Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠτΔ : Οι πολιτικοί που θέλουν να μείνουν στην ιστορία, δεν πρέπει να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος
  • [02] Σ. Αναστασιάδης: Θετικό για τη χώρα να πάρει κανάλι ο Σαββίδης
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Προκύπτουν σημαντικά διδάγματα και συμπεράσματα από το ΕΑΜ
  • [04] ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1,3 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Αύγουστο
  • [05] Στους 202 οι νεκροί από το ναυάγιο στα ανοικτά της Αιγύπτου

  • [01] ΠτΔ : Οι πολιτικοί που θέλουν να μείνουν στην ιστορία, δεν πρέπει να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος

    Τον πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), Ιωάννη Καραβοκύρη, καθώς και τους τρεις αντιπροέδρους, Διονύσιο Λασκαράτο, Ηλία Νικολακόπουλο και Αθανάσιο Παπαϊωάννου, δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    O κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τη σημασία του ΑΣΕΠ ως ανεξάρτητης αρχής, ιδίως για τη δημόσια διοίκηση, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Αναστάσιο Πεπονή, ο οποίος ως υπουργός Προεδρίας θέσπισε το ΑΣΕΠ με τον ν.2190/94.

    «Θέλω να θυμηθούμε ότι ήταν δικιά του ιδέα, την οποία υποστήριξε με τεράστιο πολιτικό κόστος, που όλοι το γνωρίζουν. Σημασία έχει, όμως, ότι το έργο αυτό έμεινε και ότι όλοι αναγνωρίζουμε την προσφορά αυτού του πολιτικού ευπατρίδη, του οποίου το παράδειγμα μας δείχνει και κάτι άλλο», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Οι πολιτικοί, εκείνοι που θέλουν να μείνουν πραγματικά στην ιστορία, πρέπει να κάνουν το καθήκον τους δίχως να υπολογίζουν τη συγκυρία και το πολιτικό κόστος. Ας είναι, λοιπόν, το παράδειγμα του Αναστάση Πεπονή ένας οδηγός και για τα δικά σας καθήκοντα, αλλά και γενικότερα για τον τρόπο που πρέπει όλοι να αντιμετωπίζουμε το δημόσιο συμφέρον αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο».

    Από την πλευρά του, ο κ. Καραβοκύρης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση, τόνισε: «Η κοινωνία πραγματικά περιμένει πάρα πολλά από μας, γιατί πράγματι το ΑΣΕΠ έχει διανύσει περίπου 22 χρόνια λειτουργίας». «Έχει δώσει- πιστεύω- καλά δείγματα και βέβαια σε μας δημιουργείται μία υποχρέωση, μία παρακαταθήκη, να τηρήσουμε αυτήν τη φερεγγυότητα που έχει επιδείξει προς τον πολίτη και βέβαια να την εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο», συμπλήρωσε.

    [02] Σ. Αναστασιάδης: Θετικό για τη χώρα να πάρει κανάλι ο Σαββίδης

    «Είναι θετικό να αποκτήσει κανάλι ο Ιβάν Σαββίδη», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης κόντρα στην κεντρική γραμμή του κόμματός του που κατακεραυνώνει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Ο Σάββας Αναστασιάδης στην συνέντευξή του χαρακτήρισε θετικό για τη χώρα να επενδύσει χρήματα ο Ιβάν Σαββίδης για να αποκτήσει κανάλι εθνικής εμβέλειας.

    «Δεν συμμερίζομαι τις ανησυχίες για τους Ρώσους επιχειρηματίες που επενδύουν στη χώρα, εξάλλου αυτοί είναι πολλοί, απλώς δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο ο Σαββίδης, γιατί δεν έχουν δραστηριοποιηθεί και στο ποδόσφαιρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Προκύπτουν σημαντικά διδάγματα και συμπεράσματα από το ΕΑΜ

    «Βρισκόμαστε σήμερα στην ηρωική Καισαριανή για να τιμήσουμε την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι πάρα πολύ σημαντικές για τον λαό μας, για την νεολαία μας. Προκύπτουν σημαντικά διδάγματα και συμπεράσματα από την ηρωική αυτή πάλη, από το άνδρωμα του ηρωικού αγώνα της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που έληξε με νίκη διώχνοντας τους φασίστες κατακτητές Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους από την χώρα μας» δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εκδήλωση στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) και ο δήμος Καισαριανής, για να τιμήσουν την 75η επέτειο από την ίδρυση του ΕΑΜ.

    «Βεβαίως, προκύπτουν σοβαρά συμπεράσματα και διδάγματα που πρέπει να τα μελετάμε και σήμερα, και οι γενιές που έρχονται για την ήττα που ακολούθησε με τις απαράδεκτες συμφωνίες λόγω έλλειψης σωστής στρατηγικής που οδήγησε βέβαια σε ήττα αυτό το μεγάλο κίνημα», πρόσθεσε.

    «Όμως και τα θετικά και τα αρνητικά αυτού του αγώνα πρέπει να αποτελέσουν βασική μελέτη, βασικό κριτήριο από εδώ και πέρα. Η νεολαία, πρέπει να έρχεται στην Καισαριανή, να περιδιαβαίνει σε όλους τους τόπους τους ηρωικούς, στους τόπους όπου μαρτύρησαν οι πρόγονοί μας, οι ήρωες της Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην συνέχεια, να διδάσκεται, να θυμάται και να προχωράει μπροστά» κατέληξε στην δήλωσή του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

    [04] ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1,3 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Αύγουστο

    Συνεχίστηκε και τον Αύγουστο η αύξηση των καταθέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 1,3 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκαν στα 123,895 δισ. ευρώ έναντι 122,579 δισ. ευρώ.

    Αντίθετα, περαιτέρω μείωση κατά 1,7% σημείωσαν τον Αύγουστο οι χορηγήσεις καθώς η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική ύψους 904 εκατ. ευρώ.

    Πιο αναλυτικά, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Αύγουστο του 2016, ήταν αρνητική κατά 609 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 370 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,5%, από 0,3% τον προηγούμενο μήνα.

    Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων ήταν -0,1%, από μηδενικός τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 541 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 231 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

    Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο -5,3% τον Αύγουστο του 2016, από -4,3% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 68 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 138 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

    [05] Στους 202 οι νεκροί από το ναυάγιο στα ανοικτά της Αιγύπτου

    Τουλάχιστον 202 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο ναυάγιο του αλιευτικού όπου επέβαιναν πρόσφυγες και βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μεσόγειο στα ανοικτά της Αιγύπτου, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ανακάλυψη νέων σορών.

    Έως και 450 πρόσφυγες και μετανάστες ταξίδευαν με το αλιευτικό όταν βυθίστηκε, την περασμένη Τετάρτη στα ανοικτά της πόλης Ροζέτα, αφηγήθηκαν οι επιζώντες.

    «Ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο του πλεούμενου με τους πρόσφυγες στα ανοικτά της Ροζέτας ανήλθε σε 202» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο Τύπου, όπου διευκρινιζόταν ότι «33 πτώματα ανασύρθηκαν» μόνο σήμερα.

    Οι αιγυπτιακές αρχές προχώρησαν στην ανέλκυση του αλιευτικού.

    «Είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς του πλοίου στην ξηρά» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάνταν αλ Σαγιέντ, εκπρόσωπος τύπου της επαρχίας Μπεχέιρα, όπου βρίσκεται το λιμάνι Ροζέτα.

    Επιπλέον έκανε γνωστό ότι το ναυάγιο ανελκύστηκε και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης μπόρεσαν να εισέλθουν στο ψυγείο του αλιευτικού, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, βρίσκονταν περίπου 100 άνθρωποι.

    Τουλάχιστον 169 επιβάτες διασώθηκαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 September 2016 - 22:32:24 UTC