να μην διαταραχτεί η δημοσιονομική ισορροπία, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο περικοπών, στο Δημόσιο, τονίζοντας όμως ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, μόνο αξιολογήσεις. Καταργούνται φορείς του Δημοσίου. Δεν θα γίνουν οι προβλεπόμενες αυξήσεις στους υπαλλήλους του Δημοσίου.

    Μέτρα άμεσης μείωσης της φορολογίας, υπό την προϋπόθεση της μείωσης των πλεονασμάτων

    Η αύξηση των φόρων αποδείχτηκε κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική. Κανένας Έλληνας δεν μπορεί να υπερφορολογείται για να στηρίζεται ένα πελατειακό κράτος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Εξήγγειλε μέτρα άμεσης μείωσης της φορολογίας, υπό την προϋπόθεση της μείωσης των πλεονασμάτων: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος δύο ετών, 20% τον πρώτο χρόνο και 10% τον δεύτερο, στο 24% η φορολόγηση των επιχειρήσεων τον πρώτο χρόνιο, στο 20% τον δεύτερο. Στο 13% επανέρχεται ο φόρος για τα αγροτικά προϊόντα. Καταργείται ο φόρος των καυσίμων.

    Οι προτάσεις της ΝΔ είναι μετρημένες και απολύτως κοστολογημένες

    Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει 1,5 δισ. ευρώ εξοικονόμηση από τις στοχευμένες παρεμβάσεις του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ τον πρώτο χρόνο.

    Εξάλλου, έκανε λόγο για μείωση 50% στο τέλος της ΕΡΤ, ενώ είπε ότι η κρατική τηλεόραση πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως ένα όργανο προπαγάνδας.

    Έκανε λόγο για εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

    Τόνισε ότι οι προτάσεις της ΝΔ είναι μετρημένες και απολύτως κοστολογημένες.

    «Αρκετά με τους λαϊκιστές που μικραίνουν τη χώρα μας», είπε και τόνισε: «Δεν έχουν το θάρρος να πληροφορήσουν τον ελληνικό λαό για τις ευθύνες που και αυτός πρέπει να αναλάβει. Ας τους δείξουμε την έξοδο, ας τους στείλουμε σπίτι τους να αναπνεύσουμε επιτέλους ελεύθερα».

    [02] Γ. Κατρούγκαλος: Καμία επιβάρυνση για το 90% των συνταξιούχων από την αύξηση των εισφορών υγείας

    «Το 90% των συνταξιούχων δεν θα έχει επιβάρυνση», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ερωτηθείς από δημοσιογράφους, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου, που διοργανώνεται από το υπουργείο Εργασίας. Όπως είπε μάλιστα η αύξηση, κατά 6% των εισφορών υγείας, θα επιφέρει μικρή ωφέλεια σχεδόν σε όλους τους συνταξιούχους.

    Ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι 251.000 συνταξιούχοι - περίπου το 10% του συνόλου- που λαμβάνουν τουλάχιστον δύο συντάξεις, θα έχουν μικρή επιβάρυνση. Και εξήγησε ότι «αυτό συμβαίνει, γιατί υπολογίζεται πια το 6% όχι στο εικονικό ποσό που ήταν η σύνταξη, πριν από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά στο πραγματικά σήμερα καταβαλλόμενο».

    [03] Γ. Κατρούγκαλος: Συνεχίζουμε την προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ

    [00]

    [04] Α. Mέρκελ: Δεν ήθελα να προκαλέσω με το "θα τα καταφέρουμε", αλλά να παροτρύνω

    Για πρώτη φορά η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κάνει αυτοκριτική για την -περίφημη πλέον- φράση της «Θα τα καταφέρουμε» στο προσφυγικό και την σχετικοποιεί. Λυπάται που η πρότασή της αυτή ακούγεται κάπως υπερβολική και στη πορεία του χρόνου έγινε ένας τύπος κενός περιεχομένου. Πριν ένα χρόνο οι τρεις αυτές λέξεις είχαν την έννοια της παρότρυνσης, αλλά εν τω μεταξύ αντιλαμβάνεται ότι πολώνουν, είπε απολογητικά σε συνέντευξη της στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

    Ας σημειωθεί ότι παίρνει τις αποστάσεις της από την φράση αυτή, η οποία προκαλεί το αίσθημα πολλών πολιτών λόγω της πολιτικής της των ανοικτών θυρών για τους πρόσφυγες, μία μέρα πριν τις εκλογές για τη Γερουσία του Βερολίνου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του δεύτερου δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα θα πέσει στο 18% στην πρωτεύουσα, δηλαδή τα χειρότερο ποσοστό από ποτέ.

    Η φράση αυτή είναι «μέρος της πολιτικής μου δουλειάς, διότι είμαι πεπεισμένη ότι είμαστε μια ισχυρή χώρα και ότι μπορούμε να βγούμε ενδυναμωμένοι και από αυτήν την φάση», είπε συγκεκριμένα η Γερμανίδα καγκελάριος.

    Η φράση αυτή την οποία χρησιμοποίησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης «είναι η έκφραση μιας στάσης την οποία μετά βεβαιότητας γνωρίζουν πολλοί από την επαγγελματική και ιδιωτική τους ζωή», είπε η Α. Μέρκελ. Λυπάται, πάντως, που έχει αποκτήσει από τα τέλη Αυγούστου 2015 ένα τέτοιο βάρος.

    «Μερικές φορές σκέφτομαι όμως ότι αυτή η φράση ακούγεται υπερβολική», παραδέχτηκε. «Τόσο που θα προτιμούσα να μην την επαναλάβω. Έχει γίνει ένα είδος απλού συνθήματος, σχεδόν ένας τύπος κενού περιεχομένου», προσέθεσε.

    «Ορισμένοι αισθάνονται να προκαλούνται από τη φράση αυτή. Δεν το εννοούσα όμως έτσι, αλλά ως παρότρυνση, ως αναμφισβήτητη αναγνώριση. Και μάλιστα διότι γνωρίζω καλά ότι όλοι μας σε αυτή τη χώρα επωμιζόμαστε από κοινού πάρα πολλά, κάτι όμως το οποίο δεν περιγράφεται αμέσως από τις υπερβολικά συχνά επαναλαμβανόμενες τρεις λέξεις».

    [05] Κ. Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι να οδηγήσουμε την πατρίδα έξω από την κρίση

    Χαρούμενος που βρίσκεται στην 81η ΔΕΘ ως πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας στην ομιλία του ενώπιον των παραγωγικών φορέων

    Είμαι εδώ να μοιραστώ μαζί σας, αντιλαμβάνομαι την ιστορική ευθύνη, δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα για να οδηγήσουμε την πατρίδα μας έξω από την κρίση, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Η παροχολογία δεν έχει καμιά θέση από το βήμα της ΔΕΘ, δεν θα δώσω ψεύτικές υποσχέσεις δεν θα δώσω χρήματα που δεν υπάρχουν, τόνισε.

    Είμαι εδώ για να υπογράψουμε μια συμφωνία αλήθειας με τον κάθε Έλληνα κι την κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά, προσέθεσε.

    Ο Τσίπρας συνεχίζει αμετανόητος και προκλητικός

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Τσίπρας δεν διδάχτηκε τίποτα, συνεχίζει αμετανόητος και προκλητικός, διχάζει, δίνει ανεύθυνες υποσχέσεις, δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση, υπονομεύει βάναυσα τη λειτουργία των θεσμών. Όσο και να προσπαθεί να βάλει το κουστούμι του μεταρρυθμιστή έχει μόνο στο μυαλό του την εξουσία, συνέχισε, και συμπλήρωσε: ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει φτώχεια.

    Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, να φύγει ο Τσίπρας το συντομότερο, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

    Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή με το χθες. Επτά χρόνια κάποιοι πίστεψαν ότι ήταν η ευκαιρία να κλείσουμε τους λογαριασμούς με όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, σημείωσε και προσέθεσε: 'Η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας.

    Λέμε σήμερα τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού

    Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση, υπονόμευσε και υπονομεύει τους θεσμούς. Προτείνω ένα σχέδιο για το μέλλον και δεν αναλύω το παρελθόν. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγών για ένα καλύτερο αύριο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Καταθέτω τον οδικό χάρτη για το μέλλον. Προτείνω μια συμφωνία αλήθειας, ανάμεσα μας, για να πιστέψουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα καλύτερα, συμπλήρωσε και υπογράμμισε:

    Σήμερα δίνουμε ένα τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού. Σας ζητώ να με αντιμετωπίσετε ως κάποιον που δουλεύει πολύ σκληρά για τα συμφέροντα των πολλών και όχι τα λίγα. Με συνέπεια για την ανάταση της χώρας.

    Χρειαζόμαστε όραμα για την μεταμνημονιακή εποχή

    Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες του 2016, θυμίζει ρημαγμένη χώρα, η φορολογική επίθεση της κυβέρνησης οδηγεί σε ύφεση. Η κυβέρνηση πλήττει τους ίδιους και τους ίδιους. Η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται. Η ελληνική κοινωνία έχασε κάθε αίσθηση προσανατολισμού, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε:

    Η Ελλάδα χρειάζεται αναγέννηση. Χρειαζόμαστε όραμα για την μεταμνημονιακή πολιτική. Να επιδιώκει την Αριστεία και την επιβράβευση, να δημιουργεί συλλογικά πρότυπα.

    Δουλειές για τους πολλούς και όχι για τους κολλητούς

    Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να δημιουργήσει πλούτο, δίκαια ανακατανομή του πλούτου. Η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, να επιστρέψουμε στις αξίες της ζωής, στην αξιοκρατία και στη διαφάνεια, στην εμπιστοσύνη στους θεσμούς, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:

    Οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα, με επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από κρατικές προσλήψεις. Δουλειές για τους πολλούς και όχι για το κόμμα και τους κολλητούς, τόνισε.

    Καμία έκπτωση στην αξιοκρατία

    Στόχος θα είναι οι εξαγωγές να αγγίξουν το 40% του ΑΕΠ, από 30% που είναι σήμερα, χρειάζονται νέες πολιτικές, χρειάζεται επιχειρηματικότητα και ρίσκο. Μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερες από 170 χιλιάδες θέσεις εργασίες. Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ

    Είπε πως χρειάζεται μια κυβέρνηση αποτελεσματική, ομοιογενής, «η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι η κυβέρνηση των καλύτερων», τόνισε και δεσμεύτηκε «δεν θα κάνω καμία έκπτωση στην αξιοκρατία». «Ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχτώ καμία έλλειψη μεταρρυθμιστικού έργου. Θα εφαρμόσουμε πλήρως και εγκαίρως το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο».

    Θα θέσουμε νέο πλαίσιο με τους πιστωτές μας, θα προωθήσουμε μεταρρυθμιστικό πλαίσιο και θα περιόρισουμε την απαίτηση των πλεονασμάτων, από 3,5 σε 2%, ανέφερε αναλύοντας τον πρόγραμμα της ΝΔ και μίλησε για μείωση στη φορολογική πολιτική. Το σύστημα σήμερα έχει αποτύχει, υπάρχουν απώλειες εισόδων και φοροδιαφυγή πολλών δισ., ανέφερε.

    Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά δεν θα δοθούν και οι προβλεπόμενες αυξήσεις

    Η ανάσα των 2 δισ. από τα πλεονάσματα και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα μας βοηθήσουν να πάρουμε ανάσα. Χρειάζεται όμως να μην διαταραχτεί η δημοσιονομική ισορροπία, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο περικοπών, στο Δημόσιο, τονίζοντας όμως ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, μόνο αξιολογήσεις. Καταργούνται φορείς του Δημοσίου. Δεν θα γίνουν οι προβλεπόμενες αυξήσεις στους υπαλλήλους του Δημοσίου.

    Μέτρα άμεσης μείωσης της φορολογίας, υπό την προϋπόθεση της μείωσης των πλεονασμάτων

    Η αύξηση των φόρων αποδείχτηκε κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική. Κανένας Έλληνας δεν μπορεί να υπερφορολογείται για να στηρίζεται ένα πελατειακό κράτος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Εξήγγειλε μέτρα άμεσης μείωσης της φορολογίας, υπό την προϋπόθεση της μείωσης των πλεονασμάτων: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος δύο ετών, 20% τον πρώτο χρόνο και 10% τον δεύτερο, στο 24% η φορολόγηση των επιχειρήσεων τον πρώτο χρόνιο, στο 20% τον δεύτερο. Στο 13% επανέρχεται ο φόρος για τα αγροτικά προϊόντα. Καταργείται ο φόρος των καυσίμων.

    Οι προτάσεις της ΝΔ είναι μετρημένες και απολύτως κοστολογημένες

    Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει 1,5 δισ. ευρώ εξοικονόμηση από τις στοχευμένες παρεμβάσεις του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ τον πρώτο χρόνο.

    Εξάλλου, έκανε λόγο για μείωση 50% στο τέλος της ΕΡΤ, ενώ είπε ότι η κρατική τηλεόραση πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως ένα όργανο προπαγάνδας.

    Έκανε λόγο για εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

    Τόνισε ότι οι προτάσεις της ΝΔ είναι μετρημένες και απολύτως κοστολογημένες.

    «Αρκετά με τους λαϊκιστές που μικραίνουν τη χώρα μας», είπε και τόνισε: «Δεν έχουν το θάρρος να πληροφορήσουν τον ελληνικό λαό για τις ευθύνες που και αυτός πρέπει να αναλάβει. Ας τους δείξουμε την έξοδο, ας τους στείλουμε σπίτι τους να αναπνεύσουμε επιτέλους ελεύθερα».

    Παρεμβάσεις στις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για παρεμβάσεις στις τράπεζες για να καθαρίσουν τα κόκκινα δάνεια, να ανακουφιστούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να έχουν δεύτερη ευκαιρία, όσες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους.

    Είπε ότι θα προχωρήσουν και παρεμβάσεις σχετικά με τις προσαυξήσεις για χρέη στο Δημόσιο.

    Γενναία φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις με ίδια κεφάλαια

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, σε γενναία φορολογικά κίνητρα σε όσους επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται με ίδια κεφάλαια και στη δημιουργία νομικού πλαισίου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των επιχειρήσεων, και για χωροταξικό σχεδιασμό για να μην αμφισβητούνται εκτάσεις.

    «Η μεταρρύθμιση του ίδιου του κράτους είναι η απαραίτητη μεταρρύθμιση για την υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε: Χρειαζόμαστε ένα κράτος που θα σέβεται τα χρήματα του πολίτη, ένα κράτος που θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του με ευελιξία. Θα επιβάλλει παντού την ηλεκτρονική υπογραφή για να μπορούν οι πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι.

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα

    «Την ταχεία εκδίκαση και την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών τόσο της συγκεκριμένης υπόθεσης, όσο και όλων των νεοναζιστικών εγκλημάτων στη χώρα μας», ζητά με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι του Πειραιά.

    «Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι πριν τρία χρόνια φανέρωσε σε ολόκληρη την κοινωνία με τον πιο τραγικό τρόπο το απεχθές πρόσωπο των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια εγκληματική νεοναζιστική συμμορία που έχει πρωταρχικό στόχο την εξόντωση όλων όσοι αγωνίζονται για μια δικαιότερη κοινωνία» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει.

    «Τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και καλούμε όλους τους πολίτες να υπερασπιστούν τις αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Σε μια περίοδο που οι νεοναζί επιχειρούν, με αφορμή το δράμα χιλιάδων προσφύγων, να σπείρουν το δηλητήριο του φυλετικού μίσους, ο αγώνας για όσα πάλεψε σε όλη του τη ζωή ο Παύλος Φύσσας καθίσταται προτεραιότητα».

    [07] Π. Κουρουμπλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ευκαιρία, ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει τι πρεσβεύει για τη χώρα»

    Να ευθυγραμμιστεί με την κυβέρνηση στα ζητήματα του ακατάσχετου λογαριασμού για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του παγώματος της πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών, καλεί με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στηλιτεύει τη στάση που τήρησαν ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ αναφορικά με τη σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, καθώς, όπως σημειώνει, στην χθεσινή άτυπη Σύνοδο των 27 στη Μπρατισλάβα «αποτυπώθηκε σε έναν σοβαρό βαθμό, η θετική επιρροή από την σύνοδο των 7 ηγετών του Νότου στην Αθήνα». Και τονίζει ότι ο καθένας πρέπει να ξεκαθαρίσει τι πρεσβεύει σε αυτή τη χώρα,

    Η δήλωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

    «Κατά κοινή διαπίστωση, στις εργασίες της άτυπης Συνόδου των 27 της Ε.Ε. στην Μπρατισλάβα, αποτυπώθηκε σε έναν σοβαρό βαθμό, η θετική επιρροή από την σύνοδο των 7 ηγετών του Νότου στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Έλληνα πρωθυπουργού πριν μια εβδομάδα.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Κόστα, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, επέκρινε τον κ. Σόιμπλε για την ατυχή φράση του με την οποία αποπειράθηκε να υποτιμήσει την Σύνοδο των 7 ηγετών του Νότου.

    Η ατυχής και άκομψη αυτή απόπειρα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, είχε χαροποιήσει πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ. το οποίο στέλεχος εμφορούμενο από ενθουσιασμό και με οπαδικό στυλ, χαρακτήρισε τον κ. Σόιμπλε, ''άπαιχτο''!

    Ένα άλλο, εξίσου πρωτοκλασάτο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε χαρακτηρίσει την σύνοδο των 7 ηγετών στην Αθήνα, ''πομφόλυγα''!

    Από την άλλη, η μεγάλη προσωπικότητα της κεντροαριστεράς στην Ιταλία, Ρομάνο Πρόντι, υποστήριξε ότι αυτή η συνάντηση θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.

    Εγώ προτιμώ ως Έλληνας, να υιοθετήσω την άποψη του Πρόντι και όχι του κύριου εκπροσώπου του νεοφιλελευθερισμού, Σόιμπλε.

    Σε αντιστάθμισμα του αλγεινού κλίματος από όλες αυτές τις εκδηλώσεις απαξίωσης της συμμαχίας του Νότου, εκ μέρους στελεχών της Ν.Δ., απόψε περιμένω τον κ. Μητσοτάκη να ευθυγραμμιστεί με την κυβέρνηση στα ζητήματα του ακατάσχετου λογαριασμού που διεκδικούμε για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του παγώματος της πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών.

    Έτσι για να ξεκαθαρίζουμε τι πρεσβεύει ο κάθε ένας από εμάς, σ' αυτή τη χώρα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 September 2016 - 18:32:20 UTC