Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση Τσακαλώτου-Χατζηδάκη για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ
  • [02] Με 152 «ναι» ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα
  • [03] Στους 202 οι νεκροί από το ναυάγιο στα ανοικτά της Αιγύπτου
  • [04] FBI: Ο δράστης της επίθεση στο Τσέλσι της Ν. Υόρκης έδρασε μόνος

  • [01] Αντιπαράθεση Τσακαλώτου-Χατζηδάκη για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ

    Οι ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και η ένταξη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ στο «Υπερταμείο», βρέθηκαν στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης, ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα.

    Ο κ. Τσακαλώτος, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν έχει το θάρρος να πει τις θέσεις της για τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ ο κ. Χατζηδάκης αντέτεινε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ένα ελέφαντα στο ντουλάπι.

    Την έντονη αντίδραση του κ. Τσακαλώτου, πυροδότησε η επίθεση που εξαπέλυσε στη κυβέρνηση ο κ. Χατζηδάκης λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Ο λόγος για τον οποίο είστε καλοί Μαρξιστές είναι γιατί τηρείτε στο ακέραιο τη ρήση του ηθοποιού Γκρούτσο Μάρξ, ?αν δεν σας αρέσουν οι απόψεις μας έχω και άλλες?».

    «Θέλετε διάλογο; Αν έχετε τα κότσια πέστε τις ιδέες σας για τις επιχειρήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΔΑΘ είναι ασφαλείς στα δικά σας τα χέρια; Περιμένουμε από ένα νεοδημοκράτη να πει ότι δεν θα τις ιδιωτικοποιήσει. Περιμένουμε μια μέρα και απάντηση δεν παίρνουμε», αντέτεινε ο υπουργός Οικονομικών.

    «Κατέθεσα το νόμο για τις συμβάσεις και τις παραχωρήσεις. Αμφισβητείτε το νόμο που ψηφίσατε; Ξέρω ότι είναι δύσκολη η προσπάθεια σας να κρύψετε ένα ελέφαντα σε ένα ντουλάπι», σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε:

    «Ο κ. υπουργός υπερηφανεύεται ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ, αν είναι αυτός υπουργός, γιατί δεν ξέρω πόσο θα είστε. Αλλά ποια αξία έχει η δήλωση του κ. Τσακαλώτου και του κ. Τσίπρα, όταν όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να πιστεύουμε το αντίθετο από αυτά που λένε;».

    «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Χατζηδάκη γιατί δεν έχει απαντήσει, ούτε τι μέσα θα χρησιμοποιήσει η ΝΔ ούτε αν θα συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις», ανταπάντησε ο κ. Τσακαλώτος.

    [02] Με 152 «ναι» ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα

    Με 152 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    Σύσσωμη η Αντιπολίτευση -ΝΔ, ΧΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων) καταψήφισε με 141 ψήφους. Απουσίασε λόγω ασθένειας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ K. Σέλτσας.

    Επίσης, με 152 ψήφους υπέρ και 141 κατά, ψηφίστηκαν τα άρθρα 1 και 2 (ασφαλιστικές ρυθμίσεις και ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο).

    Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί των άρθρων 1 και 2, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Συζήτηση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα

    Αντιπαράθεση Τσακαλώτου - Χατζηδάκη για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ

    [03] Στους 202 οι νεκροί από το ναυάγιο στα ανοικτά της Αιγύπτου

    Τουλάχιστον 202 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο ναυάγιο του αλιευτικού όπου επέβαιναν πρόσφυγες και βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μεσόγειο στα ανοικτά της Αιγύπτου, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ανακάλυψη νέων σορών.

    Έως και 450 πρόσφυγες και μετανάστες ταξίδευαν με το αλιευτικό όταν βυθίστηκε, την περασμένη Τετάρτη στα ανοικτά της πόλης Ροζέτα, αφηγήθηκαν οι επιζώντες.

    «Ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο του πλεούμενου με τους πρόσφυγες στα ανοικτά της Ροζέτας ανήλθε σε 202» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο Τύπου, όπου διευκρινιζόταν ότι «33 πτώματα ανασύρθηκαν» μόνο σήμερα.

    Οι αιγυπτιακές αρχές προχώρησαν στην ανέλκυση του αλιευτικού.

    «Είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς του πλοίου στην ξηρά» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάνταν αλ Σαγιέντ, εκπρόσωπος τύπου της επαρχίας Μπεχέιρα, όπου βρίσκεται το λιμάνι Ροζέτα.

    Επιπλέον έκανε γνωστό ότι το ναυάγιο ανελκύστηκε και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης μπόρεσαν να εισέλθουν στο ψυγείο του αλιευτικού, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, βρίσκονταν περίπου 100 άνθρωποι.

    Τουλάχιστον 169 επιβάτες διασώθηκαν.

    [04] FBI: Ο δράστης της επίθεση στο Τσέλσι της Ν. Υόρκης έδρασε μόνος

    Ο δράστης των βομβιστικών επιθέσεων στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης φαίνεται ότι έδρασε μόνος και δεν είχε καμία επαφή με οποιαδήποτε εξτρεμιστική οργάνωση, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

    "Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ένδειξη για την ύπαρξη κάποιου πυρήνα ή μιας απειλής για νέα επίθεση", κατέθεσε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας.

    Ο Άχμαντ Χαν Ραχάμι, 28 ετών, ο δράστης των βομβιστικών επιθέσεων της 17ης Σεπτεμβρίου από τις οποίες τραυματίστηκαν ελαφρά 29 άνθρωποι, συνελήφθη δύο ημέρες αργότερα. Του έχει ασκηθεί δίωξη για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.

    Οι αρχές τον θεωρούν επίσης υπεύθυνο για την τοποθέτηση και άλλων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, αυτή τη φορά στο Νιου Τζέρσι.

    Ο Ραχάμι γεννήθηκε στο Αφγανιστάν και είχε πάρει την αμερικανική υπηκοότητα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο επισκέφθηκε πολλές φορές τόσο το Αφγανιστάν όσο και το Πακιστάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 September 2016 - 20:32:27 UTC